K-profil siger nej til tørklædeforbud: Bringer Danmark på linje med islamistiske stater

Den nybagte konservative folketingskandidat Isabella Arendt mener, at muslimske forældre skal have ret til at give deres døtre hovedtørklæder på.
Foto: Kristendemokraterne
Isabella Arendt (K)
En af regeringen nedsat kommission har anbefalet at forbyde muslimske tørklæder på de danske skoler, med det formål at bekæmpe negativ social kontrol i minoritetsmiljøer.

Forbuddet har skabt debat i Socialdemokratiet, men også hos et af de udfordrende statsministerpartier, de konservative, er der uenighed om forslaget.

De Konservative på Christiansborg ser gerne nærmere på, om det i praksis kan lade sig gøre  at forbyde muslimske tørklæder i grundskolen uden at komme i konflikt med den grundlovssikrede religionsfrihed, som gælder i Danmark.

Men fra en af partiets folketingskandidater lyder det modsat.

Ligesom S-regeringen, som har kaldt forslaget for "modigt" og "spændende", holder den konservative gruppeformand Mai Mercado forslaget ud i strakt arm.

Først og fremmest skal de juridiske rammer på plads, lyder det fra Mai Mercado.

"Det er et forslag, som kan have en del juridiske implikationer. Det er vigtigt at få afklaret dem først. Og så vil vi drøfte det i vores gruppe, inden vi erklærer os for eller imod," sagde Mai Mercado forleden til Jyllands-Posten.

Mavebluser eller tørklæder er det samme

Men fra Isabella Arendt, der indtil maj i år var formand for Kristendemokraterne, men nu er folketingskandidat for partiet, bør hendes partifæller afvise forslaget.

Ifølge hende er det op til forældrene selv at beslutte, om de vil give deres piger tørklæde på:

"Det er for de yngste børn forældrene, som bestemmer, hvad børnene har på af tøj. Og når pigerne bliver ældre, bestemmer de selv deres tøj - uanset om det er mavebluser eller tørklæder, de vil have på i skole," skriver hun i et indlæg i Berlingske.

Isabella Arendt mener, at et tørklædeforbuddet vil bringer Danmark på linje med "islamiske stater", hvor det er staten, der bestemmer, hvilket tøj man må gå med:

"Det kan derfor virke temmelig dumt, hvis vi forsøger at lære muslimske piger om kvinders frie valg og religionsfrihed i Danmark ved at opføre os som islamistiske stater og fratage pigerne religionsfriheden og til gengæld bestemme, hvordan de skal se ud," skriver hun i indlægget.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

K som kristendemokrater? Nå nej. Det var i går.

K er til at stole på.

En profil ligefrem? Hun er helt ny i partiet, og har ingen folketingserfaring overhovedet. Og hvor mange gange skal hun mon blive undsagt af sine egne partikammerater, før hun springer videre til det næste parti?

Konservative er opsamlingsparti for de, der ikke gider deres gamle parti f. eks. V, KD, DF, LA både i kommunalpolitik og i landspolitik.

@ Helle,

Med andre ord et skraldespandsparti for overflødige politikere.

Folk råber op om at vi har religionsfrihed i DK.
Kristne og ateister m.fl. har religionsfrihed. Muslimer har IKKE. Så stop det vrøvl med at vi alle har religionsfrihed.

At muslimer ikke har religionsfrihed i DK generer ikke mig

Hvad med diskrimination, Kurt Jensen, generer det dig heller ikke?

Jo, hvis det gælder begge veje - hvis du forstår hvad jeg mener
I visse situationer kan jeg 'leve med det'
.

Det var dog trist, diskrimination burde aldrig respekteres. Er der nogen der har forsøgt at fratage dig dín religion eller sætte begrænsninger for den?

Nej - er ikke medlem af folkekirken eller en anden 'kirke'

Er du ateist eller agnostiker?

Faktum er, vi som danskere bryder os ikke om tvang. Vi bryder os ikke om den tvang nogen muslimske kvinder er udsat for. Hvorfor skulle vi så ville den tvang det ville være at forbyde tørklæder? Tvang er tvang uanset hvem der udøver den. Så hvis vi forbyder tørklæder i skolerne, så er vi ikke et hak bedre end imamerne i Iran.

Ateist.

"Faktum er, vi som danskere bryder os ikke om tvang."
Nemli', de etniske danskere har ALDRIG fået lov til ved en folkeafstemning at tage stilling til den indvandring af f.eks. muslimer som vi har set siden 'gæstearbejderne' kom til DK. Og nu, kommer vi nogensinde af med dem igen??
Hvorfor skal vi blive ved med at diskutere krav fra muslimerne? Falder de til patten eller skal vi blive ved med at bruge ressourcer på disse endeløse vandringer.

Annonce