Annonce

Så skete det: Vi skal til valg 1. november

Statsminister Mette Frederiksen (S) har netop udskrevet valg til Folketinget
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Så skete det: Statsminister Mette Frederiksen (S) har netop udskrevet valg til Folketinget. Det skete i forbindelse med et pressemøde på Marienborg.

Valget afholdes om knap fire uger. Nemlig tirsdag den 1. november.

I en kort udtalelse understregede Mette Frederiksen, at Socialdemokratiet er åben over for at indgå i "en bred regering  med partier fra begge sider af den politiske midte":

"I Socialdemokratiet går vi til valg på socialdemokratisk politik, som I kender os. Men vi er klar til både kompromiser  og til samarbejde. For i de svære tider, vi lever i, med den modgang verden står overfor og kriser, der griber hinanden, så er tiden er kommet til at afprøve en ny regeringsform i Danmark. Et mere forpligtende politisk samarbejde. Det vil vi gerne stille os i spidsen for."

en regering hen over midten nu er blevet Socialdemokratiets førsteprioritet

Den melding betyder, at en regering hen over midten nu er blevet Socialdemokratiets førsteprioritet. Hidtil har Socialdemokratiet haft en ren S-regering som førsteprioritet.

"Ejendommeligt"

Statsministeren lagde ikke skjul på, at det kan forekomme "ejendommeligt" med et valg nu midt i en international krise:

"Midt i en international krise - sikkerhedspolitisk, energipolitisk, økonomisk - så er det selvfølgelig ejendommeligt med et folketingsvalg. Det er ikke desto mindre det, der er ønsket fra et flertal i Folketinget," sagde statsministeren med en slet skjult hentydning til, at valg nu skyldes De Radikales krav om, at der skal udskrives valg senest i forbindelse med Folketingets åbning. Og hvis ikke statsministeren udskrev valget ville De Radikale udtrykke mistillid til regeringen.

Første stop Køge

Mette Frederiksen kaster sig senere i eftermiddag ud i valgkampen. Således møder hun vælgerne og deler roser ud på Køge Torv kl. 14.50 til 15.40.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så kom valget! Rigtig skidt udgangspunkt af et støtteparti vil vælte end at vente til næste år og se om meningsmålingerne ikke bliver bedre for rød blok. Desværre ser det ud til de blå kommer til og historien gentager sig igen med skuffede vælgere. Meget synd for Danmark vi skal trækkes rundt med Inger Støjberg, Pernille Vermund og så alle de andre. Løkke er luskerøv! Han kommer på ingen måder til at gå i en bred regering. Det er noget han bilder folk ind så de bliver tændt af hans projekt. Husk i 2017 der han ikke vil af med sin minister men udskrive valg hvis C væltet hende. Samme da LA året efter ville af med topskatten eller vælte hans regering. I begge tilfælde valgte han at hive dem i en VLAK-regering. En mand man ikke kan stole på. Så snart de blå har fået sit flertal så skal Løkke have betaling! Udlændingepolitikken vil han skide et stykke. Han bruger dem bare og giver DF, Danmarksdemokraterne og NB det vil have, så længe han kan få noget. Så falskt!
Mette Frederiksen er en stærk og dygtig statsminister. Godt nok ærgerligt ikke flere bakker op. Vi kan takke Sofie Karsten Nielsen for at give højrefløjen den bedste chance for at komme til. Hun kommer til at fortryde det og har skudt sig selv i foden, da hun højest sandsynlig ryger i oppositionen.
Jeg har kigget på de fleste meningsmålinger; der er kun få der peger rødt, og dem der gøre det, er meget lille flertal. Puhha!

Nej Tanya, det er ikke det flertallet viljfr. seneste gallup og Voxmeter samt i dag med 50 % til Mette F som kommende ny statsminister.

Nej Tanya, det er ikke det flertallet viljfr. seneste gallup og Voxmeter samt i dag med 50 % til Mette F som kommende ny statsminister.

