Prins Joachim langer ud efter mor og Folketinget forbyder børnetolke

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet torsdag og tid til Netavisens Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt med en række af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder.

Der er sat penge af et til et nyt ukrainsk kulturhus, julehjælpen tredobles på grund af inflation og næsten et enstemmigt Folketing forbyder børnetolke. Prins Joachim langer også ud efter sin mor, dronningen efter hun har fratagelse af hans børns titler.

Velkommen til Aktuelt.

 

Mette Frederiksen fordømmer russiske "folkeafstemninger"

Statsminister Mette Frederiksen (S) reagerer nu på de folkeafstemninger, som de russiske besættelsesmyndigheder har gennemført i Ukraine.

"Jeg fordømmer på det kraftigste de såkaldte ”folkeafstemninger” ulovligt orkestreret af Rusland på ukrainsk jord. De har intet med befolkningens vilje at gøre og er uden retlig virkning," udtaler hun.

Rusland har orkesteret folkeafstemninger i fire ukrainske regioner, som viste tæt på 100 procents opbakning til russisk annektering af områderne.

placeholder

 

Flertal bag støtte til ukrainsk kulturhus

Alle venstrefløjens partier er blevet enige om at der skal yde støtte til et nyt ukrainsk kulturhus i København.

Der er blevet afsat to millioner kroner til etablering af huset. Der lægges derudover op til, at der findes et årligt tilskud fra 2023 til 2025 til drift af huset på i alt 7,6 millioner kroner.

Kulturhuset skal være et samlingssted og huse koncerter, udstillinger, bogklubber og meget mere som ministeren er glad for:

“Kulturhuset skal være et samlingssted for flygtninge og fastboende ukrainere i Danmark. Samtidig håber jeg, at det i de kommende år kan blive et mødested for danskere og ukrainerne og udbrede kendskabet til Ukraines betydningsfulde kulturarv og rige kulturliv. Det tror jeg vil styrke vores landes kulturelle forbindelser – også efter krigens afslutning.” siger kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

Julehjælp tredobles på grund af inflation 

Et bredt politisk flertal har besluttet at give 15 mio. kr. til julehjælp i 2022 til udsatte familier. Det er en markant stigning, da der normalt kun er sat 5 mio. kr. i puljen årligt.

Tiltaget kommer, da organisationerne der uddeler pengene forventer en stigning i ansøgertallet. Det kan ske i tråd med de stigende priser som inflationen har forårsaget.

“Julen kan være svær for økonomisk klemte familier. Med de stigende priser i år kan det synes helt uoverskueligt også at skulle have råd til juleand og gaver. Julehjælpen er en målrettet hjælpende hånd til udsatte familier, der får mulighed for at give deres børn en jul som klassekammeraterne med en gave under træet og julemad, der er bare lidt ud over det sædvanlige. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i år kan tredoble julehjælpen, så de mange økonomisk pressede familier også kan holde jul,” siger social- og ældreminister Astrid Krag (S).

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

Prins Joachim reagere på fratagelse af hans børns titler

Onsdag meddelte Kongehuset, at prins Joachims fire børns mister deres royale titler som prinser og prinsesser den 1. januar 2023.

Ekstra Bladet har lavet et interview med Joachim, hvor han ytrer stor utilfredshed med beslutningen:

“Vi alle sammen meget kede af det. Det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd. De står selv i en situation, de ikke selv forstår.”

Han tilføjer, at han kun har kendt til tiltaget i fem dage.

Læs hele historien her.

 

Folketinget forbyder børnetolke

Børn og unge under 18 år må ikke længere bruges som tolke til oversættelse af fremmedsprog, for eksempel hvis deres forældre og andre familiemedlemmer er i mundtlig kontakt med det offentlige.

Det er et bredt flertal i Folketinget i dag blevet enige om. Alle partier er med i aftalen - undtagen Enhedslisten.

Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

”Børn skal have lov til at være børn. Derfor er jeg glad for, at vi i regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget, nu sørger for, at børn ikke ender i svære situationer, hvor de for eksempel får ansvaret for at tolke til skolehjem-samtaler. Det er et alt for stort ansvar at lægge over på dem,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Forbuddet mod børnetolke vil både gælde i den offentlige sektor og private aktører.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Gruszow Bærentzen er projektkoordinator på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Børn og unge under 18 år må ikke længere bruges som tolke til oversættelse af fremmedsprog, for eksempel hvis

deres forældre og andre familiemedlemmer

er i mundtlig kontakt med det offentlige."
https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2022/sep/220929-et-bredt-flertal-...

Lav nu lovforslaget så det gælder generelt og ikke kun "deres forældre og andre familiemedlemmer". Ellers blir' det en ommer når det viser sig at børn tolker for personer de ikke er i familie med
.

En usædvanlig overdreven reaktion fra Pris Joakim og han eks Alexandra. Mange børn er udsat for forandring. Det er livets gang. Og så er situationen langt langt langt være for de 10.000 vis af børn, som kan se frem til at leve i fattigdom og som risikerer ikke at få mad på bordene tre gange dagligt, hvis Det Blå Svindlerhold kommer til magten og Pape sætter sine asociale politik i værk, som vil medfører en enlig Mor på kontanthjælp får 16.000 kr. mindre årligt for at skabe rum til at fjerne topskatten og give de velhavende en skattelettelse på 108.000 kr. årligt. Oven i hatten må den enlige Mor så slås med de voldsomme el- og varmeregninger og inflationen generelt oven i de 16.000 kr. mindre på kontoren.

Sådan bliver virkeligheden med Det Blå Svindlerhold på regeringsposten, hvor de kun vil passe på noget af Danmark. Nemlig deres egne. Resten af befolkningen må så sejle deres egen sø.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

158 ord:
11 ord om det artiklen handler om
147 ord om Jeppe Lindholms had til DBS og misundelse

det går fremad for dig Jeppe - mere og mere vrøvl denne gang end sidste gang (Jeppe Lindholm - 28 september, 2022 - 11:31 - #28911)
.

Annonce