Konservativ skatteplan - nu skærer Finansministeriet igennem

Nyt notat viser, at K-skatteplan vil medføre 39.000 færre ansatte i den offentlige sektor i 2030
Foto: Morten Fauerby/Finansministeriet
Nicolai Wammen, finansminister
Nu skærer Finansministeriet igennem i debatten om, hvor mange arbejdspladser i det offentlige De Konservatives skatteplan vil koste.

I et nyt notat tager Finansministeriet direkte udgangspunkt i De Konservatives skatteplan, som opererer med en årlig realvækst på 0,13 procent i det offentlige forbrug.

vil betyde et fald i beskæftigelsen på omkring 39.000 offentligt ansatte

Beregningen viser, at De Konservatives skatteplan vil betyde et fald i beskæftigelsen på omkring 39.000 offentligt ansatte fra 2022-2030.

Wammen: Statsministeren havde ret

“Denne beregning fra Finansministeriet viser sort på hvidt, at det var korrekt, da statsministeren sagde, at den plan, som De Konservative har lagt frem, vil betyde cirka 40.000 færre offentligt ansatte,” siger finansminister Nicolai Wammen (S) til Ritzau ifølge Berlingske.

Wammen henviser her til, at statsminister Mette Frederiksen (S) i TV-duellen mellem de tre statsministerkandidater søndag aften nævnte, at De Konservatives skatteplan vil betyde cirka 40.000 færre offentligt ansatte.

Tallet er siden anfægtet af diverse eksperter, der har udtalt, at tabet af arbejdspladser som følge af K-planen snarere er 30.- 35.000 arbejdspladser. Og det har fået flere fremtrædende konservative - heriblandt Rasmus Jarlov - til at betegne statsministeren som “løgner”.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, betegnede allerede under TV-duellen Frederiksens tal som “hokuspokus”-beregninger. Og at statsministeren havde gang i en socialdemokratisk skræmmekampagne.

Men nu skærer Finansministeriet altså igennem

Men nu skærer Finansministeriet altså igennem og fastslår, at K-planen vil medføre et tab af arbejdspladser i det offentlige på omkring 39.000 fra 2022 til 2030:

“Såfremt det forudsættes, at der er en årlig realvækst i det offentlige forbrug på 0,13 pct. skønnes det beregningsteknisk ved de sædvanlige beregningstekniske principper, at den offentlige beskæftigelse vil falde med omtrent 39.000 personer fra 2022 til 2030,” hedder det i notatet (Vedhæftet neden for, red.).

AE-Rådet når også frem til 39.000

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har også regnet på De Konservatives skatteplan.

AE-Rådet når frem til samme resultat som Finansministeriet:

Nemlig at K-planen vil medføre 39.000 færre ansatte i den offentlige sektor i 2030.

Rasmus Jarlov afviste tirsdag i DR 2’s Deadline at sætte tal på tabet af arbejdspladser i det offentlige som følge af De Konservatives skatteplan. Men han forventede ikke, at K-planen "kom i nærheden af" at ville medføre 30.000 færre jobs i det offentlige:

Det forventer vi ikke - at vi kommer i nærheden af det tal

“Det forventer vi ikke - at vi kommer i nærheden af det tal.”

En af de hårdeste kritikere af Mette Frederiksens udtalelse i TV-duellen søndag aften, om at K-planen vil medføre et tab af arbejdspladser i det offentlige på omkring 40.000 i 2030 var professor i økonomistyring fra Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh. Men han blåstempler nu, ifølge A4 Medier, AE-Rådets beregning.

Opdateret kl. 20.05 med kommentarer fra Rasmus Jarlov

Jarlov: En tsunami af forkerte beskyldninger fra Socialdemokratiet

Netavisen Pio har spurgt De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, om han nu anerkender, at De Konservatives skatteplan vil medføre omkring 39.000 færre ansatte i den offentlige sektor i 2030 - sådan som Finansministeriet og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har regnet sig frem til:

“Jeg har ikke set beregningerne,” siger Rasmus Jarlov til Netavisen Pio og fortsætter:

“Finansministeriet har trukket sig fra beregningerne, sådan at det nu alene er finansminister Nicolai Wammens regnestykke.”

