Mette F. tror på valgsejr: Jeg fortsætter som statsminister

Mette Frederiksen annoncerer, at hun fortsætter som formand for Socialdemokratiet - uanset valgresultatet
Foto: Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Statsminister Mette Frederiksen (S) tror fuldt og fast på, at stemmerne ved det forestående valg til Folketinget falder sådan, at hun kan fortsætte som statsminister i endnu en valgperiode.

Det siger hun i et interview i den seneste udgave af TV 2 PLAY-programmet Kernen.

Mette Frederiksen bliver spurgt, om hun “bliver Danmarks næste statsminister”.

Uden et øjebliks tøven svarer hun “ja”, men uddyber herefter:

så vil et flertal af danskerne have en sikker hånd i usikre tider

“Fordi jeg tror, at når det kommer til stykket, så vil et flertal af danskerne have en sikker hånd i usikre tider. Og det er den her regering.”

"Jeg har Socialdemokratiets opbakning"

I interviewet understreger hun også, at hun fortsætter som formand for Socialdemokratiet - uanset udfaldet af folketingsvalget. Altså også selv om Socialdemokratiet skulle tabe regeringsmagten:

“Det er fordi, jeg tror, jeg har Socialdemokratiets store opbakning – både til vores politiske projekt, som er det vigtigste, men også til mit lederskab.”

jeg har Socialdemokratiets store opbakning

Hun erklærer sig stolt af de resultater, som S-regeringen har opnået siden regeringen trådte til i slutningen af juni 2019. Stolt af at have håndteret kriserne “så godt, som vi har”, men også af de politiske resultater. Her peger Mette Frederiksen særligt på gennemførelsen af Arne-pensionen og resultater inden for især klima og velfærd.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Statsminister Mette Frederiksen (S) tror fuldt og fast på, at stemmerne ved det forestående valg til Folketinget falder sådan, at hun kan fortsætte som statsminister i endnu en valgperiode."

det FORESTÅENDE valg til Folketinget????

ER der udskrevet valg til Folketinget?
Hvornår?
.

Valget blev udskrevet i Juni måned - af Sofie Carsten Nielsen!

Jeg håber inderligt at MF IKKE lader sig true / forføre af SCN til at udskrive valg i utide.

Det er også mit store håb, at hun vi fortsætte med at ignorere dem.

Efter den præstation uden fortilfælde i dansk politik med utrættelig mod, handlekraft og lederskab har Danmark kun en Statsminister. Og hun hedder Mette Frederiksen. For et retfærdigt Danmark. For et Danmark, som bremser uligheden, for et Danmark, som sætter sejlene ind mod en grøn og bæredygtig fremtid.

Den enesete, som er garant for det er Socialdemokratiet og Mette Frederiksen. Den blå blok vil kun øge ulighed med enorme skattelettelser, beskære dagpenge, SU og kontanthjælp, fjerne Arne-pension, efterløn og forhøje pensionsalderen yderligere og fortsætte med en sort fremtid for Danmark. Frihed for de 25% rigeste og kontrol over de 75% af resten af samfundets borgere er de blås målsætning.

Frihed til alle er målet for rød blok.

Helt enig. Vi har ikke haft en stærkere og mere handlekraftig statsminister de sidste 3 generationer. Mette-mor ryster ikke på hånden og det behøver hun heller ikke.

Lidt tankevækkende for blå blok, at briterne nu må bide til bolle og droppe deres skattelettelser. Den ny premiere minister må starte forfra med finanspolitikken. Hvad mon Pape siger til det? Og ja klart vor nuværende dygtige statsminister skal fortsætte, det kaos det ellers vil udløse, kan aldrig være til landets fordel.I dag fører rød blok, lidt i næste uge mere og om 4 uger, sidder hun for bord enden fortsat. Og Løkke ja hvad med ham, jeg håber han finder nyt job og bruge sine evner på det, de politiske er afprøvet. O g nej 2,2 % er ikke meget for en eks statsminister at kunne hive op af skuffen. Tænk hvor megen plads han har fået i medieverdenen, og alligevle er resultatet lige på spærregrænsen.

Personligt er jeg ganske sikker på at Mette Frederiksen ikke er statsminister efter næste valg - heller ikke selv om rød blok får et rimeligt godt valg.

Vi har endnu til gode at se meningsmåling hvor rød blok har flertal uden de Radikale og jeg tvivler stærkt på at de Radikale vil støtte en S-ledet regering med Mette Frederiksen i spidsen.

Vi kan derfor meget vel havne i en situation hvor S enten skal opgive regeringsmagten eller finde en ny formand og i den situation tror jeg at Mette Frederiksen trækker det korte strå.

Hendes bedste chance for at fortsætte som formand er hvis blå blok danner en regeringen sammen med de Radikale. Det virker dog heller ikke specielt sandsynligt.

En ren blå regering vil, hvis ikke S går alt for meget tilbage, vil sikkert også gøre at hun kan fortsætte som formand for S.

Men næsten uanset resultatet af valget syntes Mette Frederiksen dage som statsminister at være talte.

SCN har, såvidt jeg har hørt, allerede sagt at RV vil pege på MF igen efter et valg, så jeg tror dine håb nok bliver gjort til skamme.

Harald, en analyse der er foretaget på egne forhåbninger, er noget vrøvl.
Du har med de Radikale at gøre, så en fornuftig prognose er helt umulig at stille. Men èt er helt sikkert. Hvis de bliver tilbudt ministerbiler vil de støtte hvad og hvem som helst.

Dit ønske om dronningemord tror jeg bliver gjort til skamme, som nævnt af andre- hun peger på MF ved det kommende valg.

Dit ræsonnement lider af den mangel, at udgør RV tungen på vægtskålen, vil den blå side have bøvl med de radikale positioner, der gør Mettes problemer til et mindre betydeligt mellemspil. For at sige det på en anden måde. Hvis S ikke fraviger kravet om at MF bliver statsminister. Hvad vil Sofies valg så være? Samarbejde med DF og NB om flygtningepolitikken?, velbekomme.

I demokratiske organisationer er det medlemmerne der bestemmer, hvem der skal være formand.
Hos Socialdemokratiet bestemmer formanden, hvem der skal være formand.

Poul, spar os da for dit vrøvl. Hvis du kun har noget intetsigende hjernetomt nonsens at sige om politiske modstandere, så er det tilladt at tie stille.

husk det går begge veje hans

Det er da bemærkelsesværdigt, så mange der lige skal lufte deres drømme om både en ny formand og en ny politisk linje hos et parti, de hverken er medlem af, stemmer på, eller har nogen nævneværdig sympati for.

Jamen tak for din indsigt i tilsværtningen af Mette Frederiksen. Det er jo lige netop denne type bemærkninger, helt blottet for faktuelt indhold, der i hovedsagen er kernen i myten og den magtfulde Mette Frederiksen.
Må jeg foreslå dig at uddybe synspunktet, så vi kan få de forhold frem, du mener kan bestyrke den opfattelse, og sådan set indtil nu har været manglende i debatten.

Denne bemærkning var naturligvis til Poul Simonsen - sorry

Annonce