Annonce

Hummelgaard: Socialdemokratiet er Danmarks eneste folkeparti

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mener, at S skal favne både arbejderklassen og den øvre middelklasse - og have appel til vælgere både i storbyen og i provinsen
Foto: Beskæftigelsesministeriet
Peter Hummelgaard (S), justitsminister
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tager nu del i diskussionen om Socialdemokratiets identitet og strategi, som blandt forfatter og debattør Lars Olsen har kastet sig ind i.

Ifølge Lars Olsen har Socialdemokratiet ladet sig skræmme af det dårlige kommunalvalg, hvor især veluddannede storbyvælgere svigtede partiet.

Det har skabt tvivl om den strategi, som sikrede Socialdemokratiet regeringsmagten ved folketingsvalget i 2019. Det får afgørende vælgergrupper til at kigge mod en erklæret anti-københavner og provinselsker som Inger Støjberg.

Inger Støjbergs fremgang er en advarselslampe

“Man har været i vildrede siden kommunalvalget, og jeg håber, at Inger Støjbergs fremgang er en advarselslampe, som man nu vil reagere på,” sagde Lars Olsen i et interview med Netavisen Pio tidligere på måneden.

Byder den kreative klasse op til kinddans

Socialdemokratiet er det eneste tilbageværende folkeparti, siger Hummelgaard til netmediet Altinget.

I interviewet giver Hummelgaard udtryk for, at han i sine tre år som minister har ændret sit syn på den øvre middelklasse - den kreative klasse.

Langt hen ad vejen har den øvre middelklasse faktisk forståelse for arbejderklassens problemer med hårde jobs og lave lønninger. Den øvre middelklasse har for eksempel tidligt støttet op om Arne-pensionen, mener Hummelgaard.

Han understreger, at Socialdemokratiet ikke kun er et parti for arbejderklassen:

”Jeg mener ikke, at det er rigtigt, at vi kun skal være et parti for dem i provinsen. Vi er et folkeparti, som er og skal være i stand til at bygge bro mellem arbejderklassen og den øvre middelklasse og alle dem, der kan se sig selv i vores parti.”

Socialdemokratiet skal være, konkluderer Hummelgaard, et parti for både dem, der bor i storbyen, og for dem, der bor i provinsen.

Partiet skal ikke lefle for hverken spekulanter, profitjægere og folk med et snævert, liberalistisk syn på tilværelsen

Men Socialdemokratiet skal ikke være for alle. Partiet skal ikke lefle for hverken spekulanter, profitjægere og folk med et snævert, liberalistisk syn på tilværelsen.

Hummelgaard mener, at velfærdssamfundet er det, der forener arbejderklassen og den øvre middelklasse: Begge klasser ønsker tryghed, omsorg for børn og ældre, gode skoler og uddannelser.

Tryghed i provinsen og i storbyen

Når Socialdemokratiet kommer med udspil for eksempel om nærpolitistationer, så er det vigtigt, at Socialdemokratiet adresserer, at det er for at give vælgere i både provinsen, men også i storbyområder større tryghed.

I Altinget-interviewet nævner Hummelgaard konkret, at trygheden steg markant i Amager-byen Tårnby, da man her oprettede en af de nye nærpolitistationer i byen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Socialdemokratiet er verdens bedste parti og bevægelse, som sikre gode kår i for små som store i gensidig respekt. Den eneste grund til der ikke er et Socialdemokrati i et land som USA skyldes korruption og magtmisbrug, samt manipulation af den amerikanske befolkning.

Undersøgelser viser igen og igen, at der er flertal for socialpolitiske tiltag i USA: 63 procent ønsker en lovpligtig sygesikring; 69 procent går ind for lovpligtig, betalt forældreorlov og fortsat udbetaling af løn ved sygdom, selvom det ville betyde en lille skattestigning; 71 procent ønsker skattestigninger for de rige og 65 procent går ind for at beskatte store virksomheder hårdere. Omkring to tredjedele af amerikanerne støtter abortrettigheder.

