DF-ordfører raser: Kirkeminister “svigter kristne danskere”

Marie Krarup er utilfreds med, at kulturministeren har valgt at følge biskoppernes råd om at holde folkekirken lukket i påsken.
Folkekirkens kirker holder også lukket i påsken.

Et flertal af folkekirkens biskopper anbefalede på et møde torsdag kultur- og kirkeminister Joy Mogensen at fastholde nedlukningen af kirkerne også i påsken, som ellers er kristendommens største højtid.

Fra biskopperne lyder det, at folkekirken ønsker at stå last og brast med resten af samfundet under corona-krisen - også i forhold til genåbning:

ved nærmere eftertanke finder biskopperne ikke, at kirken bør have særbehandling

“Biskopperne forstår og påskønner, at politikerne og regeringen har ønsket at komme kirken i møde på dette punkt. Men ved nærmere eftertanke finder biskopperne ikke, at kirken bør have særbehandling i forhold til det samfund, som kirken er en del af. Derfor må vi i år fejre påsken på anden vis. Sammen – men hver for sig, udtaler biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen.

På den baggrund dropper kirkeministeren overvejelserne om at tillade begrænsede kirkelige arrangementer i påsken.

“Efter mødet med biskopperne og nøje overvejelser vil kirkeministeren fredag morgen anbefale kirkeordførerne ikke at gå videre med de overvejelser,” fremgår det af en pressemeddelelse fra Kirkeministeriet.

Kirkeministeren: “Smerteligt”

"Det er fortsat smerteligt, at vi må fejre påske uden at kunne gå i kirke. Men jeg er glad for at folkekirken står last og brast med resten af samfundet,” udtaler kirkeminister Joy Mogensen.

Men jeg er glad for at folkekirken står last og brast med resten af samfundet

“Folkekirken har i de sidste uger vist, at kirkelivet stadig blomstrer, og det er jeg sikker på, at kirken også gør i påsken. Rigtig mange præster har kastet sig ud i streaming-gudstjenester, sjælesorg via net og telefon, og omfattende brug af sociale medier. Jeg opfordrer folkekirken til at holde fast i de mange gode initiativer også i påsken," udtaler Joy Mogensen ifølge pressemeddelelsen.

Joy Mogensens beslutning har gjort Dansk Folkepartis kirkeordfører, Marie Krarup, rasende. Hun mener, at Joy Mogensen svigter kristne danskere. I et tweet torsdag aften skriver Marie Krarup:

“Kirkeministeren på slingrekurs svigter de kristne danskere!Efter præsters protester: Kirkeminister vil alligevel ikke åbne kirkerne i påsken”.

placeholder

 

Fredag formiddag raser Marie Krarup videre.

I endnu et tweet skriver hun, at kirkeministeren svigter ved ikke at tillade en coronasikker påskefejring i kirken.

placeholder

Allerede 25. marts luftede Marie Krarup sin forundring over, at det under corona-krisen er tilladt at gå i Bilka, men ikke i kirke. Og hun opfordrede biskopperne til give præsterne mulighed for at afholde mindre gudstjenester i påsken: 

I et tweet skrev hun:

“Påske er kristendommens største højtid. Men kirkerne er lukkede. Vi må gå i Bilka, men ikke i kirke. Mærkeligt! Biskopperne bør give mulighed for, at præsterne kan åbne kirkerne for op til 10 personer af gangen. Man kunne holde andagter og høre/synge påskesalmerne.”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

For "Gud" er alle lige. "Kristen" eller ikke. I en tid hvor farlig virus smitte bør BEGRÆNSES behøves det da at være aktuelt at gå i kirke ? Endda hvor mange øvrige offentlige instanser af samme årsag netop er lukket ned.Enhver bør da kunne fatte at det er bydende nødvendigt landet er lukket ned.Og at "forsamlinger" skal undgås.
CORONAVIRUS har nu smittet en million mennesker verden over. For ikke at tale om "mørketallet". Dødstallene stiger i de fleste lande.

Der er flere kristne menigheder der har smittet en stor del af verden. Skal folkekirken være den næste der "slår" flere ihjel !!!!!!

Som menighedsrådsformand finder jeg det vigtigt at vi fortsat holder lukket i påsken selvom det er en stor kristen højtid. Folkekirken er en del af samfundet og skal også påtage sig sin rolle i bekæmpelsen af coronasmitten. I mange menigheder er der en stor andel af ældre som kommer til søndagens højmesser. Der er mulighed for at gennemføre bisættelser med begrænset deltagerantal, og det er en fornuftigt særordning. Jeg er derfor også tilfreds med at kirkeministeren fastholder forbuddet mod gudstjenester i påsken. Som alternativ holdes flere steder videogudstjenester. Der er heller ikke grundlag for at tro at nogle få højtråbende repræsentanter fra den kirkelige højrefløj (Tidehverv m.fl.) giver udtryk for Folkekirkens holdning.

Jeg er medlem af folkekirken..Og deler Jens William gravs Holdning

Tanken med KIRKEN som instans er vel også indbefattet den såkaldte "næstekærlighed". Et begreb der burde være relevant for enhver der kalder sig "kristne". Kan man få øje på noget "næstekærligt", ved at fylde
landets kirker til påske,og måske derved være med til at SPREDE, endnu mere Covidsmitte ud i samfundet,end det der allerede er spredt i forvejen ? På masser af SØNDAGE og andre helligdage,står mange kirker da tomme ellers gennem året. Så hvorfor er det da NU så magtpåliggende at KIRKERNE skal være åbne netop i denne påske ? "Næstekærlighed" er det vanskeligt at få øje på. Hvor mange tager i grunden HENSYN til at der ude i samfundet og i verden, er MASSER af "svage borgergrupper" der konkret går DØDEN imøde, såfremt de bliver smittet med COVID 19 ? Har disse borgere da ikke ret til at LEVE ?

Annonce