Mette Frederiksen om gaslækage: Bevidste handlinger

Tre eksplosioner på to gasledninger ud for Bornholm var bevidste, siger statsministeren. ikke Hun vil komme ind på, hvem der kan stå bag, men flere peger på russerne.
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Natten til mandag blev to russiske gasledninger i Østersøen, ganske tæt på Bornholm, udsat for tre sprængninger, som ifølge de danske og de svenske myndigheder er bevidste.

Det er beskeden fra Mette Frederiksen (S) på et pressemøde ved Statsministeriet tirsdag aften.

Vi ser på det med den største alvor

“Vi ser på det med den største alvor,” siger statsminister Mette Frederiksen, der på pressemødet var flankeret af forsvarsminister Morten Bødskov (S), udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og klima- og energiminister Dan Jørgensen (S).

“Der er tale om bevidste handlinger, der er ikke tale om et uheld,” fastslog statsministeren.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) fortæller, at gasrørsledningerne ligger på 70-90 meters dybde og består af over 12 cm tykke lag af stål og beton.

“Karakteren af lækagerne og størrelsen indikerer, at der er tale om så store huller, at det ikke kan være sket ved et uheld som for eksempel et skibsanker,” siger han.

Der er endnu ingen der har taget ansvaret for sprængningerne, men flere medier og eksperter spekulationer i, om at det er russerne selv, der har sprængt rørledningerne.

Sender krigsskib

Da sprængningerne er sket i internationalt farvand opfatter regeringen ikke handlingerne som en krigshandling.

Forsvarsminister Morten Bødskov fortæller, at forsvaret nu øger tilstedeværelsen i farvandet omkring Bornholm.

Der er sendt et patruljeskib til området, ligesom man i dag også har sendt fregatten Absalon til farvandet. Samtidig er der også et miljøskib på vej.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fortæller, at han har været i kontakt med den amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken.

Der er fuld støtte fra amerikanerne

“Der er fuld støtte fra amerikanerne, det var hans vigtigste budskab,” siger udenrigsministeren.

Ifølge SVT fandt den første eksplosion sted omkring klokken 02.03 natten til mandag. Den anden blev målt klokken 19.04 mandag aften.

Sender gaspriser op

Nord Stream-gasledningerne skulle efter planen transportere naturgas fra Rusland til Tyskland, men Rusland lukkede i begyndelsen af september for gasleverancerne gennem Nord Stream 1. Nord Stream 2 er aldrig taget i brug, da Tyskland standsede godkendelsen i februar i forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine.

Alligevel stiger gaspriserne kraftigt.

Onsdag morgen koster den cirka 18 kroner

Tirsdag morgen kostede en kubikmeter gas cirka 15 kroner på børsen. Onsdag morgen koster den cirka 18 kroner, fortæller energianalytiker ved interesseorganisationen Green Power Denmark, Kristian Rune Poulsen, til Ritzau.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er godt gang i spekulationerne. Foxnews overvejer om det måske kan være USA som står bag sprængning af Nordstream I og II, russiske medier mener det kan være Vesten eller Ukraine, der har været sprængivrige og så endelig os her i Vesten som mener det er en bevist handling udført af russerne som en afledningsmanøvre. Nu er der jo heldigvis tale om tre sprængninger og huller. Så hvad med en til hver?

Det er nøjagtig samme spekulative spin Det Blå Svindlerhold i over et år har anvendt mod Socialdemokratiet og Mette Frederiksen for at sætte spørgsmålstegn ved hendes egnethed som statsminister. Spin og undergravende virksomhed i mangel af bedre fra Det Blå Svindlerhold. Er det virkelig den slags mennesker, som med den slags metoder skal regere Danmark? Nej vel. Mette Frederiksen har stillet resolut op til en hver udfordring og løst opgaven til top karakter i tre år med den ene alvorlige krise efter den næste. Det samme kan man ikke ligefrem sige om de blå tøsedrenge, som skubber skylden for deres fejl og mangler på alle mulige andre og forsøger at købe vælgerne ved at love enorme ufinansierede skattelettelser efter devisen når det regner på præsten, så drypper det på degnen med 108.000 kr. skattelettelse til de rige og 3.000 kr. som brødkrummer til de lavest lønnende og en regning til dem der har aller mindst på overførelsesindkomst, hvor enlige mødre, spm i forvejen er hårdt trængt grundet energi krisen og inflation skal af med 16.000 kr. årligt. Sådan er Det Blå Svindlerhold.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

