“Vi har selvfølgelig også tænkt grundigt over, om der er brug for et valg nu”

Trods den sikkerhedspolitiske situation fastholder De Radikale, at der senest i næste uge skal udskrives valg
Foto: Det Radikale Venstre/Michelle Berg
Sofie Carsten Nielsen, politisk leder, Radikale Venstre
Først i juli stillede De Radikale statsminister Mette Frederiksen (S) og S-regeringen et ultimatum: Udskriv valg til Folketinget senest i forbindelse med Folketingets åbning - eller også vælter De Radikale S-regeringen.

Siden den udmelding har verdenssituationen mildest talt ændret sig en del.

Krigen i Ukraine raser fortsat, Rusland er i færd med at annektere fire ukrainske provinser, Europa kæmper med en energikrise og en inflationskrise.

Og forleden blev der udført sabotage mod Nord Stream I og Nord Stream 2 gasledningerne tæt på Bornholm. Vestlige eksperter vurderer samstemmende, at Rusland står bag eksplosionerne.

Så har Danmark brug for et valg lige nu, hvor kriserne nærmest står i kø?

“Vi har selvfølgelig også tænkt grundigt over, om der er brug for et valg nu,” siger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, da DR Nyheder stiller hende spørgsmålet onsdag.

De Radikale står fast

Hun og De Radikale står dog fast på, at et valg skal udskrives senest i næste uge - ellers vælter De Radikale regeringen:

Vi har brug for at komme om på den anden side

“Men de kriser er ikke overstået om to, fire, seks eller otte måneder. Vi har ikke brug for en otte måneder lang valgkamp. Vi har brug for at komme om på den anden side og mødes og løse problemerne i fællesskab.”

Folketinget åbner tirsdag den 4. oktober i næste uge. Eneste punkt på dagsordenen er statsminister Mette Frederiksens åbningstale.

For at undgå at blive væltet af - støttepartiet - De Radikale skal Mette Frederiksen udskrive valg til Folketinget senest i forbindelse med åbningsdebatten torsdag den 6. oktober.

Kommentator: Bliver næppe belønnet af vælgerne

Politisk kommentator Benny Damsgaard vurderede onsdag over for Netavisen Pio, at De Radikale står i en særdeles vanskelig situation:

Jeg har svært ved at se, at vælgerne vil belønne Det Radikale Venstre

“Jeg har svært ved at se, at vælgerne vil belønne Det Radikale Venstre for at fastholde deres position (om valgudskrivelse seneste i næste uge, red.)."

"I går havde de muligheden for at komme ud af det dilemma, som de har sat sig selv i, med æren i behold. Og på en måde, hvor mange vil sige: Okay, det er ansvarligt og reelt at sige, at nu kører regeringen valgperioden ud, og så må vi tage det valg, når der er mere ro på. Men dét har partiet så valgt at lade være med, og man fortsætter med den linje, man har lagt indtil nu.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ang Dronnigens fratagelse af Joachims børns titler
som prins og prinssese.

Det kan hun ikke være bekendt.

Det er en ommer

Jens Kamp.
Hvad har dit svar at gøre med artiklen at gøre ? 😁

God ide med en ommer. Lad os afskaffe kongehuset. De er jo ikke andet end efterkommere af vores tidligere diktatorer.

"... efterkommere af vores tidligere diktatorer ..." er det dit eneste argument?
.

God ide med en ommer. Lad os afskaffe kongehuset. De er jo ikke andet end efterkommere af vores tidligere diktatorer.

Lad os endelig samtidigt med det kommende folketingsvalg stemme om, hvorvidt kongehuset skal afskaffes per 31.12.2022 (31.12.2023) eller ikke

@ Jens Kamp,

Jeg synes det er helt i orden, at slanke kongehuset. Måden det blev gjort på var dog ikke i orden.

Der er mange andre måder det kunne være gjort på. F.eks. Når børnene gifter sig vil de miste prinse/sse titlen. Eller når de bliver 25. Eller at deres børn ikke får nogen titel. Vigtigst var/er at de ved det, ikke 5 dage før det offentliggøres, men helt fra begyndelsen eller i det mindste nogen år før, så de kunne have vænnet sig til tanken.

Jeg er enig i, at vi ikke kan producere prinser og prinsesser i en uendelighed.

At prinsesse Madelaine ikke synes det er så slemt, kan ikke sammelignes, hendes børn mister apanagen men ikke titlen.

