Annonce

Tidligere DF-profil: Messerschmidt lyver om Meld og Feld

Der var ingen EU-konference, som Messerschmidt påstår, siger den tidligere top-DF'er Martin Henriksen.
Foto: Stevns Kommune
Martin Henriksen, tidligere folketingsmedlem (DF)
Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt skal senere på året i retten i sagen om eventuel dokumentfalsk og uretmæssig brug af partistøttemidler.

Nu melder en af Messerschmidts tidligere partifæller, Martin Henriksen, sig i koret af mennesker, som lægger afstand til DF-formandens forklaring.

Det fortæller den tidligere DF-profil til Altinget.

”Det med, at man siger, at det er en konference, og at det var i Meld og Feld-regi - det var der ikke. Hvis der var, havde jeg bare sagt det,” siger han til mediet, hvor han direkte siger, at han mener Morten Messerschmidt lyver.

Tog hensyn til partiet

Martin Henriksen siger, at grunden til at han først siger det nu og ikke under den første retssag skyldes, at han "havde taget hensyn til partiet og min daværende partikollega Messerschmidt".

Hele diskussionen handler om, hvorvidt der på Dansk Folkepartis sommergruppemøde i 2015 også var en EU-konference - betalt med midlerne fra DF's europæiske parti Meld og den tilknyttede fond Feld - eller om den kun fandt sted på papiret.

En enig byret i Lyngby idømte sidste år Messerschmidt seks måneders betinget fængsel for EU-svig og dokumentfalsk.

En dom, der i december 2021 blev ophævet i Østre Landsret, fordi retten vurderede, at den ene dommer var inhabil, fordi han havde "liket" opslag om sagen på sociale medier.

Den nye retssag begynder den 16. november og kører frem til 19. december.

Markant udlændingeordfører

Martin Henriksen var medlem af Folketinget fra 2005 til 2019, hvor han ikke blev genvalgt. Som folketingsmedlem blev han især kendt som partiets udlændingeordfører.

Han har også i mange år været medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

Ved kommunalvalget sidste år blev han valgt til kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune.

Da Dansk Folkeparti i januar 2022 skulle finde en afløser for Kristian Thulesen Dahl stillede Martin Henriksen op som formandskandidat, men tabte til Morten Messerschmidt.

Martin Henriksen arbejder i dag som politisk konsulent på Christiansborg for den tidligere partifælle, nuværende løsgænger Marie Krarup.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

så må man håbe han dømmes i november, han har jo løjet om meget i den sag.

Har Martin Henriksen da løjet som vidne i første retsag. Det lyder ikke godt. Han er endnu en fin kandidat til Fru Støjs nye parti (eller er det party ...)

Hvad er nyheden

Da Messerschmidt blev dømt ved sidste retssag, var det af en enig ret. Det taler for, at det var en sag uden de større usikkerheder, og det kan være, at Martin Henriksens udsagn taler om et mere klart fortsæt, og at den betingede straf derfor kunne blive ubetinget, al den stund at MM er jurist.
Hvordan vil man så stille sig til hans valgbarhed, og kan vælgerne så regne med, at en stemme på MM fører til noget i folketinget?