Annonce

Pape beroliger vælgerne: Ikke flertal for vores politik

Vil afskaffe Arne-pensionen, men beroliger vælgerne med, at det aldrig bliver til noget.
Foto: Socialdemokratiet
Bryggeriarbejder Arne, der blev frontperson på Socialdemokratiets valgløfte om tidligere pension, folketingsvalg 2019
De konservative vil afskaffe Arne-pension, men den konservative leder Søren Pape Poulsen beroliger vælgerne med, at der ikke er flertal for partiets politik - så længe et stort flertal ønsker den bevaret.

Det fremgik af debatprogrammet “Kampen om magten”, som DR sendte søndag aften.

Her var de to borgerlige statsministerkandidater i debat med den nuværende statsminister Mette Frederiksen (S).

“Der er et kæmpeflertal i Folketinget, der ønsker at bevare Arne-pensionen,” lød det fra den konservative leder Søren Pape Poulsen (K).

“Alle regeringer, der ikke har 90 mandater bag sig, ved, at der er ting, man må acceptere,” sagde Søren Pape Poulsen uden at komme ind på de konservatives officielle holdning.

Den er, at Arne-pensionen skal afskaffes, fordi den er “skadelig” for dansk økonomi - og pengene skal bruges til at finansiere den konservative skatteplan, som indeholder massive skattelettelser til de rigeste.

De Konservative mener, at nedslidte kan benytte sig af den seniorpensionsordning, som blev gennemført under den tidligere regering:

“Den værdige måde synes jeg - det kan vi så være uenige om - det var det, den borgerlige regering lavede. Det var seniorpensionen, hvor det er en individuel vurdering. Hvis du er nedslidt, så kan du få pension. Arne-pensionen handler ikke om, at du er nedslidt,” lød det fra Søren Pape søndag.

Ikke en rigtig måde at bedrive politik på

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde, at udtalelserne fra Søren Pape Poulsen tydeligt viser, hvorfor man som vælger ikke kan være rolig og tryg omkring Arne-pensionen:

“I gjorde alt hvad I kunne for at bekæmpe det. Det blev kaldt et fupnummer. I har har stemt imod det.”

“Den eneste grund til, at I står og taler om det nu, er fordi der er et folketingsvalg foran os. Det er ikke en rigtig måde at bedrive politik på. For enten mener man det eller også, så mener man det ikke,” sagde Mette Frederiksen.

Ellemann: Man må vælge sine kampe

Venstres statsministerkandidat, Jakob Ellemann-Jensen, meldte midt i sommerferien ud, at Venstre vil bevare Arne-pension. Han sagde, at hvis Arne-pensionen består, så er det fordi andre borgerlige partier beskytter den:

“Når jeg siger, at den her Arne-pension, den kommer ikke til at blive fjernet, så er det, fordi vi på den blå side af hegnet har Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne, som siger: “Vi ønsker at bevare Arne”. Der går jeg ind og siger, at man skal vælge sine kampe,” sagde Venstre-formanden og tilføjede, at han mente der var andre ting der var vigtigere at tale om:

“Vi kan se, at fagbevægelsen er i fuld gang med at fortælle, at Arne vil blive rullet tilbage. Der kan jeg bare stilfærdigt konstatere, at det er der ikke et flertal for. Så lad os tale om de ting, der er vigtigere," sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

V og K siger kun som de gør, om Arnepensionen, fordi de ved, de har en dårlig sag, og derfor spiller de spillet.
Fik de chansen rullede de den tilbage, som de vil rulle gymnasieaftalen om elevplacering tilbage, selv om både elever og rektorer er i mod den ændres. Det var et kæmpeproblem, ingen løste, det gjorde regeringen så sidste år, til de blås store frustration. De vil også fyre i den offentlige sektor, for 2 milliarder årligt det 1000 millioner kroner over 8 år, det holder ikke vand. Det er nedskærings politik så det basker, det skal han ikke have lov til.
Men det værste i går var Bla. andet Pernille Vermund, Støjberg m.m. Vermund var så ubehagelig og bitch agtig, en kælling at høre på, rent ud sagt, hun skulle skamme sig. Hun er for meget. Virkelig slem .