Republikanerne har ikke flertal, så hvorfor hersker en neoliberal højreorienteret politik nærmest altid i USA? Årsagen er det amerikanske valgsystem, den donationsbaserede, private parti- og kampagnefinansiering og det amerikanske medielandskab. USA's valgsystem er designet til at favorisere tyndt befolkede landdistrikter frem for kystnære bycentre. Dertil kommer den manipulerende tilpasning af valgkredse, såkaldt ”gerrymandering”, samt vælgerundertrykkelse. Dette særligt minoriteter og fattige væk fra stemmeurnerne.

Det parti, som har absolut mest gavn af dette uretfærdige valgsystem og den, ofte helt lovlige, manipulation, er republikanerne. De sidste to republikanske amerikanske præsidenter, Donald Trump og George W. Bush, fik samlet set færre stemmer end deres demokratiske kolleger, Hillary Clinton og Al Gore. Hvis det var flertallet af vælgere og ikke valgkollegiets vilje, ville der ikke haver været en Republikansk præsident i USA siden 2001. For at sige det ligeud, det amerikanske valgsystem er ikke ligefrem demokratisk.

Og ikke alene blev Donald Trump ikke valgt af et flertal af de stemmeberettigede vælgere, valgdeltagelsen ved præsidentvalget i 2016 var på kun 54,8 procent. Og kun 46,2 procent af de afgivne stemmer gik til Donald Trump. Så at tro USAs befolkning ønskede Donald Trump og hans politik er forkert. Kun omkring en fjerdedel af de stemmeberettigede amerikanere stemte på Trump.

I amerikansk politik er donoren konge. En anden forklaring på ikke at indsætte de politikker, som flertallet af mennesker i USA ønsker, er måden partier og individuelle politikere finansieres på. Ligesom mange andre ting er politik i USA privatiseret. Donationerne til partierne eller kandidater kommer i høj grad fra erhvervslivet eller fra rige mennesker. Og det næsten uden begrænsninger. Og betaling af donationer i politik betragtes som et udtryk for ytringsfrihed.

Det siger sig selv virksomheder eller de rige ikke har den mindste interesse i at hæve skatten for at udvide velfærdsstaten. De foretrækker også deregulering frem for ordentlig regulering af markedet. Det fører f.eks.til fænomener som privatiserede fængsler, som drives med det formål at tjene penge. For at disse skal være rentable, skal de altid være fyldte. Fængselsindustriens interesseorganisationer udarbejder passende lovgivning, donationer følger, og drakoniske straffelove er vedtaget landsdækkende eller i individuelle stater. Som følge heraf har USA den højeste fængslingsrate i verden, fordi selv små lovovertrædelser ofte straffes med fængselsstraffe. Især hvis den dømte er sort eller fattig.

Amerikanske medier er dereguleret, takket være Ronald Reagan. Det har ført til Fox News og andre højreorienterede amerikanske medier som Newsmax , One America News Network (OANN) eller Breitbart News og har intet med nyheder at gøre. Det er ekstreme højreorienterede propagandakanaler, som har vist sig at sprede misinformation. Ikke så sært Fox News er Donald Trumps foretrukkende nyhedskanal. Fox News har i årevis været den tv-station med de højeste seertal i USA. Fox News udsender løgne og had mod demokrater, minoriteter og mod dem, der tænker anderledes. Alt for at trække USA mod højre. På Fox News bliver fattige mennesker rådgivet til blot at arbejde mere i stedet for at klage og klynke.

Agitationen og de falske nyheder fra Fox News har sociale konsekvenser. Intet er mere et sikkert faktuelt grundlag, alt erklæres for at være en mening. Den tidligere Trump rådgiver Kellyanne Conway talte engang om ”alternative fakta”.