73 ord om det artiklen drejer sig om
182 ord om Jeppe Lindholms had til DBS

Hvor er du dygtig Jeppe! Du skal nok blive til noget hvis du fortsætter sådan
.

Nu er det kommet frem at CIA advarede bl.a. Tyskland (men ikke Danmark) om mulig risiko for at der kunne komme angreb/sabotage mod N1 og N2 i Østersøen. Tyskland har dog ikke delt advarslerne med Danmark. Og hvorfor skulle de også gøre det. Danmark har intet med rørledningerne at gøre. De ejes af Rusland, går gennem internationalt farvand og i land i Tyskland.

Men lur mig, om der ikke inden aften har været oppositionspolitikere ude for at bruge det mod regeringen. De er s'gu trumpister hele bundet.

En anden ting omkring Norstream I og II lægkagen. Lige nu er der ikke sat tryk på pipelinene. Men hvad vil der ske, hvis russerne starter pumperne på fuld drøn? Pipelinene er bygget til at transportere ca. 110 milliarder kubikmeter gas årligt. Det er ca. 3.500 kubikmeter pr. sekund. Så hvis pumperne køre et par døgn og gassen antændes, så kan det give noget af en eksplosion.

Jeppe Lindholm, kan du ikke tage til Bornholm og holde med hvad der sker

At priserne stiger så sindsygt i øjeblikket har rigtigt meget at gøre med børshajerne eller som de vist kaldes i dag, Shorterne, der i et væk køber og sælger energiresourcerne, hvor der ved hvert eneste køb og salg skal genereres profit. En ny form for gullashbaroner.

nationaliser 'lortet' når de ikke kan styre sig

@ Jeppe,

Trykket i rørlinjerne er endnu ikke begyndt at falde, så hvem ved, måske er Putin allerede begyndt at lade gassen flyde frit.

Kofoed, 18 timer senere, - "nu skal vi lige snakke med vores allierede først..."
Hvordan kan man stå med bukserne nede, 18 timer til et døgn efter gas incidenten. Det er jo handlingslammelse. - eller fordi man har skullet cleare med USA og Nato først og de har ikke været kontaktbare.
End ikke her til i går aften forud for pressemødet.
"Vi skal tale med vores allierede først". Men er telefonen gået ned. Det er snart 24 timer siden.
Ikke mindst forstår regeringen tilsyneladende ikke at selv de bliver "overruled" i dette internationale militære game.
Det er farlig leg for landet og befolkningen.
Skriver man under på en baseaftale om Nato styrker udstationeret i Danmark på det grundlag, er det i strid med grundloven og det nationale suverænitetsprincip.
Det er ikke altid det er formålstjenligt at holde regerings pressemøde for åben skærm.

Nogen gange er måske ikke så dumt at være stille

Nogen gange er måske ikke så dumt at være stille

Hvad skal ministeren dog tale med dem om. INGEN ved noget. Men ok så kan han jo tale med dem om, at de heller ikke ved noget. Og på den måde er alle blevet klogere, og du er faldet til ro.
Men du må da have et bud på hvilke handlinger der skulle have været.

@ Kai,

Bare fordi offentligheden ikke får noget at vide, betyder det ikke at man ligger på den lade side. Jeg er sikker på at der har været hektisk aktivitet og mange samtaler som vi ikke får noget at vide om. Der er noget der hedder 'følsomme oplysninger' dem giver man ikke køb på i krigstider og det hverken skal eller må man. Og jo, vi er i krig!

