Pape om plejehjemspersonale: “Indianere”

”Jeg synes simpelthen, det er mangel på respekt,” siger formanden for FOA.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
“Hvad er det, der er behov for på ældreområdet? Der er vel ikke behov for, at der skal ansættes flere ledere eller alt muligt andet? Der er vel behov for nogle flere indianere derude til at tage sig godt af vore ældre.”

Sådan lød det, da statsministerkandidat, formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, onsdag formiddag i et interview med DR analyserede problemerne i ældreplejen.

Formanden for fagforbundet FOA, der organiserer hovedparten af de ansatte på landets plejehjem, Mona Striib, er mildt sagt ikke tilfreds med, at Pape betegner plejehjemspersonalet som “indianere”:

Hvilke indianere taler Søren Pape om

“Hvilke indianere taler Søren Pape om? Har han ikke forstået problemets alvor? Vi får flere ældre og børn og mangler allerede medarbejdere,” skriver hun blandt andet på Twitter.

Disrespekt

Over for Politiken betegner Mona Striib Pape-retorikken som udtryk for disrespekt:

“Problemet er, at man betragter rigtig mange forskellige faggrupper som nogle små brikker, man kan flytte rundt på i et eller andet spil. Jeg synes simpelthen, det er mangel på respekt.”

placeholder

 

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) er forarget over tonen fra K-formanden:

“Først talte Søren Pape om et omsorgsgen som løsning og nu det her… Men manglen på medarbejdere i ældreplejen vil jo blive markant værre med de konservatives besparelser og titusindvis af fyringer. Det løser hverken omsorgsgen eller ‘indianere’, Pape!,” skriver hun i et tweet.

placeholder

 

HK-formand: “Må jeg være fri”

Med bemærkningen “Først talte Søren Pape om et omsorgsgen” hentyder Astrid Krag til, at Pape i slutningen af august påkaldte sig en del kvinders vrede ved at omtale ukrainske, kvindelige flygtninge som nogen, der var i besiddelse af et særligt “omsorgsgen”.

Blandt andet faldt bemærkningen i den grad HK’s formand, Anja C. Jensen, for brystet:

“Der bliver godt nok bekendt kulør fra De Konservatives Søren Pape i disse dage. Tænk, at vi skal høre en statsministerkandidat putte kvinder i stereotype kønskasser på den måde. Må jeg være fri! Plejen har brug for faglighed m/k,” skrev HK-formanden på Twitter.

Formanden for pædagogernes forbund, BUPL, Elisa Rimpler, tilsluttede sig kritikken.

“Beskæmmende,” skrev hun således i debattråden til HK-formandens tweet.

Næstformand hos Fagbevægelsens Hovedorganisation, Nanna Højlund, kommenterede også på debattråden. Her fik Pape at vide, at han ud over at placere kvinder i stereotype kønskasser også lige får nedgjort pleje og omsorgsarbejde:

"Og en nedgørelse af det professionelle pleje og omsorgsarbejde. Det er et fag ikke et gen."

Pape: “Jeg er målløs”

Pape Poulsen skriver i et opslag på Facebook, at hans udtalelse om “indianere” bliver misbrugt af Socialdemokratiet i valgkampen. Pape selv mener blot, han har benyttet en talemåde om høvdinge og indianere:

Jeg er kommet til at sige indianer

“Jeg er kommet til at sige indianer, og nu er Socialdemokratiet dybt forarget,” skriver Pape Poulsen og fortsætter: 

“Vi er kun få timer inde i valgkampen, og den første bevidste misforståelse er allerede lavet. Et tv-klip bliver lige nu delt af Socialdemokratiet, hvor jeg siger, at der skal være flere indianere i ældreplejen.”

“Ja, du læste rigtigt. For de fleste kender nok vendingen ”færre høvdinge, flere indianere”. Underforstået: Færre chefer til administration. Flere varme hænder og mere omsorg.”

