Unge socialdemokrater går ind for atomkraft - bare ikke i Danmark

Atomkraft kan i en overgangsperiode være nødvendig for at nå i mål med den grønne omstilling, mener Socialdemokratiets ungdomsorganisation.
Foto: DSU
Katrine Evelyn Jensen, forbundsformand, DSU
Det kan være tæt på umuligt at nå målene for den grønne omstilling uden at hente energi fra atomkraftværker.

Sådan lyder budskabet Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), som har vedtaget at støtte atomkraft som en overgangsteknologi indtil alternative energikilder som sol og vind bliver mere udbygget end det er tilfældet i dag.

Atomkraft kan være en nødvendig overgangsteknologi

DSU anerkender, at atomkraft kan være en nødvendig overgangsteknologi i skiftet fra fossile brændsler til vedvarende energi.

Det siger forbundsformand i DSU Katrine Evelyn Jensen til Netavisen Pio.

Ingen atomkraft i Danmark

“Derfor er det vigtigt, at Danmark forsker i atomkraft og også presser på og opfordrer andre lande til at lade være med at lukke deres atomkraftværker,” siger hun.

“Lige nu ser vi for eksempel Tyskland lukke atomkraftværker til fordel for kulkraftværker. Det mener vi ikke er hensigtsmæssigt,” siger Katrine Evelyn Jensen.

Danskerne har store forbehold over for atomkraft

Så atomkraft er godt nok, bare det er i udlandet?

Ja, der er ikke nogen grund til, at Danmark skulle begynde at bygge atomkraftværker. For det første er det hundedyrt, og for det andet er vi eksperter i sol og vind,” siger hun.

“Samtidig har vi respekt for, at danskerne har store forbehold over for atomkraft. Det kan vi godt forstå rationalet bag. Men når andre lande har atomkraft - for eksempel lande i Asien, der ikke har så meget sol- og vindenergi. De skal jo gøre et eller andet for at komme i mål med den grønne omstilling, og der kan vi godt se, at atomkraft kan være nødvendigt redskab.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Atomkraft ja-dak. Men kun hvis det bygges i nord Sjælland. Der er god plads og det generer ikke nogen, hvis det brænder sammen andet end et sommerhus område. Desuden er både Risø og Basebæk lige i nærheden. Så en mere eller mindre gør ingen forskel. Så atomkraft på nord Sjælland. Ja-dak.

Så hellere inde ved Whiskeybæltet. De kan bare fjerne nogle af de store skrumler, som beboedes af samfunds brokkehoveder.

Sikke dog et par paphovede kommentarer. Hvis man ikke kan skrive noget fornuftigt, bær man måske undlade.

Det ville være hul i hovedet for os at bygge nye atomkraftværker. De er jo ikke færdige, før vi alligevel skal være i mål med omstillingen til grøn energi.

Det ville også være hul i hovedet at lukke atomkraftværker nogen steder, før man kan erstatte dem med grøn energi. Og grøn energi er ikke gas, selvom den tossede ide vistnok blev presset igennem i EU-regi.

Dansk Naturgas A/S (nu Dong energi) blev etableret i 1972 inden Danmark blev medlem af EF, nu EU, for at begrænse Danmarks afhængighed af Arabisk olie. I 1979 indgik Dong A/S en aftale med DUC om levering af naturgas fra den danske del af Nordsøen og umiddelbart herefter blev naturgasnettet etableret. I starten blev afbrænding af naturgas omtalt som den reneste energi man kunne bruge til opvarmning og det er ikke mange år siden at de såkaldte eksperter pludselig skiftede mening og placerede naturgas som et forurenende fossilt brændstof på linje med olie og kul. Så indførsel af naturgas var ikke i EU-regi.

Nej, men EU-beslutningen er også meget nyere end det. Faktisk kun et par måneder gammel.

https://energiwatch.dk/Energinyt/Politik___Markeder/article14219142.ece

Naturgas er ikke "grøn energi", men dog bedre end kul, brunkul og olie. Udfasning af kul, olie og naturgas kræver at klimaaktivisterne får etableret et alternativ og her mangler der meget endnu før vindmøller og solpaneler kan erstatte de fossile brændstoffer, det ser vi jo for øjeblikket hvor alle de vestlige lande skal spare på energien fordi Putin har lukket for naturgassen, så kommer der atter gang i kulkraftværkerne. Jeg savner at "superaktivisten, bla. bla.", Gretha Thunberg kommer med et forslag til løsning af "klimakrisen", hidtil har hun kun kritiseret politikerne for ikke at løse problemet, men hvad vil hun selv foreslå ud over at nedlægge den civile flytrafik og fremstilling af biler der ikke køre på el.

Naturgas er stadig ikke nogen god løsning, kun bedre end kul og olie. Men stadig dårligere end atomkraft, sol, vind, jordvarme, bølgeenergi, osv. osv.

Gretha Thunberg? Op i røven med hende.

Nye Borgerlige mener selvfølgelig Danmark skal have atomkraft. Hvad andet kan man forvente? De har også hensigter om danskere skal kunne bære våben. I hvert fald dem som Nye Borgerlige mener er såkaldte ordentlige mennesker.

Som Benny Jørgensen mener jeg også et evt. atomkraftværk i givet fald bør installeres på nord Sjælland. Det er tæt på Sverige som det danske elnet er forbundet til på nord Sjælland. Evt. overskydende strøm kan derved leveres til svenskerne efter behov. I Jylland derimod kommer den kommende energiø i Nordsøen til at producere al den strøm, som skal bruges og meget meget mere til. Jylland er koblet op mod Tyskland og videre ud i EU. Så her er der ikke behov for at opfører et atomkraftværk eller noget andet for den sags skyld.

Så nord Sjælland er den absolut bedste placering.

Annonce