“Kritikken af regeringens magtfuldkommenhed er historieløs”

Påstanden om statsminister Mette Frederiksens magtfuldkommenhed er et historieløst forsøg på karaktermord, siger det mangeårige folketingsmedlem Jens Rohde.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Medlem af Folketinget Jens Rohde
På kanten til en valgkamp, som vil betyde et farvel til politik giver folketingsmedlem, løsgænger Jens Rohde - tidligere Venstre-løve, radikal og kristendemokrat - en opsang til regeringens kritikere, som han beskylder for at forsøge karaktermord på statsminister Mette Frederiksen(S).

I et længere opslag på Facebook skriver Jens Rohde, at den herskende fortælling om statsministeren som en egenrådig og magtfuldkommen politiker, der ikke lytter eller rækker ud til andre partier, i hans optik er både unfair og historieløs.

“Hvorfor er det mig så magtpåliggende? Fordi man tydeligt fornemmer, at der er tale om et systematisk forsøg på karaktérmord - på en dygtig statsminister,” skriver Jens Rohde blandt andet i sit indlæg.

“Vores nuværende statsminister er på ingen måde mere magtfuldkommen end andre,” slår Jens Rohde fast.

Han advarer samtidig om, at den nuværende debat får politikere og borgere til at miste proportionssansen og evnen til at agere i et længere perspektiv.

Sådan gjorde vi selv i 00'erne

Jens Rohde nævner, at landet i øjeblikket har en et-partiregering, som er tvunget til konstant at søge flere steder hen i folketingssalen for at få sit flertal. Nogle gange med sine støttepartier, andre gange med oppositionen.

“Men her bør man stille sig selv det spørgsmål, om et demokrati skal måles på i hvor høj grad mindretallet også har indflydelse, eller om det skal måles på flertallets ret til at gøre med mindretallet, hvad man vil,” skriver Jens Rohde.

Gennem de seneste tre og et halvt år har jeg indgået adskillige forlig

Han sammenligner påstanden om statsministerens magtfuldkommenhed, med den måde han som politisk ordfører for Venstre selv agerede i 00’erne, da den daværende regering under Anders Fogh Rasmussen brugte sit smalle flertal med Dansk Folkeparti til at styre uden om oppositionen:

“Det var sådan, vi agerede i VK, dengang vi havde DF som støtteparti. Alt blev aftalt med dem på forhånd, og så kunne de andre spise krummer, hvis de overhovedet blev inviteret,” skriver Jens Rohde, som samtidig roser den nuværende regering for at lytte til saglige argumenter.

“Gennem de seneste tre og et halvt år har (jeg, red.) indgået adskillige forlig med den siddende regering og ikke på noget tidspunkt oplevet, at der ikke blev lyttet og man ikke kunne flytte på tingene, hvis argumenterne rakte dertil. Det på trods af, at jeg i halvandet år kun sad med et enkelt mandat,” skriver Jens Rohde.

Hykleri

Han beskylder samtidig kritikken af øget brug af spindoktorer, særlige rådgivere og politiseringen af embedsværket for at være præget af hykleri.

“Det har altid været sådan, at oppositionen kritiserer den siddende regering for at opruste på spinfronten, hvorefter den selv lægger ti procent oveni, når den indtager statsministeriet. Det er der historisk belæg for at konstatere,” skriver Jens Rohde.

Man pisser på hende for derefter at sige, at hun lugter

“Dette ændrer naturligvis ikke på, at man burde analysere tingene grundigt igennem og diskutere med et åbent sind, om vort system er robust nok. Den diskussion kan ikke bare reduceres til en ufin personkritik af Barbara Bertelsen (Statsministeriets departementschef, red.). En kritik, der i øvrigt også er gået fuldstændigt over gevind,” konstaterer Jens Rohde.

Han nævner også, at det klinger hult, når oppositionen kritiserer statsministeren for at bruge sine magtbeføjelser under corona-pandemien. Det nemlig Folketinget selv, der har givet statsministeren de selvsamme beføjelser - eksempelvis med den midlertidige epidemilov.

“Nu står en samlet opposition og et af regeringens støttepartier så og kritiserer statsministeren for at have brugt de beføjelser, som man selv gav hende.”

