Annonce

Så sker det: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde

Om få timer udskrives valget: Statsminister Mette Frederiksen (S) indkalder til pressemøde kl. 13 på Marienborg
Foto: Statsministeriet
Mette Frederiksen (S), statsminister, foran Marienborg
Statsminister Mette Frederiksen (S) har netop indkaldt til pressemøde kl. 13 på Marienborg. Det betyder, at der bliver udskrevet valg til Folketinget om få timer.

I en pressemeddelelse fra Statsministeriet hedder det om karakteren af pressemødet:

"Her vil statsminister Mette Frederiksen komme med en udtalelse. Det vil ikke være muligt at stille spørgsmål."

Den tidsindstillede radikale valgtrussel

Det har længe ligget i kortene, at der ville blive udskrevet valg denne uge.

For først i juli bekendtgjorde De Radikale, at man krævede et valg udskrevet senest i forbindelse med åbningen af Folketinget - som en konsekvens af den kritik, der er rettet mod S-regeringen i Minkkommissionens beretning. Og hvis ikke statsministeren udskrev valg, så ville De Radikale stille et mistillidsvotum til regeringen.

Tirsdag holdt statsministeren sin åbningstale i Folketinget. Og torsdag skal der efter planen være debat om åbningstalen. Og derfor har stort set alle politiske kommentatorer på det seneste været enige om, at Mette Frederiksen nok ville udskrive valget onsdag.

Tirsdag aften var statsministeren i krydsild i DR-programmet "Mød Statsministeren". Her spurgte udspørgeren, Kaare Quist, om han havde ret i, at Mette Frederiksen ville udskrive valget onsdag kl. 10.30.

Hertil svarede statsministeren - ret usædvanligt - "Tampen brænder".

Mette Frederiksen lod også forstå, at valgkampen ikke bliver alenlang. For hun oplyste over for Kaare Quist, at han roligt kan tage til Torino i Norditalien 6. november sammen med sønnen for at se Juventus spille fodbold.

Svaret tyder meget på, at valgkampen højst bliver fire uger lang.

Opdateres

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja valget udskrives, efter en fantastisk flot tale i går. Og valgretorikken er allerede startet, de er til at kaste op over, så magtsyge de blå partier er, alt kan de blive enige om, hvorfor så 6 partier, sågar Løkke har ændret holdning nu er det plan B der gælder, Jeg vidste det, den lusepuster. Alt det med en regering over midten har han ændret holdning om, nu skal aftale papiret bare være bredt, så hvis folk stemmer blåt fortjener de også det kaos og det resultat det vil give.
Radikale har virkelig dummet sig også mht sig selv.

Er
Helle Bockhoff ... - 4 oktober, 2022 - 16:02 - #29244
og
Helle - 4 oktober, 2022 - 16:02 - #29245
en og samme person?
.