Støjberg sætter ansigter på eliten i de fine saloner: Nu svarer en af dem tilbage

Udpeger Ida Auken som del af københavner-elite. Auken svarer igen: “Du har stemt for lukning af skoler, hospitaler, rådhuse og butikker i mindre lokalsamfund”
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Ida Auklen (S), tidl. miljøminister og Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne
Her fem minutter i valg er formanden for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, og det socialdemokratiske folketingsmedlem, tidligere miljøminister Ida Auken, havnet i en heftig infight.

Baggrunden er, at Inger Støjberg i en kronik i Berlingske fremhæver Ida Auken - sammen med journalisterne Georg Metz og Adam Holm, samt skuespiller, politiker Klaus Bondam - som ærkeeksempler på den elite, der færdes i “de finere saloner i København”.

Inger Støjberg revser Ida Auken for ikke at have forstået, at udtrykket “de finere saloner i København” er en metafor for, at der er forskel på livsvilkår og muligheder afhængig af, hvor man bor og har sin hverdag:

På et nyligt afbræk fra sine ture til Davos

“På et nyligt afbræk fra sine ture til Davos og optrædener ved Elle Awards følte hun (Ida Auken, red.) sig fra sit hjem på Frederiksberg kaldet til at stemple det som rendyrket populisme at konstatere, at der er forskel på livsvilkår og perspektiver afhængig af, hvor man bor og har sin hverdag,” skriver Inger Støjberg i kronikken.

Auken: Støjberg vil øge uligheden

Ida Auken angriber til gengæld Inger Støjberg i et opslag på Facebook for at være en regulær centralist, der gennem de seneste tyve år “har stemt for en række forslag, der har ført til lukninger af skoler, hospitaler, rådhuse og butikker i mindre lokalsamfund.”

Og værre endnu, skriver Ida Auken, så vil Inger Støjberg føre fordelingspolitik sammen med De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen:

Der giver flere penge til de mest velhavende

“Der giver flere penge til de mest velhavende og skærer i vores fælles velfærdssamfund.”

Ida Auken mener, at det ikke er afgørende, om man bor i byen eller på landet:

“Det afgørende er, om man vil mindske ulighederne og skellene i vores land.”

“Hvad har Støjberg lavet i alle årene på Christiansborg”

Auken skriver, at hun som socialdemokrat er optaget af, at der er liv i alle dele af Danmark, og at alle har adgang til ordentlige skoler, sygehuse, ældrepleje og transportmuligheder:

“Det er derfor, vi har lavet en udligningsreform, en nærhedsreform og sørget for uddannelser til hele landet. Hvad har Støjberg lavet i alle årene på Christiansborg? Det modsatte!”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det Blå Svindlerhold går efter personen frem for bolden i et forsøg på at skjule deres asociale politiske hensigter. For det er den og kun den det drejer sig om. Politikken. Personen er mindre vigtig. Som person har vi alle vores opgaver i samfundet. Nogen er SOSU medhjælper, nogen læge, nogen virksomhedsejer, nogen journalister, skuespiller eller politikere. Men det der bestemmer om samfundet kan fungere eller ej er den politik der bliver ført. Og den er Det Blå Svindlerhold manipulerende eksperter i at skjule konsekvenserne af over for befolkningen. Inger Støjberg er populist og folkeforfører og forsøger at skabe forargelse ved at hænge enkelte personer ud frem for at fører politik. Og når hun så endelig fører politik gør hun det uden om landet love og regler gennem selvtægt. Det har hun fået en dom for at gøre.

Og hvis DanmarksDemokraternes vælgere føler sig underprivilegeret er det helt deres egen skyld. Der er intet i verden, som forhindre dem i at leve deres liv lige præcis som de vil. Hverken Ida Auken, Georg Metz, Adam Holm eller Klaus Bondam har nogen sinde forsøgt at bremse DanmarksDemokraternes vælgers livsudøvelse.

Endnu en gang forsøger Det Blå Svindlerhold at føre politik ved at skabe forargelse over enkelt personers liv. Og en person som Inger Støjberg tilhører selv eliten i Danmark. Og det hele tre gange. Såvel den økonomiske, som den politiske magt elite og den meningsdannede magt elite.

