Ny måling: Ellemann overhaler Pape

Konservative taber vælgere, mens Dansk Folkeparti nu kun lige akkurat er over spærregrænsen.
Foto: Pressefoto: Venstre og Konservative/Benjamin Rugholm
Partiformænd Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (C).
Der er stort set dødt løb mellem blokkene og mellem Venstre og Konservative. Og så er Dansk Folkepartis krise mere end alvorlig.

Det er hovedlinjerne i en helt ny meningsmåling som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Ser man blokkene, er der stadig blåt flertal, men det er i denne måling indsnævret til 89 mandater til de blå partier og 86 til de røde. Hertil kommer fire nordatlantiske mandater.

Men også mellem de to statsminister-udfordrere er der tæt løb. I den her måling står Venstre til 13,9 procent, nærmest identisk med sidste uges måling. De Konservative, som de seneste uger har været vidne til en stribe personsager vedrørende partiformand Søren Papes privatliv, taber 1,5 procentpoint og står til 13,6 procent.

Dermed er Venstre igen det største parti i blå blok. Venstre står til at få 26 mandater, mens De Konservative står til 25.

Der er tale om et markant skifte på blot en måned. Efter at Søren Pape Poulsen havde meldt sit statsministerkandidatur stod De Konservative nemlig til at få 16,5 procent af stemmerne, mens Venstre lå på 11 procents tilslutning. Det er blot fire uger siden.

Socialdemokratiet, som i sidste uge stod til blot 23,3 procent, vinder lidt af det tabte tilbage. Partiet står i denne her måling til 24,2 procent af stemmerne - hvilket vil føre til en tilbagegang på fire mandater.

DF rammer spærregrænsen

Særdeles iøjnefaldende er det, at Dansk Folkeparti i denne måling blot opnår opbakning fra 2,1 procent af vælgerne. Dermed vil det kriseramte parti kun lige akkurat kunne slæbe sig ind i Folketinget med fire mandater.

Hvis man graver lidt i arkiverne, så er det blot tre år siden, at man kunne læse om “Katastrofal måling for DF: Tæt på at ryge under 10 procent”.

Dansk Folkeparti er ikke mindst udfordret af Inger Støjbergs Danmarksdemokrater, som i denne måling går frem til 9,3 procent af stemmerne.

Lige under spærregrænsen ligger igen tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, som står til 1,8 procent af stemmerne.

Hvis Dansk Folkeparti går yderligere tilbage og ender under spærregrænsen, og Moderaterne heller ikke kommer ind, så er der igen rødt flertal.

Meningsmålingen fra Voxmeter er foretaget i perioden 12. september til og med 18. september blandt 1.001 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Den statistiske usikkerhed er på op imod 2,7 procentpoint på det enkelte parti.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja vi haler ind på de blå på ny 89/90 til de blå, og mon ikke det sidste nøk kommer om en uge eller 2. og DF snart under spærregrænsen, moderaterne ligeså, hvis så de radikale kunne lytte til den fornuftige del af deres bagland og kravle end fra træet, så ligner det noget og måske kunne de vinde på det. og nu begynder kampen så nok mellem V og K for alvor. Ingen af de to kandidater kan samle 90 mandater bag sig, mens Mette F har 89, og man skal jo bare ikke have et flertal imod sig, så ??? jeg tror på hende.

For en uge siden fik vi at vide fra vores orakel, at det hele vender om 2 uger, så det bliver spændende at se fremgang til S Ø SF næste gang
RV har nu fremgang i forhold til forrige målinng, så helt umulig kan deres forståelige politik med fravalg af at være støtteparti i S jo ikke være !

Radigale
Citat: ATS i Politiken
De er, med Auken :"budding på væggen " - stol aldrig på de gale folk i det havregrødsparti!
Lad dem vælte Mette. Det viser et parti, som værende mere optaget af egne interesser end løsninger på Danmarks problemer

S skal nok vinde, de radikale vælgere kunne jo ske at stemme på S istedet for det ubesteemmelige radikale venstre , hvi Mette vinker med en ministerbil til Sofie så skal hun hurtig komme ned fra træet. Det er jo set før med Libirael Aliance .

Hans Peter Rasmussen. Ministerbil en tuk tuk med lad
Ole Simonsen

Jamen 13% af hver af de jo kamphaner, mens Mette F ligger på det dobbelte alene, og almindelig sund fornuft og lidt politisk nørderi, så ja vor statsminister vinder det valg,vælgerne har mest tillid til hende i krisetider. Men hvis ikke de radikale kravler ned fra træet, så kan de igen blive skyld i S mister magten og hvad får vi så - kaos. Og Inger S partiet, vil afløre sig som et fata mogana politisk. Hvad vil Støjberg stille op i en alvorlig krisesituation, det er jo ikke nok at spille land og by ud mod hinanden i stedet for at samle dem. Og når man betænker de to andre højrenationale partier NB og DF, som bar hende på hænderne, og som nu mister vælgere til hende, det må være ret bittert. Så nej kaos hos de blå, det nytter ikke.

Mange glemmer at se på målingen, for den førte politik, det vil sige hvor stor er
tilslutningen til de partier som sidder i folketinget og fører/laver politik.
A-B-F-Ø får en tilslutning på 47,2 % og C-D-I-O-V får en tilslutning på 38,7 %
Det vil sige at de vælgere som bliver spurgt, tager ikke stilling til de politikere
som har ansvaret for den førte politik, men en forventning til partier som ingen
politik har, men blot har et navn, har siddet i fængsel (Fodlænke) på grund af
vedkommende ikke ville følge spillereglerne, og som ikke har fortrudt, og vil gøre det igen.
Disse vælgere skal altså være bestemmende for, hvem der eventuelt skal lede vores land,
det er lidt skræmmende, at alle de partier som i samlet flok fik os gennem Coronakrisen,
bliver fravalgt af 10 til 15 % af vælgerne, som vælger populister frem for ansvarlige partier.

Annonce