Pape Poulsen afviser, at han “sviner offentligt ansatte til ved at kalde dem indianere”:

“Jeg må indrømme, at jeg er lidt målløs. Det er en talemåde.”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Pape skyder jo fuldstændig ved siden af målet med sin kritik.

Ingen her misforstår jo talemåden med høvdinge og indianere, og ingen bliver forargede over udtrykket, de påpeger kun, at indianerne - altså de SOSU-uddannede - ikke kan trylles frem med et snuptag, som Pape åbenbart tror, og heller ikke bare kan importeres fra Filippinerne eller andre steder.

Uanset Papes ordvalg, så er hans forståelse for plejebehovet for ældre sikkert tidsafhængigt - altså kun så længe hans forældre har behovet.
Jeg har ikke den mindste tillid til Papes 'gode' intentioner
.

Som sagt min damer og herre, Det Blå Svindlerhold. De vil opdele den danske befolkning i et A og et B hold. A holdet er dem der er rige og dem der sidder på stillingerne med de høje lønninger. Efter Det Blå Svindlerholds kogebog skal de leve et liv i luksus uden begrænsninger. Og så er der B holdet. Det er køerne, som A holdet malker og lever deres luksus liv på. Husker du Papes topskattelettelser til de rigeste med op til 108.000 kr. årligt ektra i lommen for de vellønnede. Det er penge som føres direkte ud af lommerne på B holdet og ned i lommerne på Det Blå Svindlerholds A hold.

Og klimaet, det er vigtigt. Også for Det Blå Svindlerhold, som vil løse problemet ved at gøre B holdet så fattige, at de ikke har økonomi til forbrug længere. Kun økonomi til lige netop at overleve. Og tidlig pension til B holdet? Ha ha ha. Det kan du godt glemme, hvis Det Blå Svindlerhold for magten. A holdet kan derimod både forsætte med deres forbrug og flyrejser til de varme himmelstrøg og i øvrigt pensionere sig selv med opsparede midler som 50 årig, hvis de vil. B holdet må efter Det Blå Svindlerholds drejebog for Danmark derimod knokle til de bliver 74 år for fremtiden. Mange på B holdet vil aldrig nå den alder, men dør før tid af nedslidning og stress af det hårde liv deres dårlige økonomi vil forfølge dem med hele livet igennem. Særligt for vores børn, som ender på B holdet vil livet bliver særdeles hårdt, hvis altså Det Blå Svindlerhold kommer til at sætte dagsorden i Danmark.

Og det er der en god chance for de gør, hvis du stemmer på Inger Støjberg og hendes DanmarksDemokrater. Det skal du være klar over før valget.

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Flot Jeppe - der er ikke et øje tørt - hele 7 (skriver 'syv') gange DBS

Nu må de sidste tvivlere da være overbevist - eller??
.

Søren Pape: BagbordsINDIANEREN fra Viborg. 🤣

Hvor raffineret Jan - så fik du også lige 'udløsning' for dit had til homoseksuelle

Det er jo blot en talemåde der misfortolkes.

Ikke når det er Jan

Det er jo blot en talemåde der misfortolkes.

Pas på Hans-Christian, for Jan kan nemt finde på at bruge dit og andres navne og skrive det modsatte af hvad du eller andre mener. Det kan netop føre til misforståelser, som vi kunne læse herinde, bare for et par dage siden.

