Mette F. er mest magtfuldkommen i Berlingske: “Naturligt,” mener redaktør

En optælling viser, at Berlingske er det landsdækkende dagblad, som klart oftest har beskrevet Mette Frederiksen som magtfuldkommen.
Foto: Socialdemokratiet
I en artikel hos Kommunikationsforum kan man se en optælling via databasen Infomedia over hvor mange artikler, som landsdækkende danske dagblade har udgivet i perioden 1. januar 2019 til 1. oktober 2022. Her har man undersøgt, hvor mange gange ordet ”magtfuldkommen” indgår sammen med statsminister Mette Frederiksens navn.

Redaktør: ingen problemer 

Berlingske topper listen med 180 artikler. På andenpladsen ses Politiken med 106 artikler. Jyllands-Posten tegner sig for 91 artikler, Ekstra Bladet for 61, Information 52 og BT 18.

Chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen, finder det ganske naturligt, at avisen topper listen.

”Berlingske er et medie fra København, hvor magten i dansk politik er koncentreret, et medie som interesserer sig for alt det vigtige, der foregår på Slotsholmen og i dansk politik. Så det er nok kun naturligt, vi også skriver om den kritik, der har været mod den nuværende socialdemokratiske regering og statsminister,” udtaler Tom Jensen til Netavisen Pio og fortsætter:

”Jeg står fuldt og helt ved vores journalistik, også den kritiske vi f.eks. bragte under coronaen og i minksagen. Vi er altid kritiske over for de siddende magthavere, uanset partifarve.”

Forskel på dagblade 

Det er bemærkelsesværdigt, at Berlingske har udgivet godt og vel dobbelt så mange artikler med ordet “magtfuldkommen” som Jyllands-Posten, selvom begge dagblade har et borgerligt udgangspunkt.

”Jeg kan ikke gøre rede for forskellen mellem Berlingske og Jyllands-Posten, men jeg kan fortælle, at hvis man laver en tilsvarende Infomedia-søgning på ordene "blå blok" og "krise" i nøjagtig samme periode, så kommer der næsten fem gange så mange artikler op fra Berlingske som fra Jyllands-Posten,” lyder det fra Tom Jensen.

Han afviser i samme ombæring, at der ligger en bevidst redaktionel linje bag de markant flere artikler, som indeholder ordet ”magtfuldkommen” og statsministerens navn.

”Der ligger ikke en samlet, bevidst redaktionel overvejelse bag brugen af den slags udtryk. Men det er vist ingen hemmelighed, at Mette Frederiksen og regeringen har været under kritik i den retning,” slutter Tom Jensen.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Berlingske i dag har sat alle sine journalister til at sværte løs og tæve løs på statsministeren, de spytter gylle ud som fra en ketchupflaske under tryk. Men de gør regning uden vært. Folk kan godt tænke selv, de fleste i alt fald. Politikere som Alex V som er en gabflab og umoden, som optræder som en skoledreng mod den strenge lærer, uha nu har jeg været uartig fnis fnis. Når han hælder sit shit ud i en debat i FT salen mod MF.
Tænk hvis Berlingske brugte sine journalister til at tjekke andre partiers politik og om der er grobund i det.
Nej man har fokus ensidigt rettet mod en person og Tom Jensen fører an i hadkampagnen

Nemlig Helle. Tom Jensen er uden for fornuftens rækkevidde! Sådan er det bare.

Nemlig Helle. Tom Jensen er uden for fornuftens rækkevidde! Sådan er det bare.

Berlingske er en avis der lever af at ødelægge DK indefra. De ved endnu ikke at Danmark er andet end borgerlige enøjnerr.
Berlingske er ejet af en kapitalfond - og så længe der er tilskud til avisfrenstilling, er der noget der hedder Berlingske
At man har en politik der går ud på at støtte kapitalen og tilskudsordninger, så er man samtidig nødt til at lave fjendebillede af en kendt person som man så kan svine. Det er lidt ligesom med de kongelige - de kan heller ikke altid svare på den kritik de får.
Berlingske er et undergrundsblad - avis det bliver de aldrig