Inger Støjberg tilhøre Det Blå Svindlerhold, som kun har et formål med deres politik. At skabe stor ulighed i det danske samfund, skabe et A og et B hold, skabe et klassesamfund, hvor de privilegerede kan sætte dagsorden over for en stadig fattigere stor del af befolkningen, som ikke har en økonomi, som kan give dem en stemme og selvbestemmelse i livet. I Det Blå Svindlerholds drømme samfund er op mod 50% af befolkningen så økonomisk underprivilegeret at der reelt er tale om moderne slaveri, hvor de ressourcestærke lever på ryggen af de ressource svage, som de kan udbytte efter for godt befindende. Kan du ikke følge mig, så ret blikket mod Tyskland og Storbritannien, hvor en stadig større økonomisk underprivilegeret andel af befolkningen må knokle virkelig hård for bare at overleve og skaffe mad til deres børn. Her er millioner af mennesker afhængige af mad kuponen og julehjælp for over hovedet at kunne eksistere. Og det selv om de både har et, to eller tre jobs. Og når de mennesker, som har slidt og slæbt som en gal hele livet når pensionsalderen er der stort set nul og niks at leve for. Og de forhold er resultatet af den politik Inger Støjberg's DanmarksDemokrater sammen med resten af Det Blå Svindlerhold medfører. Det skal du bare være klar over, når Inger Støjberg forsøger at blide dig ind det er personen og ikke bolden dansk politik skal have som hovedemne.

Finde saloner... Helt ærlig. Vælger bedrag af den aller værste skuffe. Du får tilbudt en slikkepind, mens du får tømt alle lommer for værdier.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Jeppe Lindholm hvorfor gentager du dig selv i en uendelighed - både hvad angår DBS og det øvrige indhold, intet af det overrasker mig
Du behøver ikke at skrive flere kommentarer - vi ved udmærket hvad du mener

Tænk på dit helbred - gear ned
.

Nogle gange er det bare sjovt at være ordblind
Jeg læste først svindeldhold som svinehold.
Gud ved hvorfor jeg gjorde det ?

Svinehold - Svindlerhold.
Det kan sgu da være det samme :-)

Lille kurt... Per Larsen in spe.... dine råd til andre lyder hult... du er netop begrebet Det Blå Svindlerhold.
Din faste men dog tåbelige replik er ikke til at ta' fejl af Din dumhed overgås ikke.
Jeg havde engang en klog arbejdsgiver, han var ærke konservativ, og sagde alligevel at Schlütter på et tidspunkt ville komme i fortræd, fordi han konsekvent holdt det største parti i Danmark uden for indflydelse, og der blev da også grædt tørre tårer da han blev fejet ind under gulvtæppet

Lille bitte Henrik

din kommentar tyder på at DU er netop begrebet Det RØDE Svindlerhold

Hvem kan dog have respekt for Georg Metz sådan en platugle

Husker han var med i en TV udsendelse for mange mange år siden hvor han kritiserede. Da han så blev spurgt om hvad han ville foreslå var svaret at han ville ikke foreslå noget han var jo polemiker
.

Georg Metz - han var TV vært f da jeg var dreng - helt ærligt , hvad har han bestemt for nyligt ? Troede at de fine saloner var danske Banks hoved kontor og den slags , hvor man betaler det blå svindler hold for at nedlægge skoler og hospitaler i provinsen , for at give skattelettelser til de rige - .utrolig borgerlig moral , Inger kan ikke blive ansat som hjemmehjælper i sin kommune , men skal åbenbart være minister og deltager lystigt i det københavnske festliv !

Vor Herre bevar os vel.

Vor Herre bevar os vel.

Stig - skal Vorherre nu også trækkes rundt med det blå svinehold - kan klart se ham for mig - stå det i Inger til halsen og lukke gylle ud på de bonede gulve , Svinedrengen levede ikke forgæves eller levede han ? Var det bare en fatamorgana trukket op af den jyske muld svævende på blålerets kvælende favntag.

Hej Jeppe
Jeg elsker efterhånden udtrykket: Det Blå Svindlerhold
Fedt.

Palle eller ??? hvilke andre profiler benytter du dig af?

"Jeg elsker efterhånden udtrykket: Det Blå Svindlerhold" der skal ikke meget til at glæde en tåbe

"Fedt" dit ordforråd er meget lille
.

også her de er jo endelig helt sorte og væk

Man kan synes om Auken og Mertz hvad man vil, men at trække debatten ned på det personlige plan frem for det politiske er efterhånden en borgerlig usselhed.
Besynderligt at fru Støjberg deltager i kongelige tafler når hun ikke tilhører eliten.

Det må have været en, der bare ligner hende meget, som optrådte på billederne fra de kongelige arrangementer. Ellers ville hun jo være en hykler, og hvem kan dog tro det om Inger Støjberg?

Fru Støjbjerg går tilsyneladende efter en splittelse mellem folk i Jylland og i hovedstaden. Det tyder på IS føler hjemve til sit fødested Jylland og er bildt ind, at de er fortabte i forhold til det flotte liv i Hovedstaden i sus og dus. Bare de dog ville opleve, hvor meget billigere folks største økonomiske udgift mange steder i Jylland er, ved boliger og skatten deraf.
Så Støjbjergs vælgerfangst er ikke forståelig, mener jeg.