Ja, og herunder: Kurt Jensen - 6 oktober, 2022 - 19:30 - #29393

Og igen. Husk Inger Støjberg er Venstre pakket ind i Ord-Som-Er-Til-At-Forstå som fine saloner hvad i alverden det så er. Er der forskel på by og land? Ja. Selvfølgelig. Det har det været lige så længe den har været en by og land. Men Inger Støjberg har i årevis arbejdet i hærdigt for at gøre forskellene endnu større. Hun har, som mangeårig medlem af folketinget for Venstre, været med til at centraliserer magten i Danmark gennem kommunesammenlægningen, nedbrydning af sundhedssystemet, ødelæggelsen af daginstitutioner, ødelæggelse af SKAT for at nævne nogle. Så hvis nogen politiker i Danmark har skyld i ødelæggelsen af Danmark, så er det politikere som Inger Støjberg, som har hovedansvaret for ødelæggelse af Danmark gennem massive besparelser med krav om besparelser på 2% år efter år med Det Blå Svindlerhold. Og nu pludselig, som en trold der hopper ud af skuffen gør Inger Støjberg sig som den lille mands fortaler med ord der er til at forstå, fine saloner og Susie og Leo som backup band.

Helt ærlig. Hvor troværdig er det lige?

Det Blå Svindlerhold

"Og igen...." ja rigtigt Jeppe - vi har set det før - altsammen - indtil flere gange

så de 7 gange DSB i >>Jeppe Lindholm - 6 oktober, 2022 - 17:32 - #29375<< herover var åbenbart IKKE nok til at overbevise alle tvivlere

Helt ærlig. Hvor troværdig er DU lige Jeppe LIndholm?

Undskyld Jeppe.!
Jeg har ikke taget min medicin i dag.

Jan - du er for dum til ikke at blive gennemskuet!

Jan - næste gang du keder dig og ikke vil være dig selv - kan du så ikke lege at du er Jeppe Lindholm eller Ms Flutterby eller Thor eller Aksel Jensen (nå nej så meget kan du ikke finde ud af at skrive)

Den var go' Kurt, tak for et godt grin. Jan kan bare komme an, han ved jo ikke, at jeg er en hex og udfører candomblé (voodoo), jeg har en dukke klar :P

Ms Flutterby - jeg har tænkt om vi måske skulle have ondt af Jan - han må være en sølle stakkel - lidt lige som Putin: han kan ikke finde ud af at lege med og så forsøger han at ødelægge legen for dem der godt kan - han ER en sølle stakkel
.

Eller en russisk 'troller', hvem ved i disse tider.

Søren Pape - Danmarks mest troværdige løgnhals !

Så let og elegant kan det siges.

Sådan lyder det fra Pape:
“Vi er kun få timer inde i valgkampen, og den første bevidste misforståelse er allerede lavet. Et tv-klip bliver lige nu delt af Socialdemokratiet, hvor jeg siger, at der skal være flere indianere i ældreplejen.”
Men det er jo ikke helt den første, for Pape har jo i over et år ulideligt igen og igen diverteret os med sin helt egen bevidste misforståelse, nemlig at Mette Frederiksens i sin magtfuldkommenhed ulovligt nedlagde et helt erhverv ulovligt. Hun lancerede en beslutning i den misforståede opfattelse, at der var hjemmel for det. Men der gik da kun tre dage, inden hun erkendte fejlen overfor folketingets formand og offentligheden, hvorefter folketinget var den instans, der godkendte det fornødne grundlag for den på dette tidspunkt helt nødvendige handling.
Det var således folketinget, der faktuelt aflivede minken, og hvori ligger så meningen med påstanden magtfuldkommenhed? Og hvorfor har hele den borgerlige side brugt timevis af åbningsdebatten på at MF skal sige at hun begik en fejl, når hun både selv har sagt og beklaget det.
Man må selv dømme om, hvem der er gyllesprederen her.
Jeg har noteret at også Messersmidt (stud. Tugthus) og Støjberg (cand. Tugthus), er med på denne gyllespredernes galej (hjemmebanen?). Det er måske for at kapre vælgere hos Socialdemokratiet, men det er jo heller ikke af vejen, at sluge de vælgere hos hinanden, der helst ser sig politisk ledet af kandidater der enten er dømt for ulovligheder, eller står anklaget for det samme, uden at nogen af dem synes at lide af de fjerneste anfægtelser i den anledning.

