Ellemann i hårdt angreb på Pape: Du skræmmer vælgerne over i rød lejr

Så er den blå krig startet: Venstres formand efterlyser svar på hvor De Konservative vil spare 17,8 milliarder kroner til partiets skattelettelser
Foto: Jacob Kjerumgaard/Venstre (Flickr)
Jakob Ellemann-Jensen (V), forsvarsminister, vicestatsminister
Så er krigen mellem de to blå statsministerkandidater, Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) - skudt i gang.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, langer således hårdt ud efter sin konkurrent til statsministerposten, De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Ellemann opfordrer Pape Poulsen til at fremlægge, hvor De Konservative vil spare 17,8 milliarder kroner i det offentlige - til finansiering af De Konservatives skatteplan, der vil hæve topskattegrænsen fra de nuværende 552.000 til 800.000 kroner. Og senest i 2030 helt afskaffe topskatten.

V-formanden på banen

Hidtil har Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, forsigtigt udtalt på Venstres vegne, at han ikke finder det realistisk sådan lige at finde besparelser for små 20 milliarder kroner. Troels Lund har bedt De Konservative svare på, hvor man præcist vil effektivisere.

Men nu går Venstres formand, Jakob Ellemann, personligt til frontalangreb på De Konservative og Søren Pape Poulsen ved at understrege, at De Konservatives skatteplan - inklusive besparelsen i det offentlige på 17,8 milliarder kroner - ikke er realistisk:

“Det mener jeg ikke, at det er. Og hvis man fra konservativ side mener, at det er realistisk, så må man gå ud og pege på, hvor det er,” siger Ellemann til Politiken.

De Konservative har oplyst, at den store besparelse ikke skal findes inden for sundhedsområdet, ældreområdet eller forsvaret. På den baggrund spørger Ellemann nu, hvor besparelserne så skal hentes.

Ellemann mener, at mange danskere er bekymrede ved udsigten til så store besparelser inden for velfærden. Ellemann frygter, at den konservative politik skræmmer vælgerne over i rød lejr.

Det ville være meget, meget skidt for danskerne og for Danmark

“Den bekymring risikerer jo at manifestere sig i, at de så stemmer rødt ved et folketingsvalg. Det ville være meget, meget skidt for danskerne og for Danmark,” siger Ellemann til avisen.

Besparelsen på 17,8 milliarder kroner fremkommer ved, at De Konservative vil effektivisere for 0,4 procent årligt frem til 2030 i stat, regioner og kommuner.

Pape Poulsen: Vi kan spare ved at gøre tingene "mere smart"

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, blev i midten af august interviewet om sparemålet i P1-programmet 'Ugens gæst', men her blev offentligheden ikke meget klogere på, hvordan De Konservative mere præcist vil hente de 17,8 milliarder kroner.

Pape Poulsen oplyste, at De Konservative vil hente de mange milliarder kroner ved at gøre tingene “mere smart” i stat, regioner og kommuner.

Som det mest konkrete nævnte Pape Poulsen, at sygeplejersker, sosu-assistenter og sosu-hjælpere og andre i den offentlige sektor skal bruge langt mindre tid på at dokumentere.

S-ordfører: Du lurepasser, Pape

Socialdemokratiet efterlyser nu også konkrete svar fra Søren Pape Poulsen og De Konservative:

Kære Søren Pape. Du lurepasser

“Kære Søren Pape. Du lurepasser! Du er statsministerkandidat og skal være klar til at svare på svære spørgsmål. Lige nu kan P1 Morgen ikke få dig til at svare på Jakob Ellemanns berettigede kritik af jeres hullede økonomiske politik,” skriver Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, således på Twitter.

placeholder

 

I den seneste Voxmeter-måling står Venstre til kun 11,8 procent, mens De Konservative i den grad overhaler Venstre med en vælgertilslutning på hele 16,4 procent.

Søndag aften mødes de tre statsministerkandidater Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) for første gang til TV-duel hos DR.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Et tankeeksperiment:

Hvad nu hvis Venstre om en god måneds tid ligger under 10 % af stemmerne eller bare omkring de 10. Dermed vil et godt stykke over halvdelen af Venstres folketingsgruppe pludselig stå til at ryge ud af tinget ved et hurtigt valg.

Mon ikke en pæn del af dem så vil nå til den konklusion, at de måske godt kan bruge 3/4 år mere inden valget, og derfor alligevel vælger at stemme imod De Radikales mistillidsvotum?

Og hvordan vil det mon stille RV, hvis deres trussel på den måde falder sammen som et korthus? Tanken er da lidt underholdende, synes jeg.

Danskerne er ved at fatte, hvad konsekvenserne er af Det Blå Svindlerholds politik, som massivt har manipuleret med den danske befolkning i to årtier med at ødelægge velfærdsstaten Danmark og den danske model bag lukkede døre og nedrullede gardiner med Dansk Folkeparties udlændinge som brækjern. Og ødelæggelserne er blevet synlige med et sundhedsvæsen, daginstitutioner, folkeskoler, ældrepleje og SKAT lagt i ruiner gennem systematiske besparelser år ind og år ud til der kun er et udsultet skellet tilbage.

