Annonce

Dyster analyse af fremtiden & Hårdere linie mod hooligans

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Der tegner sig en dyster fremtid med øgede konflikter i en brutal og uforudseelig verden. Sådan lyder budskabet fra regeringens egen analysegruppe, som indspark til den kommende udmøntning af de mange milliarder, som i kraft at det nationale kompromis skal bruges på dansk forsvar og militær.

Desuden vil en bred vifte af partier sætte hårdt ind mod de få hooligans, der ødelægger fornøjelsen ved at gå til fodbold for de mange.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik "Aktuelt", vhor du også kan læse om udskiftning på formandsposterne i to markante organisationer.

God læselyst.

 

Dyster analyse om fremtidens sikkerhed for Danmark

Fremtiden kommer til at byde på usikkerhed og risiko for øgede konflikter i en brutal og uforudsigelig verden.

Sådan lyder det fra regeringens sikkerhedspolitiske analysegrupper, som i dag har offentliggjort en rapport om fremtiden sikkerhedspolitiske udfordringer.

Analysen gør meget ud af truslen fra især Rusland og landets præsident Vladimir Putin, som ifølge analysen udgør en af de helt store risici for Danmarks sikkerhed frem mod 2035.

Det skriver DR.

Analysegruppen griber undervejs dybt i posen med historiske referencer og advarer om, at et nyt jerntæppe, som under den kolde krig, kan opstå i Europa, ligesom analysen sammenligner den aktuelle sikkerhedspolitiske situation med perioden op til Første Verdenskrig.

Analysen peger samtidig på, at verdens atomvåbenarsenaler vokser og atter kommer til at spille en nøglerolle, plus at der for nutidens børn og unge tegner sig en "mere dyster fremtid".

Analysen skal være en slags fundament af viden i arbejdet frem mod det næste forsvarsforlig, der skal være færdigt inden 2024 i forlængelse af det nationale forlig om forsvaret, som blev indgået i forlængelse af Ruslands invasion i Ukraine, og som i sidste uge blev yderligere aktualiseret af den angivelige sabotage mod flere gasrørledninger i Østersøen.

Læs mere her.

 

Styrket indsats mod hooligans

Regeringen har indgået aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige om en målrettet og koordineret indsats mod hooligans på danske fodboldstadions.

Aftaleparterne er enige om at gennemføre en række forslag, som er kommet fra en ekspertgruppe med fodboldens aktører. Utryghedsskabende personer skal kunne bortvises fra stadion, og at det skal være lettere at give karantæne til uromagere.

Justitsminister Mattias Tesfaye varsler derfor, at han i den kommende folketingssamling vil fremsætte et lovforslag, der indeholder de nødvendige forslag til ændringer.

”En tur på stadion er ikke det samme som en tur i operaen. Der skal være plads til højlydt engagement og en levende fankultur. Men vold og hærværk er totalt uacceptabelt. Vi skal have hooligans ud af stadion, og der skal passes bedre på politiet, kontrollørerne og tilskuere,” lyder det fra Tesfaye.

 

Signe Færch er ny formand for Socialrådgiverne

Den 40-årige Signe Færch blev sejrherren i et snævert kampvalg om formandsposten i Dansk Socialrådgiverforening.

Signe Færch fik 2.695 stemmer mod den siddende formand gennem de sidste fire år, Mads Bilstrups 2.437 stemmer. Stemmeprocenten ved formandsvalget var på beskedne 28,5 procent af de stemmeberettigede medlemmer.

Den formelle overlevering af formandskæderne sker den 19. november.

Signe Færch arbejder til dagligt i Den Sociale Døgnvagt i København, og overtager efter eget udsagn den nye post med både stolthed og ydmyghed.

“Jeg kan ikke forestille mig noget vigtigere end at repræsentere en faggruppe, der er så afgørende for vores samfund,” siger hun i en pressemeddelelse og understreger samtidig, at kampen for bedre løn, arbejdsvilkår og faglige rammer står øverst på dagsordenen.

Læs mere her.

 

Europabevægelsen finder afløser for Stine Bosse

Efter syv år på posten overlader Stine Bosse posten som formand for Europabevægelsen til den hidtidige næstformand, Jens-Kristian Lütken, der til daglig er borgmester for beskæftigelse og integration for partiet Venstre på Københavns Rådhus.

Lütken har ifølge en pressemeddelelse haft sit fokus på forholdene i Østeuropa, og har ad flere omgange besøgt blandt andet Ukraine og Belarus.

”Der er krig i Europa og freden og stabiliteten er truet. Den verden vi tager for givet er under angreb, og derfor er der brug for et stærkt og forpligtende samarbejde mellem de europæiske lande. Her skal Danmark spille en nøglerolle. Vores samarbejde er bygget på stærke værdier, og de værdier skal vi passe på og ikke gå på kompromis med”, udtaler Jens-Kristian Lütken om den igangværende krig i Ukraine og dens betydning for Europa.

Udover en ny mand i front er der også udskiftning på Europabevægelsens næstformandsposter, hvor europapolitisk direktør i FinansDanmark, Sinne Conan og næstformand for FH, Bente Sorgenfrey træder til.

Læs mere her.



 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Styrket indsats mod hooligans

'bortvises fra stadion'
'karantæne til uromagere'

Helt ærligt, hvem tror det hjælper? Hooligans har da ikke respekt for sådant et par slappe forslag.
Slagsmål kan sagtens foregå både før og efter en kamp - i nærheden af stadion
.

Forfærdeligt og inkompetent at påstå, at oprustning er eneste vej mod "trusler".