“Med Svend Aukens ord: Man pisser på hende for derefter at sige, at hun lugter,” lyder salutten fra Jens Rohde.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Dejligt med en desværre nu afgående eks politiker, der har begge ben på jorden og bevaret fornuften og sund politisk realisme. For hvad er det lige, Mette F beskyldes for og af hvem. Radikale, tordner løs, tomme tønder, tænker man, hvem er mere magtsyge end de selv ? Ingen. De dømmer, de som selv er så hykleriske i mee too debatten, at deres daværende leder, måtte gå af. Nu er R kravlet så højt op i træet, at de risikere at brække alle lemmer , tror de, hvis de kravler ned. Men de er ikke alene om karaktermordet, det yderste højre, samt V og K og især LA er ganske godt med i hylekoret, Lige nu mærker Pape selv, hvordan det er at blive hængt ud.
Ikke sjovt, og han rasler ned i alle målinger. Så nemt er det fra succes til fiasko. Vi har brug for Mette F fortsætter, gerne i godt samarbejde henover midten, men at hun fortsat er landet statsminister også til jul.

Helt rigtigt skrevet, jeg har længe tænkt det samme

De radikales vægring ved at opgive pistoldiplomatiet og pege på, at valget endelig skal holdes lige nu, fordi vi har brug for meget hurtigt at afklare folkets vilje og den politiske situation inden store beslutninger skal træffes, lyder i mine øren mere og mere forkvaklet.
Mente Sofie nemlig dette som andet en hjernedød selvpromovering, burde hun da som den første have undladt at føre landet ud i en de facto valgkamp, der nu har hersket siden 1. juli, og som kunne have medført politisk lammelse i snart 4 måneder, medens forsyningskrisen bare kørte af sporet.
Når det ikke er tilfældet, skyldes det ikke mindst en meget resolut statsminister, som har gennemført en række gode initiativer, og som i den grad er at foretrække i den aktuelle krisesituation frem for det borgerlige bovlamme kludetæppe af enkeltsagspartier uden et sammenhængende politisk program, ud over de Truss inspirerede håbløse skattelettelser og beskæring af fattigrøvene i bunden.
Venstre vil som sædvanlig "løse" landets problemer ved at lave "udbudsreformer" -læs nedsættelse af pensioner og overførselsoverenskomster fulgt op af topskattelettelser.
Konservative vil helt afskaffe topskatten i 2030 og arveafgiften og betale de bedst 10% stillede 17,5 milliarder om året ved over en bred kam at beskære underdanmark.
Dansk Folkeparti vil have indvandrere ud af sygehusene?! Meget gammel vin på meget gamle flasker i panikkens skærende lys.
Danmarksdemokraterne vil øge kørselsfradraget i visse nordjyske kommuner, og fremme kampagnen mod fine saloner i København. Ved gennemlæsning af deres program fandt jeg ikke andre meningsfulde programpunkter, kun tautologier og sætninger, der ikke består negationsprøven. Altså når man siger det modsatte, når man frem til noget vås, absolut ingen kunne finde på at mene.
Nye borgerlige vil voldsomt beskære velfærdssamfundet og løse indvandrer politikken heeelt nede fra bunden af - ja faktisk helt nede fra kloakken af.
Så er der Løkke, der kun vil pege på en statsminister, hvis der kommer nok en advokatundersøgelse af Mette Frederiksen. I "Debatten" ville Løkke ikke deltage i nedrakningen af MF, men hans helt centrale programpunkt er i rollen som kongemager netop det (suk).
Og endelig er der RV, der vil i regering med Mette Frederiksen, som de fra 1. juli til 4. oktober havde tillid til men nu ikke længere har tillid til, med mindre hun tager dem med i en regering (sikke noget bavl).
Niveauet på højrefløjen råber til himlen. For hos hele den uskønne samling gruppeegoister på egne vælgeres vegne, taler vi om at skabe splittelse mellem over- og underdanmark mellem jyder og Københavnere, mellem indvandrere og herboende danskere, mellem offentligt og privat, for at kapre de labile råbestemmer på midten.
Det centrale budskab fra den blå side synes at være, at offentlige udgifter er spild. Men offentlige udgifter går til produktion, produktion af sundhed, retsvæsen, politi, folkeskole, højere uddannelser, forskning, infrastruktur, og etablering af sammenhængskraft i samfundet. Al denne produktion skaber vores velfungerende samfund og er fuldt så vigtig, som privat produktion. Det er ikke ejendomsretten til produktionsapparatet der afgør, hvad der er nyttigt, men den skabte nytteværdi for samfundets borgere.

Og med hensyn til Rohde. Manden har jo erfaring fra en række borgerlige partier, og kender farven på deres tilsmudsede undertøj, og har egentlig altid vist sig seriøst kritisk overfor kampagnemaskinen i venstres sekretariat.
Hvem ved. Måske ser vi ham melde sig ind under fanerne i Socialdemokratiet.

