EL-spids: Frygter radikale åbner portene for Støjberg, Vermund og Messerschmidt

De radikales beslutning om at vælte regeringen åbner for en nykonservativ æra med udlændingestramninger, velfærdsnedskæringer og skattelettelser til de rigeste, mener Mai Villadsen.
Foto: Enhedslisten
Mai Villadsen. partileder, Enhedslisten
Radikale Venstre kræver, at der udskrives valg, så snart Danmark er tilbage fra sommerferien og senest inden Folketingets åbning 4. oktober.

Sådan lød meldingen fra den radikale leder Sofie Carsten Nielsen i begyndelsen af juli måned.

Som skæringsdatoen for et valg nærmer sig og meningsmålingerne ser ud til at pege i retning af et magtskifte, lyder der voldsom kritik af De Radikale fra Enhedslisten.

Truslen om at vælte regeringen og få udskrevet valg , er ikke bare dum og meningsløs – den er også decideret farlig og risikerer at koste rød blok magten i Danmark.

Det siger Enhedslistens frontfigur Mai Villadsen i et interview med Berlingske.

"Jeg er bange for, at det vil åbne portene til Christiansborg og ministertaburetterne på vid gab for Støjberg, Vermund og Messerschmidt," siger Mai Villadsen til avisen og fortsætter:

"Det er enormt farligt for alle de resultater og al den politik, vi har gennemført. Det hele risikerer at forsvinde fuldstændig, hvis vi får en nykonservativ æra fyldt med udlændingestramninger, velfærdsnedskæringer og skattelettelser særligt til de rigeste. Det er der en kæmpe risiko for."

“Enhedslisten er støtteparti med stort S”

Mai Villadsens udmelding får dog ikke de radikale til at ryste på hånden.

"Det viser, hvordan Enhedslisten er et støtteparti med stort S og ikke drager en konsekvens af den uenighed, som Enhedslisten også har med den socialdemokratiske etpartiregering," siger De Radikales politiske ordfører Andreas Steenberg til Berlingske, hvorefter han gentager det radikale ønske om en regering henover midten.

En regering som foruden De Radikale selv skal bestå af partier fra både rød og blå blok.

Enhedslisten står i den seneste meningsmåling fra Voxmeter til 7,2 procent af stemmerne, hvilket er en lille fremgang i forhold til valget mens De Radikale står til 6,4 procent, hvilket vil være et tab på knap en fjerdedel af partiets mandater.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

MAI DU HAR RET !!!!

DE ØDELAGDE OGSÅ EFTERLØNNEN, FOR UFATTELIG MANGE ARBEJDER.

RADIKALE HAR FANDEN SKABT

De Radikale Venstre handler helt uansvarlig og usolidarisk i situationen. Og det på grundlag af en sundhedskrise, som corona var det i pandemiens begyndelse. Helt uforståeligt og urationel handling fra De Radikale Venstres side. Virkelig uforståelig.

Sådan er det radikale venstre!

Først blev Dansk Folkepartis udlændinge politikken brugt til at nedbrække velfærdsstaten Danmark og blive talt politisk op som et problem uden at være det for at flytte stemmer fra venstre mod højre for at skabe mandat til at ødelægge velfærdsstaten Danmark. Og nu taler DanmarksDemokraterne så et nyt kunstigt problem op, som Dansk Folkeparti version 2, med en opdigtet historie om et splittet Danmark som er ved at brække fra hinanden. Og naive sjæle, som hungre efter noget nyt at bryde hjernen med og blive forarget over for at opfriske samtalen om køkkenbordet lader sig igen forføre gennem et politisk optalt problem, som ikke er tilstede andet end det det altid har været. For København har altid været omtalt som langt væk og som årsag til alverdens problemer i provinsen. For det er nu engang der politikken realiseres i folketinget som nu en gang ligger i København. Det er ny vand på gamle flasker som har fået fornyet fremdrift gennem online kulturen og en politisk talen op repræsenteret af Inger Støjbergs projekt DanmarksDemokraterne (bygget op på ”barnebrude” bevægelsen) for at blive brugt som et fornyet brækjern for Det Blå Svindlerhold til at ødelægge velfærdsstaten Danmark ved at skabe den nødvendige forargelse blandt et par procent af vælgerne, som hele tiden flytter frem og tilbage hen over midten i dansk politik bevæget af følelser og som derved er lette at påvirke.