Og som prikken over i'et vil Det Blå Svindlerhold nu give massive skattebesparelser til de aller rigeste og overlade sundhedsvæsenet, daginstitutionerne, folkeskolerne, ældreplejen til sig selv og sin egen skæbne.

Tak for kaffe.

Det Blå svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os?

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Helt rigtigt Jeppe, vi er mange der ikke glemmer 00erne og det meste af 10erne eller hvem det var der fik ødelagt Danmark med sammenlægning af kommunerne, supersygehusene, effektiviseringerne (læs besparelserne) overalt i velfærden og det offentlige og at de er skyldige i at der i dag mangler personale overalt indenfor velfærdfagene.

Ja men lad da endelig de blå kives indbyrdes, K og V kan slås og de små partier stille deres ultimative stærkt højreorienterede krav til de to blå kandidater. Mon ikke vælgerne efterhånden forstår, at det klogeste de kan stemme i disse tider er fire år mere til Mette F, stemme på S, SF eller Ø, men helst S, jo stærkere S bliver des mere klima, velfærd, sundøkonomi og omsorg for børn, unge og ældre kommer og erhvervslivet glemmes ej heller der er masser af tiltag der også. Vi skal havemere arbejdskraft ind både fra egne rækker, EU og nok også 3. lande.

Pape vil, for at hjælpe personer, der er kommet i nød med de stigende priser, mindske skatten. Med forslaget om at øge topskattegrænsen fra ca. 550.000 til 800.000 kr., vil 300.000 ud af 400.000 personer på topskat således slippe for topskat på 15% af i gennemsnit 100.000 kr. , hvilket vil koste statskassen ca. 5 mia. kr., pr. år, der direkte vil forgylde den højere middelklasse.
Hertil vil de 100.000, der ligger over en indkomst på 800.000, hver spare 15% af 300.000 kr., hvilket til svarer til yderligere ca. 4.5 mia. kr. årligt.
Da disse lettelser ikke fører til nogen lettelse i bunden, er Pape så nødt til, for at opretholde sin illusion om at dette makværk er godt for alle, her oven i at lette bundskatten, så den almindelige dansker også ser en hjælp til elregningen mv.
Forestiller vi os, at Papes storsind giver en sådan lettelse også på 5 mia. kr., vil den samlede virkning på statens indtægter være et dyk på 14,5 mia. kr. årligt.
Ud af denne støtte det giver til betaling af de stigende priser, vil altså de 10 mia. gå til Papes kernevælgere med en indtægt på mellem 550.000 og 800.000, som rigeligt i forvejen kan klare problemerne selv, medens de 5 mia. vil kan hjælpe de resterende (i aftagende grad efter indtægt).
Da hele dette gaveorgie skal finansieres ved besparelser, kan de mindste indkomster ikke bare forvente faldende ydelser, men også, at en række services fra det offentlige forsvinder, og at deres øgede udgifter klart vil overskride deres skattebesparelse.
Hvordan i alverden en person, der vil være hele Danmarks Statsminister kan fremsætte et så grotesk forslag med en så tung favorisering af et lille mindretal (i egen vælgerskare) er jo dybt godnat og burde være et decideret
no go for 90% af vælgerne.
Dette skal ses i lyset af, at Pape kritiserer regeringen for at afsætte 2 mia. kr. i finansloven (for eet år), direkte målrettet de med størst behov, og kritisere det for at være at sjatte checks ud af statskassen.
Det er denne nærmest blinde sans for rimelighed og den vilde magtarrogance fra Papes side, som har fået Ellemann til med rette at frygte, at vælgerne vågner op og løber skrigende bort.
Lad dog fornuften ekskludere dette monster at en Thatcher klon og værne om det danske velfærdssamfund og de rigtige danske værdier, som er så uglesete i de konservative, i Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Provinsdemokraterne.

Det skal bemærkes at tallene er ca. tal, ud fra et "foredrag" på Cepos hjemmeside. Det skal dog bemærkes, at de ligger under Venstres anslåede værdier på godt 17 mia. kr.
Cepos mener, at øvelsen vil øge beskæftigelsen med godt 6000 arbejdspladser, men den antagelse kommer ved anvendelse af DREAM modellen, der kun indregner dynamiske effekter ved skattelettelser, men helt undlader samme effekter ved finanspolitiske tiltag. Modellen er under stærk faglig kritik og er opfundet af Fogh-regeringen, inden den første bølge at forslag om skattelettelser blev sat i søen.