Med hensyn til Benedikte, så er det jo nærmest hyklerisk, hendes børn mister ingen titler og dronningen kan ej heller fratage dem deres titler, fordi de har titlerne ikke i kraft af det danske kongehus, men fra deres far Prins Richard.

Nej, det er ikke det at de mister titlerne der er problemet, det er den ufølsomme måde det er blevet gjort på. Jeg var lige ved, at tænke om dronningen var/er ved at gå samme vej som Prins Henrik.

Titler har man altid kunnet eleveres til, men også miste, på monarkens foranledning.

Nej Sofie. Det har I satme ikke. Undskyld mit fransk. I er god på vej til at sætte Danmark på katastrofe kurs med Jeres magtfuldkomne egenrådighed uden hensyn til Danmark.

Enig!

enig100%. Hun tænker med en vis legemsdel og det er ikke hovedet. Hun er så selvfed, og magtfuldkommen så man kan kaste op over hende, burde virkelig mærke hvor vrede vælgerne er på hende, jeg kender folk fra alle partier ( ikke NB og IS partiet) men ellers, og ingen synes hendes ultimative krav er i orden. INGEN. Om igen Sofie.

Jeg fatter ikke hende Sofie! Er hun klar over, hvis blå blok vinder valget, så ryger RV udenfor indflydelse!
Synes det minder om en slags selvmord partiet er i gang med.

Og ang de radekale
så har de altid kørt den linje

og det er kule skørt at fratage Statsministren retten til at
vælge dato for valg

Og bagefter tro at man stadigvæk er de bedste venner
men det finder Sofie og partiet nok ud af en dag i fremtiden

Ikke bare kule skørt men utilstedeligt og uartigt.

Jeg håber vælgerne giver Radikale en over nakken.

Er der fare for at MF lader sig presse /dirigere af de radikale? Altså at vi får valg i utide?

Der ville nok lyde ramaskrig fra oppositionen hvis ikke valget udskrives, som De Radikale har truet sig til
De Radikale har overhovedet ikke tænkt sig om, da de midt i sommerferien kom på den skøre idé at vælte regeringen i slowmotion. Det er simpelthen amatør agtigt og en hån mod normal embedsførelse.
Jeg håber inderligt at vælgerne vil vende De Radikale ryggen og at Mette Frederiksen kan trække 'en kanin op af hatten
Men det er nok ikke sansynligt. Når først ketcuppen er ude.....

Nynne - det er en hån mod befolkningen

Nynne. De Radikale kan ikke tænke, bare se på Sofie jeg vil være Minister og ministerbil. Andreas Stenberg arbejdsminister for arbejde kender han ikke. Det eventuelt kommende valg er total overflødig, som hun burde
partiet betale.
Ole Kloster Simonsen

De radikales vægring ved at opgive pistoldiplomatiet og pege på, at valget endelig skal holdes lige nu, fordi vi har brug for meget hurtigt at afklare folkets vilje og den politiske situation inden store beslutninger skal træffes, lyder i mine øren mere og mere hul og som inkonsistente lejlighedsargumenter.
Mente Sofie nemlig dette som andet en snakkeundskyldning for hjernedød selvpromovering, burde hun da som den første have undladt at føre landet ud i en de facto valgkamp, der har hersket siden juni måned, og som kunne have medført politisk lammelse i snart 4 måneder, medens forsyningskrisen bare kørte af sporet.
Når det ikke er tilfældet, skyldes det ikke mindst en meget resolut statsminister, som har gennemført en række gode initiativer, og som i den grad er at foretrække i den aktuelle krisesituation frem for det borgerlige bovlamme kludetæppe af enkeltsagspartier uden et sammenhængende politisk program.
Venstre vil som sædvanlig "løse" landets problemer ved at lave "beskæftigelsesreformer -læs nedsættelse af pensioner og overførselsoverenskomster og visse topskattelettelser.
Konservative vil helt afskaffe topskatten i 2030 og betale de bedst 10% stillede 17,5 milliarder om året ved over en bred kam at beskære under-danmark.
Dansk Folkeparti vil have indvandrere ud af sygehusene og... nåh ja og ikke andet p.t.
Danmarksdemokraterne vil øge kørselsfradraget i visse nordjyske kommuner ... nåh ja, og ikke andet.
Nye borgerlige vil voldsomt beskære velfærdssamfundet og løse indvadrer politikken heeelt nede fra bunden af - ja faktisk helt nede fra kloakken af.
Og så er der Løkke, der kun vil pege på en statsminister, hvis der kommer nok en advokatundersøgelse af Mette Frederiksen.
Og endelig er der RV, der vil i regering med Mette Frederiksen, som de ikke har tillid til. med mindre hun tager dem med i en regering.
Niveauet på højrefløjen råber til himlen. For hele den uskønne samling gruppeegoister på egne vælgeres vegne, taler vi om at skabe splittelse mellem over- og underdanmark mellem jyder og Københavnere, mellem indvandrere og herboende danskere, mellem offentligt og privat, for at kapre råbestemmerne på midten. Og i samtlige af disse partier ses offentlige udgifter som overforbrug, i stedet for det de er mest, nemlig PRODUKTION. Produktion af sundhed, politi, undervisning og uddannelse, børnepasning, ældreforsorg og retsvæsen og harmoni i samfundet gennem sammenhængskraft. Om en produktion er offentlig eller privat udgør ikke nogen principiel forskel. Det er nytteværdien af det producerede der afgør, hvad der er nyttigt eller spildt.