Gode gamle velkendte og velafprøvede populistiske metoder med simple emner og udtryk, som gentages igen og igen som en papegøje. En teknik Donald Trump mestrede og vandt et præsidentvalg på og skabte alvorlige optøjer. Et voldsomt autokratisk magt instrument, som ikke hører til i et demokrati, som det undergraver. Støjberg bygger sin politik op på subjektiv forargelse, frem for objektiv politik.

Og alverdens små og store eksperter kan med et tale og fremlægge i en lind strøm om alle de problemer der pludselig er opstået ud af ingenting og som ikke fyldte noget særligt i danskernes dagligdag før nu og helt uden at være tilstede. Det er en ren og skær subjektiv opdigtet forståelse og har intet objektivt indhold andet end at højrefløjen gennem DanmarksDemokraterne bruger det til fortsat at ødelægge velfærdsstaten Danmark som erstatning for Dansk Folkeparties udlændinge politik. Det er det eneste formål.

Støjberg misbruger sin position til at tale et ikke eksisterende problem op til egen politisk vinding. Populisme og propaganda og folkeforførelse. Andet er der ikke i det.

Det Blå Svindlerholds metoder. Det er det eneste, som er objektivt her.

Demokrati. Det er det ikke.

Det Blå svindlerhold
Det Blå svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Jeg må undskylde, at når jeg ikke får min medicin, SÅ bliver jeg lidt NB-vælger dum!

UNDSKYLD!

Ovenstående kommentar siger ALT om at der er en RØD der ikke rigtig har nogen argumenter.
Trist- men den leg kan vi da godt lege
.

At være afhængig af Radikae Venstre er meget som at være afhængig af Gazprom og Vladimir Putin. Det er en afhængighed, man i egen interesse snarest og hurtigst muligt må skære væk, også selvom det måtte have nogle omkostninger på kortere sigt.

De radikale er da fuldstændig klar over, at risikoen for et blåt flertal er til stede, men i deres indædte vrede over, at Mette Frederiksen kunne danne regering uden dem, er de villige til at bryde med alle deres humane holdninger. Lad bare Vermund, Støjberg og Messerschmidt dirigere udlændingepolitikken.
De radikale mener ikke noget dybt med deres humanisme. Det er floskelhumanisme.

Min fordom over for Radikale Venstre er, at det er selvfede mennesker der taler med 'to tunger'
På den ene side prædiker de humanisme og på den anden side får de leveret vare til døren på Østerbro (en lille lukket enklave, hvor kun de mest velstillede har råd til at bo) af Nemlig.com. Hermed støtter de et foretagende med løndumping og uacceptable arbejdsvilkår for de ansatte. Det er hykleri så det basker. Men det viser også at nogle mennesker er villige til at udnytte andre for egen vindings skyld. Jeg har selv familie som bor i dette lukkede samfund...kald det en 'rigmandsgetto' og de har ikke meget tilovers for andre end dem som er magen til sig selv. I øvrigt bliver dagligvarerne med Nemlig.com afleveret kl 03 om natten. Dermed undgår de at blive konfronteret med deres dårlige samvittighed.

Fortsættelse: derfor er det vigtigt at De Radikale ikke for indflydelse og stort kado til Mai Viladsen for sidste udmelding om at de ikke kan støtte Radikale i en regering

Lyt til DR P1 fredag KL. 09:05 – 10:03: Ugens gæst: Sofie Carsten Nielsen.

Hvem kan holde ud længst???
.

Jeg kan desværre ikke 'tåle' at høre på Sofie Carsten Nielsen. Hun er 'en gyser' i mine øre/øjne

Men læs derimod indlæg fra Christian Madsen i A4 Arbejdsliv: vil nogen vække Jacob Mark og Sofie Carsten Nielsen?
Madsen undrer sig over at det efter søndagens statsministerdebat kun er Enhedslisten der går ud og forsvarer rød bloks projekt!

Jamen du fredagens kineser. Hvad er så Enhedslisten har gang i i København?

Tror desværre at det på Københavns Rådhus handler mere om personer end om politik. Sofie Hæstorf er efter min mening ikke den rette overborgmester, men S har nok ikke kunnet stille med andre. Måske er det ubegrundede rygter, men Hæstorf var vist ikke populær som regionrådformand
Selv tænkte jeg 'stakkels københavnere' at få hende som overborgmester

Annonce