Hvis den republikanske vælgerskare radikaliseret gennem Fox News og andre højreorienterede medier sejrer om tre måneder ved midtvejvalget, vil det ikke kun vise, at det amerikanske valgsystem har fejlet endnu engang på alle niveauer.

For Amerikanerne vil faktisk demokraterne og en ordentlig retfærdig socialpolitik. De vil faktisk Bernie Sanders. Men et udemokratisk valgsystem, som kan købes, forhindre dem i det.

Amerikanerne bestemmer ikke i USA. Det gør derimod stærkt højreorienterede økonomisk stærke kræfter gennem et manipulerede valgsystem. Demokratiet i USA blev sat ud af kraft den dag Ronald Reagan satte sig tilrette i det ovale kontor.

Er det sådanne tilstande du vil have i Danmark, så skal du bare stemme på Det Blå Svindlerhold.

Det Blå Svindlerhold

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

Jeg er stadig på Lars Olsens hold her. Selvom storbyakademikerne nok har sympati for Arne-pensionen og kampen for bedre forhold for de lavestlønnede, stemmer de i store tal stadig på EL og RV, og det ændrer sig næppe, bare fordi man anerkender dette, og i øvrigt taler pænt om dem.

Skulle man forsøge at vinde dem over til S ved at omfavne identitetspolitik og intersektionelt ditten og datten, vil de fleste af dem uden tvivl fortsætte med at stemme EL og RV, til gengæld vil S med stor sikkerhed miste hele Vestegnen, Amager syd for Københavns kommune samt alle de større og mindre produktionsbyer rundt omkring i landet.

Thor.
Husk nu at mette er glad for enhedslisten og de radikale, hun er også afhængrig af dem begge.

Medarbejder- og kompetencestyrelsen har nu (hårdt presset) oplyst, at den har været i “dialog “ med statsministeriet. Tænk, jeg forstod på statsministeren, at Styrelsen var uafhængig. Har hele vejen igennem minksagen haft fuld tillid til statsministerens udtalelser, men tilliden har lidt et alvorligt knæk nu. Hvorfor ikke holde skotterne fuldstændigt lukket. Hvor er det ærgerligt her op til valget, og hvordan vil statsministeren forklare “dialogen”?
Den tænksomme

Hummelgårds problem er, at han opererer med en klasse, der ikke længere eksisterer. Idag findes der en overklasse, en fællesklasse og en taberklasse.
Hummelgård vil iflg ovenståendevudsagn kun have noget at gøre med fællesklassen og overklassen. Taberne overlades til sig selv. Det er ihvertfald en beklagelig konsekvens af socialdemokratiets adfærd i disse år.

Hvis Hummelgaard mener Socialdemokratiet er et folkeparti, kan han så ikke forklare hvorfor Socialdemokratiet er imod at indføre direkte folkestyre?

Siden Socialdemokratiet kom i folketinget i 1884, har de kæmpet for, i første omgang, arbejderklassen.

Dengang var demografien en noget andet end den er i dag, dengang tilhørte størstedelen af samfundet arbejderklassen, det meget mindre borgerskab og en endnu mindre overklasse.

Og her må vi og hele middelklassen erkende, at hvis det ikke havde været for den kamp Socialdemokratiet havde lagt for dagen, så havde de færreste i dag siddet i deres parcelhuse, med 'vovhund og volvo' og mindst to udenlandrejser om året. Havde det ikke været for klassekampen, så ville de fleste af os stadig leve relativt usle liv. Vi er kommet langt i ligestillingen, men der mangler stadig en del, dem på bunden af samfundet og dem må Socialdemokratiet eller de socialdemokratiske vælgere ikke glemme.

* Der skulle egentlig stå, at "vi er kommer i kampen for lighed,....

Der MANGLER godt nok MEGET for at S kan kalde sig Danmarks eneste "folkeparti". BLÅ kommer gang på gang og
banker S i gulvet. Landet er mere BLÅT end nogensinde. STORSLEMT.