Det er jo ikke for intet at de bliver kaldt “De ragi-gale” i folkemunde. Sofie Carsten Nielsen er så liderlig efter en ministerbil at hun kan trække et slimspor hele vejen fra København til Esbjerg. Ja, undskyld mit sprogbrug. Men jeg er i den grad træt af de Radikale slingrefise!! Jeg hørte Birthe Rønn Hornbech på P1 en dag, hvor hun stillede spørgsmålet; Hvad vil de radikale gøre hvis valget bliver udskrevet til afholdelse grundlovsdag 2023.? Jeg håber i den grad at de rakale bliver decimeret ved valget, for hvad de nu har gjort er jo totalt at sætte Folketinget ud af kraft i månedsvis! Har man ikke tillid til en regering vælter man den da med det samme!!

Hvad med en folkeafstemning om de radikale skal forbydes?
Kan evt. afholdes samtidigt med næste folketingsvalg.
.

Det er jo ikke for intet at de bliver kaldt “De radi-gale” i folkemunde. Sofie Carsten Nielsen er så liderlig efter en ministerbil at hun kan trække et slimspor hele vejen fra København til Esbjerg. Ja, undskyld mit sprogbrug. Men jeg er i den grad træt af de Radikale slingrefise!! Jeg hørte Birthe Rønn Hornbech på P1 en dag, hvor hun stillede spørgsmålet; Hvad vil de radikale gøre hvis valget bliver udskrevet til afholdelse grundlovsdag 2023.? Jeg håber i den grad at de rakale bliver decimeret ved valget, for hvad de nu har gjort er jo totalt at sætte Folketinget ud af kraft i månedsvis! Har man ikke tillid til en regering vælter man den da med det samme!!

- og vi har bestilt alle valgmaterialerne til levering i oktober!

Radikale har tænkt !!!!!
Det er i hvert fald kun egoistiske tanker de har brugt energi på.
VI VIL HA MINISTERBIL, VI VIL HA MINISTERBIL, VI VIL HA MINISTERBIL.
"Jamen kære Sofie, det betyder jo at der er 5-6 af dine kollegaer der ikke bliver genvalgt"
"Det er lige gyldigt, bare JEG får en ministerbil"

De radikale er da efterhånden så dybt useriøse, at de bør komme under spærregrænsen ved det kommende Folketingsvalg.

Jeg håber, at Mette Frederiksen ignorerer RV`s trussel, og lade dem vælte regeringen. Det skal de nok blive "belønnet" for ved det efterfølgende valg. Og jo færre radikale - jo bedre.

Helt enig !

Hvis næste måling fra Voxmeter på mandag , viser pænt rødt flertal, hvor Pape er på måske 8% og Ellemann på 12% og de andre røde partier S SF, Ø og alternativet uden R kan mobilisere de 90 mandater + 3 fra nord, så ville jeg tro piben får anden lyd, og ja Mette kan udskrive valg, men hun kan også lade være lade Rløbe planken udog tage skraldet.

Jeg håber du får ret!! Og måske Mette F kan hente vælgere i valgkampen, hvis hun finder på noget der kan trække vælgere ala Arne-pension.

Det er en kedelig måde Dronningen har ydmyget Prins Joachim og hans børn på!
Måske skal vi ud i en afstemning om kongehusets fremtid ? Inden det er trimmet væk indefra ?

