Ny måling: Uffe trækker Alternativet op over spærregrænsen

Partistifterens opsigtsvækkende tilbagekomst til liste Å giver pote i ny Voxmeter-måling - De Konservative er dykket til under ti procent
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Uffe Elbæk, folketingsmedlem (Å), medstifter af Alternativet
De Konservative er nu nede under ti procent ifølge en dugfrisk Voxmeter-måling for Ritzau. Mere præcist står De Konservative til kun 9,8 procent. Det er mere end to år siden Pape Poulsens parti har ligget så lavt. Dermed ser det ud til, at de mange sager omkring partiformand Søren Pape Poulsen ikke ligefrem falder i vælgernes smag.

Senest er Pape Poulsen hen over weekenden kommet i voldsom modvind blandt grønlandske politikere for udtalelsen om, at Grønland kan sammenlignes med "Afrika på is". Også danske politikere har kritiseret Pape for at sammenligne Grønland med et udviklingsland.

Venstre også i tilbagegang

Samtidig med den konservative tilbagegang går Venstre også gået tilbage i forhold til seneste Voxmeter-måling fra fredag. Fra 14,6 procent til nu 13,8 procent.

Blå blok kan til gengæld glæde sig over, at Dansk Folkeparti - modsat fredag - nu kravler op over spærregrænsen. DF står således i dagens Voxmeter-måling til 2,3 procent.

Der er en mindre fremgang til både Nye Borgerlige og Liberal Alliance i forhold til i fredags. Men samlet står blå blok svagere på denne side af weekenden - end før weekenden.

Blå blok står således til kun 45,7 procent af stemmerne - svarende til 79 mandater

Blå blok står således til kun 45,7 procent af stemmerne - svarende til 79 mandater. En tilbagegang på to mandater i forhold til fredag.

Alternativet inde

De røde partier går til gengæld samlet mandatmæssigt frem til nu 89 mandater - mod 88 i fredags.

Socialdemokratiet er fortsat oppe over 27 procent, men taber pusten i forhold til i fredags, hvor partiet nåede op på en tilslutning på 27,5 procent. Dagens Voxmeter-måling giver S 27,1 procent af stemmerne.

De Radikale fortsætter den nedadgående kurve og ender i dagens måling på 5,0 procent. SF går 0,4 procent frem i forhold til fredags og lander på 8,7 procent. Enhedslisten går til 0,4 procent tilbage og får opnår i dagens måling 6,7 procent.

Når der alligevel er fremgang for den røde blok, skyldes det, at Alternativet for første gang meget længe ser ud til at få en periode mere i  Folketinget. Partiet opnår lige akkurat de påkrævede to procent - svarende til fire mandater.

Dermed ser det ud til, at Uffe Elbæks opsigtsvækkende tilbagevenden til Alternativet er blevet taget godt imod blandt vælgere, der især er optaget af klimaudfordringerne. Det samme er Grøn Alliances beslutning om at smelte sammen med Alternativet.

Å: Smuk måling

Alternativet modtager nyheden med glæde.

Således betegner partiets folketingsmedlem, Torsten Gejl, nyheden som "smuk":

"Der er stadigvæk langt hjem. Men tænk sig at vi skulle komme til at se så smuk en måling igen. Tak til alle Alternativister," skriver han på Twitter. 

placeholder

 

“Positiv udvikling”

Uffe Elbæk glæder sig over den positive udvikling:

“Det er en glædelig nyhed, men selvfølgelig kan vi ikke sige, at den er hjemme, men altså absolut en positiv udvikling. Det er flere år siden Alternativet har stået til at få en ny periode i Folketinget,” siger Uffe Elbæk til Netavisen Pio.

Det er ikke helt crazy, men den her måling understreger den positive udvikling

“Det er ikke helt crazy, men den her måling understreger den positive udvikling,” tilføjer Elbæk - med slet skjult hentydning til Elbæks legendariske første kommentar, da det i 2015 stod klart, at Alternativet strøg ind i Folketinget med ni mandater:

“Jamenarhjmendetdetmennådethvad... hvor er det crazy, det her, mand!”

Voxmeter præsenterer dagens måling således på Twitter:

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er hvad der sker, når man ikke lytter til grundlovsgiverne, der forbød fremmede og modtagere af fattighjælp valgret. En dag kan tilvandrede muslimer på passive ydelser stemme for, at hårdtarbejdende danskere skal knokle endnu hårdere for at forsørge og behage dem.

Man burde melde dig til politiet for racisme!

Mr. Flutterby, jeg tror Peter Jensen er en troll, som ikke er helt vel i hovedet, de indlæg der kommer derfra taler jo sit eget sprog.

Helt enig, måske endda en russisk troll, lol

Ms Flutterby

Kære Ms Flutterby
Hvis du vil have fat på politiet, så ring 114 eller besøg politi.dk.

Alle udlændinge, som har permanent opholdstilladelse i Danmark og som har været bosat her i 10 år+ skal have stemmeret til folketinget. Slet ingen tvivl om det.

Kære Erik Johannsen
Dit forslag er forbudt, jf. grundlovens §§ 29 og 44.

Undskyld.

Jeg havde ikke taget mine piller, da jeg skrev det!

Jan, keder du dig?

Hvor kan du vide at det ikke er Peter Jensen der har skrevet det med at glemme at tage sin pille? er det et alias for dig eller er det din bror?

Ja, det kunne meget vel passe med at det Jan, at bruge andres profil til at skrive kontroversielle udsagn. Det ved Kurt Jensen alt om og vi andre også, så nej, du tager fejl.
Nøjagtigt det samme skrev han nemlig i sidste uge, hvor han brugte Kurts navn.

Enhver kan skrive ethvert indlæg i ethvert navn herinde. Det betyder ikke, at det nødvendigvis er rette person.