Nu sker disse ting jo netop i forbindelse med åbningen af en ny gasledning fra Norge over Danmark til Polen, og det er nok ikke nogen tilfældighed. Sagen er jo, at de to russiske ledninger, der blev ramt, allerede var gjort overflødige i kølvandet på krigen i Ukraine, så der ikke længere leveres gas derfra, og heller ikke kommer til det fremover

Det gør dermed ingen forskel for Rusland, om ledningerne er utætte, da de ikke længere skal bruges, men det kunne jo ses som et kraftigt signal til Polen og andre om, at det kan godt være, de ikke ønsker gas fra Rusland, men Rusland kan til gengæld til enhver tid stoppe dem fra at få gas nogen andre steder fra.

I radio-avisen antydede man at klima-aktivister kunne stå bag eksplosionerne!

Sikre sig at post-krigs-20’erne ikke genoptog afbrændingen af fossile brændstoffer som naturgas!

Pari#-aftalen har mange fædre og mødre!

Nogle er mere ivrige end andre!

Og har måske intet at miste!

De vesteuropæiske velfærdssamfund klarer måske endnu et årti!

Til gengæld er østeuropæerne på spanden uden vesteuropæernes forbrug af øst-europæiske brændstoffer!

Hvis klima-aktivister står bag kan Putin og Mette Frederiksen og Zelenskyj måske kaste sig om hinandens hals og gå i fælles ledtog imod fjenden.

En klima-omstilling der ikke tager hensyn til de faktiske forhold rundt om i alverdens lande og befolkningernes chance for overlevelse!

Klima-aktivister der får alverdens lande til at indse at en fælles velkoordineret indsats i et tempo hvor alle kan være med er afgørende!

I øjeblikket er EU og Putin kravlet op i hvert sit træ!

Befolkningerne lider!

Måske er klima-aktivister langt bedre organiserede i kraft af sociale medier end en hr. Putin forestiller sig!

Putin troede han styrede naturgassens flow til EU!

Her tog han tilsyneladende fejl!

Verden er langt længere end Putin og ligesindede tror!

Paris-aftalen er for længst vedtaget!

Der er grøn lys til hele paletten af tiltag!

De fattigste, der har intet at miste, kaster sig ud i filantropiske globale projekter!

Villigheden er større end hos Putins mænd!

Der netop på grund af EUs velfærd, fortsat tror på et liv efter Putin!

Klima-aktivister har en helt anden indgang til livet!

I Sverige og Danmark laver vi psykiatri-pakker for at hjælpe den stigende gruppe af klima-angste børn og unge!

Frygt fører til handling!

Angst fører til psykiatrien!

Mette Frederiksen er en handlingens kvinde!

Med den mest klima-ambitiøse regering nogensinde!

Folk mærker klima-krisen på krop og økonomi!

En boblende Østersø der viser vort daglige forbrug der ryger direkte op i atmosfæren, er som en billedbog for børn i indføringen af Paris-aftalen!

Klima-aktivister fik Paris-aftalen underskrevet! Ved demonstrationer i alverdens lande!

Pædagogiske klima-aktivister har fået top-politikere i tale overalt på jordkloden!

Billederne taler deres eget tydelige sprog!

Bevidste handlinger!

Ja, bevidste demonstrationer førte til Paris-aftalen!

Hvis Putin står bag står verden i en helt anden og altafgørende situation!

EU-lederne er tvungen til at reagere!

Det gjorde de under finanskrisen, pandemien og Putins indtrængen i Ukraine!

Pest eller kolera!

Politiske vacciner bliver en mangelvare!

Men måske er den russiske befolkning mere oplyst end vi troede!