Vi ville gerne, men kan ikke (her og nu). Desværre.

Han forstår virkelig at berolige folket og lægge den sag helt død ;-)

Du kan være sikker på, såsnart der kan skaffes et flertal, så ryger arnepensionen. Det er en borgerlig mærkesag. Det er udelukkende for at skaffe sig et flertal i første omgang det ikke sker. Men om få år, når Det Blå Svindlerhold har rundbarberet det offentlige, så kommer turen til arnepensionen.

Det Blå svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Arne får travlt i fremtiden. Børnebørnene skal hentes tidligt i vuggestuen og i børnehaven. For at aflaste velfærdssamfundet, der mangler varme hænder!

Heldigvis er hænderne skruet rigtigt på Arne. Han klarer omsorgsopgaven til ug! Ofte skal datteren arbejde over eller svigersønnen på kursus. Så stiller Arne op! Og han nyder at have tid til de små! Noget der ikke var, da han selv blev far! At flytte tid til den næste generation blot et lille nøk i den rigtige retning! Arne har fået et fremadrettet mål med Arne-pensionen!

Fremtiden ser på mange måder lys ud for Arne!

Men så kom corona, Parisaftalen, Putin og et folketingsvalg.

Så fik vi debatten søndag aften.

Bournemouth tabte 9-0 til Liverpool!

Og allerede dagen derpå fyrede Bournemouth træneren!

På velfærdsområdet og økonomi vandt Mette Frederiksen 9-0 i forhold til Søren Pape! Og 2-0 i forhold til Jacob Ellemann!

På klimaområdet tabte Mette Frederiksen til gengæld 0-9 til såvel Pape som Ellemann!

Når CO2 afgifterne bliver lagt oven i Mette Frederiksens yndede “Putin inflation”, som hun dog klogeligt ikke nævnte med de ord i aftenens debat), ja, så kommer inflationen for alvor til at skabe fattigdom, arbejdsløshed og selvmord!

Hvis Mette Frederiksen skulle være så heldig at Putin taber krigen og der bliver fred i Østeuropa, ja, så har vi kun 15 års kamp forude for at få has på Mette Frederiksens selvskabte klima-inflation!

Hvis Mette Frederiksen elskede dansk landbrug lige så meget som hun elsker Ålborg Portland, ja, så havde den danske velfærdsstat måske en overlevelseschance!

Jacob Ellemann demonstrede viden om den offentlige sektor ved at omtale situationen set med egne øjne i sønnens børnehave!

Tænk hvis Søren Pape havde egne børn, egne unge mennesker, egne forældre?

Tænk en verden til forskel!

Og tænk hvis Mette aFrederiksen var født og opvokset på en jysk gård som nødvendig arbejdskraft fra en tidlig alder! I modsætning til at se på røgen fra Ålborg Portland set fra en parcelhus-have?

Tænk en verden til forskel!

Efter aftenens debat forstår man hvorfor minken røg i graven for Mette Frederiksen!

Efter aftenens debat forstår man hvorfor velfærds-Danmark røg i graven for Søren Pape!

Tilbage står vi med Jacob Ellemann! Ham kun 11% af danskerne ønsker som statsminister!

Klubfodbolds resultater kan skifte fra den ene dag til den anden!

Blot ved at skifte træner!

Det handler om psykologi, tæft, løsninger, erfaring, indlevelsesevne, mod, strategi, pædagogik, men mest af alt tillid, tillid, tillid!

At hente en helt ny træner ind udefra med stor erfaring og som har alles tillid, er ofte en valgt løsning!

Mette Frederiksen ønsker en regering hen over midten!