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kommer frem til samme resultat: 39.000 færre ansatte i 2030…

“Det er meget svært at forholde sig til den tsunami af forkerte beskyldninger fra Socialdemokratiet. Vi ved jo ikke, hvordan man regner, og man siger ting, som er faktuelt forkerte.”

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fortæller tydeligt, hvordan de regner sig frem til de 39.000 færre ansatte...

“Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mangler at tage højde for, at der kommer et meget stort løft af forsvaret. Derfor er deres beregning også forkert. Der vil komme flere soldater, og dermed flere offentligt ansatte.”

Arbejderbevægelsen Erhvervsråd fastholder sit regnestykke:

“De Konservative siger selv, at det offentlige forbrug skal vokse med 0,1 procent. Derfor synes jeg, at det virker syret, at komme rendende nu og sige, at man skal inkludere Det Nationale Kompromis, og at der derfor skal regnes med 0,4 procent. Det har jo ikke noget med deres plan at gøre,” siger direktør ved AE-Rådet, Lars Andersen, til Berlingske.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det var også på tide, at den professor trak i land, og K bør lægge deres finansiering frem krone for krone ellers har Pape ingen troværdighed overhovedet mht. økonomien. 39000 er tallet. færdig og det betyder nedskæringer uanset hvad pape påstår og folk skal rende hurtigere end nu. Og de kan ikke løbe stærkere. Fat det så Pape.

Sådan!

Der er naturligvis ikke noget at komme efter for Pape og hans heppekor i medierne.

Det er også derfor, de nu klamrer sig til det eneste, de har i den situation, nemlig at hylle det hele ind i et røgslør af teknikaliteter og semantik a la "jamen ingen bliver jo direkte fyret som sådan".

Ja man kan kalde det hvad man vil, men der kommer ikke genansættelser, så de folk vil mangle, fyring eller ej.

Ja - Jarlov kalder det f.eks. dette:
"Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mangler at tage højde for, at der kommer et meget stort løft af forsvaret"
For det første kommer det overhovedet ikke sagen ved virkningen af Papes magiske spareplan finansieret af et pengetræ, og dernæst er det jo helt bims at forestille sig militæret rykke ud i børnehaver, skoler på hospitaler og i ældreplejen med varme hænder.

Politikere elsker at bruge udtryk som arbejdstøj og værktøj, Pave Poulsen har kun et værktøj i sin værktøjskasse, en stor hammer ! Med den vil han banke topskatten ned ,til skade for hele velfærdsstaten. Pape ville ha været en lige så dårlig håndværker, som han vil være statsminister.

Jarlov siger både at statsministeren lyver, at "det er en tsunami af forkerte beskyldninger fra Socialdemokratiet" viser for åben skærm, hvor forløjet og højtråbende hele felttoget mod Mette Frederiksen har været siden minksagen. Hele tilsværtningen bygger alene på den omstændighed, at Mette ikke havde hjemmel, da hun traf den helt nødvendige beslutning om af slå minkene ned.
Det erkendte hun straks, og gud ske lov for, at denne fatale smitterede blev nedkæmpet. Det er alene denne enkeltstående episode, som man bygger myten om Mettes magtarrogance på.
Det borgerlige felttog med deres løgne overfor vælgerne forekommer mig mere forløjet, mere arrogant, mere magtfuldkomment, mere vedvarende og mere bastant, end Mette Frederiksen nogensinde er nået i nærheden af.

