Nu har Danmarksdemokraterne endelig fundet sine ben i vigtig sag

”Det kan ikke være rigtigt, at vi skal have et dagpengesystem, hvor det bedre kan betale sig at stå udenfor arbejdsmarkedet,” sagde Støjberg for få uger siden, men nu vender partiet på en tallerken.
Foto: Jacob Kjerumgaard, Venstre (Flickr)
Inger Støjberg, stifter af og formand for Danmarksdemokraterne
Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne har nu - endelig - fundet sine ben i sagen om forhøjelsen af dagpenge ved de tre første måneders ledighed.

17. august lod Inger Støjberg i et interview med netmediet Altinget forstå, at hun og Danmarksdemokraterne var ganske skeptiske over for forhøjelsen af dagpenge ved de første tre måneders ledighed, som blev aftalt mellem S-regeringen, SF, De Radikale, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne i januar i år.

Da Altinget spurgte Inger Støjberg, om Danmarksdemokraterne støttede op om forhøjelsen af dagpengene på 3.650 kroner om måneden lød det lidt svævende svar sådan her:

Man skal se os som et borgerligt parti

“Jeg synes, du trækker det op til noget, som det ikke rigtig kan bære. Det skal kunne betale sig at arbejde, og det kan ikke være rigtigt, at vi skal have et dagpengesystem, hvor det bedre kan betale sig at stå udenfor arbejdsmarkedet. Det var i øvrigt noget af det, jeg selv gennemførte, da jeg var beskæftigelsesminister. Så der er ikke noget, der har forandret sig for mig på det felt. Man skal se os som et borgerligt parti."

“Danmarksdemokraterne støtter”

Men det var i august. Nu er partiet vendt på en tallerken og støtter nu alligevel op om dagpengeforhøjelsen:

Ja, Danmarksdemokraterne støtter forhøjelse af dagpengene ved de første tre måneders ledighed,” skriver partiets medlem af Folketingets beskæftigelsesudvalg, Jens Henrik Thulesen Dahl, således i et mail-svar til Netavisen Pio.

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, har - efter at han blev valgt til formand - genbekræftet, at DF fortsat står bag dagpengeforhøjelsen.

Samtlige andre blå partier, som Danmarksdemokraterne har erklæret at ville samarbejde med, er modstandere af dagpengeforhøjelsen: Venstre, De Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

Forhøjelsen af dagpengene med 3.650 kroner om måneden træder i kraft pr. 1. oktober

Forhøjelsen af dagpengene med 3.650 kroner om måneden træder i kraft pr. 1. oktober. Det betyder, at nyledige vil få udbetalt 3.650 kroner ekstra om måneden fra sidst i oktober.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Støjberg har vist begrænsede evner til at formulere ud over den jyske muld og de fine saloner. Peter Skaarup & co. har overtaget styrepinden i det nye DF.

Ud fra tv-billederne at dømme ser det også ud til, at hun den seneste tid har været travlt beskæftiget i de fineste københavnske saloner, så det er jo nok Skaarup og Thulesen-Dahl, der har benyttet lejligheden til at positionere partiet som DFs afløser fremover.

Støjbergs spindoktorer har regnet sig frem til det bedre kan betale sig for det populistiske DanmarksDemokraterne at støtte en forhøjelse af dagpengene.

Så det gør de så.

Blå og borgerlig men vender sig til rød politik hvordan hænger det sammen. Det er da hamrende utroværdigt.

Derfor skal man heller ikke stemme på hende, det vil da være forfærdeligt. at en straffet person kan ende som minister.

Forfærdeligt, ja.

Men ikke uden fortilfælde. Reichspräsident Hitler var også tidligere straffet og havde siddet i fængsel. (Satire)

Det var i øvrigt i fængslet han sad og bryggede sine planer sammen.

Det kan jo kun blive et gæt, al den stund provinsdemokraterne jo ikke har præsenteret et sammenhængende politisk program endnu. men noget tyder på, at Ingers politiske skude sejler efter et vælgerkompas; det peger formentlig i den retning, at tiltrække stemmer, hvor de har størst effekt, og de stemmer, der giver størst magt i konkurrence om midten er dem, man kan tiltrække fra S og dem man kan suge ud af DF og Løkke.
Jeg ville nok foretrække, at kompasset bare i et lille mål også tog hensyn til en politisk linje, ud over plovfurerne på Lars Tyndskids mark. Landet er dårligt styret på enkeltsager, og hvor Støjberg har gjort sig gældende har det principielle format ikke imponeret,
Da hun af hensyn til mindreårige flygtninge lancerede sit felttog mod barnebrude, forbrød hun sig imod centrale forvaltningsmæssige principper om, at afgørelser om enkeltpersoner skal afgøres efter partshøring. Ved sin imbecile kampagne udvirkede hun et retstab for de børn, hun ville beskytte, da muligheden for at adskille børn fra voksne fandtes i forvejen.

Forklaringen er måske den, at de er magtbegærlige levebrødspolitikere?

Uforståeligt at de borgerlige er imod dagpengesystemet. DET GARANTERER AT ARBEJDSLØSE ER EN GOD ARBEJDSKRAFT EFTER EN ARBEJDSLØSHEDSPERIODE. i mange lande bliver folk så fattige ved arbejdsløshed, at de er komplet uegnet til arbejdsmarkedet bagefter. Det er bedre for arbejdsgiverne, end for arbejderen.

Hun er da verdens største vendekåbe, og hamrende utroværdig, hun fortæller historier som ikke kan bære. Håber journalisterne snart begynder at teste og trykteste hende, for det er tiltrængt.

Måske har partiet endeligt opdaget, at der for dagpenge er en grænse, der hedder
"90% af hidtidig indtægt, dog max. xx.xxx kr."
Det er jo ikke ALLE ledige, der vil kunne få del i forhøjelsen.

Men det er jo en detalje, som vil kunne mindske misundelsen og forargelsen blandt borgere i job.
Borgere, som måske aldrig selv har været i forbindelse med dagpengesystemet, og derfor kan have svært ved at sætte sig ind i forholdene.

Annonce