Ny meningsmåling efter socialdemokratisk offensiv: Blå blok stadig i front

Flere uger med massivt negativt fokus på Søren Papes person og politik, har ikke styrket Socialdemokratiet.
Folketingsvalget er endnu ikke udskrevet, men skal man tro politikernes udmeldinger og aktivitetsniveau, så kunne det lige så godt være sket.

Og der er god grund til at forsøge at vinde vælgernes gunst, for de to blokke i dansk politik står ganske lige overfor hinanden. Blot få og små udsving kan afgøre om landets statsminister efter næste valg fortsat hedder Mette Frederiksen (S) - eller om den konservative favorit Søren Pape Poulsen eller Venstres Jakob Ellemann-Jensen, som en dark horse, ender på posten.

Lige nu trækker det op til et magtskifte.

Det viser en helt ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau.

Ifølge den måling står de blå partier til 88 mandater, mens rød blok blot står til 83.

Imellem de to blokke står Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne, der har udviklet sig til at være dansk politiks svar på et elevatorhold, igen lige akkurat kravler op over spærregrænsen og står til fire mandater.

Tilbage til start

Socialdemokratiet står i den her måling til blot 23,3 procent af stemmerne. Dermed er partiet næsten tilbage på niveauet fra begyndelsen af august, hvor Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne gjorde sit indtog i Voxmeters målinger.

I målingen i begyndelsen af august stod Socialdemokratiet til 22,9 procent af stemmerne, det dårligste resultat i syv år, men efter flere uger med flere politiske udspil og fokus på de borgerliges politik, hvor målingerne også rettede sig, så er partiet nu næsten tilbage ved udgangspunktet.

De 23,3 procent som Socialdemokratiet står til, vil udløse 42 mandater - seks færre end ved folketingsvalget for godt tre år siden.

Socialdemokraterne kan dog notere sig, at det meste af partiets tilbagegang samles op af SF, som går frem med 1,1 procentpoint i forhold til seneste måling, og Enhedslisten, som vinder et halvt procentpoint.

Haler ind på Pape

Der har de seneste uger været stor diskussion af den konservative partileder Søren Pape Poulsens person og af holdbarheden af den konservative skatteplan, hvor især Socialdemokratiet har været i offensiven mod skatteplanen.

Det ser dog ud som om, at det især er Venstre, der har vundet på det socialdemokratisk-konservative slagsmål.

I den her måling nærmer Venstre og de konservative sig igen hinanden, og det er nu blot 1,3 procentpoint, der adskiller de to partier.

På de tre uger siden Søren Pape Poulsen annoncerede sit statsministerkandidatur, er afstanden mellem dem reduceret med 4,2 procentpoint.

De konservative står i den her måling til 15,1 procent af stemmerne, en tilbagegang på 1,1 procentpoint i forhold til sidste uges måling, mens Venstre kan notere sig en fremgang på 1,3 procentpoint til 13,8 procent.

De tal betyder, at De konservative står til 27 mandater, mens Venstre står til 25.

Støjberg holder fast

Forskellige undersøgelser af vælgervandringer har vist, at det især er Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne, der har trukket vælgere over midten - og det nye parti står, trods en lille tilbagegang, fortsat til at få en solid debut med opbakning fra 9 procent af vælgerne.

For tredje uge i træk står de tre grønne partier, Alternativet, Frie Grønne, Veganerpartiet/Grøn Alliance, til præcis to procent af stemmerne - tilsammen, men hver for sig altså uden den store mulighed for at komme over spærregrænsen.

Heller ikke Kristendemokraterne er over spærregrænsen. Partiet står blot til en halv procent af stemmerne.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 12. september 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.003 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og er gennemført i perioden fra den 5. september 2022 til den 11. september 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,6 procentpoint.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja 86/89 til de blå--- endnu. Vi har nu en sikker hånd på rattet, men vælger man de blå, partier uden politik og dømmekraft, stiller ultimative krav, uenige om alt undtagen, de vil have magen og slås om ministerposterne alles kamp mod alle. Senest har de været såd esperate at de har sendt et åbent brev til statsministeren og tigget om at få udskrevet valg, men om to uger når målingerne vender, så er det brev glemt. Godt MF har is i maven og gør som hun mener tingene skal ske og det sker tidligst d. 6/10. Radikale kommer ikke i himlen med det krav de har meldt ud. Sure Sofie får en lang næse.

Magten sku der stå.

Så vidt jeg har forstået drejer dette valg sig ikke om at komme i himlen - men mere om at deportere stakkels flygtninge til Rwanda som Mettes parti insisterer på !
Godt at andre partier har en mere humanistisk imdstilling til den sag og ikke ønsker at støtte.en sådan regering!
Men det må være skønt at have viden om at det hele vender for dit parti om to uger…

Kaj hvad er det du ikke kan få nok af?

Er det det her:

"Dømt igen: Kravlede ind ad vindue og voldtog 68-årig kvinde

Azagew Negash Abreha skal fem år i fængsel for voldtægt af en ældre kvinde".

https://www.tv2ostjylland.dk/tv-midtvest/doemt-igen-kravlede-ind-ad-vind...
.

Inhuman behandling af flygtninge….!
I dag har Peter Duelund F.eks. Meldt sig ud af partiet i protest ! Stop nu …! Som han udtrykker det ! Men Hr: Stoklund og hans parti fortsætter sikkert !

Og S har heldigvis fået nok af den inhumane behandling af den etnisk danske befolkning - og 1000 tak for det!

At Peter Duelund *) har meldt sig ud af S kan jeg sagtens leve med - men jeg kan ikke leve at en dansk kvinde skal lægge krop til en hensynsløs migrant og være præget af dette resten af sit liv.

Kaj hvem har du mest ondt af: Azagew Negash Abreha eller den 68 årige kvinde?

Er det denne Peter Duelund du mener:
(født 28. september 1945) er kultursociolog. Han er mag.art. i kultursociologi fra Københavns Universitet og lektor emeritus ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.

https://da.wikipedia.org/wiki/Peter_Duelund
.

Du kunne jo også bare glæde dig over, at der er en hel perlerække af partier, du kan stemme på, hvis du er uenig med Socialdemokratiet. Hele 15 partier stiller op.

Men hvad tror du forresten selv, der har fået dine "stakkels flygtninge" til at "flygte" fra Tyskland til Danmark?

Bare nysgerrig.

Annonce