Fortryder private ministermøder, men hvad siger Papes rejsefæller

Danmarksdemokraternes formand svarer ikke på, om hun fortryder ministermøder i Den Dominikanske Republik
Foto: Venstre
Inger Støjberg, stifter af og formand for Danmarksdemokraterne
“Jeg fortryder de møder.”

Det var meldingen fredag fra statsministerkandidat, formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, fredag.

K-formandens fortrydelse gælder de omdiskuterede ministermøder han afholdt med ministre fra Den Dominikanske Republik i 2018 - uden at han mod al sædvane havde involveret udenrigstjenesten før, under og efter møderne.

Jeg fortryder de møder

“Det står klart for mig, at jeg ikke skulle have mødtes med de politikere, uden jeg forudgående havde informeret og rådført mig med den danske udenrigstjeneste. Jeg fortryder de møder,” skrev Søren Pape Poulsen i et opslag på Facebook fredag.

Da Pape om lørdagen mødte politiske journalister i forbindelse med De Konservatives landsrådsmøde både beklagede og fortrød han ministermøderne.

Trekløver mødte præsidenten

Med til i hvert fald et af ministermøderne - nemlig mødet med den daværende præsident for Den Dominikanske Republik, Danilo Medina, - var Papes daværende ministerkollegaer, daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, dengang Venstre, og daværende socialminister Mai Marcado (K).

Men modsat Pape har offentligheden hørt meget lidt om, hvad Inger Støjberg og Mai Marcado mener om ministermøderne i Den Dominikanske Republik, hvor Papes ægtefælle Josue Medina Vasquez Poulsen - muligvis - stammer fra.

Netavisen Pio har spurgt både Mai Mercado og Inger Støjberg om de - som Pape - “fortryder og beklager” deres deltagelse i ministermøderne i 2018.

Men svaret blafrer i vinden

Men svaret blafrer i vinden. For hverken Mercado eller Støjberg har reageret på Netavisen Pios henvendelser op til svarfristen.

Har besøgt Pape to gange

I podcasten "Det Blå Hjørne" fortæller Inger Støjberg fredag, at hun betagtede mødet med den daværende præsident for Den Dominikanske Republik som "en høflighedsvisit".

Støjberg afviser, at der på mødet blev diskuteret noget som helst "af betydning" for forholdet mellem Danmark og Den Dominikanske Republik.

Turen gik ud på, at vi skulle over at hygge os

"Turen gik ud på, at vi skulle over at hygge os," vedgår Støjberg i podcasten, hvor hun også oplyser, at hun - mens hun var minister - nåede at holde to ferier sammen med Søren Pape og hans mand i Den Dominikanske Republik.

Det fremgår også, at Inger Støjberg "tilslutter sig det Søren Pape har skrevet" på Facebook fredag. Uden at Støjberg uddyber nærmere.

Det Blå Hjørne produceres i fællesskab af Avisen Danmark og Radio4.

Mai Mercado er i dag gruppeformand for De Konservatives folketingsgruppe, mens Inger Støjberg er stifter af og formand for landets nyeste parti, Danmarksdemokraterne.

Danmarksdemokraterne står til at storme ind i Folketinget. Den seneste meningsmåling fra Voxmeter giver således 16 mandater til Støjbergs erklærede borgerlige parti.

Opdateret kl. 16.20

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Var det ikke en privat ferie, som så pludselig blev løftet op på ministerplan uden grønt lys fra Løkke eller udenrigspolitisk nævn, de er da skyldige alle tre, som er så hellige, at det driver ned af væggene med hykleri.

Det er sjovt at de kan få lov at fortryde og undskylde til højre og venstre, men når det er Mette F, så er der åbenbart andre standarder, hvor man kræver undersøgelser helt til bunds. Jeg vil faktisk gerne have de undersøger denne sag til bunds, tak!

Hvorfor bores der slet ikke i rejse udgifterne til Caribien? Pape hævdet det er ferie og privat. Har han og det store følge måske betalt en kr. eller er det - igen - skatteyderne?

Jeg ville pokkers gerne vide, hvem der har betalt for "ferieturen".
Der må foreligge bilag eller anden dokumentation for rejsen, som godtgør at der ikke er blevet anvendt offentlige midler???

Har der været bare det mindste strejf af noget officielt bør der vel foreligge referater fra møderne?

der må være en masse SMS, hygge læsning

Pape kalder turen til Caribien for “privat” og “ferie”. Støjberg har været der hele 2 gange med Pape og kalder det “hyggetur”. Nu må tiden være kommet til, at det åbenbares for den undrende befolkning, HVORDAN disse ture er betalt. Er der helt eller delvis offentlig betaling hertil? Til musik og dans og drinks på saloner med bonede gulve? Det undrer mig, at ingen journalister åbenbart tør berøre emnet. Håber jeg tager fejl. Eller er der i virkeligheden en syg kultur, der accepterer sådanne rejser?

Var Mercado og Støjberg også på ferie - helt tilfældigt samtidigt med Pape?

Hvem 'opfinder' vicesportsministeren? Det må være én af de tre ministre, eller de har alle tre sanktioneret at der medbringes en vicesportsminister. Da de alle tre kender Grundloven (de har skrevet under på den) har de jo forbrudt sig imod denne.
Har man i øvrigt undersøgte om pressen i DDR har skrevet om andre 'fantasi-ministre'.

Kunne det mon være Jusue, der i dagens anledning var forfremmet til sportsminister eller vicesportsminister :)

Og hvem betalte for out-fittet!

Var det en Kejserens Nye Klæder-udgaven a la Helle Thorning Schmidt, hvor der absolut intet er at skjule!

Eller var det en tækkelig præsentabel påklædning, der overholdt alle præsidentielle beklædnings kodeks?

Gratis strømper fra parti-organisationen må jo straks en tur i medie-møllen!

Et godt råd til Pape!

Gør som en forhenværende kvindelig socialdemokratisk statsminister når hun repræsenterer landet post-ministerielt:

Der er intet at skjule!

Stakkels Pape og Støjberg må nu hud-flettes for en fælles hyggetur!

Klæder skaber folk!

Side 9 pigen bliver betalt, vist i dyre domme!

Alle andre bliver klædt af til skindet!

Smider du selv tøjet?

Ja, så roses du af Ekstrabladet!

Helle for Helle! Hun har en god løsning i morgen!

Mette Frederiksen klædte dronningen på til endnu mange år på posten som regent!

I modsætning til de forhenværende ministre der nærmest er klædt af til skindet!

Og Helle, der endelig har fundet morgendagens melodi, går nynnende hjem fra dronningens galla-middag:

- Nu dages det brødre, det lysner i øst….

Sig mig Aksel Jensen er du helt normal i øverste etage ?

jeg troede det var forbudt af vrøvle i dette forum, du er vel en trold

Ja, det synes helt klart, at der er brug for flere midler til psykiatrien!

Aksel Jensen: Forstår du selv, hvad du skriver?

God bedring.

Inger Støjberg udtalte i forbindelse med Rigsretssagen, at når hun begår noget ulovligt, så er der en grund til det. Derfor ville hun begå den samme ulovlighed igen. Så med den holdning til ulovligheder, kan vi vist godt regne med, at hun aldrig vil undskylde for den Dominikanske bommert.

Gad vist, hvor lang tid man har brugt på at sætte dette foto op af damen.

Annonce