Just præcis. Det var ulideligt, at se åbningsdebatten når de blå stillede spørgsmål eller gik på talerstolen, aldrig er så meget vrøvl fløjet gennem folketingssalen, så hurtigt.

De ved jo godt at de lyver og derfor er det også grotesk som Pape går i forsvarsposition og angler efter medlidenhed og fremstiller sig selv som en forfulgt uskyldighed. Han ville gladeligt sammen med de andre blå have ødelagt Mettes psykiske helbred, hvis han havde kunnet. Det vi så var mobberi af værste skuffe.
Var det forekommet på en uddannelsesinstitution eller i en børnehave, eller på en arbejdsplads, ville lederen straks være blevet fyret og de indblandede sent hjem og hele sagen meldt til politiet. Det vi så var det vi ellers som samfund kæmper så hårdt imod.

Valgets første Gallup varsler historisk skifte i dansk politik: »Det er virkelig en katastrofemåling«, mener altså Berlingske Tidende. Og alt inden for politik, som Berlingske Tidende kalder for en "katastrofe" er jo gode nyheder. Ikke. I den nye meningsmåling stor Socialdemokratiet og Mette Frederiksen til en stor fremgang. Det samme gælder Moderatere, som går markant frem. Det kunne tyde på den danske befolkning er positivt stemt for en midtsøgende regering hen over midten. Tilbage sidst i 90'erne husker jeg de store danske virksomheder var svært tilfredse med den Socialdemokratiske regering dengang, for den sikrede et stærkt stabilt og trygt Danmark, som var en win/win situation for alt og alle af landets borgere.

Velfærdsstaten har sikret en stor stabilitet i Danmark og for danskerne uanset finanskrise, corona krise og hvad der ellers har været og måtte komme. Mens andre lande har oplevet millioner miste deres arbejde og gå fra hus og hjem, miste deres pensioner har velfærdsstaten Danmark holdt hånden under befolkningen gennem kriserne.

Med de store udfordringer som vi efterhånden alle kan se kommer til os de næste mange år med mulig krig, klimakatastrofe og økonomiske udfordringer på et samlet niveau vi aldrig har set før, er sammenhold i befolkningen den aller vigtigste faktor for fremtiden. For det er den sammenholds- og fællesskabsfølelse vi har haft gennem tiden, og fortsat har, som har gjort os til et af de rigeste lande i verden og som har gjort os stærke.

Tillykke Danmark. Vi er på rette vej.

Du har ganske ret. Det er den vej det vender.
I Danmark flyver humlebien, fordi vi har fundet et Lagrange ligevægtspunkt, hvor vi ikke udsulter de lave indkomstgrupper gennem løndumping og working poor, men i stedet bevarer værdigheden for det meste af befolkningen, og dermed sammenhængskraften gennem vores overenskomstsystem. Det har den virkning, at virksomhederne strenger sig an for at producere effektivt, og at lavværdiselskaber sorteres fra og renses ud af bestanden af virksomheder.
En styret nedre grænse for fattiggørelse er i praksis et columbusæg, fordi vi alt imedens livet leves uden at efterlade de mest udsatte på perronen, og i stedet giver mulighed for uddannelse og social mobilitet, stiger konkurrenceevnen og velstanden. Det er den menneskelige rigdom, der er vores væsentligste aktiv
Et sammenhængende samfund bliver derved konsensuspræget og styrbart og tilpasningsdygtigt, men det er uhyre vigtigt, at vi erkender, at det også er sårbart overfor for store udsving, f.eks. liberale eskapader med social dumping. Vi skal og øjne for, hvad der kan gå galt i den balance, fordi dele af befolkningen søger suboptimering ud over, hvad modellen kan holde til.
At det er korrekt kan vi se af, at vi står på top 10 over verdens mest velhavende lande, at vi i internationale sammenligninger topper listen over erhvervsvenlige lande (Forbes og OECD), at beskæftigelsesgraden ligger helt i top og ledigheden helt i bund, at der er overskud på de offentlige finanser, overskud på betalingsbalancen (p.t. 8% af BNP), og at brutto ØMU gælden i Danmark ligger nede på ca. 33% af BNP - men er væsentligt lavere end landets tilgodehavender. EU foreskriver, at man skal holde ØMU gælden sig indenfor ca. 65% af BNP, og Danmark indtager en 4. plads blandt de stærkeste økonomier i Europa, og har altså nettoformue.
Man skal derfor ikke høre for meget på tågehornet Ellemann, der prøver at male et billede af dansk økonomi under den nuværende regering udhules. Det er rent bullshit.
Derimod skal man have et seriøst forhold til, at vores mixed economy er en delikat balance, hvor penge anvendt på velfærdssamfundet vist af erfaringen har en ikke agtet nytteværdi, der, trods det ,at den med al tydelighed er dokumenteret af historien, ikke agtes rimeligt i visse borgerlige liberalfundamentalistiske kredse. I lande som England og USA er den anderledes fraværende. Det er denne dynamik vi skal studere og forfine de kommende år, så vi ikke taber denne enestående mekanik på jorden.