Med venlig hilsen
Adolf Hitler

Ja det er en god måling for rød stue og især for S. Jeg vil nu protestere imod at Mette F skal duellere med to alfahanner samtidig, når de starter på deres mink chikane retorik, så er det altså for træls for os vælgere at høre på. Hvis ikke de kan andet, så burde de ikke deltage og slet ikke to af slagsen. Når de vælger at stille to kandidater op skal de to kandidater også duellere, alt andet er uretfærdigt. Det synes jeg S skal gå i mod. Heldigvis er Mette F så skarp at hun godt kan tackle dem begge , men fair er det ikke.

Helle@ Jeg tror ikke man skal tage fejl af Mette F mht. i går, hvor de fleste medier "kåret" Ellemann som vinderen. Mette F er en taktiker, så hun lader da bare drenge gå løs, men jeg tror hun er typen der forbereder sig, holder sig i sit gode skind, og når tiden er inde, giver hun "slag" tilbage. Det gør ikke noget at lade drengene tro de har vundet *LOL. I øvrigt; pinlig Pape og hans forsøg på undskyldning til Grønlændere med hans "Afrika på is". Den er ingen ting værd når han samtidig beder Mette om at sige undskyld til minkavlere. Minkavlere som alle ved er borgerlig og aldrig nogensinde kunne stemme på S, minkavlere der for nogle år siden, før vi nogensinde hørte om dem; sagde (flere af dem) at deres branche var uddøende og de skulle finde noget andet at lave. Interessant så snart de kom i fokus ved hjælp af blå politikere, at det var ked af det Mette "havde gjort mod dem" med tårer i øjnene i døgndrift som kosntant kørt på på News.
Pape har vidst set for meget amerikansk politik, da de benytter sig meget af begrebet: whataboutism. Opfører sig som små børn, nu har jeg sagt undskyld, så skal du også...Så plat.
Nu ved jeg godt det ikke er det rette forum for sådan noget alternativt herinde, men nu må vi se om min favorit astrolog får ret, han mener nemlig Mette F har den bedste "chart" og at hun fortsætter som statsminister selvom valgresultatet bliver et mudret billedet. Pape har den dårligste af alle 3 og kommer ikke til at vinde, dog har Ellemann også god "chart" men vinder ikke da han er for uerfaren. Det er sjovt med astrologi men vi må se om det holder.

Din astrolog kan udmærket have ret, jeg spåede jo selv ca. 30 %, vil hun slutte på mod valget og der kommer, tror jeg, rent rødt flertal, derfor kan hun godt være åben overfor bred regering over midten, vi får se.

Pape virkede meget presset, og spillede frisk fyr, han virker forkert, Ellemann, ja han var da bedre end sidst, men han er altså arrogant på en nedladende måde. Ingen af de i blå blok når MF til sokkeholderne.

Jeg håber også på en ren rød regering, hvis muligt (det bliver det nok ikke) uden de radikale. Gør det det, har de radikale kun sig selv at takke.

Når først man påkalder sig stjernetydere og den slags, så har man efter min mening mistet fornuften og al troværdighed. Vi burde kunne stole på videnskaben, ikke på spåmænd eller spåkoner.

For en gangs skyld har du ret, at tro på astrologi er rent FUP og Fidus.

Kære Helle,

Som det sandhedssøgende menneske jeg er, kan jeg næsten ikke holde ud, at høre på Papes og Ellemanns (+de andre borgerlige kandidaters) løgne og fordrejning af sandheden. Det er ganske enkelt grufuldt. Jeg håber at danskerne er intelligente nok til at kunne gennemskue dem og at de bliver så trætte af deres kæften op, at de vender alle ryggen. Jeg håber at dette kommer til at betyde, at de har skudt sig selv i foden.

Alternativet er for første gang i lang tid over spærregrænsen på 2% i meningsmålingerne. Hvis de entydigt melder ud de peger på Mette Frederiksen som statsminister, så får de min stemme.

For med Alternativet i folketinget efter næste valg, så er der ingen tvivl om landets statsminister forsat hedder Mette Frederiksen.

Men der er endnu større chance for at hun bliver genvalgt, hvis du stemmer på hende.

Er det sikre valg ikke bedre, end at stemme på et parti der på dagen risikerer ikke at komme ind og på den måde lade sin stemme gå til spilde og risikere at det giver magten til de blå?

Hvem er dem, der stemmer på Frie Grønne, forstår ikke at de ikke går til Alternativet,
Min stemmeseddel, behøver ikke være så lang, skal kun bruge toppen, og finde, den jeg stemmer personligt på

Bøje -
Også min tanke - Hvis de virkelig ønsker en platform for den grønne og klimavenlige dagsorden - Så bør de søge sammen i Alternativet - hvor muligheden for at opnå mandater til folketinget begynder at tegne et billede af at kunne lykkes -
Men angående de Frie grønne så har jeg en opfattelse af at det mere drejer sig om en personligt ambitionsniveau for den nuværende leder - end den grønne dagsorden -

Forklaringen er enkel - Sikandar Siddique (han tror han kan gå på vandet = totalt naiv)

Hos Yougov ligger S nu på 29,3 procent i den nye måling.
Det er sgu svært at være negativ lige nu.

Hvis Sikandar Siddique fra Frie Grønne virkelig vil fremstå som den "grønne frelser" skal han overbevise de ca. 1,5 milliarder muslimer at de skal spise svinekød, da det har en mindre CO2-udledning pr. kg. end både okse-, lamme- og kyllingekød. Iflg. Google udleder fremstilling af 1 kg. oksekød 52 kg. CO2, 1 kg. kyllingekød 5,5 kg. CO2 og 1 kg. svinekød 4,6 kg. co2.

Annonce