Lars Løkke Rasmussen virker i øjeblikket som den kommende træner!

Med en Jacob Ellemann som leder af Venstre, virker tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen som den eneste træner der kan få den nødvendige tillid fra Mette, Søren og Jacob!

Og de bestemmer slagets gang, når vælgerne har talt deres mudrede sprog!

Børn med forældre eller bedsteforældre på ventelister med alvorlige sygdomme, bliver mere og mere ulykkelige og deprimerede og udgør hovedgruppen af de psykiske udfordringer som sundhedsvæsenet står over for!

Børn i overfyldte vuggestuer, børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser udgør den næststørste udfordring for psykologer og psykiatere!

Begge problemstillinger hører vi aldrig om!

Den tredie største udfordring skyldes den manglende kommunikation og interkulturel forståelse børn imellem. De fælles danske sprog er oftere undtagelsen end reglen!

Og det sidstnævnte tør ingen af de 1000 psykologer nævne i deres fælles udtalelse!

Mette Frederiksen har nu forstået at den danske model ødelægger velfærdssamfundet! Det tog hende 10 år at indse!

Når det drypper på degnen, så tørlægges sygeplejerskerne!

19% færre ansøgninger til sygeplejerske i 2022 end i 2021!

Alt sammen Mette Frederiksens politik! Nu blev hun endelig klogere!

At det vi efterspørger - det belønner vi! Det lyder som Pape! Blot der står overskriften “ det private” foran!

Til gengæld var Jacob Ellemann med på ideen! Begrebet hed “tillæg til heltidsansatte” Resultatet er højere løn til sygeplejersker som vi mangler!

Alle mangler gas! Og sjovt nok stiger prisen!

Alle mangler el! Og sjovt nok stiger prisen!

I det borgerlige socialdemokratiske Danmark! Og i Sverige! Og i Norge! Og i Tyskland! Sjovt nok!

Men 8nyet kan stige i det offentlige! Kun udgifterne! Ifølge Søren Pape!

Der aldrig som Jacob Ellemann har hentet et barn i børnehaven!

Jacob Ellemann viste sig som en god far! Soldaten var skiftet ud med en omsorgsperson!

Og hvor det klædte den unge Ellemann, der smed noget af Fogh-attituderne og trådte i egen karakter!

Det Danmark vil se!

Jacob Ellemann vil ikke nedlægge børnehaver og pædagogstillinger. Han ville egentlig helst ansætte flere pædagoger! Men kampen om de borgerlige stemmer mod Søren Pape afholdt manden!

Men vent blot til han står med ansvaret og har flest forældrestemmer!

Ja, så er Ellemann en omsorgs-statsminister som kærer sig om børn, familier og pædagoger!

Til gengæld er Mette Frederiksen klar til at nedlægge dansk landbrug, præcist som minkerhvervet!

Hvordan skulle en cement-beton- socialdemokrat nogensinde kunne forstå hvor maden kommer fra!

Præcist som Pape ikke forstår hvor de små børn kommer fra?

Men Jacob Ellemann forstår begge dele!

Danmarks redning!

Præcist de slutninger som Lars Løkke kom frem til før han stiftede Moderaterne!

At lytte, at forstå, at lægge en strategi!

Jacob Ellemann er på niveau med Inger Støjberg!

Og snart kan den samlede trænerduo udtages!

Mandagstrænerne er klar til folketingsvalget!

Valget er ligetil!

Tillid, tillid, tillid!

Paris-aftalen gav Putin alle de grønne kort på hånden!

Og i øjeblikket spiller han sine kort ganske godt!

Alle danskerne mærker resultatet af Paris-aftalen!

Kun en bred træner-duo kan modstå angrebene fra Putin imod velfærdsstaten!

Trænernes svage sider træder tydeligere og tydeligere frem!

Hvor skal pengene komme fra i fremtiden?

Hvad skal vi leve af?

Hvad kan vi undvære i fremtiden?