Bent Midstrup. Kunne du ikke holde dig til emnet. Dog Kongehuset er en reminiscens fra fortiden. Det har dog forstået at agere loyalt over for befolkningen. De er udmærkede repræsentanter for Danmark. De respekterer de afstukne retningslinjer og er upolitiske. Så længe de agerer så ansvarligt og loyalt, som de gør, ser jeg ingen grund til en afstemning. Dronningens dispositioner vedr. sine børnebørn finder jeg er en glimrende nutidig måde at agere på. Vi lever i år 2022 og det betyder også at tiden er løbet fra de nedarvede titler, der er uden beføjelser, men kun tildeles pr. tradition.

Dvs. at fordi vi skriver 2022 så skal alle traditioner afskaffes, og vores historie slettes.
Ud over kongehuset er der 100vis af små og store traditioner i vores hverdag, som definerer os som land og danskere.
Selv vort demokrati er også en tradition, skal det også på museum.
Så den med år 2022 er en floskel, når man mangler argumenter, og at afskaffe en prinsetitel for at give en grevetitel er der da ikke noget moderne i.

Hvis Mette Frederiksen i den aktuelle situation skulle vælge at redde RV fra at ydmyge sig selv, vil det være fuldstændig ubegribeligt for mig. Deres selvmål skal absolut ikke afværges, det skal tværtimod have maksimalt fokus med størst muligt rampelys, så alle kan grine af dem og håne dem.

Enig med flere .det er igen arrogance og dårlig stil..S.C.N er "rund på gulvet " uden mening- må de lide under det..Helle, Håber din stemme fordeling passer🚩..Er sikker på Mette F. Har det bedste kompas og ikke lader sig diktere..Regningen har igen igen vist gode udspil der er bedt for Danmark 🚩..🙂 Mette F &Regningen redder ikke de radikale men vort Land⭕

Sæt spærregrænsen op på 15%. Så er der kun Socialdemokratiet tilbage og det hele bliver meget lettere i andedammen :-)

Hahaha - den får vist aldrig ben at gå på. Men måske vi skulle have en spærregrænse som i Tyskland på 5%, det ville give mere arbejdsro på tinget.

"Vi har brug for at komme om på den anden side og mødes og løse problemerne i fællesskab.”

Betyder det udsagn, at Det Radikale Venstre ikke aktuelt deltager i folketingets udvalgsarbejder sammen med andre partier for at finde fælles løsninger - og heller ikke har gjort det i denne valgperiode.
Og har partiet ikke kunnet stemme for nogle lovforslag overhovedet siden sidste valg?

Hvad ER det for et fællesskab, Sofie Carsten Nielsen ønsker, siden hun kræver valg udskrevet af statsministeren fra et parti, som bl.a. hun har indgået et forståelsespapir med?

Det radikale Venstre skylder inden folketingsvalget bl.a. at svare på, hvorfor de gennem krav om valg de facto åbner for dannelsen af en såkaldt borgerlig VC-regering, som med støttepartier som D, I, O og Æ vil kunne føre en nationalkonservativ politik med fascistiske indslag!

Er det i det fællesskab, danskerne fremover skal finde partiet "De Rabiate" og "miss Sofie"?
Det håber jeg ikke!

Jeg tror, det er et fællesskab, der består af magtliderlige Sofie og en masse undersåtter.

.
Svingerpartiet Radikale er på tværs, som sædvanligt.

Det er deres motto/kendetegn;
"Vi er mobset, sure og ALTID på tværs, uanset hvad og hvem det er".

Men nu er de bindegale Radigale blevet endnu mere skøre og utilregnelige.

Nu er svingerpartiet kravlet op i høje træer for at få opmærksomhed, og svinger sig igen fra højre til venstre til højre til venstre til venstre til højre, og rundt i ring – i selvsving...

Hvem vil lege med svingerklubben Radikale?

Men igen igen, er der INGEN der gider lege med Radikale, hverken fra andre røde eller blå.
Og det vil Radikale ikke fatte/acceptere.

Så... Nu vil ubehøvlede Sofie Carsten magtbestemme (apropos magtfuldkommenhed) og diktere en valgdato i sin egen magtfuldkommenhed. Det må statsministerne ikke selv bestemme, synes Sofie Carsten.
Hun er også bedøvende ligeglad med vælger-faldet, bare hun selv bliver valgt ind igen, og får noget magt (mål: ministerbil og EU-tilgang, pga kriserne) – håber hun, at hun derved kan møve sig ind, ved OGSÅ at udnytte mink i sin magtsyge.

Ikke engang nylige bomber i Østersøen m.m. kan få Sofie til at stoppe op en gang, og lige tænke sig lidt om. Og heller ikke, at hun altså kun har 5% tilhængere.

