Fra rigsret til regering: Støjberg klar til ministerbil

Gør klar til at indgå i en kommende blå regering: Erkender at hun har gjort noget “alvorligt forkert”
Foto: Jacob Kjerumgaard, Venstre (Flickr)
Inger Støjberg, stifter af og formand for Danmarksdemokraterne
Inger Støjberg er klar til at blive minister igen. Og hendes parti Danmarksdemokraterne er klar til at indgå i en kommende - blå - regering.

Det understreger Inger Støjberg i et interview med Berlingske.

Her understreger hun samtidig, at Danmarksdemokraterne ikke er noget protest- eller enkeltsagsparti.

Tværtimod er Danmarksdemokraterne et indflydelsesparti, der går efter at komme i regering.

Støjberg: Jeg gjorde noget forkert

Inger Støjberg kommer samtidig især Venstre og Liberal Alliance i møde ved - modsat tidligere - at erklære, at hun i dag anerkender, at hun gjort noget ‘alvorligt forkert’, og at det er baggrunden for, at hun af Rigsretten blev idømt 60 dages fængsel:

det er alvorligt, hver gang nogen skal 60 dage i fængsel

“Ja, for ellers var jeg ikke blevet dømt.”

Og:

“Ja – det er alvorligt, hver gang nogen skal 60 dage i fængsel.”

Inger Støjberg anerkender også, at der var “formelle ting”, der skulle være gjort anderledes. Og at hun gerne ville have været de formelle fejl foruden.

Hun garanterer samtidig sine måske kommende samarbejdspartnere i en blå regering, at hun ikke bevidst kunne drømme om igen at bringe sig i en situation, hvor hun begår lovbrud.

Men angrer ikke

Inger Støjberg er dog ikke kommet så langt i sin selvransagelse, at hun direkte er klar til at beklage, at hun insisterede på at få indført en adskillelse af unge asyl-par - uden forudgående individuel vurdering af hvert enkelt par. Selv om hun af sine embedsmænd blev advaret om, at en sådan praksis ville være ulovlig.

Adspurgt direkte om hun i dag - ni måneder efter at hun blev idømt 60 dages fængsel for sine handlinger - angrer, svarer Inger Støjberg “nej”.

Et meget bredt flertal besluttede sidste år, at Inger Støjberg skulle stilles for Rigsretten

Et meget bredt flertal besluttede sidste år, at Inger Støjberg skulle stilles for Rigsretten.

Kun Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og ni medlemmer af Venstres folketingsgruppe stemte imod.

Bredt flertal: Støjberg er uværdig

Da Folketinget - efter Inger Støjberg var blevet idømt 60 dages fængsel - op under jul sidste år skulle tage stilling til, om hun var værdig til fortsat at sidde i Folketinget som følge af fængselsdommen, stemte hele Venstres folketingsgruppe dog for, at Inger Støjberg var uværdig.

Alle partier og løsgængere - undtagen DF og Nye Borgerlige - stemte for, at Støjberg var uværdig til fortsat at sidde i Folketinget.

Støjberg forlod efter afstemningen omgående folketingssalen og mistede sit folketingsvederlag 31. december.

I mellemtiden har Støjberg udstået sin straf. Og hun kan formelt genindtræde i Folketinget efter at være valgt på ny.

Der gælder langt strengere regler for medlemmer af byråd og regionsråd.

I 2017 vedtog Folketinget således – og med støtte fra Inger Støjberg, der dengang var udlændinge- og integrationsminister (V) - regler, der betyder, at et medlem af en kommunalbestyrelse eller et regionsråd mister sin valgbarhed i tre år efter udstået fængselsstraf.

Det samme gælder, hvis et medlem af en kommunalbestyrelse eller et regionsråd frakendes kørekortet.

Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne står ifølge seneste Voxmeter-måling til at storme ind i Folketinget med 9,1 procent af stemmerne - svarende til 17 mandater.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Bare hun ikke giver 50.000 syrere evigt ophold, som sidst hun var minister.

