Landskendt Metoo-debattør er ny S-kandidat

Maria Gudme opstiller for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk kredsen i Københavns Omegns Storkreds
Foto: Privat
Maria Gudme, kandidat for Socialdemokratiet til Folketingsvalget 2022
Maria Gudme opstiller som kandidat for Socialdemokratiet til folketingsvalget i Lyngby-Taarbæk kredsen i Københavns Omegns Storkreds. Det skriver hun på Twitter og i en pressemeddelelse.

Maria Gudme blev kendt i Danmark som initiativtager til bevægelsen #enblandtos, som satte fokus på sexisme i dansk politik. Hun var en person i en lang række af kvinder, som blev udsat for krænkelser af tidligere overborgmester Frank Jensen.

Fra maj i år trådte Maria Gudme ind i Folketinget som stedfortræder for tidligere justitsminister Nick Hækkerup.

placeholder

Ligeløn og sundhed  

I en pressemeddelelse udtaler Maria Gudme, at hun vil kæmpe for et bedre sundhedssystem og ligeløn til velfærdsmedarbejdere: 

Vi skal kæmpe for ligeløn til velfærdens helte 

"Vi skal sikre fagligheden og tillid til velfærdsarbejdere over kold bureaukrati. Vi skal uligheden i sundheden til livs og investere i en værdig psykiatri.”

Ulighed i sundhedssystemet 

Udover ligeløn har Maria Gudme fokus på psykiatri og ulighed i sundheden bredt forstået.

"Mænd lever i gennemsnit 10 år kortere end kvinder. Der mangler forskning og behandling til alt for mange kvindesygdomme. LGBTQ+ personer bliver ikke set i sundhedssystemerne. Børn og unge venter for længe og ofte forgæves på at få den rette hjælp i tide. Derfor skal vi investere i forebyggelse og reformer af sundhedsvæsenet og sikre at psykiatrien fortsat prioriteres," udtaler hun i pressemeddelelsen.

Erfaring fra fagbevægelse og medieverdenen

Maria Gudme er uddannet i Dansk sprog og litteratur fra Københavns Universitet.

Hun har tidligere arbejdet som ungdomskonsulent i fagforeningen 3F, været ansat på Dagbladet Politiken og som konsulent for DeltagerDanmark.

I 2022 modtog hun Mathildeprisen fra Dansk Kvindesamfund i 2022 og Nina Bang-Prisen for sit arbejde med ligestilling. Maria Gudme har orlov fra Regionsrådet i Region Hovedstaden.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor meget erhvervserfaring har hun? Hvor kan man finde hendes CV? Er hun tømrer eller murer?

Altså udover hendes interne tur rundt i fagbevægelsens konsulentkarrusel, naturligvis. Nu forstår jeg bedre, hvorfor jeg skulle give 1.800 kroner om måneden for mit medlemskab af Dansk El-Forbund i en branche, hvor arbejdsløsheden er under 1 procent. Og de undrer sig over, at elektrikerne på pladserne melder sig ud.

Stor tak til Maria Gudme. Socialdemokratiet har brug for kandidater, som kan nå de unge.

-

Lige nu giver det pote til liberal Alliance, at deres formand, dokumentforfalskeren Alex Vanopslagh, spasser rundt på TikTok og imponere de unge med sjove memes og opspilede øjne, mens han danser jitterbug med sine fingre.

Det synes mange unge bare er pisse fedt. Uden overhovedet at have politikken for øje. De ser kun de sjove memes og bider mærke i det er Liberal Alliance. Og det kan være nok til deres stemme... Det er uansvarlig og valgrets alderen bør sættes op til 21 år for at undgå den form for valg propaganda. Ikke så sært, at netop Liberal Alliance vil have valgretsalderen sat ned til 16 år. Så kan de danse og spasse sig til de unge vælgere helt uden at snakke politik. Og mange hænger ved, når først de har truffet et valg som ung.

Men det er ikke politik, det er ikke demokrati. Det er manipulation af unge mennesker, som endnu ikke helt har fundet deres ståsted i livet og endnu ikke har styr på politikken og den konsekvenser.

Endnu et usobert tricks fra Det Blå Svindlerhold som vi kender dem. Usmageligt.

Det Blå Svindlerhold

16 ord om emnet
184 ord om Jeppe Lindhols had til DBS - stakkels Jeppe han kommer nok aldrig længere

"dokumentforfalskeren Alex Vanopslagh" hvornår har han fået en dom for det Jeppe Lindholm???
.

Det virker til at Maria Gudme savner en mand!

Det virker til at Maria Gudme savner en mand!

Det virker til at Maria Gudme savner en mand!

Annonce