Splid i blå blok: K vil afskaffe minimumsnormeringer

De blå partier er uenige og Socialdemokratiet kritiserer de Konservatives udspil.
Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K)
De Konservative vil afskaffe minimumsnormeringerne, som blev aftalt i slutningen af 2020 mellem S-regeringen og dets tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten samt Alternativet.

”Vi går ikke ind for minimumsnormeringer, og derfor er det ikke noget, som vi har tænkt os at praktisere, siger politisk ordfører Mette Abildgaard, De Konservative, til Jyllands-Posten.

Med K-meldingen er der splid i blå blok om minimumsnormeringer.

Både Venstre og Danmarksdemokraterne støtter således op om minimumsnormeringerne.

Mette Abildgaard understreger i den forbindelse over for Jyllands-Posten, at De Konservative ikke har noget principielt imod minimumsnormeringer i daginstitutioner. Men De Konservative mener ikke, at det er noget, som politikerne på Christiansborg skal blande sig i. Det skal i stedet være op til de enkelte kommuner.

Det vil ramme børn og unge hårdt

Hos Socialdemokratiet er man mildest talt skeptiske over for udmeldingen fra De Konservative. I et debatindlæg i Netavisen Pio mandag retter børne- og undervisningsordfører, Jens Joel, en skarp kritik af forslaget: 

”Det vil ramme vores børn og unge hårdt, og det er det modsatte, der er brug for, hvis vi skal den alt for store mistrivsel til livs. Det er desværre ingen overraskelse,” lyder det fra Jens Joel.

I slutningen af 2020 indgik regeringen en aftale med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om minimumsnormeringer i daginstitutioner.

Aftalen betyder at der fra 2024 gælder krav til hvor meget pædagogisk personale, der skal være ansat pr. barn i landets daginstitutioner.
 

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

V og K er uenige om minimomsnormeringer, Arnepension, topskattelettelser, skolereformen, landbruget og CO 2 afgiften, det var bare nogle af de ting, som de to alene kunne debattere. Og de andre blå partier stiller ultimative krav, som ikke kan honoreres, så enighed, velbekomme, den findes ikke hos de blå.

Kapitalismen har en alvorlig altafgørende systemfejl. Kapitalismen er psykopat.

De blå har holdt pressemøde omkring frit valg de blå går til valg på at man må sige nej hvis der kommer en med en anden hudfarve og har tørklæde på må de sige nej tak til hjælpen så må de blå selv tage ud til den ældre og gøre rent for hvis alle skulle være så ubehøvlede som jer i blå lejr kommer vi til at mangle dobbelt så megen hjælp men hvis de siger nej tak til hjælp må de ikke have behov for hjælpen og må klare sig selv kan de to som ville være statsmænd ikke få det ind i deres små hjerner i bliver aldrig statsmænd i når ikke Mette som sand stats kvinde i har nedgjort hende i over 3 år sammen med de borgerlige aviser hvis ulykken skulle være ude og en af jer skulle vinde guderne forbyde det vil jeg ønske i får samme behandling som i har givet Mette. Ellermand står og lyver på presse mødet Mette vil ikke bestemme over Danskerne men finder løsninger for dem han er latterlig at høre på man bliver hel bange hvis sådan en vannebee får magten gys gys gys

Kære Mette A.
Minimumsnormeringer er god og fornuftigt beslutning.
Den skaber trykhed, det er jo ikke alle, der som dig kan tage sit barn med på arbejde, dog ikke med på hele arbejdspladsen, du husker nok, da du ville have din lille nye, med ind i folketingssalen.
Prøv en uge i træk, at aflevere dit barn kl. 06.01 kør på arbejde og hent igen kl. 16.59, så tror også du vil blive glad for minimumsnormeringer.
Du lever I en anden verden en den du repræsentere, jeg forstår det simpelthen ikke.

Annonce