Helt enig i de sidste 2 afsnit.
Desværre bliver jeg ved med at betale for det (abonnement på B).
Hvorfor: læser primært udenlandsstof og læser ALDRIG lederen og politiske analyser. Farvede og ikke-objektive! På ingen måde OPLYSENDE.Redaktionel misforståelse: B’s læsere kan tænke selv. Tror jeg!
FRIT VALG er det borgerliges tema.
Gi’ nu journalisterne FRIT VALG i politiske informationsvinkler og -indhold og alsidighed, Tom Jensen, men den vinkel kan du ikke “styre”. Derfor sker det ikke. Og B’s journalister forbliver “tandløse”.
Trods pressefrihed ønsker du at styre og sende subjektive budskaber.
Hem sagde andre samfundsværdier……? Hør om dem hver dag på TV2 News.
Vh Carsten Sørensen

@ Carsten Sørensen,

Du skriver, "Desværre bliver jeg ved med at betale for det (abonnement på B).
Hvorfor: læser primært udenlandsstof og læser ALDRIG lederen og politiske analyser."

Når du beklager at du betaler abonnement til højrefløjens propaganda-megafon, hvorfor læser du ikke bare udlandsstoffet i nogen af de udenlandske aviser? Som f.eks. 'The Independent' https://www.independent.co.uk/news/world eller 'The Guardian' https://www.theguardian.com/international , her kan du få internationale nyheder, 'straigt from the horse's mouth'. Når begge aviser beskrives som 'liberale', skal man huske på at 'liberal' i UK og liberale i Danmark, ikke kunne være mere fjernt fra hinanden. Begge aviser ligger til venstre for midten. Når man snakker om liberale i Danmark, så snakker man om 'frihed' for de øverste klasser og dem med de højeste indkomster, sådan er det ikke ude i verden. LA misbruger ordet liberal.

Helt enig i de sidste 2 afsnit.
Desværre bliver jeg ved med at betale for det (abonnement på B).
Hvorfor: læser primært udenlandsstof og læser ALDRIG lederen og politiske analyser. Farvede og ikke-objektive! På ingen måde OPLYSENDE.Redaktionel misforståelse: B’s læsere kan tænke selv. Tror jeg!
FRIT VALG er det borgerliges tema.
Gi’ nu journalisterne FRIT VALG i politiske informationsvinkler og -indhold og alsidighed, Tom Jensen, men den vinkel kan du ikke “styre”. Derfor sker det ikke. Og B’s journalister forbliver “tandløse”.
Trods pressefrihed ønsker du at styre og sende subjektive budskaber.
Hem sagde andre samfundsværdier……? Hør om dem hver dag på TV2 News.
Vh Carsten Sørensen

Og så sammenligner redaktøren ét værdiladet ord, 'magtfuldkommen' med to neutrale ord, 'blø blok' og 'krise'. Han sammenligner æbler med pærer.

LAs Opslag af en formand at være er en joke, sjældent har man set sådan en knægt føre sig frem. Han er kunstig hele vejen igennem. Han fører sig frem og ligner en der lige har forladt Herlufsholm. Han virker totalt kold og empatiløs. Og meget selvoptaget.

Tom Jensens og Berlingskes læsere må være mentalt retarderede, hvis de køber hans ubegavede påstand om, at der sørme ikke ligger blå politiske motiver bag den konstante borgerlige hjernevask de udsætter deres læsere for.

Hvordan kan en leder af en MINDRETALSREGERING være magtfuldkommen ?

Magtfuldkommen i de borgerliges kontekst er umulig i det danske demokrati, de har 'opfundet' begrebet til lejligheden og er udemærket godt klar over, at det ikke tåler en analyse og at det forvansker situationen og er løgn. Det er de ligeglade med, bare det kan hive tæppet under Mette væk og give dem valgsejren. Æreløse er det jeg kalder dem.

Det er såmænd ikke spor overraskende, at toppen af fantasiløshed udgøres af Berlingske og dem lige bagved. Det overraskende er egentlig mest, at BT er SÅ meget bedre på den front end deres egen storebror.

En avis som Berlingske Tidende er der vist ikke rigtig nogen, som kan tage alvorlig længere.

Tom Jensen vrøvler, når han påstår at Berlingeren ville være ligeså kritisk over for en blå regering som de er over for Mette Frederiksens.
. Man bliver ikke redaktør i det berlingske hus, hvis ikke man har sværget faneeden til de blå. Martin Krasnik - redaktør på Weekendavisen - er et glimrende eksempel på en glimrende journalist, der er forvandlet til en dikkende lammehale for de blå. Vi så det, da han angreb bl.a Politiken for omtale Papes "rejsediplomati"

Hvis de var lige så kritiske overfor de borgerlige politikere, så ville dagens avis (Berlingske) være fuld af artikler der stiller spørgsmål til, hvorfor de borgerlige politikere i folketingssalen står og lyver og fordrejer sandheden (lad os kalde en spade for en spade). Men man kan jo håbe.

