Lars Løkke: “På alle måder meget smartere, hvis jeg stadig var statsminister"

Undskylder tekniske løse ender i Moderaternes skatteudspil med, at han ikke er statsminister, og dermed ikke har “trækningsret til centraladministrationen”
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister
Tidligere statsminister, formand for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, erkender, at der er løse ender i hans og Moderaternes skatteudspil.

“Men hovedidéen er, at ansvaret for at skabe den sociale balance flyttes fra skatteborgerne og over på virksomhederne. Så er der tusind praktiske ting derudover. Det løser man teknisk,” siger Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten søndag.

På et pressemøde mandag blev Lars Løkke spurgt, hvem “man” er, og hvem, der skal løse de tekniske problemer ved Moderaternes skatteudspil.

Lars Løkke forklarer, at “man” er en kommende regering i samspil med centraladministrationen og arbejdsmarkedets parter:

“Vi er et parti. Vi fremlægger et forslag her, som ikke er drømt op på en eftermiddag, som fint kan sammenlignes og vinde konkurrencen med hvad der fremlægges af politiske udspil fra andre partier. Som er gennemregnet på kryds og tværs. Det vil jeg godt stå på mål for.”

Løkke uddyber, at når hans og Moderaternes skatteplan “skal omsættes til rigtig politik efter et folketingsvalg, så vil der være en række tekniske ting. Selvfølgelig vil der det.”

Løkke: Jeg er hverken statsminister eller minister

Det får Ekstra Bladet til at spørge, om det ikke havde været smartere, om Løkke og Moderaterne allerede havde løst de tekniske ting. Særligt nu hvor vi står over for et folketingsvalg.

I svaret vedgår Lars Løkke, at det da havde været smartere, men det kan ikke være anderledes, fordi han hverken er statsminister eller minister:

det havde da på alle måder været smartere, hvis jeg stadig var statsminister

“Jo, det havde da på alle måder været smartere, hvis jeg stadig var statsminister i det her land, og havde retten til at trække på centraladministrationen, og bruge den lidt mere konstruktivt end den regering, der sidder nu."

Og:

“Situationen er ikke, at jeg er statsminister, eller indgår i nogen regering. Og jeg har ikke nogen trækningsret på centraladministrationen.”

Positive og negative lønssumsafgifter toppet med en top-topskat

Lars Løkke og Moderaterne vil med deres udspil afskaffe top-skatten - til fordel for en en såkaldt lønsumsafgift, en afgift på summen af lønnen, som en virksomhed betaler til sine medarbejdere.

Afgiften er på 3,2 procent af alle lønninger over 352.000 kroner om året. Samtidig indføres en negativ lønsumsafgift på -5,8 procent af alle lønninger under 191.000 kroner.

Læg dertil en top-topskat. Som indebærer, at de fem pct. af befolkningen med de højeste indkomster skal miste personfradraget, som i dag udgør 46.600 kroner.

den almindelige skatteyder ikke har en kinamands chance

Eksperter vurderer, at de rigeste og fattigste i samfundet vil vinde på Løkke & Co. skatteplan, mens det er den brede middelklasse, der skal betale regningen.

Men derudover vurderes skatteplanen  at være alt for kompliceret at forstå:

“Det her trækker i retning af at komplicere skattesystemet yderligere, så man risikerer, at den almindelige skatteyder ikke har en kinamands chance for at gennemskue sine egne skatteforhold,” siger økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, Bo Sandemann, således til Jyllands-Posten.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

50.000 tilvandrede kolonialister fra Levanten (Syrien) fik opholdstilladelse sidst Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg havde vagten. Ikke en eneste af dem er rejst hjem igen. Tvært imod, så er de nu ved at få fem børn hver, der får fem børn hver, som vi fremover skal høre forlange dansk indfødsret, fordi nu er de jo pludselig "født og opvokset i Danmark" og "danskere".

Hvorfor tillader vi egentlig ikke, at russerne opretter kolonier i Ukraine, når vi tillader at tilvandrede muslimer fra meget fjerne lande kolonialiserer os?

Alvorlig talt PJ har du det ikke godt ? Du virker meget forvirret og man får altså ikke fem børn på en gang, din matematik lader noget tilbage at ønske. Prøv en læge. Hvis ikke så prøv igen.

Kære Helle

Du bliver nødt til at acceptere, at der findes andre synspunkter end dine. Jeg kommer ikke efter dig, hver gang du udtrykker dig i den åbne debat herinde. Det fungerer sådan, at det ikke kun er dig, der har ordet herinde. Andre kan også skrive indlæg. Rigtig god dag.

Med venlig hilsen
Peter Jensen

Nu er Løkke gudskelov ikke statsminister mere og bliver det ej heller, men det er da godt en tidligere politiker laver sådan en reform, selv om ingen forstår den. Og at forklare den gik vist ikke så godt, jeg fattede ikke en brik, men det er nok ,fordi jeg ikke er så klog som afsenderen. Berlingskes kommentator skrev pressemødet var en katastrofe. Han havde da ellers fået Kraka til at hjælpe sig, Peter Mogensens arbejdsplads. Foreløbig ligger moderaterne på 1,8% i senste måling, så det er jo ikke så lyse tider for det parti.

Vi er helt enige Helle, nu er løkke jo ikke særlig heldig med reformer, det viser historien, jeg tænker kun på hans ødelæggelse af Amterne og håbløse Regioner som f.eks SydDanmark. Løkke er kun ude på fortsat bengnaveri .

Annonce