14 minutter inde i interviewet går det pludselig knap så godt for finansordfører

De Konservative vil finansiere skatteplan med afskaffelse af Arne-pensionen. Men partiet anerkender, at der er solidt flertal for bevarelse af Arne-pensionen, så nu står partiet med et problem.
Foto: Det Konservative Folkeparti
Rasmus Jarlov (K), finansordfører
De Konservative vil afskaffe topskatten og arveafgiften og lette andre skatter og afgifter for i alt 40 milliarder kroner.

Pengene vil partiet skaffe ved blandt andet at afskaffe efterlønnen, skære i regulering af dagpenge og SU, og afskaffe Arne-pensionen, der giver ret til tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, for folk, der har arbejdet mange år.

Tirsdag aften anerkender partiets finansordfører Rasmus Jarlov, at der er et stort flertal i Folketinget for bevarelse af Arne-pensionen.

Konsekvensen er, at partiet mangler godt en milliard kroner til finansiering af sin skatteplan. Men 14 minutter inde i et langt interview i Deadline tirsdag aften kan man høre Jarlov mene, at det ikke betyder, at partiet må revidere sin plan.

Ingen gang på jord

Senest har Danmarksdemokraterne, som alt tyder på, vil få et tocifret antal mandater efter folketingsvalget, meddelt, at partiet støtter Arne-pensionen. Det samme gør Nye Borgerlige, dog med visse justeringer.

Venstre meldte i sommer ud, at Arne-pensionen er kommet for at blive. Partiet vil derfor ikke længere arbejde for en afskaffelse af Arne-pensionen.

Arne-pensionen blev vedtaget med støtte fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten december 2020. Og de første fik udbetalt Arne-pension i januar.

Rasmus Jarlov anerkender på den baggrund, at De Konservatives drøm om at afskaffe Arne-pensionen ikke har nogen gang på jord. Partiet er tvunget til at anerkende og acceptere, at Arne-pensionen fortsat vil bestå:

Jamen, hvad skulle vi ellers gøre

“Jamen, hvad skulle vi ellers gøre? Skulle vi ikke acceptere Folketingets flertal,” lyder det fra De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, tirsdag aften i DR 2’ Deadline.

Deadline-værten spurgte derpå Jarlov, om De Konservative som konsekvens heraf ikke burde “opdatere” sin økonomiske plan, og ikke længere indregne en betragtelig indtægt (1,1 milliarder kroner, red.) på afskaffelse af Arne-pensionen:

“Hvis vi skulle lave en spådom om, hvordan dansk økonomi kom til at udvikle sig, så vil den se anderledes ud end den plan Det Konservative Folkeparti har fremlagt.”

“Nej, selvfølgelig skal det ikke det”

Men Jarlov mener ikke partiet behøver pille de 1,1 milliarder kroner ud af K-planens budget.

“Nej, selvfølgelig skal det ikke det. For den der plan (K-planen, red.), det er, hvad vi gerne vil. Og så kunne man lave en plan om, hvad vi tror, der vil komme til at ske, og så vil den jo se anderledes ud.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Pengene skal tages fra bunden af samfundet og fylde lommerne på de rigeste. Klassisk konservativ asocial politik. Det er der intet nyt i. Direktøren skal forgyldes med 108.000 kr. i skattelettelse betalt af den enlige Mor i lavindkomst gruppen.

Det konservative drømmesamfund består af et tredelt samfund. Den økonomiske magt elite med de 25% rigets i samfundet, som ikke arbejder, men lever af andre folks værdier. En vellønnet middelklasse på 25%, hvis opgave det er at fremskaffe de værdier den økonomiske magt elite kræver. De skal sørge for at holde pisten over bunden af samfundet, samt opretholde ro og orden i samfundet med statens magtapparat til formålet. Og så er der de resterende 50%. Det arbejdende folk, hvis eneste eksistens berettigelse det er at skabe den værdi den økonomiske magt elite har brug for af værdier for at kunne opretholde deres behagelige liv i en uhørt luksus. Her skal der bare arbejdes indtil krop og sjæl falder fra hinanden indtil døden indtræder. Lidt som en arbejdslejer, koncentrationslejr, gulag eller kalde det hvad du vil med en løn som lige er nok til at overleve og betale husleje til de velhavende. Her er der ikke behov for hverken arnepension, efterløn, kontanthjælp, folkepension eller noget andet. Det eneste som tæller her er arbejde. Intet andet.

Og det er det samfund du får, hvis du stemmer på Danmarksdemokraterne. En stemme på Det Blå Svindlerhold.

En meget, meget præcis gennemgang og analyse af De Konservatives grundlag før som nu. Tak.

Og personer som Rasmus Jarlov (K) og for den sags skyl Pape Poulsen er ikke andet end nyttige idioter for de rigestes sag. Så kan de føle de hører til. Helt uden nogensinde selv at have skabt noget som helst af betydning.