Mette Frederiksen er på ingen måde MERE "magtfuldkommen" end øvrigheden fra de "blå partier".
Liberal alliance er f.e.x et godt eksempel.
Ser gerne Mette Frederiksen blive ved roret. I en "rød blok" regering.

.
Enig.
.
Magtfuldkommen = politikere = Blå blok

Hvem er egentlig egenrådig? Er det mon en egenrådig person*, der beskylder den anden for at være egenrådig?
(*Oversættelse = "JEG vil også bestemme og have min vilje - ellers stamper jeg i jorden, og sviner dig til i medierne).

Hvem er magtsyg? Er det endnu en magtsyg**, der beskylder den anden for at være magtsyg?
(**Oversættelse = "JEG vil også have magt og have min vilje - ellers stamper jeg i jorden, og kalder dig magtsyg i medierne).

.........

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har haft lyst til at læse Berlingske - Det er faktisk et citat fra Pernille Rosenkranz - men det kunne ligeså godt være kommet fra mig selv -

Når man er valgt til Statsminister er man forpligtet til at tage magten og udvise lederskab. Hvem skulle ellers?

Såvel Berlingske Tidende og Jyllands Posten, samt ikke mindst hele blå blok uden undtagelse burde skamme sig nok sp meget for den omtale de har ført mod Danmarks Statsminister, som har løst opgaven fremragende fra den ene alvorlige krise efter den anden.

Sådan en præstation er vist aldrig set før i nyere dansk historie. Ikke så sært blå blok er gået i total panik.

Og så er såvel Berlingske Tidende og Jyllands Posten delvis betalt af danske skatte ydere gennem en solid statsstøtte. Har Frøken Støjberg mod haft det med i sine fine saloner og krasse udfald mod danske kulturstøtter, som modtager en livslang økonomisk støtte? Nej vel, det har Frøken Støjberg ikke. For det forager ikke hendes potentielle vælgere nok.

Erik Johansen - du har lavet du hjemmearbejde - du har glemt noget.

Redaktionel produktionsstøtte i 2022:
Netavisen Pio 486.462,10

https://journalisten.dk/her-er-modtagerne-af-mediestoette-2/

Der er en klar forskel på hvilken side Journalisten står på politisk, på liberal eller social aldrig har liberalisterne været andet end sociale nassere, derfor må og skal pressen være total uafhængig af borgelig og socialistisk indflydelse på hvad de skriver ( Økonomien), på den anden side har jeg ingen ambitioner om at det kan blive en realitet idet alt er gennemsyret af politik, men lige fordelingen er meget skæv, idet det er jo de rapkæftede som får det sidste ord.

Berlingske er i dag ejet af en belgisk mediegruppe, som igen er ejet af...?
Et godt sted at starte er måske denne artikel om de allerstørste kapitalforetagender i verden:
https://basedunderground.com/2021/06/15/blackrock-and-vanguard-the-same-...

Hvis vi vil have bare en lille chance for at redde klimaet skal produktionen betydeligt ned. Som en god start kan arbejdstiden sættes ned til 30 timer ugentlig. Ud over at nedsætte klimabelastningen vil det ligeledes løse en del andre udfordringer i vores såkaldte moderne samfund. F.eks. behøver små børn ikke være så længe i daginstitutioner. Det betyder vuggestuer og børnehaver kan skære betydeligt i deres åbningstider og dermed mindske behovet for personale, som er en mangelvare. Vi for mere tid til at leve og have samkvem med vores børn og forældre, bedsteforældre. Stress niveauet vil falde mærkbart. Nedslidningssygdomme og livsstilsygedomme vil falde.

Den væsentligste årsag til vi er ved at ødelægge livsbetingelserne på Jorden er et absurd opreklameret forbrug af alverden latterlige ting og sager, som vi slet ikke har brug for når det kommer til stykket. Vi har bare vænnet os til det. Ikke bare et hus, nej, et sommerhus skal der også være. En bil? Nej tak du. To eller gerne tre og en smart cabriolet oven i. Vores liv er bygget op om status ved at eje en masse. Intet andet tæller i denne her markedsorienterede forbrugsverden af ting og sager vi slet ikke har brug for. Vi er blevet forbrugsnarkomaner og sætter hellere end gerne Jorden på spild for det næste fix.