“ Lige siden Putin erklærede delvis mobilisering, hvilket vil betyde, at 300.000 russere skal sendes til fronten i Ukraine, er tusindvis af russiske mænd flygtet fra landet.
Og flugten går i manges tilfælde gennem nabolandet Georgien. Her viser billeder kilometer lange køer af biler, der holder i kø for at krydse grænsen.”

“ Bare i går tog 6.470 russere turen til Finland, hvilket er mere end dobbelt så mange som samme dag ugen inden.
Og nogle af dem erkender da også helt åbent, at flygter for at undgå at skulle i krig,”

Og tænk hvis russiske klima-aktivister satte en stopper for Putins fremtidige naturgas-indtjening fra EU.

Putins fald! Tre eksplosioner i Østersøen!

Hvem ved?

Måske radio-avisen havde fat i den lange ende!

Enden på Putins krig!

Nu har han kun atom-våbnene at true med!

Kloge russiske militærfolk med egne børn og børnebørn er verdens redning! Intet mindre!

Bevidste handlinger fra kloge og vise russere!

Det vil nok aldrig blive opklaret entydigt, hvem der har forårsaget denne stængning af Nordstream I og II. Og ingen af de to pipilines ville ikke været taget i brug igen før eksplosionen og da slet ikke nu efter eksplosionen. Men at det er Rusland, som står bag er der ingen tvivl om. Det er en klassisk Putin's Ruslands operation. Putin udsteder ordreren og uofficielle kanaler sætter det i værk med loyale personer, som er specialtrænede soldater fra elitekorpset. En ganske lille skare, som løser opgaven under alle forhold uden spørgsmål. De seneste år har der været flere episoder af lignende art. F.eks. mord og mordforsøg i Storbritannien, hvor MI6 og den britiske regering ikke har været det mindste i tvivl om Putin og Rusland stod bag. Alt i mens Putin's Rusland benægter alt og fører en omvendt bevisførelse og afledningsmanøvre for at skabe forvirring og splittelse. Præcis som det sker nu, hvor Putin's Rusland melder ud de er yderst bekymret over situationen og hvor de statskontrollerede medier opstiller teorier over for den russiske befolkning om det kan være USA, Ukraine eller sågar Polen som står bag. Yderligere melder Rusland nu ud med at deres efterretningstjeneste FSB netop har afværget et lignende anslag mod Türkstream pipilinen, som går under Sortehavet fra Rusland til Tyrkiet og som levere gas til Rumænien, Ungarn og Tyrkiet. Og de forskelle russiske politikere, medier og lignende, ja selv FSB, ved intet om, hvad der reelt er sket. Det ved kun en meget lille flok personer omkring Putin.

-

Det samme princip Det Blå Svindlerhold har anvendt for at sætte deres politik igennem om ødelæggelse af velfærdsstaten Danmark gennem manipulation af befolkningen. Hele operationen foregår bag lukkede døre og nedrullede gardiner, hvorfra de sande politiske hensigter aldring bliver afsløret eller indrømmet over for befolkningen, som får en dæk historie om udlændinge, dovne Robert, kontanthjælps Carina og fine saloner at hører. Same same, but different.

-

Noget andet er så, at samtidig med befolkningen i tre regioner i Ukraine angiveligt har stemt massivt for en annektering af Rusland- Der er tale om 87 98 og 99% vælger opbakning - risikere store dele af de selvsamme op til 99%, som har stem for annekteringen nu at blive indlemmet i den russiske hær i krigen mod Ukraine.

Det er nærmest som at stemme ja til sin egen henrettelse. For mange kommer til at dø eller blive lemlæstet når de bliver indkaldt til at gå i krig mod deres egne.

Det siger sig selv at så mange mennesker ikke vil opfører sig sådan ved nærmest at begå selvmord eller gå i krig mod deres eget folk. Endnu en klassisk Putin russisk and.

Som jeg har forstået det, så var det vist som at gå til valg med en pistol for panden. Det er netop nu at EU og vesten skal vise at vi kan holde sammen og ikke vil lade os splitte af Putler's små julelege.

Annonce