Nej Tanya, det er ikke det flertallet viljfr. seneste gallup og Voxmeter samt i dag med 50 % til Mette F som kommende ny statsminister.

Nej Tanya, det er ikke det flertallet viljfr. seneste gallup og Voxmeter samt i dag med 50 % til Mette F som kommende ny statsminister.

Helle@ Ja kan se der sker ændringer. Så TV2 hvor rød blok har en overføring men irriterende med Løkke skal bestemme hvilken blok får flertal. Håber du har ret og Mette F fortsætter.

Jeg er takket være Pios podcast blevet klogere på, hvorfor der bliver udskrevet valg nu i stedet for bare at lade RV stege i deres eget fedt. Det er nemlig sådan, at selv hvis S taber valget, vil de stadig blive siddende som regering, indtil en ny regering er fundet. Og som meningsmålingerne ser ud, kan der efter min vurdering sagtens gå både måneder og halve år, før det sker.

For Løkke/Moderaterne vil jo kun støtte en regering henover midten (dvs. med deltagelse af RV men ikke S). RV vil ikke støtte en regering, som arbejder videre med Rwanda-planerne, hvilket udelukker det store flertal i tinget. DD, DF og NB vil ikke have RV med i nogen regering, og det vil S såmænd heller ikke. V og K vil ikke have nogen regering henover midten, og det vil DD, DF, NB og LA heller ikke. Og det tror jeg faktisk heller ikke S vil, det er efter mit gæt bare en taktisk udmelding, da vælgerne rigtig gerne vil (hvilket jeg ikke begriber), så V og K derefter står med opgaven at forklare vælgerne, hvorfor det ikke kan ske.

Nej, lad os dog for Guds, Danmarks og borgernes skyld få en ren rød regering.

Desværre kommer min drøm om en rød regering, hvor regeringen ikke behøver de Radikale, nok ikke til at gå i opfyldelse.

""en bred regering med partier fra begge sider af den politiske midte"
Håber det stadig ekskluderer RV, og for min skyld også SF - hvorfor stemme på SF når der er S???
Pia Olsen D har ikke format til en ministerpost.
Foretrækker absolut en S et partiregering.

Grundlovens §15
Stk. 2. Udtaler folketinget sin mistillid til statsministeren, skal denne begære ministeriets afsked, medmindre nyvalg udskrives. Et ministerium, som har fået et mistillidsvotum, eller som har begæret sin afsked, fungerer, indtil et nyt ministerium er udnævnt. Fungerende ministre kan i deres embede kun foretage sig, hvad der er fornødent til embedsforretningernes uforstyrrede førelse.

Er der udtalt mistillid til statsministeren og / eller et ministerium? I så fald: Hvornår - hvordan - af hvem? Altså noget formelt.
Hvis ja, så er der jo stort set lukket for nye love til langt ind i november - meget uheldigt i den nuværende situation
.

Hej Kurt
Jeg synes du skal nærlæse SF ernes program - der er flere ting der, som undrer mig ikke er Socialdemokratisk. Prøv at blive udfordret

Birger Munthe
Jeg har kigget på denne side:
https://sf.dk/det-vil-vi/aeldrepleje/
Mon der er noget af det S ikke vil?

"Vi skal sikre gode muligheder for, at ældre kan fortsætte med et aktivt arbejds- og fritidsliv, hvis de kan og vil". Muligheder - hvordan skal det ske?
Et højskoleophold i en uge koster ca. 5000kr. Mange penge. De der har en privat opsparing - for at have lidt ekstra at gøre godt med bliver straffet.
Beskatning af bruttobeløbet OG modregning af bruttobeløbet!!!
Vil SF ændre på det???
.

Jeg mener ikke det er alt der kan klemmes ind i Socialdemokratiets program, når jeg hører forkvinden lyder det spiseligt

Hvad er så svaret på spørgsmål 2?

