Årsmøde i Socialdemokratiet: Her er Mette Frederiksens opgave

Den socialdemokratiske partiformand skal give partifællerne et ordentligt skud selvtillid inden folketingsvalget.
Foto: Jakob Esmann
Socialdemokratiet mødes i denne weekend til årsmøde i Aalborg.

Årsmødet vil være sidste mulighed for partiformand Mette Frederiksen for at tale direkte til partifællerne, inden partiet officielt skal i valgkamp i løbet af efteråret.

Sidste gang, at Socialdemokraterne mødtes i Aalborg, så fremtiden for partiet særdeles lys ud.

Meningsmålingerne var måske ikke helt længere på samme høje niveau som i coronakrisens første måneder, hvor partiet nærmede sig 40 procents opbakning, men den røde blok stod solidt, og det borgerlige alternativ lå i ruiner.

Sidste mulighed for partiformænd Mette Frederiksen for at tale direkte til partifællerne

Det skulle nok gå alt sammen. Det var før minkkommissions rapport, en radikal mistillidserklæring og Inger Støjbergs tilbagekomst til dansk politik.

For Mette Frederiksen er opgaven, som hun står overfor lørdag derfor ganske klar:

Hun skal levere et boost til moralen hos de menige partifæller, der om ganske få uger skal ud og møde vælgerne.

Tegn modsætningerne op

Hun vil naturligvis understrege regeringens mange resultater de seneste tre år, hvor nærmest alle valgløfterne er blevet indfriet: Arne-pension, Blackstone-indgreb og klimalov.

Nærmest alle valgløfterne er blevet indfriet

Men med krigen i Ukraine, energikrise og den voldsomme inflation, som lige nu hærger i den vestlige verden, er der behov for nye svar på de spørgsmål, som optager vælgerne nu.

Ligesom hun skal tydeliggøre for vælgerne, hvad partiet går til valg på, vil hun trække de politiske modsætninger til det borgerlige alternativ op. Ikke mindst i lyset af Søren Pape og de konservatives opstigen i dansk politik, som tilbyder en helt anden vision på skat, velfærd og den offentlige sektors størrelse.

Stop Støjberg

Mens forskellene mellem Socialdemokratiet og de konservative virker tydelige, så kunne Mette Frederiksens tale til årsmødet også være en god mulighed for at sætte en finger ned på forskellene mellem hende og Inger Støjberg.

Socialdemokraterne har indtil videre været tilbageholdende med at angribe Inger Støjberg, men analyser af vælgervandringer viser, at det især er den rigsretsdømte tidligere Venstre-minister, som har trukket vælgere over midten.

En god mulighed for at sætte en finger ned på forskellene mellem hende og Inger Støjberg

Hvis Socialdemokraterne skal genvinde regeringsmagten, er det nødvendigt at få nogle af de vælgere, som har forladt den røde blok til fordel for Støjberg, tilbage i folden.

Årsmødet er en god anledning til at begynde den proces.

Socialdemokratiets årsmøde begynder lørdag 17. september klokken 12.00 og varer til søndag 18. september klokken 14.00.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Håber hun giver den fuld skrue som hun vitterligt kan med humor og overskud og kampgejst. Og jo hun må godt udstille Støjbergs manglende politik, for hvad vil hun egentlig politisk den gode Støjberg??? Hun kannibalisere i andre partier i både rød og blå stue, men hvad vil hun bruge det til, det ved de, der stemmer på hende ikke overhovedet. Glæder mig til at høre hendes tale.

Kære Helle

Du fremhæver en vigtig pointe. I Socialdemokratiets udlændingepolitiske udspil »Retfærdig og realistisk - En udlændingepolitik der samler Danmark« af februar 2018, side 31, pkt. 6, fremgår det: »Det skal være muligt at frakende personer deres danske statsborgerskab, hvis de f.eks. begår alvorlig personfarlig eller narkorelateret kriminalitet«. Det er helt afgørende, at Socialdemokratiet følger op på dette udspil og gennemfører det i praksis, så Inger Støjberg ikke bare kommer og overtager det.

Med venlig hilsen
Peter Jensen

For en gangs skyld, kan jeg skrive at jeg er helt enig med dig, Peter. Vi kan ikke bare lade IS løbe med stemmerne. Hendes hardcore vælgere, tror jeg dog ikke man kan flytte meget på, nøjagtigt som Trumps kult og hans blinde vælgere.

Enig Helle.
Glæder mig ligeså til Mette,s Tale sikker på den bliver "rørende",skarp&med kommentarer..til "De damer&Herre " med Liberale udmeldinger.. Vi Andre skal nok få kampgjest&gode ord med til den tid der kommer& er vigtig for vort Land.Godt Årsmøde..🚩

Overordnet set, er vælgernes hukommelse meget kort, i nogle tilfælde bare uger.

..........der ligger en KÆMPEOPGAVE allerede nu og også fremover og foran...... HVORDAN sikrer man at samtlige landets absolut fattigste, ikke bare bliver FATTIGERE ? Og dermed bare skubbes endnu længere UD mod afgrunden...
Hvem tænker mon på det ?

Annonce