Kære Peter Jensen,

Mange af de syrere i nød som du omtaler har for længst forladt Danmark igen. Og hvad fremtidens Danmark angår, så vil der være bruge for en betydelig indvandring for at Danmark kan opretholde landets produktivitet og vores rigdom, som er den vi skal leve af. Såvel Venstre som Konservative går ind for indvandring til Danmark i stort tal netop for at produktiviteten kan opretholdes og ikke mindst skabe konkurrence på det danske arbejdsmarked for at undgå de lavest lønnede og lavt uddannede ikke skal kunne gøre krav på lønstigninger. De høje lønninger skal være forbeholdt de få i det moderne Danmark Venstre og Konservative vil skabe med støtte fra DanmarksDemokraterne. Det er Dansk Folkeparties rolle om igen, som DanmarksDemokraterne nu påtager sig som brækjern til at ødelægge velfærdsstaten Danmark med et fremtidig økonomisk B hold, hvor op mod 50% af den danske befolkning bliver tvunget til at leve under og så A holdet de vellønnede og de rige.

Det undre mig DanmarksDemokraternes vælgere ikke kan gennemskue det. Da det først og fremmest er deres fremtid og livsbetingelser det her kommer til at berører.

Med venlig hilsen

Jeppe Lindholm

Kære Jeppe Lindholm

Da du angiveligt ved, at mange af syrerne igen har forladt Danmark, så vil jeg venligst bede dig om at gøre mig klogere, fordi det vidste jeg ikke. Hvor mange er der tale om, og har du en mere specifik henvisning til antallet?

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Peter Jensen

Inger Støjberg har ingen moral, som mange af de andre blå

Inger Støjberg er netop i en klasse for sig mht. mangel på moral. Nogle få af Pio-Pios debattører overskrider dagligt deres taletid. Er disse ikke selv bekymret for at havne i klasse med Støjberg ?

Fra dømt kriminel til ministerbil? Er dansk politik virkelig sunket så lavt? Og desuden. En minister har adgang til fortrolige, hemmelige og yderst hemmelige informationer. Og for at få en PET/FE sikkerhedsgodkendelse kan man ikke have en kriminel fortid eller have den mindste tvivl om sin integritet og loyalitet.

Danmark skal ikke have en ledelse som begår selvtægt over for demokratiet og den danske befolkning.

"Fra dømt kriminel til ministerbil?"
IS har udstået sin straf.

Morten Bødskov med nødløgnen forlod sin ministerpost -som JUSTITSminister - inden han kunne blive tiltalt for noget, men lovligt var det vel ikke.
Og nu er HAN minister igen.
Er det bedre?

Forskellen er ikke til at få øje på
.

Nu er der jo heller ikke meget, som du kan få øje på bette Kurt. :-)

Jo Jan , jeg kan få øje på at du har et menneskesyn der ligger langt langt under det forventelige, og jeg synes du er en ussel person. FØJ for S....
Splinten i andres øjne kan du få øje på, men ikke bjælken i dit eget!

Hvordan går det iøvrigt med din optagelse i Wagner gruppen?

Jan - 13 september, 2022 - 17:32 - #28174
Så må vi danskere leve i kulde og fattigdom, mens ministeren smider penge ud til den amerikanske våbenindustri for at "hjælpe" nasserøvene i Ukraine.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/brutal-lejehaer-rekrutterer-mordere-og-...

---

Jan, her er lidt DU bør tænke MEGET over! Du må jo mene at russernes handlinger er helt OK

https://www.dr.dk/nyheder

Plukket fra nedenstående:

- 'voldtægter'
- 'alderen for ofrene for seksuel og kønsbaseret vold mellem 4 og 82 år' 4 skriver FIRE!
- 'børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret'

https://www.dr.dk/nyheder

"FN: Børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret i Ukraine
AF
Thomas Prakash
Russiske soldater har begået voldtægter og kønsbaseret vold i Ukraine, lyder det i en opdatering fra den undersøgelseskommission, som FN's menneskerettighedsråd har bedt undersøge anklager om krigsforbrydelser i Ukraine.

- Kommissionen har fundet, at nogle russiske soldater har begået den slags forbrydelser, sagde formanden for ekspertgruppen, nordmanden Erik Møse, fredag i en mundtlig rapport til menneskerettighedsrådet.

- I de sager, som vi har undersøgt, var alderen for ofrene for seksuel og kønsbaseret vold mellem 4 og 82 år, sagde han.

- Kommissionen har dokumenteret sager, hvor børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret, sagde formanden".

