Ny måling: Rød blok tager føringen

Rød blok ser ud til at være på vej til et comeback, men resultatet af et kommende folketingsvalg balancerer stadig på en knivsæg.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard, Folketinget/Steen Brogaard og Folketinget/Steen Brogaard
Søren Pape Poulsen (K), Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) - fotografik: Sarah Gruzow Bærentzen
Der er udsigt til, at et kommende folketingsvalg bliver en rendyrket gyser med en afgørelse på de absolut yderste marginaler.

I en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, står den socialdemokratiske regering og dens tre støttepartier - De radikale , SF og Enhedslisten - til 86 mandater.

Heroverfor står de nuværende blå blok med blot 85 mandater.

Den store joker i spillet

Omregnet til procenter står rød blok til præcis 50 procent af stemmerne, mens blå blok står til 47,8 procent.

De resterende 2,2 procent går til tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne, som i Voxmeter-målingen dermed akkurat kravler op over to procents-spærregrænsen.

Lars Løkke og Moderaterne er derfor både valgmatematisk og politisk den store joker i spillet, der kan afgøre, hvem der kan danne regering efter et valg.

Papes problemer slider på blå blok

Ser man på stemmetallene internt i blå blok, har Venstre med 15,5 procent og 28 mandater nu endegyldigt sat sig til rette som det største borgerlige parti.

Det gør Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen til den stærkeste borgerlige statsministerkandidat.

De konservative, som i en kort periode stod til at blive større end Venstre, må efter uroen omkring partiformand Søren Pape Poulsens privatliv og stærk kritik af partiets økonomiske plan tage til takke med 11 procent og 20 mandater.

Danmarksdemokraterne er ramt af vigende vælgertilslutning

Sammenlignet med Voxmeters måling for en måned siden, har De Konservative tabt 5,2 procentpoint, mens Venstre kun har øget sin stemmeandel med tre procentpoint.

Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne er ramt af vigende vælgertilslutning. Efter at partiet i sensommeren bragede ind i meningsmålingerne med mere end ti procent af stemmerne, står partiet nu ifølge Voxmeter til mere beskedne 8,4 procent, som svarer til 15 mandater.

Også Liberal Alliance og Nye Borgerlige står til en svag tilbagegang, mens Dansk Folkeparti efter et par ugers flirt med spærregrænsen, går lidt frem og nu står til 3, 3 procent.

placeholder

 

Stemmespild i rød blok

I rød blok går Socialdemokraterne en smule frem fra 24,7 procent for en måned siden til nu 25,3 procent. Dermed er Socialdemokraterne tæt på de 25,9 procent, som partiet fik ved 2019-valget. Det svarer til at mandat tab fra 48 til 45.

Støttepartiet De Radikale må derimod forberede sig på en gedigen vælgerlussing. Partiet går tilbage  fra 6,6 procent i sidste uge til nu 6,0 procent og blot 11 mandater - en tilbagegang på fem i forhold til folketingsvalget i 2019.

Både SF og Enhedslisten går en smule frem og ender med henholdsvis 8,8 og 8,0 procent - eller 16 og 14 mandater.

De Radikale må derimod forberede sig på en gedigen vælgerlussing

De to små venstrefløjspartier, Alternativet og Frie Grønne, står til henholdsvis 1,5 og 0,4 procent af stemmerne, som altså vil være spildte stemmer i kapløbet om adgangen til Statsministeriet.

Til sammenligning indskrænker det borgerlige stemmespild sig til Kristendemokraternes 0,7 procent.

Meningsmålingen fra Voxmeter er foretaget i perioden 26. september til og med 2. oktober september blandt 1.001 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Den statistiske usikkerhed er på op imod 2,7 procentpoint for hvert enkelt parti.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Rød blok har ALTID føringen. Det sker bare en gang i mellem vælgerne ikke ved, hvad der er bedst for dem og Danmark.

Mette Frederiksen er den bedste statsminister Danmark har haft i mange mange år. Hun udviser handlekraft og lederskab. Det er der så nogle misundelige fra blå blok, som ikke kan tåle og kalder hende magtfuldkommen, hvad det så end betyder, i mangel af andet for deres egen fejlslagen uduelighed. I 3 år har Socialdemokratiet med Mette Frederiksen utrættelig løst den ene store akutte krise efter den anden. Alt i mens det blå hold enten bare forholdt sig i tavshed uden at bidrage, eller svinede statsministeren personligt til for hendes handlekraft.

