Ny meningsmåling: Blå blok fastholder smal føring

Selv uden Lars Løkke Rasmussens hjælp er der lige nu 90 mandater til de borgerlige partier, men intet er afgjort.
Foto: Statsministeriet
Søren Pape og Mette Frederiksen efter møde i Statsministeriet, 2021
Folketingsvalget nærmer sig, og hvis der var valg lige nu, ville Danmark få en ny borgerlig statsminister.

Det viser en helt ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Ser man alene på de partier, som står til at komme i Folketinget, står rød blok til opbakning fra 46,3 procent af stemmerne, mens blå blok står til 49 procent.

Omregnet til mandater, så bliver det 90 mandater til de fem blå partier, mens de fire røde partier står til 85.

Løkke uner spærregrænsen

Det er en fremgang på tre mandater til blå blok og et enkelt mandats fremgang til de røde, som skyldes, at Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne, igen er rykket ned under spærregrænsen.

Den tidligere statsministers nye parti står i denne uge til blot 1,7 procent af stemmerne.

Dertil skal lægges fire nordatlantiske mandater fra Grønland og Færøerne, for at komme op på de i alt 179 medlemmer af folketinget.

Hver tiende stemme til Inger

Ser man isoleret på partierne er der ikke meget, der har flyttet sig den seneste uge.

De konservative er med opbakning fra 16,2 procent nærmest på niveau med sidste uges måling.

Socialdemokratiet står i denne måling til 24,7 procent af stemmerne - en tilbagegang på en halv procent i forhold til sidste uge.

På trods af tilbagegangen holder partiet fast i at stå til 45 mandater.

Konservative er på samme niveau som i sidste uge, mens Venstre vinder to tabte mandater tilbage, og står i denne måling til at få 23 valgt. Trods en mindre fremgang her og nu står partiet altså til noget, der ligner en halvering af mandaterne.

Helt afgørende for blå bloks succes er Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne, der ikke umiddelbart ligner et parti, som har mistet nyhedens interesse.

Efter tre uger med tilbagegang, kan Støjberg og hendes nye partifæller igen notere sig en mindre fremgang.

Den tidligere Venstre-politikers parti står i denne måling til 9,3 procent. En fremgang på 0,4 procentpoint i forhold til sidste uges måling.

De 9,3 procent vil udløse hele 17 mandater.

Stemmespild kan tippe balancen

Mens der i blå blok er et stemmespild på 2,7 procent ved at hverken Moderaterne eller Kristendemokraterne er over spærregrænsen, er der også et tilsvarende spild i rød blok på 2 procent.

Her er Alternativet, som mange ellers har haft travlt med at dømme ude, tættest på at kravle over spærregrænsen.

Partiet står i denne måling til 1,6 procent af stemmerne, mens de to andre grønne alternativer Frie Grønne og Veganerpartiet/Grøn Alliance står til henholdsvis 0,3 og 0,1 procent af stemmerne.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 5. september 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.002 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 29. august til den 3. september 2022.

Cirka 26,4 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Den maksimale statistiske usikkerhed på de enkelte partier er på +/-2,7 procentpoint.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Bare tanken om en blå regering, om det var den ene eller den anden borgerlige kandidat, er ved at få det til at vende sig i mig. Jeg tror der er mange der husker hvordan det var at være borger på bunden af samfundet, sidst de blå var i regering, det er rigeligt til at fylde en med en altopslugende angst.

Jeg havde den samme oplevelse sidst i 90’erne. Der gik snakken på monarkiet. Uden monarki bliver overhovedet en præsident. Og tanken om en afdanket socialdemokratisk præsident var kvalmende. Poul der skulle repræsentere landet. Så jeg ved hvad du føler..