NU! må du stoppe dig selv Kurt. Hvad bilder du dig dog ind?

Ukrainernes krig er vores krig og selvom der ikke er skyderier og bomber i Danmark, så er vi også i krig. Vi er i krig for demokratiet, ytringsfriheden, menneskerettighederne, alt det vi tænker på som danske vestlige værdier og som du sammen med Peter Jensen, gør alt, hvad du kan for at undergrave.

Den eneste forskel er at Ukrainerne står på målet, mens vi andre render rundt på banen og bare sparker til bolden. Du burde gå ned på dine blødende knæ og takke ukrainerne. Fordi - they are taking one for the team! Og det siger jeg med stolthed.

Ms Flutterby læs hvad Jan skriver:
- - -
Jan - 13 september, 2022 - 17:32 - #28174
Så må vi danskere leve i kulde og fattigdom, mens ministeren smider penge ud til den amerikanske våbenindustri for at
"hjælpe"

nasserøvene

i Ukraine.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/brutal-lejehaer-rekrutterer-mordere-og-...
- - -

"Hvad bilder du dig dog ind?" hvad bilder Jan sig ind?????????

@ Kurt,

Jeg lægger mig fladt ned og beklager min kommentar. Jeg kan tydeligt se, at den skulle have været rettet Jan. Det må du undskylde.

Ms Flutterby

TAK! jeg havde jo håbet at du ville undskylde men OK med en beklagelse

Det er langet langt mere end hvad jeg forventer af visse andre ('ufejlbarlige') kommentatorer - ingen nævnt ingen glemt
.

Ms Flutterby beklager at jeg var så hurtig på aftrækkeren at jeg 'overså' din undskyldning.

Det må du MEGET undskylde!

Bødskov løj fordi han ikke kunne afsløre sandheden, der drejede sig om en undercover agent, som havde informeret om at man planlagde noget negativt ( angreb) mod Pia K, som pludselig havde meldt sig til et besøg i Christania, selv om hun ikke var medlem af det udvalg, som skulle på besøg. Sådan kom det frem bagefter, og ja han gik selv før enhedslisten trak tæppet, det kan overhovedet ikke sammenlignes med det bevidste lovbrud IS har begået, trods advarsler fra hendes embedsmænd. 26 personer, heraf 13 højesretsdommere og 12 politisk valgte dommere fra folketinget dømte hende, kun DF undlod, og se den løn de har modtaget fra hende. Deryger måske ud af folketinget, mens hun højnes, det er helt knald i låget.

Støjberg skal hverken i regering eller på anden vis have indflydelse, før hun 1. har fremlagt noget politik, 2. der må være en karens`` periode på to år, før man kan blive minister efter en dom. Det er ikke nok man er et brand i det jyske.

Man burde ikke kunne komme i folketinget i minimum 2 år efter en udstået straf. (kan en dømt morder stille op til folketinget?). Herefter skal man sidde tilbage i salen i minimum en valgperiode, uden at kunne blive minister. Har man så ellers overholdt loven i de ca. 6 år, så er der igen frit slag, hvis vælgerne stadig støtter én.

Og Morten Bødskov og nødløgnen?
En løgn er vel en løgn selvom han ikke blev dømt.
Skulle han så også have været udelukket i 2 år?

Hvis ikke du kender hele den historie omkring "nødløgnen"
så behøves du da ikke at belære vi andre.
Men jeg kan ridse historien op, som jeg husker den, formanden for retsudvalget
Anne Baastrup blev kaldt op i Justitsministeriet, hvor Jacob Scharff skulle
indvie hende omkring et angreb på Pia Kjærsgaard, når hun sammen med retsudvalget
skulle aflægge Christiania et besøg, som medlem af folketinget retsudvalg ville
arrangere. Anne Baastrup ville ikke fortælle retsudvalget sandheden, da Pia Kjærsgaard
ikke var medlem af retsudvalget, og det var hende som var "skydeskiven" på besøget.
Jacob Scharff gav den begrundelse, at PET ikke kunne garantere for retsudvalgets sikkerhed.
Departementschefen og en kontorchef i Justitsministeriet, fabrikerede en såkaldt "nødløgn"
Hvis du husker tilbage, så var det Pernille Skipper som ikke havde tillid til Morten Bødskov,
Men det var Departementschefen og kontorchefen der blev underlagt en dommerundersøgelse,
Morten Bødskov tog det politiske ansvar. På grund af denne "nødløgn" stoppede Anne Baastrup
i politik, da det var på hendes krav, at Justitsministeriet fabrikerede nødløgnen, og det var
Anne Baastrup der skrev til medlemmerne af retsudvalget omkring aflysningen af turen.
Morten Bødskov havde på dette tidspunkt ikke haft indflydelse på sagen, men han var blevet
rådgivet af sit Departement. Morten Bødskov vidste godt, at der var fabrikeret denne nødløgn.
Morten Bødskov havde siddet som minister i måske 3-4 måneder, det er ingen undskyldning.
Departementschefen blev forflyttet til Kirkeministeriet, Mette Frederiksen blev Justitsminister,
og den nye Departementschef blev Barbara B Bertelsen.

