Annonce

Økonomisk hjælp er på vej til 290.000 ældre

Folketinget hastebehandler lovforslag, der skal sikre en håndsrækning til økonomisk trængte borgere, som er ramt af de stigende priser på fødevarer og transport.
Foto: Beskæftigelsesministeriet
Peter Hummelgaard (S), justitsminister
Torsdag førstebehandler Folketinget et lovforslag, der skal sikre en håndsrækning til trængte borgere, som er ramt af de stigende udgifter til transport og fødevarer.

Folketinget er ekstraordinært indkaldt for at hastebehandle loven. Folketinget efter planen ellers først 4. oktober.

For at afbøde konsekvenser af de stigende priser på transport og fødevarer indgik S-regeringen før sommerferien en bred aftale med Venstre, SF, De Radikale, Enhedslisten og De Konservative om kompensation.

Tirsdag den 23. august fremsatte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) et lovforslag, der udmønter de dele af aftalen, der omhandler udbetalinger til visse borgere.

Tidligere på måneden anmodede S-regeringen Folketingets formand om at indkalde til hastebehandling af lovforslaget inden Folketingets åbning.

Også til SU-modtagere

Den hurtige lovgivningsproces betyder, at udbetalingen af første rate af ekstra økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck på 2.500 kr. skattefrit kan blive udbetalt i slutningen af september. 2. rate af ældrechecken forventes udbetalt i starten af 2023.

Den skattefrie ældrecheck bliver på i alt 5.000 kroner.

Det forventes at omkring 290.000 ældre vil modtage den ekstraordinære ældrecheck.

Engangsbeløbet på 2.000 kr. skattefrit til SU-modtagere, der modtager SU-handicaptillæg eller SU-forsørgertillæg som enlig forsørge kan blive udbetalt senest i midten af oktober.

Engangsbeløbet på 2.000 kr. skattefrit til personer på førtidspension og andre tilbagetrækningsydelser vil blive udbetalt i starten af 2023.

Lovforslaget skal efter planen 2. og 3. behandles i Folketinget torsdag den 8. september.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glæder sig over, at der er givet grønt lys til at hastebehandle lovforslaget i Folketinget:

"Mange danskere er påvirket af de høje prisstigninger på el og varme, vi har set i år. Og for flere er livremmen lige nu spændt så meget ind, at de har svært ved at få deres penge til at slå til. Det tager vi ekstremt seriøst i regeringen."

Det gælder blandt andet pensionister, der modtager ældrecheck

"Sammen med et bredt flertal af Folketingets partier indgik regeringen kort før sommerferien en aftale, der skal sikre en økonomisk håndsrækning til nogle af de borgere, som er særligt hårdt ramt af de stigende energipriser. Det gælder blandt andet pensionister, der modtager ældrecheck."

"For at få hjælpen hurtigere frem bad vi tidligere på måneden Folketingets formand hastebehandle lovforslaget. Det fik vi grønt lys til, og derfor er det virkelig glædeligt, at vi allerede i dag kan førstebehandle forslaget. Hvis alt går vel er hjælpen nær, og fremme på kontoen hos de berettigede personer, inden de skal betale oktober måneds regninger."

Yderligere har omkring 400.000 husstande allerede modtaget en varmecheck på 6.000 skattefrie kroner.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis man får ældrecheck og ikke har nogen forpligtelser så er det bare med at bruge løs så den likvide formue pr. 1. januar er mindre end 93.000 kr. (2022), så er der 5000kr ekstra

https://www.borger.dk/pension-og-efterloen/tillaeg-til-folke--og-foertid...
Din likvide formue pr. 1. januar kan bestå af:

- indestående i danske og udenlandske pengeinstitutter m.v., herunder nedsparingslån og kassekredit med pant i
- fast ejendom samt udenlandske obligationer og pantebreve
- kursværdien af danske obligationer
- pantebreve i dansk depot
- kursværdien af deponerede, børsnoterede aktier
- kursværdien af investeringsforeningsbeviser
- kontant beholdning
- andre værdipapirer, både i Danmark og i udlandet.
Hvad med bil, båd, .... det er da let omsættelige goder

Et rigtigt DJØF system
.

Hvis man allerede får ældrecheck har man vel ikke en formue over de 93.000,00?

Det er en socialdemokratisk måde at drive valgkamp på - under lavmålet.

Jeg har lige tilbragt nogle dage sammen med min kusine som ikke har fået nogen varmecheck. Hun ejer en lille rækkehuslejlighed og har kun sin folkepension. Til daglig passer hun sin ældre bror som bor i et større rækkehus, har pension og folkepension - og har fået varmecheck! Hun fatter ikke en bønne, og det gør jeg heller ikke.
Hun har hverken bil eller kontanter, ingen aktier, ingen pantebreve, ingen båd, ingenting faktisk. <ikke engang en varmecheck.

Hun har vel bare "glemt" at få ajourført sit BBR-register til den varmekilde hun har nu. Så vidt jeg er orienteret har hun mulighed for at søge med nye oplysninger om hvilken varmeforsyning hun har.

Tak, jeg vil orientere hende.

Giv da folkepensionister en folkepension de kan leve af. Så de ikke kun trækker vejret.
Og det samme gælder for alle førtidspensionister samt andre af landets borgere der må leve på et
eksistensminimum. Små slanter afhjælper ikke disse manges FATTIGDOM.