Annonce

“Den præcise dag betyder ingenting for mig”

Den radikale leder giver statsminister Mette Frederiksen en ekstra dag - den konservative Marcus Knuth korser sig”: “Det giver ingen mening”
Foto: Det Radikale Venstre/Michelle Berg
Sofie Carsten Nielsen, politisk leder, Radikale Venstre
De Radikale har som bekendt udstedt et ultimatum. Statsminister Mette Frederiksen (S) skal udskrive valg senest i forbindelse med Folketingets åbning. Ellers vælter De Radikale regeringen.

Men nu understreger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, at det er helt fint for hende, hvis valget ikke udskrives tirsdag, hvor statsministeren holder sin åbningstale. Udskrivelse af valget kan godt vente til onsdag:

“Den præcise dag betyder ingenting for mig,” understreger Sofie Carsten Nielsen nu over for Ritzau ifølge Politiken og uddyber:

det er helt fint med mig og os

“Og jeg kan også konstatere, at adskillige kommentatorer har noteret sig, at der bliver udskrevet valg onsdag. Og det er helt fint med mig og os.”

Konservative korser sig

Hos blå blok glæder man sig over, at der nu bliver valg, men De Radikales adfærd giver ifølge De Konservatives Marcus Knuth ingen mening:

“I dag er Folketingets åbning, og fra i dag havde Radikale lovet, at de ikke længere har tillid til Mette Frederiksen,” skriver Marcus Knuth i et opslag på Facebook og fortsætter:

“Men nu har Sofie Carsten Nielsen meldt ud, at Radikale alligevel giver Mette Frederiksen EN dag mere til at udskrive valg. Ellers udsteder Radikale et mistillidsvotum. På godt dansk må det jo betyde, at Sofie Carsten har tillid til Mette Frederiksen i dag, men ikke i morgen.”

Marcus Knuth konkluderer:

Jeg fatter ikke logikken hos Radikale Venstre

“Det giver ingen mening!” Og: “Jeg fatter ikke logikken hos Radikale Venstre”

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er fuldstændig ligegyldig, om det bliver i dag eller i morgen der udskrives valg! Torsdag er deadline og derfor er det en hel unødvendig melding fra De Radikale!

Interessant udmelding fra Sofie. Så kan Mette jo godt vente med at udskrive valg til juni 2023. Som planlagt.

Rasmus Hansen. Det vil være en god ide, så kan der også ryddes op i hvem Venstre der ryger ud.

Ole Simonsen

Så var han der igen - den virkelighedsfjerne Andreas Steenberg (R) - i DRs P1 her til formiddag.

Og man må for på AS at kravet om et utidigt folketingsvalg ikke kun har baggrund i 'minksagen', næææ de radikale er heller ikke tilfredse med den politiske linje. Det tror jeg gerne. Men folket har talt - og den stemme gælder i 4 (skriver fire) år! Sådan er demokratiet.

Så hvis de radikale ikke vil acceptere demokratiets præmisser så har de ingen plads i folketinget.

Det vil være en glidebane at efterkomme krav om utidige folketingsvalg valg hver et parti ikke får lov til at bestemme den politiske retning.
.

Nu er Kurt Jensen en klaphat, når han mener, at en regering kan sidde i 4 år ufortrødent, da Kurt Jensen naturligvis er klar over, at Socialdemokratiet er en mindretalsregering og sidder på støttepartiernes nåde. Derfor er De Radikale i deres gode ret til at vælge at trække støtten til regeringen, hvis de ønsker det og så skal der udskrives folketingsvalg.
Der er i grunden ikke noget som 'utidigt folketingsvalg', for Grundloven siger, at den siddende statsminister kan udskrive et valg når som helst, bare senest 4 år inden sidste valg.
Kurt Jensen kan med rette overveje, om han lige skal genoverveje demokratiets præmisser og hvad det vil sige at være en mindretalsregering i Danmark og ikke forvirre det med alle mulige forkerte antagelser.

Kh,

DN.

Åhh undskyld Daniel Nielsen fordi jeg trådte på din radikale ligtorn!
PS: tak for den pæne omtale af min person.

R giver ikke nogen noget, de kræver og desværre er det sådan, at det kan de gøre, men det klær dem ikke.

Magtfuldkommenheden hos Danmarks største parti er skiftet til Danmarks mindste parti!

magtfuldkommen adjektiv
BØJNING -t, ..fuldkomne
UDTALE [ˈmɑgdˌfulˌkʌmˀən] tip
Skjul Betydning
Betydninger

som besidder og egenrådigt udøver (absolut) magt
ORD I NÆRHEDEN magtsyg enerådende enerådig egenmægtig enevældig...vis mere
Sagen styrkede manges indtryk af overborgmesteren som egenrådig og magtfuldkommen Ritzau2000.

Zakæus

Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig. Han ville gerne se, hvem Jesus var, men kunne ikke for skaren, da han var lille af vækst. Så løb han i forvejen og klatrede op i et morbærfigentræ for at få ham at se, for han måtte komme den vej forbi. Da Jesus kom til stedet, så han op og sagde: »Zakæus, skynd dig at komme ned! I dag skal jeg være gæst i dit hus.« Så skyndte han sig ned og tog glad imod ham. Men alle, som så det, gav ondt af sig og sagde: »Han er gået ind som gæst hos en syndig mand.« Men Zakæus stod frem og sagde til Herren: »Se, Herre, halvdelen af, hvad jeg ejer, giver jeg til de fattige, og hvis jeg har presset penge af nogen, giver jeg det firedobbelt tilbage.« Da sagde Jesus om ham: »I dag er der kommet frelse til dette hus, fordi også han er en Abrahams søn. For Menneskesønnen er kommet for at opsøge og frelse det fortabte.«

Før Folketingets åbning brugte den kvindelig præst historien om Zakæus.

-Kom ned af træet, tolkede præsten.

Og tilhørerne grinede højlydt! Kameraet focusede på den radikale leder!

Senere røg alle partilederne ind i lignelsen.

Høje træer og magtfuldkommenhed forfølger menneskeheden.

Før som nu!

De radikale har givet Mette Frederiksen en dag mere til at være magtfuldkommen, men så overtager de radikale i de næste fire uger!

Hvem stafetten så overgår til står hen i det uvisse!

Men skoven er fyldt af bæredygtige træer i alle niveauer!

På Zakæus tid!

Og i nutiden!