"så behøves du da ikke at belære vi andre" er det ikkelige det du gør i din kommentar - belærer vi andre??

"... Departementschefen blev forflyttet til Kirkeministeriet ..." med uændret løn vel at mærke iflg pressen - og det var da billigt slupppet - burde hun ikke have råbt vagt i gevær?

Var det en løgn eller var det ikke?
.

punkt 1 Jeg skriver højt og tydelig, at det er min oplevelse af denne "nødløgn".
Det var dommeren der kaldte det for en nødløgn, det var ikke Bødskov der opfandt
denne løgn, det var departementschefen og kontorchefen i samarbejde med
politi direktør Johan Reimann, det var min opfattelse at det ikke var Bødskov,
men Bødskov fik et råd af sit Departement. Det var formanden for retsudvalget,
som ikke ville sige sandheden til retsudvalget. Men hvis du vil høre min udgave
af dette besøg på Christiania, så var det Peter Skaarup som ville skabt
ballade på Christiania, derfor ville Dansk Folkeparti sende Pia Kjærsgaard med
retsudvalget på denne tur. PET anede URÅD og advarede Justitsministeriet.
Man havde i PET set i Pia Kjærsgaards kalender. Peter Skaarup var en skidt knægt.
Det var en løgn, som Anne Baastrup skrev til medlemmerne af retsudvalget.
Men Anne Baastrup vidste godt det var en løgn, da hun skrev til udvalgets medlemmer.

Kurt du må meget, meget undskylde, at jeg ikke skrev, i mit indlæg,
at den kontorchef i Justitsministeriet, som sammen med Departementschefen
fabrikerede den såkaldte nødløgn i starten af 2012, blev udnævnt/forfremmet til
politidirektør i Nordsjælland 1 maj 2016, jeg vil også lige fortælle, at den
dommerundersøgelse frifandt de involverede i sagen om denne nødløgn, med den
begrundelse, at i en særlig situation som Christiania sagen, var det en løsning
som man ikke kunne se bort fra var en nødvendighed, det var altså en dommer der
udtalte sig om de embedsmænd/kvinder som var hjemsendt i fire måneder for deres
medvirkende til at fabrikere nødløgnen. Og så lige en lille ting ekstra,
politidirektør for Københavns politi som ikke kunne deltage i det arrangement,
Johan Reimann vidste godt, at det var en løgn at han ikke kunne deltage, hvorfor
deltog han i denne fabrikation af en løgn, må han godt lyve.

Johan Reimann var det ikke ham der ifm Tamil-sagen blev spurgt 'findes der i ministeriet papirer der viser at ...' og svarede nej - fordi papirerne ikke var i ministeriet men hjemme hos ham selv

