Vinterhjælp for milliarder på vej til danskerne

Regeringen har i nat indgået en bred aftale om inflationshjælp til de danskere, som står til at skulle betale store energiregninger i løbet af efteråret og vinteren.
Foto: Morten Fauerby/Finansministeriet
Nicolai Wammen, finansminister
Der er i nat indgået en aftale om inflationshjælp til danskerne. Aftalen indbefatter blandt andet en sænkelse af elafgiften til den EU-fastsatte minimumsafgift og forhøjelse af børnechecken på 660 kroner i 2023 og bedre forsyning af træpiller.

Bag aftalen, som blev præsenteret her til formiddag i Finansministeriet, står et bredt flertal, som udover den socialdemokratiske regering omfatter støttepartierne SF, Enhedslisten og De Radikale. Oppositionspartierne Venstre, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne er også med i aftalen.

Med aftalen indføres der en frivillig indefrysningsordning, som udskyder betalingerne af energiregninger for en del af husholdningers og virksomheders udgifter til el, gas og fjernvarme.

Afgiften på elektricitet sænkes fra de nuværende 69,7 øre per kilowatt-time til 0,8 øre, som er EU’s minimumssats. Den lavere elafgift skal gælde de første seks måneder af 2023.

Bred aftale skal give tryghed

Der gives desuden en engangsforhøjelse af børnechecken på 660 kroner, ligesom tilskud til grøn varme forøges.

Aftalepartierne er enige om en midlertidig og frivillig indefrysningsordning for el og gas for den del af energiregningerne, der overstiger priserne, som de var i fjerde kvartal 2021.

For fjernvarmekunder kan man få indefrosset den del af regningen, der overstiger fjernvarmeprisen i januar i år

“Mange danskere er lige nu hårdt presset af de stigende priser. Særligt er mange urolige over størrelsen på energiregningen. For at give de danske husstande mere tryghed, har regeringen indgået en bred aftale om en indefrysningsordning, lavere elafgift og en øget børnecheck,” siger finansminister Nicolai Wammen (S) i en kommentar.

“Aftalen løser ikke alle problemer, men kan give mere tryghed henover vinteren. Jeg er glad for, at en lang række af Folketingets partier har taget ansvar i usikre tider,” siger finansministeren.

Vinterhjælpspakken koster ifølge Finansministeriet 4,8 milliarder kroner. En del af pengene hentes fra den særlige inflationsreserve, som allerede er aftalt i Folketinget.

Desuden indføres der beskatning af aktieudbytter, der overføres til udlandet, ligesom der i staten skal  gennemføres effektiviseringer svarende til cirka en procent af de samlede bevillinger.

Du kan læse mere om aftalen på Finansministeriets hjemmeside.

Pres på økonomien

I en kommentar på Twitter fremhæver Venstres partiformand Jakob Ellemann, at det har været vigtigt for Venstre at få sænket el-afgiften.

“Rigtig mange danskere er pressede på økonomien, og de er bekymrede for vinteren. Det skal vi gøre noget ved. Derfor vi lavet en aftale, som banker elafgiften helt i bund og fjerner tariffer for virksomheder," lyder det fra Jakob Ellemann.

placeholder

 

Den konservative leder Søren Pape Poulsen benytter anledningen til ironisere over, at nattens aftale i tråd med konservativ politik giver en nedsættelse af el-afgiften plus effektiviseringer i den statslige forvaltning på en procent.

“Vi sænker elafgiften til EU’s minimum i seks måneder. Første skridt i vores skatteplan bliver virkelighed. Danskere med høje varmeregninger kan vælge at betale over flere år. Der effektiviseres 1 pct i staten. S erkender, at det offentlige kan forbedres,” skriver Søren Pape Poulsen på Twitter.

placeholder

 

SF’s formand Pia Olsen Dyhr glæder sig også over aftalen om vinterhjælp. På Twitter bebuder hun, at SF fortsat vil arbejde for at indføre beskatning af såkaldte overnormale profitter, som skyldes inflationen. De penge, der kommer ind på den konto, skal iføgle SF-formanden bruges på de danskere, der rammes af prisstigninger.

placeholder

 

“Dagens aftale giver pressede familier en smule at lune sig på gennem vinteren. SF sikrede direkte hjælp til børnefamilierne, men facit er ikke gjort op. Vi kommer til at kæmpe for skat på overnormal profit, så pengene kan bruges på dem, der rammes af prisstigninger,” lyder det fra SF-formanden.

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Forhøjelse af børnechecken må medføre store fester hos de tilvandrede familier fra mellemøsten og Afrika, der ikke gad søge asyl på vejen hos Orban i Ungarn eller i Serbien, men som traskede direkte og målrettet videre mod Danmark, og hvor man starter med at få fem børn. Jeg kan læse på TV2 Nyhederne, at en "afrikansk mand" (en neger) eftersøges for at have voldtaget en ung dansk kvinde på åben gade i indre by i nat. Igen i nat. Igen, igen.