Som jeg skrev andetsteds:

Jeg mærker moderjord vånde sig under vægten af vore gerninger

og

Vi er nødt til at redde os selv.......fra os selv!

Som tæske rig kan jeg kun glæde mig over udviklingen. Jeg tjener kassen på de husleje forhøjelser jeg kan sende ud til mine kære lejere efter nytår. Der er intet så godt som den liberale kapitalisme for sådan en som mig.

Og det bedste er, I har selv valgt det i vores demokrati, I har selv valgt min frihed på Jeres bekostning. Det er pga. af Jeres arbejde jeg kan leve et liv i den vildeste luksus. Klimabelastning? Ha ha ha

Mange tak for det.

Hvordan kan det værre at Journalister, med Tom Jensen kun er medløbere, dette pga. det er ikke Berlingske og deres journalister der er opfindere af had udtrykkene, når jensen skriver at det er mest ovre there man skriver til, da kunne vi andre ønske os nogle sandruelige Journalister der skriver til oplandet.

Berlingske Tidende er Det Blå Svindlerholds propaganda apparat sammen med CEPOS. "Avisen" levere ikke længere nyhedsformidling, men udelukkende propaganda, som understøtter Det Blå Svindlerhold. Også selv om det gælder slag under bæltestedet. "Avisen" bør fratages sin statsstøtte på den baggrund.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Her gik jeg lige og troede at vi kunne slippe for Jeppe Lindholm DBS på en søndag - men nej han vil ikke lade en chance gå forbi sig - den stakkel

Jeppe get a life
.

.
Cepos-Berlingske (ultraliberal snob-avis for "det rige fine bedre borgerskab" i Nordsjælland og penthouselejlighederne i København) ELSKER at sparke nedad på danskerne. ELSKER at sparke på arbejdsløse (kontanthjælpmodtagere/dagpengemodtagere). ELSKER at sparke på det arbejdende folk (og fagforeninger). ELSKER at sparke på det offentlige. ELSKER at sparke på offentlige ansatte, som de der uduelige mennesker. ELSKER at sparke på alt hvad der er rødt. ELKSKER at bruge (skjulte) Cepos-udtalelser. ELSKER at bruge såkaldte "eksperter" fra Cepos-sekten. ELSKER at sparke på ydelser. ELSKER at fordreje og fremhæve alt blåt liberalisme positivt og rødt er KUN negativt i Berlingske. ELSKER at hetze Mette F. (BT hører under Berlingske Media). ELSKER at være blå propaganda medie.
Men Berlingske elsker også deres statsstøtte og fik kapret radio 24/7 så de kunne gafle lidt flere støttepenge, fra Staten som de hader og (velfærd)fælleskassen som de også hader.
Berlingske der (muligvis) magtstyrer og opdrager deres journalister med hård hånd til at være ultraliberalister. Gad vide om de ansatte må være medlem af en social fagforening og a-kasse, hvis nu de som journalister bliver smidt på porten af macho-chefen på Berlingske.

...........

Andre kommentarer:

SØREN PAPE ER VIST BLEVET TALERØR FOR CEPOS-SEKTEN,
OG DER MANIPULERES FORTSAT MED KONTANTHJÆLPSBELØBET
https://piopio.dk/nu-siger-pape-det-ligeud-dagpenge-og-kontanthjaelpsmod...
......

ALEX VANOPSLAGH NYDER SELV AT FÅ VELFÆRD OG OMSORG – MEN ANDRE (UNGE) SKAL VÆRE "ROBUSTE" OG MÅ IKKE FÅ OMSORG
https://piopio.dk/vanopslagh-bryder-tavsheden-en-lidt-pinlig-situation#c...
......

BIDROG SØRENS PAPES MAND MED ARBEJDE I DANMARK?
https://piopio.dk/hk-formand-i-angreb-paa-pape-putter-kvinder-i-stereoty...
.......

APROPOS KRIMINELLE, APROPOS MÆND, APROPOS NYE BORGELIGE
https://piopio.dk/vermund-vil-importere-au-pair-piger-til-hjemmeplejen#c...
......

Annonce