Ja der er en svag føring til de blå, men det kan sagtens indhentes, hvis ellers Sofie Carsten N. kunne holde op med sin evindelige falske påstand om Mette F magtfuldkommenhed, fordi R ikke er med i regering, en mindre tals regering kan aldrig være magtfuldkommen, når de ikke selv har 90 mandater, fat det nu radikale m. flere. Og så til debatten Pape og Ellemann, jamen dog, to kamphaner der var så enige så det nærmest blev religiøst ( spin af værste slags). De skar grimasser, himlede med øjnene og fnøs af kvinden i midten eller grinede hovedrystende, hvad f.... bildte de sig ind. Statsministeren stod fast, og var cool, men når de angriber så uretfærdigt og så selvretfærdigt som de gjorde mht. mink, så har man løst til at kaste noget mode TV, men det rammer desværre ikke de to. De ville aldrig begå fejl i sådan en farlig og presset situation, nej må man forstå, man ville vente og spørge andre og bede om sekund opinion og man ville slet ikke have slået alle mink ihjel. Hykleri ud over alle grænser. De havde nedsat elafgift, noget regeringen er i gang med, så vil Pape fyre mange tusinde i den offentlige sektor for at give skattelettelser. Og om det er 38 000 eller 40.000 er lige meget, de vil fyre folk, skære ned, men hvor kunne han ikke sige. Han angreb derimod MF for at ville se på og debattere arbejdsforhold og løn for sundhedssektoren i relation til den danske model, fordi hun ikke ville eller kunne udtale sig om den ting i respekt for den danske model. Hans svar var bare, ordet smartere. ogalle hans folketingsmedlemmer gik på facebook bagefter og angreb MF. Men svarkom der ikke fra pape, hvor skal de 40 milliarder komme fra Søren Pape. Selvom det er to milliarder om året, så skal du svare.

Helle man skal se på de lyse sider.
Voxmeter sidste 3 målinger, har de værende partier i folketinget fået følgende tilslutninger.
A - B - F - Ø : 45,8 - 46,8 - 46,3 procent af vælgerne i undersøgelsen. OG
C - D - I - O - V : 39,9 - 39,3 - 39-7 procent af vælgerne.
Man kan ikke sige at det er en prangende tilslutning til de borgerlige partier.
Men så tælles det med, at Inger Støjberg har tilranet sig mange utilfredse vælgere,
dem er der ikke meget politik i, men de er da fra de borgerlige partier det er
ranet stemmer fra, Venstre er gået fra 43 til 23 mandater.

ER Alternativet-Frie Grønne og Veganerpartiet ikke partier der er "opfundet af de borgerlige"? dem der stemmer på dem er jo næsten alle nogen der hvis de ikke eksisterede ville stemme på A-F-eller Ø

Alternativet må melde klart ud de støtter Mette Frederiksen som statsminister efter et valg, hvis de vil gøre sig nogen forhåbninger om at blive valgt ind til folketinget igen. Ingen vil stemme i blinde.

Jeppe kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Nu må DU melde klart ud!

Du kan ikke forlange noget af andre du ikke selv vil!

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.
.

Glædeligt at se Moderaterne under spærregrænsen. Det er åbenlyst et blåt parti, som hører til i blå blok, og som aldrig nogensinde ville pege på en socialdemokratisk statsminister. Uanset hvor meget røgslør Løkke forsøger at kaste ud.

De Radikale er selvfølgelig også blå. De har så bare det problem, at deres forvirrede vælgere ikke ser sig selv der. Men der er da lagt op til god underholdning, hvis det ender med, at RV vælter regeringen (eller i det mindste forsøger det).

Bemærk i øvrigt at de 3 små grønne partier nu er nede under 2 procent igen. Men Sikandar vil jo alligevel være med til at samle tropperne. Han er overbevist om, at meningsmålingsinstitutterne bare ikke fanger hans vælgere, fordi de efter hans opfattelse for en stor del udgøres af indvandrere og/eller efterkommere.

Sikandar vil alligevel IKKE være med, skulle der selvfølgelig have stået.