Kunne vi ikke slippe for dine racistiske indlæg, det er trættende læsning.

Kære Helle
Som jeg har fremhævet i efterhånden talrige indlæg herinde, så fungerer det sådan, at jeg har samme ret til at ytre mig som du har. Selvom jeg ikke er enig med dig, så lader jeg dine indlæg stå uden at komme efter dig hver gang med alverdens beskyldninger og skældsord. Fordi jeg anerkender, at du også har ret til at skrive indlæg herinde med dine synspunkter, ligesom at jeg har. Jeg håber at du vil overveje at tilbyde mig det samme hensyn. Vi behøver ikke være enige. Hvis det skal være sådan, så skal Pio lukke kommentarsporet for alle andre end dig, så det alene er dig, der må skrive kommentarer herinde. Så kan du jo sidde og debattere konsensus med dig selv. Det ville du måske nyde?

Du har fuldstændig ret, Peter Jensen, på eet punkt:
Retten til at ytre sig.
Men husk i den forbindelse, at det ikke er en pligt.
Specielt i dette forum, hvor det normalt er ordentlige mennesker, der ytrer sig.
Der findes andre steder, hvor racistiske udgydelser er velkomne.
Så lad nu os være i fred.

Arvid, hvori består det racistiske i teksten?

Hvis jeg skulle være racist, så ville det forudsætte, at jeg ikke kunne lide Etta Cameron, Hella Joof, Mattias Tesfaye og Neger-Tom fra Nye Borgerlige. Men bare fordi at jeg er vild med Etta Cameron, så betyder det altså ikke, at jeg går ind for at store dele af den danske befolkning skal udskiftes med massetilvandrede kolonialister fra mellemøsten og Afrika. Der er ingen regel uden undtagelse og jeg anerkender, at folk fra mellemøsten, der klarer sig godt i Danmark, skal have en opholdstilladelse, men undtagelsen ændrer jo desværre ikke på reglen; Folk fra mellemøsten klarer sig elendigt i Danmark, og vi kan kun hjælpe os selv og dem der klarer sig godt, ved at sætte hårdt ind over for dem, som ikke gør. Hvis det er racisme, så må racisme være ganske fornuftigt og ja, så er jeg åbenbart racist. Jeg vil ikke være bange for at være racist, hvis det er det mest rigtige at være.

Jo Peter Jensen du har ret til at ytre dig, som alle har inkl. jeg selv, men når temaet er vinterhjælp, hvorfor skal der så racistiske kommentarer fra dig hver evige eneste gang uanset emnet, så finder du anledning til angreb, det mener jeg er en uskik.

Vi lever heldigvis i et land, hvor nåde du og jeg ret til at ytre os, og hvor jeg desuden har ret til at bære inderlig træt af st de dig skrive det det samme og det samme hver gang, du ytrer dig. Så jeg læser ikke dine kommentarer mere.

Vi lever heldigvis i et land, hvor nåde du og jeg ret til at ytre os, og hvor jeg desuden har ret til at bære inderlig træt af st de dig skrive det det samme og det samme hver gang, du ytrer dig. Så jeg læser ikke dine kommentarer mere.

Chresten, hvori består det racistiske i teksten?

Tak Helle
Jeg er fuldstændig enig med dig

Tak Helle
Jeg er fuldstændig enig med dig

Helle, hvori består det racistiske i teksten?

Ja det er godt med den vinteraftale, man må blot håbe folk så ikke begynder at bruge deres el forbrug som vanlig, vi skal fortsat spare på strømmen, og på sig gå fra gas til fjernvarme eller varmepumpe. og så vil det være godt, hvis Ellemann holdt op med at være så H... arrogant i sine indspark og holdt op med sine grimasser på TV, når andre taler samt sine små spidse kommentarer, mod regeringen.
Søren Pape har svært ved at håndtere kritik, han bliver ret hidsig , alle holdt valgtaler i relation til deres indlæg.

Ja det er godt med den vinteraftale, man må blot håbe folk så ikke begynder at bruge deres el forbrug som vanlig, vi skal fortsat spare på strømmen, og på sig gå fra gas til fjernvarme eller varmepumpe. og så vil det være godt, hvis Ellemann holdt op med at være så H... arrogant i sine indspark og holdt op med sine grimasser på TV, når andre taler samt sine små spidse kommentarer, mod regeringen.
Søren Pape har svært ved at håndtere kritik, han bliver ret hidsig , alle holdt valgtaler i relation til deres indlæg.