Under denne valgkamp vil jeg, hvis jeg får muligheden for det og ser et af de blå partier ude for at føre valgkamp, så vil jeg gå hen og stille dem til regnskab. Jeg vil stille og roligt spørge dem om, hvorfor deres partiformænd/statsministerkandidater, står så bevidst og lyver om magtfuldkommenhed og minkene overfor den samlede danske befolkning, lige op i vores åbne ansigter.

Nej, jeg ved godt det ikke er dem der står på gaden der gør det, men de støtter det og er derfor lige så skyldige som dem der har sagt ordene. Og når de ikke kan svare sandfærdigt, så vil jeg stille og roligt blive ved med at spørge om det samme igen og igen. Lad dem prøve deres egen medicin.

Gud bevare Papes små apostle. Jeg tror mange har samme lyster, så de går en hård tid i møde :-)

Mon ikke det er ved at gå op for vælgerne, at kapitalismens vækstideologier ikke indeholder løsninger for fremtiden, nærmere tværtimod.

Hvad jeg håber snart kommer til at gå op for vælgerne er, at løsningerne i høj grad ligger hos dem selv. Vi skal forbruge mindre og forbruge smart, ikke kun fordi en finans- og energikrise tvinger os til det, men fordi verden ikke kan holde til det forbrug vi hidtidig har haft. Moderjord kan simpelthen ikke holde til det.

Engang var Søren Pape høvding i Viborg og indianerne havde frit spil til at løse opgaverne!

En squaw har det rette omsorgsgen både for børn og gamle.

Go West og Viborg toner frem på kortet!

Andelen af indianere er særlig stor i Alaska (19,6 procent af befolkningen), Oklahoma (13,4 procent), New Mexico (10,4 procent), South Dakota (10,0 procent) og Montana (8,1 procent). I dag er der officielt anerkendt 566 forskellige stammer, der lever i 355 forskellige reservater.

Som barn legede alle friske drenge cowboy og indianer.

Det er blot en drengeting med eget ordforråd!

At Søren Pape havde en lykkelig barndom med fri leg ude i det grønne, lyder næsten betrykkende!

Før skov-børnehavernes opfindelse!

Institutions-Danmarks socialdemokratiske velfærdsbarn!

Hulemanden Fogh er udskiftet med indianerhævdingen Pape!

Og nu "Grønlændere er Afrikanere på is". En Pape bemærkning, som tendere den til racisme. Og en statsministerkandidat fuldkommen uværdig. For slet ikke at tale om en statsminister. Så længe den man holder sin mund går det fint og "ordentlig". Men så snart han åbner den... OMG.

Annonce