K-borgmester anklages for grænseoverskridende adfærd

Helsingørs konservative borgmester bliver kritiseret af HK og Djøf for sin ledelsesstil.
Foto: Helsingør Kommune
Benedikte Kiær, borgmester, Helsingør Kommune
Den konservative Borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær er kommet i modvind.

Fagforeningerne HK og Djøf har nemlig i fællesskab i et brev til kommunens økonomi- og erhvervsudvalg kritiseret hende for at udvise ”grænseoverskridende adfærd”, og for at have ”udtalt trusler” via tredjepart over for tre ledende medarbejdere, det skriver Politiken.

De tre medarbejdere har blandt andet ansvaret for kommunens whistleblowerenhed, og de er ifølge HK og Djøf alle tre sygemeldt.

”Jeg kan ikke genkende det overhovedet. Jeg ved ikke, hvad der er tale om,” siger Benedikte Kiær til Politiken.

Anonym henvendelse

Sagen begynder med, at Helsingør Kommunes whistleblowerenhed i september modtager et anonymt brev med en række anklager om dårligt arbejdsmiljø og kritik af Benedikte Kiærs ledelsesstil.

Indholdet af det brev er for tiden ved at undergå en advokatundersøgelse, som forventes afsluttet i slutningen af oktober. Politiken skriver, at det er i forbindelse med, at de tre medarbejdere har udtalt sig til advokatundersøgelsen, at den grænseoverskridende adfærd angiveligt skulle have fundet sted.

Hverken HK eller Djøf vil udtale sig om deres brev til økonomi- og erhvervsudvalget, men bekræfter over for Politiken, at de har sendt brevet, og at der i øjeblikket kører en sag.

Benedikte Kiær har ikke yderligere at tilføje end, hvad hun allerede har udtalt, oplyser hun til Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sådan har hun altid været, spørg blot hendes byrådskolleger.

Det er jo ikke sjovt at have magten og pisken i hånden, når man ikke må bruge den. Benedikte Kiær er et fremragende eksempel på, hvad der venter et B hold, hvis Det Blå Svindlerhold får magten og arbejder videre på at gennemfører deres neo liberale Reagan/Thatcher politik, hvor al rigdom og magt tilfalder A holdet og B holdet underdanigt må bøje nakken og sygemeldes grundet psykiske overgreb.

Hvis du ønsker dine børn skal være på B holdet, hvor de fleste havner, når Det Blå Svindlerholds gennemfører deres ideologiske korstog mod velfærdsstaten Danmark, så skal du så men bare stemme på den tidligere næstformand i Venstre Frøken Inger Støjberg's parti DanmarksDemokraterne, som danner parlamentarisk grundlag for Det Blå Svindlerhold.

Mere skal der ikke til for at sikre dine børn en rutsjetur mod bunden.

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Tak Jeppe Lindholm - for at du endnu en gang bestyrker os andre i at du er et vrøvlehoved
.

Kurt Du tilhører vist de blå...I stedet for at kommentere på det reelle i manden skriv, fremhæver Du manden som et vrøvlehoved fordi, han bruger lidt blå¨politik... så vil gerne lige sige, hvad fanden laver Du her. Når dine indlæg kun går til at svine andre til...

Johnny nielsen - du tilhører vist de dumme og uvidende
din kommentar viser at du enten ikke læser pio jævnligt- eller også lider du af bevidst fortrængning

Trykhed i usikre tider. Socialdemokratiet.

Særligt for dine børns fremtid, som ifølge den fornylig udgivede sikkerhedsrapport om Danmarks fremtid ser meget dyster ud. Regeringens sikkerhedspolitiske analysegruppes rapport med formand Michael Zilmer-John kan du læse her

https://www.fmn.dk/globalassets/fmn/dokumenter/nyheder/2022/-dansk-sikke...

Aldrig har der været SÅ meget brug for den Socialdemokratiske velfærdsstat som nu og for fremtiden.

Jeppe Lindholm - var det ikke bedre at du brugte dine ressourcer på at bedre forholdene i Thailand end i Danmark?

så Du igang igen, hr Jensen... Skal Du ikke ud med reklamer for den blå blok, så Vi andre fri for din negativitet

Ja jeg er igang igen - ligesom dig

Jeg håber for det første, at advokatfirmaet Horten, som er sat til at undersøge whistlebloweranmeldelsen, har format til også at kræve af kommunen, at den seneste anmeldelse fra djøf og HK inddrages i undersøgelsen. Dernæst må man håbe, at et flertal i byrådet har format til at vedtage politiske konsekvenser, hvis undersøgelsesresultatet måtte gå Benedikte Kiær imod. Desværre viser hidtidige sager, hvor borgmesteren er kommet i modvind, at næsten alle partierne i byrådet rykker sammen og beskytter borgmesteren. Det kan man så tænke over, hvorfor det sker!

Der er blåt flertal i kommunen med en stemme nemlig NB. Jeg tror man skal forholde sig helt neutralt til undersøgelsens svar kommer. BK er meget populær hos de velhavende i kommunen og erhvervslivets spidser, mens den almindelige byboer hælder til de tre røde partier. Og meget lidt begejstret. V og R, DF og NB har et mandat hver.

400 HK'er har nu nedlagt arbejdet på Helsingør Rådhus m.v.. i protest mod en uberegnelig borgmester/chef. Det er vist aldrig set før. Ubehageligt, at mennesker som Benedikte Kiær kan tæske sig tilrette på en borgmesterpost i vores demokrati. Hun har helt sikkert ikke kunnet være ansat andre steder med den personlighed.

Hvor står det i artiklen at der er 400 medlemmer af HK der har nedlagt arbejdet i Helsingør? Det er rigtigt at der er 400 HK medlemmer af HK der har nedlagt arbejdet, men det er i hovedkontoret hos fagforeningen HK.

Det er korrekt. En fejl fra min side. Beklager.

Overdrivelse fremmer forståelsen
.

Annonce