Hvad er fundamentalt for livets fortsatte eksistens på jordkloden?

Endnu en flig i billedet af Mette, Søren og Jacob blev fjernet?

Fik du tillid til Mette, Søren og Jacob igennem hvad du så og hørte?

Forbrugertilliden led et knæk!

Tilliden til fremtiden led et knæk!

Men Jacob gav nogle håb!

Mette fik øjnene op for sygeplejerskers nødvendighed!

Søren Pape elsker endnu mere penge end tidligere!

Velfærdssamfundet på lang sigt går en ilde fremtid i møde!

Måske vælger Jacob at passe egne børn?

Måske vælger Søren Pape et direktør-job i det private?

Mette Frederiksen får formodentligt et job i FN for at redde de sultende i et tørkeramt afrikansk land!

Lars Løkke Rasmussen har analyser af alle kampsituationer, har strategi og ambitioner om et landstrænerjob!

Om Inger Støjberg peger på Lars Løkke Rasmussen er landstræneren udnævnt!

11 spillere der alle er på banen og har det samme mål!

Kan nå utroligt langt!

Imødegå inflation! Skaffe sundhed! Finde langsigtede bæredygtige fremstillingsmetoder i alle erhverv!

Glem alt om ambitiøse klimamål!

Folk dør allerede i tusindvis af klimamålenes konsekvenser!

Mette Frederiksen nedlagde et helt erhverv blot for at redde 20 nordjyder!

Folk dør som fluer i Rusland og Ukraine som følge af Paris-aftalerne!

450 milliarder koster Paris-aftalerne allerede den tyske regering!

Verden mangler gas!

Verden mangler strøm!

Snart mangler verden fødevarer!

Paris-aftale Mette lægger verden øde!

Et chef-job i FN imod hungersnød i Afrika, bliver hendes hidtil største karriere!

Tænk hvis Mette Frederiksen blot en gang i livet havde dyrket et økologisk æble eller en økologisk kartoffel!

Tænk!

De homoseksuelle springer ud overalt! At turde være den man er!

Nu sprang Jacob Ellemann endelig ud som familiefar der henter sin søn i børnehaven og bruger alle sanser! Og tør fortælle derom! Endda som partileder!

Modigt! Smukt! Tillidsfuldt!

Inger Støjberg har for længst sprunget ud som jyde, som dansker, som kvinde, som en der ved hvor pengene kommer fra, som en man kan stole på!

40.000 danskere i den offentlige sektor skal fyres! Ifølge finansministeriet! Ifølge Søren Pape!

Måske må Jacob Ellemanns barn sige farvel til sin mest elskede pædagog!

Inden barnet når i folkeskolealderen!

Tænk Jacob Ellemann som børnenes nye statsminister! En statsminister med intern viden, erfaring og indsigt!

Far!

Mor Mette lukker for børnenes mælk, youghurt, havregryn, frikadeller, makrelsalat, tomater, agurker….

Tilbage er ris fra Kina og tun fra Thailand!

Lars Løkke bliver kompromisets midter træner!

Blikket for en Christian Eriksen som målskabende midterspiller!

Med fremtiden som eneste mål!

“Det er jo helt vildt!”

Christian Eriksen får løn som fortjent! Sygeplejerskerne skal til at have løn som fortjent!

Økonomisk lærdom på første semester af ethvert økonomistudie!

Hr. Søren Pape! Fru Mette Frederiksen!

I Viborg! I Ålborg!

Måske går Jacob Ellemann lidt gladere ned i børnehaven mandag morgen!

Valget er dit!

Jacob Ellemann er sprunget ud som den han er!

Far!

Av for Søren

Arne er imidlertid allerede købt! Og et taknemmeligt menneske er svært at ryste! Og tænk varmechecken gik til noget familie! Pengene faldt på et tørt sted! 6.000 til en dagpengemodtager!

Wammen har et stort hjerte!