De Radikale ville passe fint i en dikaturstat, de alene vide, og alle andre skal rette sig efter dem.
Håber f, de lander på 1,85 % og derefter nedlægger sig selv

Giver bare Rohde helt ret og kommentarerne ligeledes...Godt vi har haft Mette og soc.demokraterne i denne urolige tid med Corona, krig og inflation.Ellers var vi meget værre stillet.Så tak herfra for jer til at få os nogenlunde godt igennem kriserne.

"Han advarer samtidig om, at den nuværende debat får politikere og borgere til at miste proportionssansen og evnen til at agere i et længere perspektiv." Er det mon ikke lige netop det der er de borgerliges mission?

Den største ros man kan få er fra ens modstandere og det er Jens Rohde jo i teorien.

DET var en overraskende melding fra Rhode. At den kommer fra et borgerlig folketingsmedlem må få de aggressive blå til at tænke sig om. (ved godt det er et naivt håb )
Men Rhode skal have ros for sin klare analyse.

Jeg vil inderligt håbe, at Jens Rohde sender artiklen til en af de store morgenaviser: JP, Politiken eller Berlingeren.

Hans Jørgen. Tro du kommer til at håbe forgæves. De nævnte aviser omgåes ikke med sandheden når det gælder landets nuværende statsminister.

Jeg ville håbe det var muligt, det er det ikke. Når først én avis har accepteret og publiceret en kronik/artikel, så optages den ikke hos andre aviser, det er en uskreven regel.

Han kan skrive en ny artikel/kronik og sende den til andre aviser (en ad gangen) og så håbe at den bliver optaget. Som skribent skriver man under på, at den er eksklusivt tilbudt til netop den avis den bliver tilbudt til. Kun hvis den avis så afviser artiklen/kronikken, kan den sendes videre til en anden avis.

Tak til Jens Rohde for at fortælle om Det Blå Svindlerhold's forsøg på karaktermord på den bedste Statsminister Danmark har haft i mange år. Et større svineri end det som Det Blå Svindlerhold har udført de seneste 2 år findes ikke lige i dansk historie. Det Blå Svindlerhold har i 20 år systematisk gjort alt hvad de kan for at splitte den danske befolkning.

Og det i en tid, hvor truslen mod Danmark og vores omgivelser har nået nye højder aldrig set før med den sikkerhedsudmelding der er udsendt om Danmarks tilstand i dag. Truslen om en atomkrig har aldrig været større end i de her dage. Og alligevel fortsætter Det Blå Svindlerhold sit foretagende med at ødelægge Danmark.

Jeg finder ikke ord for det... Tænk, hvis Pape bliver statsminister!!!

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

"Jeg finder ikke ord for det" nå, du plejer da ikke at være mundlam - men så kunne du jo gentage den om DBS - den er altid go'
.

Det blå svindler hold findes . De lyver og bedrager og tager sig godt betalt sf banker og andre store virksomheder for st give skattelettelser til de rige og nedskæringer til os andre

Findes der også et rødt svindlerhold Henning?

Hvis der er nogen, som har manipuleret og svindlet med den danske befolkning igennem de sidste 20 år, så er det uden sammenligning overhovedet Det Blå Svindlerhold, som misbrugte Dansk Folkeparties udlændinge politik til at nedbrude velfærdsstaten Danmark bag lukkende døre og nedrullede gardiner. En øvelse Det Blå Svindlerhold nu forsøger at fortsætte ved hjælp af Dansk Folkeparti kopien DanmarksDemokraterne, hvis eneste formål det er at skaffe brød på bordet til Inger Støjberg.

Alene Anders Fogh Rasmussen medløben til den ulovlige Irak krig, som kostede hundredetusinder af irakere deres liv og det bare for at kunne være gode venner med George W. Bush og drikke whisky sammen på ranchen i Texas og siden få titlen som NATO general sekretær og løbe fra ansvaret for det Danmark han havde ført direkte ind i en voldsom finanskrise. Det er sådan vi kender Det ”ansvarlige” Blå Svindlerhold.

Det Blå Svindlerhold lover dig en slikkepind som en afledningsmanøvre, alt i mens de i ubemærkethed tømmer dine lommer.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Løgne/misbrug: Morten Bødskov, Rasmus Prehn,...

Magtfuldkommen er jo bare et andet ord for, at hun gennemfører så meget af sin politik, som hun kan få igennem, og det er jo også helt forfærdeligt for dem, som ikke er enige i den politik.

Så kan man som politisk modstander vælge enten at leve med det som et af vilkårene i et demokratisk system, eller man kan vælge at trampe i jorden, kaste sig skrigende om på ryggen og råbe "magtfuldkommen", mens man ligger i fosterstilling med lukkede øjne.

Respekt for Jens Rhode, gid det måtte smitte af på de andre blå og de andre bagstræberiske.