Den dårligste aftalte som ikke gavner særligt meget. Denne aftale er slet ikke nok. Mange små erhvervsdrivende og private er snart nødt til at stå af nu!! Mange EU lande har bedre aftaler. Den Europæiske centralbank bør nu gi lån til Eu landene. Frankrig og Italien pisser i forvejen på EUs 3 procents regel og har så store gældsbyrder at de åbenbart bare kan fortsætte - Danmark bør i denne situation også gå ud og låne FORDI KÆRE POLITIKER - Det her er sgu alvorligt for ialtfald 30 procent af befolkningen.

Niels Sørensen, hvis man ønsker bedre aftaler med mere hjælp fra det offentlige, kræver det nok at skatterne sættes op, hvor skal pengene ellers komme fra? Men det er der ikke flertal for hos de borgerlige politikere, tværtimod har de været ude at love store skattelettelser her inden folketingsvalget, og især skattelettelser til de bedre stillet i samfundet såsom fjernelse af topskatten, nedsættelse af selskabsskat og fjernelse af arveafgiften, som især komme de rigeste til gode da det især er beløb over en million som bliver nævneværdigt beskattet. Så længe vælgerne foretrækker partier der lover skattelettelser er der ikke udsigt til at det offentlige kan yde ekstra hjælp til dem som trænger mest, de rigeste skal jo nødigt mærke nedgang i deres levevilkår, det lader man "pænt" de fattigste om.

Mette Frederiksen min damer og herrer. Den ægte varer.

https://www.bt.dk/politik/statsministeren-er-blevet-gift-her-er-historie...

Jeppe jeg ønsker Mette alt muligt held og lykke i sit nye ægteskab

MEN

forklar venligst hvad det har med artiklens emne at gøre

Pft
.

Hjælpe-pakker-eller en "Håndsrækning " der rækker til mange(også erhvervsdrivende)viser en regering der handler og ikke lader stå til...de hurtige tiltag er Ansvarlig politik.Nicolaj Wammen er en af de bedste Finansministere for Danmark..🚩..Solidaritet & "finde" det der hjælper flest er bedst for Landet og viser lederskab,,fremfor agonance og "falske" smil fra de borgerlige..🙄...
..Regeringen har nået meget i denne uge 🙂..🚩

Ja ja ja.

Så sniger i en accept af de meste afskyelige mennesker i Danmark ind. => Dyremishandlerne i minkindustrien.

Socialdemokratiet har mistet min stemme.!

Jan, er du ikke kommet afsted endnu?

Var du ikke på vej til Rusland for at melde dig til Wagner gruppen?

Jan - 13 september, 2022 - 17:32 - #28174
Så må vi danskere leve i kulde og fattigdom, mens ministeren smider penge ud til den amerikanske våbenindustri for at "hjælpe" nasserøvene i Ukraine.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/brutal-lejehaer-rekrutterer-mordere-og-...

Godt Kurt.

Du er snart optaget i vores gruppe.

mon ikke snarere du skulle bruge 'Den imbecile' som brugernavn?
med mindre du er en splittet person
..

'General Mikhail Mizintsev bliver kaldt "Slagteren fra Mariupol" af mange ukrainere. Nu har han fået opgaven med at sørge for, at logistikken virker i den russiske hær i Ukraine'.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/putins-logistikchef-i-...

Er du nu glad Jan? Så behøver du måske slet ikke at melde dig til Wagner gruppen

Ja ja ja.

Så sniger i en accept af de meste afskyelige mennesker i Danmark ind. => Dyremishandlerne i minkindustrien.

Socialdemokratiet har mistet min stemme.!

Jan, er du ikke kommet afsted endnu?

Var du ikke på vej til Rusland for at melde dig til Wagner gruppen?

Jan - 13 september, 2022 - 17:32 - #28174
Så må vi danskere leve i kulde og fattigdom, mens ministeren smider penge ud til den amerikanske våbenindustri for at "hjælpe" nasserøvene i Ukraine.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/brutal-lejehaer-rekrutterer-mordere-og-...

Jan, her er lidt DU bør tænke over!

https://www.dr.dk/nyheder

FN: Børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret i Ukraine
AF
Thomas Prakash
Russiske soldater har begået voldtægter og kønsbaseret vold i Ukraine, lyder det i en opdatering fra den undersøgelseskommission, som FN's menneskerettighedsråd har bedt undersøge anklager om krigsforbrydelser i Ukraine.

- Kommissionen har fundet, at nogle russiske soldater har begået den slags forbrydelser, sagde formanden for ekspertgruppen, nordmanden Erik Møse, fredag i en mundtlig rapport til menneskerettighedsrådet.

- I de sager, som vi har undersøgt, var alderen for ofrene for seksuel og kønsbaseret vold mellem 4 og 82 år, sagde han.

- Kommissionen har dokumenteret sager, hvor børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret, sagde formanden.

Annonce