Absurd.

Kan de dog ikke finde et højt træ på deres egen planet, at kravle op i.
Eller en børnehave, hvor der sikkert er nogle børn der gerne vil lege og bygge huler i træerne sammen med de Radikale.

......

Og Radikale har intet imod at diktatur EU-magten magtstyre Danmark i jerngreb. At EU sniger regler ind ad danskernes bagdør, og at EU vil bestemme over danskernes liv og danskernes land. Radikale er bedøvende ligeglade med danskere og nationale følelser. Radikale interesserer sig kun for EU og andre landes borgere.

.......

Andre kommentarer:

DE UNGE ER VOKSET OP MED EU-DOMINANS, OG KENDER IKKE TIDEN FØR
https://piopio.dk/fagforeningsformand-vi-har-forsoemt-ungdommen#comment-...
.....

BIDRAGER SØRENS PAPES MAND MED ARBEJDE I DANMARK?
https://piopio.dk/hk-formand-i-angreb-paa-pape-putter-kvinder-i-stereoty...
.....

NEJ TAK TIL MERE EU-DIKTATUR
https://piopio.dk/kofod-lover-ny-afstemning-hvis-der-kommer-en-eu-haer#c...
......

RIGMANDSGHETTOEN OG ISLAMGHETTOEN ØNSKER DERES EGNE SAMFUND
https://piopio.dk/konservativ-zigzag-kurs-giver-knas-i-den-blaa-familie#...
......

FRIE GRØNNE = FRI INDVANDRING AF MUSLIMER. INGEN ADGANG FOR UKRAINERE
https://piopio.dk/spindoktor-gaar-i-koedet-paa-partileder-jeres-politik-...
......

Vores Statsminister Mette Frederiksen er en regulær krise knuser. Den ene situation være end den anden har hun effektivt og kompetent ryddet af vejen. Den ene gang efter den anden. Utrættelig. Og det i over 2 år i træk, hvor Danmark, EU og verden har været udfordret. Skal hun skiftes ud med en Papand bare fordi nogen har opfundet et ord som "magtfuldkommen"? Jeg ved ikke en gang hvad det betyder. Det lyder som et kampagne udtryk opfundet af et reklamebureau.

Mette Frederiksen er den Statsminister Danmark har brug for. Hun har for længst bevist hun har fuldstændig styr på en hver situation der måtte opstår.

Det kan man ikke ligefrem sige hverken Inger Støjberg eller Pape Poulsen har. Den ene begår selvtægt som løsningsredskab, den anden er bare forvirret. Og Sofie Carstens er komplet blottet for realitetssans. Om nogen har fortjent betegnelsen "magtfuldkommen", så er det hende.

Helt enig

Ditto

Erik johannsen
Fuldstændig ENIG. 🚩🚩der er så mange beviser på vi har den Bedste Statsminister &regering -andet vil være &blive en katastrofe
☺.uden solidaritet i vort Land..🚩

I følge Besserwisser Niels Thulesen Dahl, politisk analytikker Jyllandsposten, er det kommet bag på Blå Blok, at regeringsmagten er inden for rækkevidde.
De er så at sige 'taget med bukserne nede' og har i de tre år i opposition ikke lavet polikudvikling overhovedet. Hvis der bliver rent blåt flertal, forudser han en kommende valgperiode, hvor der ikke vil kunne udrettes meget. De er simpelthen ikke godt nok forberedte til at bestride regeringsmagten.
I øvrigt var der stor ros og anerkendelse hele vejen rundt i panelet til Mette Frederiksen som værende en dygtig leder (indtil minksagen)
Det er skræmmende med udsigten til en kommende uduelig regering.
Mette Frederiksen opgave bliver nu, at hente de stemmer tilbage som siver til Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne
Hvordan vil regering gribe dette an? Det for vi snart at se. I følge læk udskrives valget onsdag d. 5.okt.

De Radikale Venstre vil få deres værste valg i historien med deres magtsyge politik, hvor de gang på gang tillader sig at vride armen rundt på Danmark. Men Sofie er ligeglad. For hun har ikke fået lov til at være med med sine 6% til at sætte dagsorden. Så nu vil hun tøse hævne sig på Mette og rive håret af hende, hvis hun ikke får sin vilje.

Ak ja de Radikale børn. Mon ikke der findes en passende diagnose.

En radikal, der har tænkt, det er da årtusindes vits

Annonce