Pape vil skære ned på det offentlige med 17.000.000.000 for at skaffe penge til skattelettelser til først og fremmest de mest velhavende. Den almindelige lønmodtager kan se frem til 3.000 kr. i skattelettelser. Til gengæld vil Pape skære ned på daginstitutioner, uddannelse, ældreplejen og sundhedsvæsenet. Der kommer du så selv til at betale for at få den service du har brug for ved private udbydere. Og her rækker 3.000 kr. ingen vegne. De 17.000.000.000 kr. svarer til 40.000 fuldtidsstillinger inden for det offentlige på områder hvor der i forvejen er stærkt brug for varme hænder.

Så ved du, hvad der venter, hvis du stemmer på DanmarksDemokraterne eller andre fra Det Blå Svindlerhold.

Det Blå svindlerhold

Jeppe kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Enig tør heller ikke tænke på et borgerligt flertal, &liberale der skal lede en regning.og tage fra de "fattige&give til de rige,i vores Land..
Mette F.og regningen er parate til og holde ved og skabe gode løsninger 🚩......solidaritet..fremfor liberal egoisme

Så fik vi debatten søndag aften.

Bournemouth tabte 9-0 til Liverpool!

Og allerede dagen derpå fyrede Bournemouth træneren!

På velfærdsområdet og økonomi vandt Mette Frederiksen 9-0 i forhold til Søren Pape! Og 2-0 i forhold til Jacob Ellemann!

På klimaområdet tabte Mette Frederiksen til gengæld 0-9 til såvel Pape som Ellemann!

Når CO2 afgifterne bliver lagt oven i Mette Frederiksens yndede “Putin inflation”, som hun dog klogeligt ikke nævnte med de ord i aftenens debat), ja, så kommer inflationen for alvor til at skabe fattigdom, arbejdsløshed og selvmord!

Hvis Mette Frederiksen skulle være så heldig at Putin taber krigen og der bliver fred i Østeuropa, ja, så har vi kun 15 års kamp forude for at få has på Mette Frederiksens selvskabte klima-inflation!

Hvis Mette Frederiksen elskede dansk landbrug lige så meget som hun elsker Ålborg Portland, ja, så havde den danske velfærdsstat måske en overlevelseschance!

Jacob Ellemann demonstrede viden om den offentlige sektor ved at omtale situationen set med egne øjne i sønnens børnehave!

Tænk hvis Søren Pape havde egne børn, egne unge mennesker, egne forældre?

Tænk en verden til forskel!

Og tænk hvis Mette aFrederiksen var født og opvokset på en jysk gård som nødvendig arbejdskraft fra en tidlig alder! I modsætning til at se på røgen fra Ålborg Portland set fra en parcelhus-have?

Tænk en verden til forskel!

Efter aftenens debat forstår man hvorfor minken røg i graven for Mette Frederiksen!

Efter aftenens debat forstår man hvorfor velfærds-Danmark røg i graven for Søren Pape!

Tilbage står vi med Jacob Ellemann! Ham kun 11% af danskerne ønsker som statsminister!

Klubfodbolds resultater kan skifte fra den ene dag til den anden!

Blot ved at skifte træner!

Det handler om psykologi, tæft, løsninger, erfaring, indlevelsesevne, mod, strategi, pædagogik, men mest af alt tillid, tillid, tillid!

At hente en helt ny træner ind udefra med stor erfaring og som har alles tillid, er ofte en valgt løsning!

Mette Frederiksen ønsker en regering hen over midten!

Lars Løkke Rasmussen virker i øjeblikket som den kommende træner!

Med en Jacob Ellemann som leder af Venstre, virker tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen som den eneste træner der kan få den nødvendige tillid fra Mette, Søren og Jacob!

Og de bestemmer slagets gang, når vælgerne har talt deres mudrede sprog!

Børn med forældre eller bedsteforældre på ventelister med alvorlige sygdomme, bliver mere og mere ulykkelige og deprimerede og udgør hovedgruppen af de psykiske udfordringer som sundhedsvæsenet står over for!