Tak til poul boie pedersen for den vigtige gennemgang af Papes klassekamp fra oven. Det er mig en gåde at Pape har fået så meget medvind. Hans politik bringer os tilbage til et samfundssystem før den franske revolution og hans udokumenterede påstande og mavefornemmelser som har styret ham lige siden hans tid som justitsminister hvor hans primitive hævntankegang var med til at sætte vores fængselsvæsen ud i den dybe krise vi har i dag med stigende forråelse og manglende resocialisering. Når det handler om økonomi har han ikke fattet selv de mest grundlæggende elementer i forskellen på privatøkonomi og samfundsøkonomi og hans hadske udfald mod svage gruppers brug af andre folks penge er tykt hykleri i hans kamp for at give frit løb til at overklassen kan rave de samfundsskabte værdier til sig. Lad os sætte massivt ind med at afsløre hans farlige politiske projekt

Rigtigt gode og valide kommentarer, tak Poul.

DREAM er finansministeriets regnemodel, hvor man kan bedømme værdien af politiske forslag. Den bygger på et neoklassisk grundlag der har sine begrænsninger. Man kan f.eks. se mere om det her:
https://www.information.dk/2007/07/velfaerdskommissionen-kryber-uden

Og så fik jeg ikke lige denne kritik af DREAM modellen med:
https://www.information.dk/indland/2013/11/dream-hul-oekonomiske-modeller

Først fandt Det Blå Svindlerhold dovne Robert som et eksemplar på kontanthjælp, som retfærdig gjorde alle på kontanthjælp bare var dovne og skulle have støtten sat kraftigt ned for at skaffe skattelettelser til de mest velhavende. Nu har Det Blå Svindlerhold så fundet flittige Poul (blandt venner Polle) på 71 år som arbejder som VVS rejsemontør med en kunstig skulder. Polle skal så retfærdiggøre, at man sagtens kan arbejde til man bliver 74 år. Jo, der findes altid en hat der passer. Og når Polle ka, så ka du osse. Og direktøren venter utålmodigt på sin 108.000 kr. store skatte lettelse og trykker tommeltot alle ka som Polle. Og han mangler virkelig pengene, da han på forhånd har bestilt den ny Mercedes S klasse. Så støt direktøren og gør som Polle og arbejd til du bliver 71 år og udvis samfundssind over for direktøren, så han kan betale sin nye Mercedes S Klasse.

Jeg ved ikke om de blå partier tror vi er då dumme at vi falder for deres retorik eller om de er ignorante og bevidst ondskabsfulde.

Det Blå svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os?

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

For fem år siden lå de side om side. Nu får DR store tæsk af TV 2 efter et politisk indgreb fra Det Blå Svindlerhold trak det økonomiske tæppe væk under DR. Præcis det samme har Det Blå Svindlerhold gjort med vores Sygehusvæsen, ældreplejen, børnehaver og folkeskoler. Ødelagt det til fordel for privatisering. En overlæge har netop udtalt, at den største årsag til Danmarks sygehuse har personale problemer skyldes privatisering af sygehuse i Danmark. For få år siden var der i hovedstads regionen ca. 1.600 henvisninger til privathospitaler. I år har der været knap 12.000. De offentlige hospitaler er tvunget til at aflyse operationer og partienter havner på ventelister. Herfra henvises de så til privathospitaler, hvor personalet er.

Det Blå Svindlerhold har snydt bedraget og manipuleret Danmarks borgere i to årtier for at fremme deres mærkesag. At ødelægge det offentlige og erstatte det med privatisering. Ikke fordi det private er hverken billigere eller bedre, tværtimod. I det offentlige er alle garanteret den bedste behandling. I det private er det din pengepung, som bestemmer kvaliteten. Det skal betale sig at arbejde siger Det Blå Svindlerhold. Ligesom det skal betale sig at være velhavende så man kan købe sig til privilegerede fordele, som almindelige lønmodtagere som dem DanmarksDemokraterne bejler til ikke har råd til medmindre de går fra hus og hjem.

Privatisering af det offentlige tjener udelukkende at gøre det muligt for de mest velhavende at komme foran køen og udbytte dem med de lavereindkomster. Det er det éneste formål med Det Blå Svindlerholds korstog mod Danmark og danskerne.

Det er det du får, hvis du stemmer på DanmarksDemokraterne. Et økonomisk skævredet og ulige Danmark som du aldrig i dir liv har set før. Et Danmark, som går i sort.

Det Blå svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

"Vi skal have banket el-afgiften i bund" siger Venstres formand i aftenes debat. Han vil gerne have afgiften ned på 80 øre pr kWh.

Wauuu. elafgiften er på 90 øre pr. kwh. Nu skal den så bankes 10 øre ned for at hjælpe dem med de laveste indkomster. Samtidig skal skatten for de mest velhavende sættes ned med 108.000 kr. årligt.

Det Blå Svindlerhold mine damer og herre - Smider krummer efter folket.

Men som Ellemann siger det: "Hvis folk ikke synes 250 kr. er mange penge, så for de for meget i løn. En fuck finger til dem med de små indkomster.

Det Blå svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Annonce