Nu har jeg boet og arbejdet både i hovedstadsområdet og langt de fleste ligner hinanden, har samme liv mm uanset om de bor det ene eller det andet sted. Inger påstår hun er en almindelig dansker- i givet fald må vi andre være ualmindeligt almindelige.

Det ved vi skal godt, Karl...
Der er et par stykker af os som både kan læse og skrive og har boet på Sjælland.
Du glemmer belejligt at nævne, at KBH er beboet i stor grad af "den talende klasse" som har råd til at betale bon'en. Og at for resten af Sjælland er lønniveauet 10-20% højere end mange steder i Jylland. Sjovt nok, for når man skal have udført kvalitetsarbejde til tiden, så henter man jyske håndværkere ind til projektet... : ) Så prøv lige igen ?

Inger Støjberg og DanmarksDemokraternes måske 10% af stemmerne kommer ikke til vende folketinget på hovedet med sine fine saloner. De mandater bliver faktisk værdiløse og uden betydning. For den der kommer til at sidde som kongemager bliver Lars Løkke Rasmussen med sit Moderaterne med en midtsøgende politik. Inger kan bare sidde sammen med Pernille henne ved kaffekanden og se sure ud. Intet andet. Og Pape? Ha ha ha.

Måtte du Jeppe Lindholm, få ret i denne kommentar.
venligst.

Håber i den grad du får ret Jeppe og lad dem få endelig få Sofie Carsten Nielsen med til bords. 👍

Inger Stjøjberg forsøger at tage et blad ud af Donald Trumps bog 'How to make a coup look like democracy'!
Deny fact, make fake news, false flag operations and blame everyone else.

Nu kan det jo ikke undre at der dukker personager som Jeppe Lindholm op på dette medie... : ) Og han må vel siges at være en god repræsentant, for det vælgersegment som fortsat støtter op om statsministeren, regeringen og støttepartierne. Og at man som socialdemokratisk vælger bakker op om partilinien er jo normalt. Det har blot antaget et format som efterhånden er bekymrende. Som i at S og Mette Frederiksen INTET har gjort forkert og intet KAN gøre forkert. Uagtet at der er utallige sager på bordet efterhånden som i bedste fald kunne belyses fra en anden side. Men nej - S-vælgerne udviser en nærmest fanatisk tiltro og støtte til deres leder og organisation. Det er sgu lidt bekymrende. Fanatisme og fundamentalisme er altid skidt - det være sig i religion eller politik. Og her glider det vel nærmest sammen ? Mht. til salonerne i København... Så er der ingen til venstre for midten, som vil læse/forstå budskabet. Og da slet ikke dem indenfor Valby Bakke. Det kan undre, at man ikke i de talende klassers højborg har fantasi til at forestille sig, at medborgere i resten af landet, måske kunne leve på en anden måde, fokusere på andre ting, have et andet udsyn ? Men nej. Land / By problematikken eksisterer IKKE - fordi københavnerne (måske dem i de der fine saloner) insisterer derpå. Og vi ved jo, at hvis man bor i København, så ved man den slags ting... :) Der ER forskel på land og by. Der ER forskel på, hvordan vi lever, tænker og agerer. Det har der altid været. Og Hovestaden har ALTID benægtet dette. Fact of life... God weekend - også i København..

Jeppe Lindholm - Ja tak!

Michael Haugaard - Nej tak!

Michael, du er netop selv et udmærket eksempel, på den ubehagelige tendens der har sneget sig ind i dansk politik.
En tendens der er inspireret af Thrumps og Putins hadefulde retorik mod anderledes tænkende.
Din kommentar er grundlæggende fanatisk.

Michael Haugaard, hvilken bus er du faldet ud af med fuld fart og slået hovedet?

Hvorfor tror du MH er faldet ud af en bus - fordi han ikke er enig med dig? ER det dit argument?

"Som i at S og Mette Frederiksen INTET har gjort forkert og intet KAN gøre forkert".

Det er bekymrende at visse S'ere har den tilgang.
På PIO bekræfter de hinanden i at de har den rigtige holdning - det er næsten som hos de radikale.

Kan ikke fatte den skelnen mellem land og by og #som folk er flest#. Er selv fra Svendborg og har altid elsket København, hvor min farmor og farfar boede. Spændende. De elskede at komme til Sydfyn - Guds egen have,som de sagde. Vi var nysgerrige på hinandens livsførelse uden alle fordomme. Vores land er så lile og smukt. Lad os dog nyde hinandens forskellighed, og vores fælles glæde over at bo i dette dejlige land. Behøver ingen Inger Støjberg til at belære mig om,hvad jeg skal mene eller tænke.

Annonce