Efter lidt eftertanke: Et stort TAK til Jens Rhode for at have udvist ærlighed.

ultimatumpolitik

Først var der Morten Østergaard der ville redde hele verden ved at trække i tætsiddende svømmedragt og svømme sin egen sø. Det gjorde han så.

Så var der Kristian Hegaard der råbte lov er lov så mange gange at et enkelt velmenende kærligt klap fra manden sendte ham ud i mørket af tidens krænkelseslovjungle.

Så kom der endelig en Sofie Carsten Nielsen der fandt sin overkvinde i magtfuldkommenhed ved først at rose statsministeren til skyerne, hvorefter haglbygerne står i kø.

Det er skønt at være radikal!

Her er plads til alle slags fejl!

Lige indtil de bliver opdaget!

Og hvis ikke statsministeren var født i et arbejderkvarter i Aalborg og havde brudt den sociale arv og studeret Afrika på universitetet, ja, så var hun såmænd nok blevet radikal!

Og det synes egentlig at være de radikales største problem med statsminister Mette Frederiksen!

Damen begår fejl!

Damen vedkender sig sine fejl!

Damen har det som grundpræmis at socialdemokrater begår fejl!

Men som gode radikale tager Mette ikke sit “gode tøj og går”!

Som en Morten Østergaard! Som en Kristian Hegaard! Og snart som en Sofie Carsten Nielsen!

Magtfuldkomne begår fejl! Det er en del af hele begrebet magtfuldkommenhed!

Og det er indkorporeret i hele den socialdemokratiske bevægelse!

Hvordan skulle ellers helt normale arbejderbørn bevæge sig op af den sociale rangstige!

De radikale kommer fra en helt anden boldgade!

Perfekte forældre! Perfekte uddannelser! Perfekte venner! Perfekte adfærdskodekser!

Kort sagt det rene, reneste menneske!

De fleste radikale er derfor ofte kun radikale i en meget kort årrække!

Mindre kan også gøre det!

De fleste ender som socialdemokrater. Af gode grunde!

Men ofte prøves andre parti-konstellationer før endemålet!

Spørg blot en Ida Auken m.fl.!

Eller spørg en Jens Rohde?

På kanten til en valgkamp, som vil betyde et farvel til politik giver folketingsmedlem, løsgænger Jens Rohde - tidligere Venstre-løve, radikal og kristendemokrat - en opsang til regeringens kritikere, som han beskylder for at forsøge karaktermord på statsminister Mette Frederiksen(S).

Hvis gud blev spurgt til råds var kristendemokrater mest sandsynligt socialdemokrater!

Og når Jens Rohde forlader politik er det hans egen magtfuldkommenhed der styrer!

At indrømme at en tidligere venstremand, radikal, kristendemokrat i virkeligheden er socialdemokrat, ja, det kan intet menneske bære!

Magtfuldkommenheden bevirker at “dette menneske overlever med sine fulde fem” i behold!

Men tænk at Jens Rohdes sjette sans skulle igennem denne lange rejse før erkendelsen endelig kom!

- Jeg er socialdemokrat! Et ufuldendt menneske! At fejle er livets største kunst! Og erkende det!

Guds gaver til mennesket er uransagelige!

“ Faderen svarede: Mit barn, du er altid hos mig, og alt mit er dit. Men nu burde vi feste og være glade, for din bror her var død, men er blevet levende igen, han var fortabt, men er blevet fundet.«

Lad os håbe at Jens i sindet er fundet godt hjem!

Hvis du er uenig ned Jens Rohde, så behøver du blot at skrive det. Alt det andet er jo bare en gang gæt og grimasser fra din side.

Jeg kan godt lide Eivind Vesselbo og anser ham for et godt og ordentligt menneske. Jeg har stor sympati for Søren Pind, og stor respekt for Jens Rohde. Jeg kommer til at savne Bertel Haarder, er jeg så venstremand.
Jeg har det altså også fint med Hans Engel og Liselotte Blixt.

Jeg synes Pelle Dragsted er en dygtig og troværdig politiker der gør en forskel på Frederiksberg.

Jeg kan rigtig godt lide ordentlige mennesker.

Hvilken bås har du til mig ???

Respekt og tak til Jens Rohde, at melde ud med det er blå blok den er gal med og ikke Socialdemokratiet og Mette Frederiksen. Danmark har mere brug for Mette Frederiksen som Statsminister og eminent og kompetent problemknuser end nogensinde før med den sikkerheds udmelding formanden for regeringens sikkerhedspolitiske analysegruppe Michael Zilmer-John kom med i går aftes for åben skærm på både DR Aftenshowet og DR Deadline. At Mette Frederiksen kan håndtere opgaven har hun mere end bevist de seneste 3 år.

Annonce