Klart krav fra Løkke: Giv os maksimal indflydelse

Moderaterne kræver en høj pris for at pege på enten Frederiksen, Pape Poulsen eller Ellemann som statsminister.
Foto: Henrik Bjerregrav, Venstre (Flickr)
Lars Løkke og Moderaterne står til et vanvittigt godt valg, men rød blok kan måske klare sig uden ham
Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, vil pege på den statsministerkandidat, der kan danne en regering hen over midten, der inkluderer Moderaterne - og som samtidig giver Moderaterne maksimal indflydelse.

Det oplyser Lars Løkke Rasmussens højrehånd, Moderaternes spidskandidat i Nordsjælland, og partiansvarlig for “politik og kommunikation”, Jakob Engel-Schmidt, over for Netavisen Pio.

at sikre, at vores mandater kan bruges til at danne en regering

“Moderaternes førsteprioritet efter et valg er at sikre, at vores mandater kan bruges til at danne en regering hen over midten. Og jeg håber, at Venstre, Socialdemokratiet og Konservative hver især vil orientere sig mod det ønske. Og altså prioritere det brede samarbejde,” siger Engel-Schmidt, som har en vigtig tilføjelse:

“Og det er så sagt i den kontekst, at vi selvfølgelig vil pege på den statsministerkandidat, der ønsker at give os mest politisk indflydelse.”

“Hvor vi får mest valuta for pengene”

Engel-Schmidt fastholder, at Moderaterne ikke på denne side af et valg vil pege på en af de tre statsministerkandidater Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) eller Søren Pape Poulsen (K).

Partiet lægger derimod ikke skjul på, at partiets pris for at pege på en statsministerkandidat bliver høj:

selvfølgelig lægge sine æg i den kurv, hvor vi får mest mulig valuta for pengene

“Moderaterne vil selvfølgelig lægge sine æg i den kurv, hvor vi får mest mulig valuta for pengene. Og det kan jo være Mette Frederiksen ønsker at prioritere det. Det kan også være Jakob Ellemann eller Søren Pape vil prioritere os.”

Engel-Schmidt håber at valgresultatet åbner nye muligheder:

“Jeg tror, at valgets resultat kommer til at åbne nogle nye konstellations-muligheder. Det håber jeg i al fald selv på.”

Kongemagere eller muddergrøften

Det er dog fortsat usikkert om Moderaterne overhovedet vil være at finde i Folketinget efter folketingsvalget.

Ifølge en måling fra Epinion som DR bringer torsdag står blå blok til 85 mandater og rød blok til 84 mandater.

Moderaterne står ifølge målingen til at komme pænt op over spærregrænsen med 3,3 procent. Svarende til seks mandater.

Dermed står Moderaterne til at kunne afgøre om statsministeren bliver Mette Frederiksen, eller en af de to blå statsministerkandidater Jakob Ellemann-Jensen (V) eller Søren Pape Poulsen (K).

Partiet kan enten ende som kongemagere eller med en tur i muddergrøften

Andre målinger sender dog partiet under spærregrænsen på to procent. Ifølge Voxmeters måling mandag kommer Moderaterne  ikke i Folketinget. Partiet står i den måling kun til 1,8 procent af stemmerne - og klarer dermed ikke spærregrænsen.

For Moderaterne ser det forestående valg til Folketinget dermed ud til at blive noget af en gyser: Partiet kan enten ende som kongemagere eller med en tur i muddergrøften.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Giv ham MINIMAL indflydelse!

Det demokratiske er at partierne har indflydelse i forhold til hvor meget opbakning de har i befolkningen altså hvor mange stemmer de får

LLR er og bliver levebrødspolitiker - jeg fatter ikke hvad folk ser i ham
.

Fuldstændig enig, håber det bliver muddergrøften og de ikke kommer ind, magter ikke hans " mest indflydelse" skal nok forstås med ham selv som statsminister eller magtfuld ministerpost, glem det, han har ødelagt så meget i sin tid, der kan og skal ikke laves flere "Løkke eksperimenter" mere. Kommunalreformen, og hans VLAK regering har fortalt med al tydelighed, hvad man så kan forvente sig. Så nej tak.

Så S siger nej til danne regering hvis det bliver med hjælp af Moderaterne? Spændende da det vel også kniber med støtten fra RV med Rwanda !

Nej Kaj igen en forkert konklusion fra din side, S går til valg på at fortsætte, men kan det ikke lade sig gøre, så en regering over midten gerne med Moderaterne, men det har Løkke sagt nej til med Mette F som statsminister, og så sker det antagelig ikke. Men måske kommer han slet ikke ind.

Tag bare Lynetteholmen med på listen over Løkkes fantastiske projekter.

Lynetteholmen kommer til at stå ikke bare Københavns skatteydere, men ALLE skatteydere i Danmark i RIGTIGT mange penge.

Vi får jo at vide gang på gang, at "hvad der er godt for København, er godt for Danmark", ikke?

Lad da endelig Lars Løkke og hans lakajer lande under stregen, når valget engang kommer. De kan ævle og kævle alt det, de vil, men de kommer ALDRIG til at gøre en socialdemokrat til statsminister. Det er ren og skær taktik, når de taler om den mulighed.

Lars Løkke Rasmussen, tag Søren Pape Poulsen under armen, gå ned på Jobcenteret og se hvad der er af jobs til Jer = hvad I kan bruges til på arbejdsmarkedet = hvad I er værd i det danske samfund.

Og I vil blive overraskede over hvor lidt I er værd
.

Kære Kurt,

Nu mener jeg ikke at man skal tale om hvad mennesker er værd. Vi er alle lige meget værd som udgangspunkt. Man kan tale om hvem man foretrækker, og hvem man decideret ikke foretrækker. Jeg kan også synes, at Løkke har haft sin tid.

Kirsten, hvis 'værd' generer dig så find et andet ord - du ved hvad jeg mener
.

Hvis socialdemokratiet indgår samarbejde med Moderaterne (samme navn som et svensk højreparti) under ledelse af Lars Løkke Rasmussen efter næste valg, for at beholde regeringsmagten, melder jeg mig ud af partiet. Hvis man ikke kan skaffe et flertal for den nuværende førte politik, bør socialdemokratiet hellere gå i opposition og afvente næste valg når en borgerlig regering er "kørt fast".

Tredje gang er Løkkes gang. I want to be Statsminister again.

Annonce