Børn i overfyldte vuggestuer, børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser udgør den næststørste udfordring for psykologer og psykiatere!

Begge problemstillinger hører vi aldrig om!

Den tredie største udfordring skyldes den manglende kommunikation og interkulturel forståelse børn imellem. De fælles danske sprog er oftere undtagelsen end reglen!

Og det sidstnævnte tør ingen af de 1000 psykologer nævne i deres fælles udtalelse!

Mette Frederiksen har nu forstået at den danske model ødelægger velfærdssamfundet! Det tog hende 10 år at indse!

Når det drypper på degnen, så tørlægges sygeplejerskerne!

19% færre ansøgninger til sygeplejerske i 2022 end i 2021!

Alt sammen Mette Frederiksens politik! Nu blev hun endelig klogere!

At det vi efterspørger - det belønner vi! Det lyder som Pape! Blot der står overskriften “ det private” foran!

Til gengæld var Jacob Ellemann med på ideen! Begrebet hed “tillæg til heltidsansatte” Resultatet er højere løn til sygeplejersker som vi mangler!

Alle mangler gas! Og sjovt nok stiger prisen!

Alle mangler el! Og sjovt nok stiger prisen!

I det borgerlige socialdemokratiske Danmark! Og i Sverige! Og i Norge! Og i Tyskland! Sjovt nok!

Men 8nyet kan stige i det offentlige! Kun udgifterne! Ifølge Søren Pape!

Der aldrig som Jacob Ellemann har hentet et barn i børnehaven!

Jacob Ellemann viste sig som en god far! Soldaten var skiftet ud med en omsorgsperson!

Og hvor det klædte den unge Ellemann, der smed noget af Fogh-attituderne og trådte i egen karakter!

Det Danmark vil se!

Jacob Ellemann vil ikke nedlægge børnehaver og pædagogstillinger. Han ville egentlig helst ansætte flere pædagoger! Men kampen om de borgerlige stemmer mod Søren Pape afholdt manden!

Men vent blot til han står med ansvaret og har flest forældrestemmer!

Ja, så er Ellemann en omsorgs-statsminister som kærer sig om børn, familier og pædagoger!

Til gengæld er Mette Frederiksen klar til at nedlægge dansk landbrug, præcist som minkerhvervet!

Hvordan skulle en cement-beton- socialdemokrat nogensinde kunne forstå hvor maden kommer fra!

Præcist som Pape ikke forstår hvor de små børn kommer fra?

Men Jacob Ellemann forstår begge dele!

Danmarks redning!

Præcist de slutninger som Lars Løkke kom frem til før han stiftede Moderaterne!

At lytte, at forstå, at lægge en strategi!

Jacob Ellemann er på niveau med Inger Støjberg!

Og snart kan den samlede trænerduo udtages!

Mandagstrænerne er klar til folketingsvalget!

Valget er ligetil!

Tillid, tillid, tillid!

Paris-aftalen gav Putin alle de grønne kort på hånden!

Og i øjeblikket spiller han sine kort ganske godt!

Alle danskerne mærker resultatet af Paris-aftalen!

Kun en bred træner-duo kan modstå angrebene fra Putin imod velfærdsstaten!

Trænernes svage sider træder tydeligere og tydeligere frem!

Hvor skal pengene komme fra i fremtiden?

Hvad skal vi leve af?

Hvad kan vi undvære i fremtiden?

Hvad er fundamentalt for livets fortsatte eksistens på jordkloden?

Endnu en flig i billedet af Mette, Søren og Jacob blev fjernet?

Fik du tillid til Mette, Søren og Jacob igennem hvad du så og hørte?

Forbrugertilliden led et knæk!

Tilliden til fremtiden led et knæk!

Men Jacob gav nogle håb!

Mette fik øjnene op for sygeplejerskers nødvendighed!

Søren Pape elsker endnu mere penge end tidligere!

Velfærdssamfundet på lang sigt går en ilde fremtid i møde!

