Annonce

EL-ordfører klapper i om militante sympatier

Beskæftigelsesordføreren vil ikke redegøre for, hvorfor han på Instagram bruger udtryk og symboler, som knytter sig til den militante venstrefløj
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Jonathan Simmel (EL), medlem af Folketinget
”Alerta Alerta…”

Sådan skrev Jonathan Simmel, beskæftigelsesordfører og medlem af Folketinget under et videoopslag på Instagram 4. oktober 2022.

Videoen er filmet af Jonathan Simmel selv, hvor han går imod Christiansborg. Her ses en anti-islam-demonstration, og ved synet af demonstrationen knytter han næven foran kameraet. Som kommentar til opslaget skrev han ”Alerta Alerta...”

Udtrykket er, sammen med den knyttede næve, almindeligt brugt symbol på den militante venstrefløj, også i den antifascistiske og antiracistiske bevægelse Antifa i forbindelse med sammenstød med den militante højrefløj.

Fåmælt ordfører

Da Netavisen Pio torsdag fangede Jonathan Simmel over telefonen ville vi gerne have spurgt ham om, hvorvidt han synes, at brugen af symboler fra den militante - nogle ville gå så langt som til at kalde det for den voldelige - venstrefløj er foreneligt med en plads i Folketinget.

”Det har jeg ikke lyst til at gå ind i. Jeg opfatter Instagram som en ungdommelig platform, hvor jeg kan kombinere video og musik. Jeg ser det ikke som en politisk platform. Derudover har jeg ingen kommentarer,” lød det kortfattet fra Jonathan Simmel.

Videoen, som kan ses her, er tilsat et lydspor af nummeret ”På Den Anden side” af Pede B og DJ Noize.

Den 34-årige beskæftigelsesordfører og folketingsmedlem Jonathan Simmel er desuden faglig konsulent i FOA og medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse.

Han har før været på kollisionskurs med partitoppen for sine holdninger til forskellige sager.

Derudover er det ikke første gang, at han er blevet kritiseret for at udvise sympati for den militante venstrefløj, men så sent som i starten af september tog han i Altinget afstand fra politisk vold.

Uddybning

Efter denne artikels publicering sendte Jonathan Simmel en uddybende kommentar på SMS, som vi bringer herunder:

"Jeg er super ked af, hvis mit opslag kan sende et aggressivt signal. Det var overhovedet ikke min hensigt. Det var et forsøg på en kæk kommentar til den antimuslimske demonstration. Jeg beklager meget, hvis det kan misforstås. Og så tager jeg som bekendt klar afstand fra enhver form for politisk vold."

Opdateret 7. oktober kl 09.10 med uddybende kommentar fra Jonathan Simmel.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er jo velkendt, at han er en af de kuleskøre revolutionsfantaster, og det er kun hos EL, at han kan være ordfører for noget som helst - ja, måske også Frie Grønne, hvis han siger noget pænt om Pakistan ;-)

Men FOA? Helt ærligt!

Det er vel helt berettiget og naturligt, at Jonathan Simmel advarer imod fascisme, når han ser en demonstration som vedrører islam. Islam er nemlig en ekstremt fascistisk ideologi, helt på linje med nazismen. Faktisk skal det Hitlers forsvar siges, at han dræbte langt færre end den pædofile profet Mohammed, der som voksen havde en 9-årig sexslave i sit harlem, som han dyrkede analsex med for at undgå graviditet, jf. hadith.

Jeg vil derfor sige stor tak til antifascisten Jonathan Simmel for at råbe vagt i gevær, når han ser demonstrationer vedrørende fascismen islam.

”... Jeg ser det ikke som en politisk platform. Derudover har jeg ingen kommentarer,”

Den går ikke Jonathan Simmel. Udtalelsen / ytringen har jo samme betydning uanset platform - ellers går det da helt galt med hvornår vi kan tage udtalelser fra politikerne alvorligt.
.

Selvfølgelig råber enhver tro antifascist vagt i gevær, når han ser eller hører noget, der vedrører den stokkekonservative totalitære militante fascistiske nazi-ideologi nazi-islam. Pædofeten Mohammed, ham der som voksen havde en 9-årig sexslave i sit harlem, var et af Adolf Hitlers helt store forbilleder.

"This exchange occurred when Hitler received Saudi Arabian ruler Ibn Saud's special envoy, Khalid Al Hud Al Gargani.[14] Earlier in this meeting, Hitler noted that one of the three reasons why Nazi Germany had some interest in the Arabs was:

[...] because we were jointly fighting the Jews. This led him to discuss Palestine and the conditions there, and he then stated that he himself would not rest until the last Jew had left Germany. Khalid Al Hud observed that the Prophet Mohammed [...] had acted the same way. He had driven the Jews out of Arabia [...]"

Peter Jensen - hvad f..... har det med valg af platform til udbredelse af synspunkter at gøre??
Pas nu på at du ikke ender som Jeppe Lindholm