Hvor ynkeligt kan det blå blok lige blive? Deres bund skulle man tro er nået.

100% enig, og så er der tre fra nord, det tæller også, men lidt underligt at 25,9% svarer til 48 mandater, mens 25,3 svar til 45, jeg tror, hun hiver den hjem, folk ved godt, hvem der har mest styr på tingene. Og bare det at V og K vil lade IS få ministerpost, lige efter en rigsretssag med dom, det er jo uhørt.
Det med magtfuldkommen er jo bare ord, de kunne også have fundet på noget andet, misundelsen er jo stor i oppositionen. I næste uge efter åbningstalen tror jeg, det rykker endnu mere i rødt favør, og måske er vi heldige at Løkke ikke kommer ind og kan fordreje al ting.

Eric Johansen. Enig.-

Ole Simonsen

Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har set en meningsmåling, som gave præcis 50% til hver blok omend med størst stemmespild til rød blok.
Men med 86 mandater til rød blok og 89 til blå, er det desværre nødvendigt med 4 røde fra Grønland og Færøerne, og det er ikke det normale.

Men det selvfølgelig stadig kun en meningsmåling, ingen af os ved, hvornår valget kommer, og meget kan ske endnu.

Og så er det jo heller ikke til at vide, hvor meget man kan regne med RV. Svaret på det spørgsmål kan meget vel være slet ikke.

PS hvis nogen ikke kan få mine tal til at stemme, hænger det nok sammen med, at jeg lægger Lars Løkke og co oven i blå blok. Det kan godt være, han kan narre meningsmålingsinstitutterne, men han narrer ikke mig.

89 til blå, nej 85, Løkkes kan ingen jo regne med. Og 86 plus 3 er = 89 til rød stue, 85 plus 1 til blå er 86, ja det bliver meget spændende, ser frem til åbningstalen i morgen og hvad deraf følger, samt debatten på torsdag .

Generelt kan man nok ikke regne ret meget med Løkke, men vi kan da i det mindste regne med, at han ikke kommer ti at gøre en socialdemokrat til statsminister. Det tør jeg godt love.

Al hans snak om en regering hen over midten er ren taktik, og dækker bare over, at han gerne vil have RV med. Netop fordi de jo ikke er røde alligevel.

Jeg håber inderligt at visse røde vælgere helt seriøst vil overveje om de vil spilde deres stemme på Alternativet eller Frie Grønne. De må da selv kunne se, at hvis de to miniput partier ikke kommer ind, så kunne det i værste fald koste os en rød regering.

Mette Frederiksen er ikke magtfuldkommen. Hun har bare passet sit arbejde som Statsminister som et flertal har valgt hende til at gøre. Det som er problemet for Det Blå Svindlerhold er, at Socialdemokratiet og Mette Frederiksen har løst opgaven så godt og effektiv, at Det Blå Svindlerhold i ren og skær misundelse ikke kunne gøre andet end at svine hende til i nu 2 år for at få befolkningen overbevist om hendes uduelighed. Men det er ikke lykkedes. Og Danmark er det land i verden, som først kunne fjerne alle Corona restriktioner og kom ud a af krisen med den laveste arbejdsløshed i historien og det højeste antal nogen sinde i arbejde i Danmark.

Enestående godt gået af Socialdemokratiet og Mette Frederiksen, som samlede landet med opbagning fra 74% af befolkningen i hendes håndtering af corona krisen. Modsat Det Blå Svindlerhold som ikke har gjort andet end at ødelægge og splittet Danmark fra hinanden i over 20 år.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Det som er problemet for Det Røde Svindlerhold er, at det er alt for afhængigt af de radikale - og h

og har været der gennem årtier

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Det som er problemet for Det Røde Svindlerhold er, at det er alt for afhængigt af de radikale - og h

Enig med Flere,.
Lad os beholde denne regering..det er bedst for Danmark 🇩🇰 må det "gå op" for Flere..stabiltet, gode mål&resultater der styrker samfundet..er hvad der et behov for .enig Mette F, er værdig ikke "magtfuld"( grimt ord)-&Vil forsat være den Bedste Statsminister for Vort Land 🇩🇰🚩..