Sørgeligt, at særligt de 50%, som kommer til at udgøre bunden af de konservative hierarki hopper op den gennem DanmarksDemokraterne. Men de ved slet slet ikke hvad der venter dem og deres i dette fremtidige samfund, hvor medmenneskeligheden er afskaffet og kun den ene halvdel af befolkningen tæller med. Resten er et irriterende vedhæng af overflødige i det samfund.

Det er den form for grøn politik De Konservative vil fører. At afskære store dele af samfund i at forbruge, så de rigeste kan fortsætte festen uden at lide afkald.

Og glem for alt i verden ikke Søren Pape Poulsen' undergravende plan, som kommer til at udhule hele det danske samfund for at berige landets aller rigeste og ikke mindst kommer til at smadre landets velfærdsmønster.

Det Blå svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Hej Kurt.
Er det ikke lidt tyndt at kopiere dit opslag fra den anden dag, og slå det op igen. Jeppe har jo ret i det meste af det han skriver. Pape så helst at os med et almindeligt håndværksjob bliver på jobbet, til vi skal bæres derfra. Så kan vi nemlig være med til at finansiere hans ekstravagante liv.

Søren Holmgaard,
om Jeppe har ret eller ej er jo ikke det væsentlige her. Derimod må det da undre, også dig?, at JL har behov for gang efter gang at skrive 'D.t Bl. Sv.ndl.rh.ld'. Hvem er det han vil overbevise?
PIO er jo socialdemokratisk orienteret, og har sikkert flest socialdemokratisk orienterede læsere. Han anser dem åbenbart for at være så dumme at han bliver nødt til at gentage i forventning om at han kan påvirke / indoktrinere dem de rette holdninger til blå blok. DET siger en hel del om hvad JL mener om sine partifæller!!!

"kopiere dit opslag" jeg savner svar JL!

Har du iøvrigt fulgt med i JLs kommentarer gennem længere tid?
.

Kurt udviser med tydelighed hvilke naive tosser, som Konserva-stive kan få samlet op.🤣🤣🤣🤣

Jan, du må da være dum når du mener at jeg er konservativ. Det viser bare at du slet ikke følger med i kommentarerne.

Nu er du der igen lille Per, leger Judas, satans osse med den jæger der ikke kunne ramme, konservativ nej, stadig Fremskridtsmand, dum ja, det kommer man ikke udenom Hvorfor vil du dog migrere til København ???

Når 'mesteren' siger et så er det nok rigtigt!

Læste du din egen kommentar inde du trykkede 'Udgiv'???

" lille Per" - " Judas " - " stadig Fremskridtsmand " meget vrøvl på få linjer
" migrere til København " det vil jeg ikke store Mester!!!

Henrik Willumsen - 31 august, 2022 - 18:47 - #27518
Nu må mesteren på banen

Så præcist formuleret, og Konservative ender med at sidde på en gren i toppen af træet.

Pape har fået kuller af den medvind lige nu, den plan er sort for Danmark som helhed, om det er 40 eller 35 eller 30.000 der skal nedjusteres ved ikke gen ansættelser og andet så er det en nedskæring, der betyder alle andre skal løbe hurtigere OG DE KAN IKKE LØBE HURTIGERE, fat det nu. Vi ender med et A og et B hold, der splitter landet i stedet for det modsatte.

Tænk, synes det er beskæmmende, at tv2 news fandt det betimeligt, at hjælpe de to blå statsministeremner med at definere hvad Papes vision for nedskæringer af offentlige ansatte medfører ved at reducere tallet på 40.000 med 11.000, som statsministerens tal fører til. En fri og uafhængig presse, eller? 40.000 eller 29.000 fyringer vælg selv. Undlad i øvrigt at følge Radikales vanvittige krav om udskrivning af valg i utide, hvis Socialdemokratiet skal vinde igen.
Den tænksomme.

Ros til deadlineværten for at fastholde Jarlov på det konservative udspil - Der tydeligvis og med sit kropssprog viste at han ikke var veltilpas i stolen overfor deadlinevæten - Er det en evt kommende finansminister som vi så her ? - så siger jeg bare “ Tak for kaffen -
I øvrigt er jeg meget enig med Helle her på tråden - og hendes analyse af fremtidens “ hamsterhjul “ på de offentlige arbejdspladser - så fremt at de konservative får magt som de har agt -

Godt skrevet Jeppe Lindholm

Helt tydeligt at Pape ønske amerikanske tilstande

Rækkefølgen i anerkendelsen af Arne-pensionen er lidt anderledes. Først kommer Danmarks Demokraterne, dernæst Venstre.
Det siger noget om “lov og orden-partiet” Venstre.

Hvor mange i folketinget er så nedslidte og trætte, at de gør sig fortjent til Arne pension. Politikere, der ønsker den bortskaffet skulle ved lodtrækning ud på forskellige arbejdspladser i 4 uger hvert år, så de ved hvad de taler om, og mærke hvad et hårdt arbejdsliv liv det er.

" skulle ved lodtrækning ud på forskellige arbejdspladser i 4 uger hvert år " det skulle de alle sammen

Annonce