Kurt, det var de mennesker der var ansatte til at klæde en ny minister på
som svigtede, skal en minister forvente det, nej selvfølgelig ikke.
Har du noget sinde tænkt, at Morten Bødskov var en brik i noget langt større,
nemlig at få Jacob Scharff fjernet fra sit job som leder af PET, fordi han
krævede langt mere af de ansatte, end det de var villige til at ofre.
Fik de ansatte så fjernet deres chef, ja de fik fjernet Scharff.
Det er min konspirations teori, at Christiania sagen var et delelement i
at fjerne Scharff, kan du huske Ekstrabladet, der kunne bevise at ansatte
i PET blev anklaget for at "se i Pia Kjærsgaards kalender" det var de PET
personer som var ansatte til at beskytte samme Pia Kjærsgaard, hvordan
kunne de beskytte Pia Kjærsgaard, hvis de ikke kunne planlægge hvornår
hun havde behov for beskyttelse og hvordan, der var ansatte i PET som lod
Ekstra Bladet vide hvordan man brugte denne kalender, på en måske ikke
helt stueren måde. Det var ikke politiske personer på Christiansborg der
"fællede" Morten Bødskov, han blev gennem EB undergravet, og udstillet
som en løgner, da han på samråd 2 år efter Christiania sagen ville forsvare
den hjælp, som justitsministeriet havde medvirket til, ved "nødløgnen" for
at Anne Baastrup kunne aflyse turen til Christiania, og for ikke at udsætte
retsudvalget for et angreb som Jacob Scharff havde oplyst Justitsministeriet om.
Hvem tror du har oplyst EB omkring nødløgnen, ansatte i PET.

Nej nej Støjberg kommer ikke i regering. Det har Vanopschlag, da garanteret. Men det var ganske vist før hans lejlighedsfusk blev afsløret, så måske har han ændret holdning siden.

Enig det må & bør Aldrig ske,,agogant&"kæphøj" uden moral..det er hvad Hun - I.S. er .😐indflydelse uden indhold og på kant af love, der er overtrådt..ufatteligt Hun har tilhængere 🙃det "falske smil" har altid været frastødende. Uf..

At hun er skoleeksemplet på, hvordan tomme tønder buldrer mest, generer mig langt mere, end at hun har en dom bagagen.

Hun er idag ikke den eneste minister, der har begået lovbrud. Og hun behøver ikke være sikkerhedsgodkendt, hvis statsministeren mener noget andet. Hendes afgørende fejl var, at hun ikke kunne tælle til 90! Det har andre kunnet! - og det lover hun så nu at ville gøre i fremtiden.

Bør man ikke være betænkelig ved en minister der ikke kan tælle til 90?

Åh hvor jeg elsker denne kvinde.

Ingen politik som jeg skal forholde mig til.

Det gør jeg også.
Hun er bare nummer 1.

Moral er godt, dobbelt moral er dobbelt så godt. 😖😖😖😖

V og K har begge sagt at de gerne vil have hende som minister i deres regering. Det vil så nok være som Justitsminister. Idet det hun har jo har en klar holdning til hvad der er lovligt og hvordan dommere dømmer; samt hvordan man skal forholde sig til en dom.

Det kan da ikke passe at det er nødvendig for V og K, at give
Inger Støjberg en ministerbil, for at hun vil støtte en eventuel regering
ledet af enten Jacob eller Søren Pape, så dybt behøves de da ikke at synke.
De kan da bare sætte Inger Støjberg stolen for døren, og udtale følgende,
vi danner ingen regering med dig på ministerholdet, sådan var det da også
med Kristian Thulesen Dahl, han fik da heller ikke en ministerbil, da hans
vælgere ikke var stuerene, det er da de samme vælgere som nu stemmer på Inger.

De blå har hovedet under armen, Løkke udtaler, at han ikke vil pege på Mette F, hvis hun ikke indvilliger i en advokatundersøgelse, hvorfor skulle hun dog det? Hun har ikke gjort noget bevidst, men fulgt reglerne så hurtigt som hun blev klar over fejlen, som både er undskyldt og beklaget. Og det kommer fra ham !!!! Og han vil også bestemme, hvem der skal være formand i S, hvis han skal pege på nogen, han peger på Wammen, Hvem tror han han er.
Og Pape den stakkels mand, siger i dag, jaja men det var min eks som aftalte mødet i Den dominikanske republik længe før ferien, derfor havde vi pænt tøj med og vi skulle hilse på præsident og ministre osv osv. Det er jo så vildt dårlig en dømmekraft, at man tager sig til hovedet. De to kvinder , ministre også, er da lige så skyldige.
Jeg synes de blå politikere virker meget kaotiske, Jeg kan slet ikke få øje på noget der overhovedet kan være alternativ til nuværende regering. Ellemann har været fredet, Støjberg også. Journalisterne, synes jeg går efter den svageste som p.t er Pape han er mest sårbar. Jeg kan ikke lide det jeg ser.

Annonce