Børn, velfærd, klima: Det siger partimedlemmerne

Netavisen Pio har talt med en stribe socialdemokrater og spurgt til deres reaktioner på Mette Frederiksens store tale.
Foto: Jakob Esmann
I Aalborg holder Socialdemokratiet årsmøde i weekenden.

Netavisen Pio har spurgt en række af de delegerede på weekendens årsmøde i Aalborg, hvad de mener er den vigtigste pointe i partiformandens tale.


Vibeke Westh, regionsrådsmedlem i Hovedstaden:

“Debat om velfærden er den allervigtigste. Det var rigtig væsentligt, at snakke om give en højere løn til sosu’er. Jeg savner, at forslaget, dækker flere grupper, men det regner jeg med kommer.”

“Vi ved, at vi står foran en svær valgkamp. Som Mette sagde, er vi i en verden med krise omkring os. Derfor skal vi samle os fra land til by og få vist, at Socialdemokratiet vil noget på velfærdsområdet, og at det er Socialdemokratiet, der skal styre landet i krisetider.”

 

 

 

Sebastian Schwartz, folketingskandidat i Gentofte:

“Psykisk sårbarhed og et løft af psykiarien. Det er en af min egne helt store mærkesager. Jeg glæder mig til at 10-års planen kommer.”

“Det er vigtigt, at vi få trukket linjerne op, så der ikke hersker nogen tvivl om, hvad forskellen er på vores politik, og på de borgerliges politik. Vi skal gøre det klart, hvor fatalt det ville ende, hvis ikke vi vinder det kommende folketingsvalg.”

 

 

 

Peter Moskov og Lasse Lynæs, formand for Hørsholm og kredsformand i Fredensborg:

“Der skal stadig være styr på økonomien. Socialdemokratiet har altid fået at vide, at det med økonomien,  kan vi ikke finde ud af, når vi har magten. Der må jeg sige, det er styr på det med Mette ved roret. Og så skal vi sætte klare linjer op til valgkampen.”

 

 

 

Daniel Thomasen, politisk sekretær DSU Nordjylland:

“At tale velfærdsuddannelserne op! Vi har set uddannelsessnobberi, hvor sygeplejersker, SOSU og erhvervsuddannelserne bliver talt ned. Det er ikke holdbart. I 2030 kommer vi til at mangle alle dem. Det ville være skadeligt for vores velfærd, og det er vigtigt, vi handler nu!”

“Inden for det næste år skal vi have et folketingsvalg. Landsmødet er en vigtig begivenhed for at vise, at vi er ét stort socialdemokratisk samlet hold. Vores mål er, at Mette bliver i Statsministeriet, og at vi får endnu et rødt flertal.”

 

Dina Børresen, bestyrelsesmedlem i Socialdemokratiet Århus Midtby:

“Det er vigtigt der bliver nævnt noget konkret, for eksempel at sosu’erne skal have mere i løn eller skal gå fra SU til elevløn. Det er et konkret eksempel på, hvad vi kan gøre for at styrke uddannelserne og ikke bare ren snak, som mange andre partier holder sig til.”

“Det er vigtigt at få lavet en modreaktion til alle de angreb, der kommer fra blå blok. Vi skal vise, at vi er klar til kamp.”

 

Carl Emil Lind, næstformand i DSU, talsmand for Lærlingeoprøret:

Vi skal opruste de faglærte uddannelser, og vi skal gøre det nu. Det kræver et historisk løft af erhvervsuddannelserne. Ellers er det reelt en umulighed at nå målsætningen om 70 procents reduktion af vores CO2-udledninger i 2030. Så kommer det ikke til at ske.

 

 

Tina Mortensen, folketingskandidat, Lemvig-Struer:

“Jeg kan godt lide, at Mette lægger vægt på, at vi skal være en grøn stormagt. Det er vigtigt at kigge på de her havvindmølle-byggerier, og at vi i udbudsfasen får skrevet ind, at de virksomheder, der vinder udbuddet også skal give noget til samfundet.”

“I Lemvig skal vi jo kigge på de her vindmøller og de transformerstationer, der går gennem vores områder. derfor skal der være en forpligtelse til, at udvikle de lokalområder, hvor strømmen kommer i land, så vi også får noget ud af det - for eksempel i form af arbejdspladser.

 

 

Ann Urbrand, landsformand, DUI Leg og Virke:

“Noget af det, jeg var rigtig glad for i Mettes tale var, at regeringen forsøger at understøtte de familier, der har det sværest. Vi ved i de her krisetider, at det er de familier, der er dårligst stillet og ikke mindst deres børn, der får det allersværest. Når familierne skal spare går det ud over de fritidstilbud, som børnene har så stor brug for. Det går ud over fællesskabet med andre børn og børnenes generelle trivsel.”

 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Socialdemokratiet og Mette Frederiksen er det eneste, som kan få landet til at holde sammen. Det viser Socialdemokratiets fænomenale corona indsats, som havde op mod 74% af befolkningens opbakning.

Kan det siges mere klart.

Kære Erik Johannsen
I Socialdemokratiets udlændingepolitiske udspil »Retfærdig og realistisk - En udlændingepolitik der samler Danmark« af februar 2018, side 31, pkt. 6, fremgår: »Det skal være muligt at frakende personer deres danske statsborgerskab, hvis de f.eks. begår alvorlig personfarlig eller narkorelateret kriminalitet«.

Det er helt afgørende, at der kommer et socialdemokratisk opgør med statsborgerretskonventionen af 1997, så vi kan stille os sammen med Belgien, Frankrig og Storbritannien uden for denne konvention i Europarådet, der begrænser vores muligheder for at komme videre med at løse udlændingeproblemerne.

Det værste Socialdemokratiet kan gøre nu er, at afvige fra deres eget udspil og bare vente på, at Inger Støjberg eller Søren Pape overtager det.

Med venlig hilsen
Peter Jensen

@ Peter Jensen,

Stop nu dit korstog, i andre kan godt tænke for os selv.

Jeppe Lindholm og 'DBS' gentaget i en uendelighed???

*Vi andre.....

Enig Med Erik Johannsen.
Der er vist lederskab og vil forsat blive det, af Mette F & dygtige ministere..det får vi forsat brug for..solidaritet &ansvarlighed+ stabilitet er til Alle,s - & Landet,s gavn.. et "fredeligt&stille Årsmøde er ikke kedeligt viser Samnenhold..

Der er kun et at sige: Gi`` dem kamp til stregen statsminister, det er nu og kommende tid der er brug for dig og din styrke.

Annonce