Tak Poul Boie, det kan ikke siges mere tydeligt. Jeg har stor respekt for Mette Fredriksens handlekraft og styrke over for de blå gribbe, der benytter en hver lejlighed til at få skovlen under hende. Pape og de øvrige blå partiers ønske er at sygehus, læger, skoler, plejehjem, børnehaver etc. skal privatiseres og vil ende med USA's tilstande. "Har du penge skal du få, har du ingen må du gå". Lad os ikke håbe det går så vidt.
En god nat
Mette Koch

Jarlov....forventer ikke. Ok jeg forventede ikke krigen..Jeg forlanger flere fakta og seriøse tanker/ beregning end "forventer" fra en seriøs politiker..Men det er jo der Jarlov falder ud,han har ALDRIG haft andet end ord,sjældent fakta. Måske den invalideparnering var berettiget alligevel?

Invalideparnering = invalideparkering

De konservative var i krise!

Lige før butikken lukkede!

Så kom Søren Pape som en frelsende engel for enden af regnbuen!

De konservative var i god tro!

Nu viser det sig at selv Søren Pape var i god tro!

Hokuspokus beregninger i finansministeriet fra en anden troldmand og troldkvinde, sætter troværdigheden på spil!

Og skriverkarlene på Ekstrabladet har fundet Søren Pape for let på andre fronter!

Kun tungtvejende argumenter fra weekendens landsmøde hos de konservative, holder manden i den grønne pointtrøje på cyklen!

Søren Pape er langt bagud på point og hele meningsmålingsforsamlingsmedlemmerne har været “i god tro”!

Hos de konservative havde de dengang kun Søren Pape som troværdig kandidat!

Hele den danske vælgerbefolkning er blevet til et konservativt landsråd!

Ingen troværdige kandidater!

Alt imens Søren taler udenom og taler om socialdemokratisk skræmmekampagne, ja, så sidder mænd og kvinder og strikker uldne strømper for at klare vinteren.

Her havde alle borgerlige vælgere troet “at den var hjemme”!

I god tro!

Temperaturen er skruet ned til 19 grader! Mørke skyer overalt i Danmark! De uldne strømper og halsedisse gør at småfrysen ligger på balancepunktet!

Alle gør deres bedste!

I god tro!

Og alt imens dør den engelske dronning!

Dronningen der sagde hello til 15 premiereministre og goodbye til 14!

Med troværdigheden i behold!

Og hvis værste krise indsnævres af svigerdatterens ytring:

- This marriage is a bit overcrowded!

Søren Pape og de danske vælgere må stå med den samme følelse!

Hvem og hvad skal vi tro på?

I god tro!

At sige “ja” til en ny statsminister!

Midt i et tre-kants-drama!

- in love - whatever it means!

I god tro i 70 år!

“She’s been remarkable. People are moving respectfully. A feeling of honour and respect. To experience that feel! You feel comforted here. She’s like a member of the family!”

Godt vi i Danmark har dronningen i den kommende kolde vinter!

Hvordan vi næste år strikker en ny regering sammen må tiden vise!

Der er få ledige uldtrøjer i genbrugsbutikkerne!

Og husk: du får ikke pengene tilbage ved fejlvalg!

Ikke i genbrugsbutikker!

Også selv om du var i god tro!

Her er ingen hokuspokus!

(Hokuspokus (evt. efterfulgt af filiokus/filihankat) er en "trylleformular". Udtrykket stammer fra den katolske kirke i middelalderen, hvor gudstjenesten var på latin, frit lånt fra præstens ord under nadveren: "Hoc est corpus filii" (dette er sønnens legeme)).

Religioner er svære at holde styr på!

Især i politik og kærlighed!

Tro mig!

Men Nicolai Wammen har styr på tingene!

Måske Det konservative Folkeparti kan få ham på en fri transfer før transfervinduet lukker!

Fra hokuspokus til filihankat!

Trylleformularer overalt i det politiske liv!

Nye partiledere! Nye magikere!

Hvis Mette Frederiksen er hokuspokus, må efterfølgeren Pape vel være filihankatten!

Wammen holder sig altid til facts!

Annonce