Måske vælger Jacob at passe egne børn?

Måske vælger Søren Pape et direktør-job i det private?

Mette Frederiksen får formodentligt et job i FN for at redde de sultende i et tørkeramt afrikansk land!

Lars Løkke Rasmussen har analyser af alle kampsituationer, har strategi og ambitioner om et landstrænerjob!

Om Inger Støjberg peger på Lars Løkke Rasmussen er landstræneren udnævnt!

11 spillere der alle er på banen og har det samme mål!

Kan nå utroligt langt!

Imødegå inflation! Skaffe sundhed! Finde langsigtede bæredygtige fremstillingsmetoder i alle erhverv!

Glem alt om ambitiøse klimamål!

Folk dør allerede i tusindvis af klimamålenes konsekvenser!

Mette Frederiksen nedlagde et helt erhverv blot for at redde 20 nordjyder!

Folk dør som fluer i Rusland og Ukraine som følge af Paris-aftalerne!

450 milliarder koster Paris-aftalerne allerede den tyske regering!

Verden mangler gas!

Verden mangler strøm!

Snart mangler verden fødevarer!

Paris-aftale Mette lægger verden øde!

Et chef-job i FN imod hungersnød i Afrika, bliver hendes hidtil største karriere!

Tænk hvis Mette Frederiksen blot en gang i livet havde dyrket et økologisk æble eller en økologisk kartoffel!

Tænk!

De homoseksuelle springer ud overalt! At turde være den man er!

Nu sprang Jacob Ellemann endelig ud som familiefar der henter sin søn i børnehaven og bruger alle sanser! Og tør fortælle derom! Endda som partileder!

Modigt! Smukt! Tillidsfuldt!

Inger Støjberg har for længst sprunget ud som jyde, som dansker, som kvinde, som en der ved hvor pengene kommer fra, som en man kan stole på!

40.000 danskere i den offentlige sektor skal fyres! Ifølge finansministeriet! Ifølge Søren Pape!

Måske må Jacob Ellemanns barn sige farvel til sin mest elskede pædagog!

Inden barnet når i folkeskolealderen!

Tænk Jacob Ellemann som børnenes nye statsminister! En statsminister med intern viden, erfaring og indsigt!

Far!

Mor Mette lukker for børnenes mælk, youghurt, havregryn, frikadeller, makrelsalat, tomater, agurker….

Tilbage er ris fra Kina og tun fra Thailand!

Lars Løkke bliver kompromisets midter træner!

Blikket for en Christian Eriksen som målskabende midterspiller!

Med fremtiden som eneste mål!

“Det er jo helt vildt!”

Christian Eriksen får løn som fortjent! Sygeplejerskerne skal til at have løn som fortjent!

Økonomisk lærdom på første semester af ethvert økonomistudie!

Hr. Søren Pape! Fru Mette Frederiksen!

I Viborg! I Ålborg!

Måske går Jacob Ellemann lidt gladere ned i børnehaven mandag morgen!

Valget er dit!

Jacob Ellemann er sprunget ud som den han er!

Far!

Av for Søren

Dele af det danske sundhedsvæsen er i dag mindre robust, end før coronakrisen ramte i 2020. Og manglen på sygeplejersker er »kritisk«.

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, som i et interview med Jyllands-Posten peger på, at de seneste to år har været hårde for personalet på de danske sygehuse.

Søren og Mette har en fælles sag!

Nu mangler kun lovhjemmelen!

Ja i nullerne lagde man kimen til den mangel på alle faggrupper inden for det offentlig med deres sparen 2procent årligt personalet skulle gøre det lidt kloger som den fromme Pape siger han vil ikke spare på personalet hvor vil han så finde penge til sig selv og sine kernevælger kan vi ikke få at vide fra Pape om hans mand har fået en spindokter som manden fortalte da han var på besøg hos hans tidliger skole at det var hans ansatte for han var gået ind i politik håber Pape eller Jarlov vil svare på det.

Annonce