Ingen tvivl om at Mette Frederiksen er statsminister de næste 10-12 år!

Med Putin i Rusland og Paris-aftalen 100% intakt, ja, så er der ingen vej udenom!

Energikrise, fødevaremangel og inflation vil vare det næste årti ud!

Intet mindre!

Derfor er udskrivelsen af valg i denne uge usandsynligt!

Alt taler for en samlingsregering med Mette Frederiksen som statsminister!

Denne regering kan forberede danskerne på seriøse bud på hvordan vi som nation overlever de næste ti år!

Alvoren er gået op for vores børn!

Ansvarlige og fattede politikere må tale højlydt og fornuftigt sammen!

Hvordan skal vores børn og unge ellers tro på fremtiden!

Meningsmålinger skal give de klogeste af vores unge troen på demokratiets brugelighed!

Samarbejde, sammenhold og ideudvikling er hovedordene!

Clement Kjersgaard udskiftes med en lyttende pædagog!

Selv TV2 må gå nye veje!

Danmark får brug for kloge hoveder som de Inge kan spejle sig i!

Og se en fremtid!

I morgen bør alle folketingsmedlemmer se sig selv i øjnene og sige til iPhonen: hvad kan jeg bidrage med!

Præcist som dronningen. Der var parat til at ofre sin ene søn og hans familie!

Dronningen er i en fattig og svær tid en foregangskvinde.

Tænk hvis alle partilederne sagde det samme til sig selv!

-hvad er jeg parat til at ofre på fællesskabets bord?

Krisetider koster!

Danmark har ikke råd til politiske prinser og prinsesser der tror at de repræsenterer landet!

Landet har brug for den siddende dronning og den siddende statsminister!

Der skal mad på bordet! Strikkes strømper! Spilles spil!

Alt det dyre skæres bort!

Danmark som reelt foregangsland.

Hvor dronningen handler før folket!

Ja, det gør ondt! Men det er nødvendigt!

Måske stod det skrevet i sol og måne at du skulle være kongemager!

Men tiderne er til en dronning. En apanage! Færdig slut! Folket sulter!

Tiderne er til et arbejdende folketing! Inclusive løsgængere! Og en siddende statsminister!

Tiden er ikke til pensioner til tidligere folketingsmedlemmer, tidligere ministre, tidligere departementschefer.

Tiden er til hårdt arbejde!

Her og nu!

Ingen børn og unge ville kunne forstå andet!

Voksne ved roret!

Børnenes statsminister!

En samlingsregering med Mette Frederiksen som statsminister allerede i næste uge!

Det eneste ansvarlige i Danmarks nuværende situation!

Krigen opskalere under VM i fodbold!

- Alle kender rotten på sin gang!

Alle militære iagttagere ser Hitler genopstået i Rusland!

Enhver partileder kommer til at stå til ansvar inden dronningens næste nytårstale!

Og den bliver hård!

En dronning der er klogere end de klogeste demokratisk valgte partiledere!

Dronningen har læst manden!

Vores konstitution bevirker at hun ikke kan sige det tydeligere!

Handling før ord!

Den militære forsvarsattaché i Paris har tydeligvis ikke den samme indsigt som vores erfarne dronning!

Tider har konsekvenseR!

Det ved dronningen!

Mette Frederiksen ser med gode grunde en helt i dronningen!

Hør statsministerens åbningstale i morgen!

Og trøst dine børn og unge!

Danmark kan igen stå sammen og se en fremtid!

Forklar begrebet en samlingsregering for dine børn!

Kunne godt tænke mig at man spurgte Søren Pape hvornår der kan gives skattelettelser for han har jo sagt at pengene skal være i kassen før man kan bruge dem så hvor hurtigt kan de spare så meget på det offentlige at skattelettelserne kan blive til virkelighed," som skal være en hjælp i den nuværende krise" bare en ting i den økonomiske plan som ikke stemmer.

Er der nogen der ved, hvem hjerneprutten Rasmus Prehn var ude på date med med sit ministerkreditkort?

Er der nogen der ved, hvem hjerneprutten Rasmus Prehn var ude på date med med sit ministerkreditkort?

Annonce