Jeg mener ikke det er alt der kan klemmes ind i Socialdemokratiets program, når jeg hører forkvinden lyder det spiseligt

Nej, folketinget har ikke udtrykt mistillid til regeringen, så den fortsætter bare, indtil en ny regering er indsat. Formentlig en gang i løbet af 2023.

23 løsgængere på tre år!

Hertil 14 løsgående radikale missiler!

Så har vi det danske demokrati i en nøddeskal!

Folketingssalen demokratiets fælles udleveringsplads af anskuelser!

Men i gen lytter alle er på Facebook, Twitter, you name it!

Selvpromovering og valgkamp 24/7/365!

Utroligt at lovgivning har kunne finde sted!

Så kom valget!

Op i alle træerne! Og i alle lygtepælene! Ud på alle platforme!

14 partier mænd, kvinder, unge, gamle, lyshårede, mørkhårede, normale, unormale, lidt for enhver, men, men, men,….

“En regering hen over midten!”

Spændende hvor midten kommer til at ligge?

Der skal måles. Der skal vejes. Der skal fornemmes. Der skal bygges tillid.

Tirsdag den 2. november går det løs

Vægtskålene fyldes fra højre og Venstre .

Hvor peger pilen!

Hvor skal vi hen du?

Hvem kan man stole på?

Hvem kan holde længere end tre år?

19 grader, uden lys, en gang i bad om ugen, pludselig en tøjvask og tørretumbling til fem ører kWt .

Et Danmark i slowmotion mod en ny regering!

Hoveder du ser for sidste gang!

Mismod! Optimisme! Ligegyldighed!

Demokrati på speed!

Siger manden uden venner!

Manegen er klar for cirkus-hestene!

Cirkus Nemo! Så hatten passer!

Kvinder i velvalgte farver!

Mænd som de helst vil ses!

1. november!

Tyendets skiftedag
Offentliggjort af Jens Erik Villadsen i Tyende · 1 november 2019
Den 1. november var i århundrede skiftedag på landet.
Det var her karle og piger skulle fortsætte- eller finde en ny husbond.

Da jeg var barn og ung i 1950- og 60’erne var det stadig almindelig op til skiftedag, at man her i avisen kunne læse annoncer som: ”Konfirmeret dreng søges”, ”Voksen karl søges” eller ”Gift fodermester søges”. I sidste tilfælde var der i mange tilfælde blevet bygget et nyt fodermesterhus til gården.
Derimod fik den konfirmerede dreng og karlen nu typisk et loftskammer i stuehuset, mod før et hummer ved stalden. Det vender jeg tilbage til.
Derimod var der ikke så mange der annoncerede efter tjenestepiger på det tidspunkt. Det var mest enlige gårdmænd, der søgte efter en husbestyrerinde. Her kunne der være tilføjet ”Børn ingen hindring”.

1. november i ny udklædning!

Som jeg håbede, men alligevel ikke turde tro trak Mette Frederiksen 'en kanin op af hatten' da hun udskrev valget på Mariemborg.
Hun er kommet godt fra start i valgkampen, men det bliver noget af en gyser at følge med i.
Hverken Elleman eller Pape når tilsammen Mette Frederiksen til sokkeholderne. De er nu reduceret til til to kastrerede hanelefanter i Inger Støjbergs Cirkusmanege.
Det gælder for alt i verden om, at der ikke kommer et blå flertal
Mette Frederiksen er den bedste statsminister vi har haft, og hun har været manøvredygtig trods så meget modgang. Minksagen var noget lort, men den bør hun tilgives (jeg er jo heller ikke minkavler, og mener at minkerhverv helt bør forbydes)
Jeg tror og håber på at Mette Frederiksen kan vinde valget, selvom det unægteligt ser vanskeligt ud

Du Nynne og 70% af resten af befolkningen ønsker minkerhvervet helt lukket.