Ny måling: Støjberg taber pusten

Danmarksdemokraterne fortsætter med at tabe terræn. Alternativet er under spærregrænsen og Lars Løkke holder stand.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Inger Støjberg, formand, Danmarksdemokraterne
Inger Støjbergs opgør med eliten og de fine saloner i København kom godt fra start, men ser nu ud til at have tabt pusten. I en ny Voxmeter-måling for Ritzau står Danmarksdemokraterne til at få 7,9 procent af stemmerne, og dermed 14 mandater.

Det er et fald i forhold til målingen i sidste uge, hvor partiet stod til 8,7 procent, og for en måned siden lød prognosen på 9,0 procent.

Danmarksdemokraterne taber altså løbende terræn.

Uffe-effekten var ikke langvarig

I forrige måling, så det ud til, at Uffe Elbæks genindtræden i Alternativet fik hevet det hårdtprøvede parti over spærregrænsen.

Men i den nyeste Voxmeter-måling er partiet gået fra 2,4 procent tilbage til 1,9 procent. Altså under spærregrænsen.

Lars Løkke holder stand

Moderaterne, som af flere spås til at komme til at spille en afgørende rolle i den kommende regeringsdannelse, uanset om den bliver rød, blå eller lilla, står til 6,1 procent af stemmerne. Det er nøjagtig det samme som ugen forinden, og betyder at partiet fortsat står til 11 mandater.

Lars Løkkes Rasmussens midterparti ser altså ud til at have fundet sig en solid platform. For en måned havde partiet blot en vælgertilslutning på 2,1 procent.

Tilbagegang for S

Socialdemokratiet lander på 26,1 procent i den nyeste måling. Det er en tilbagegang i forhold til sidste måling, hvor regeringspartiet stod til 27,5 procent af stemmerne.

De 26,1 procent svarer til 47 mandater. Et mandat mindre end ved valget i 2019.

Regeringens støtteparti Enhedslisten går ligeledes tilbage i målingen, som faldt sammen med udgivelsen af den tidligere FE-chefs meget omdiskuterede bog, til 6,6 procent og 12 mandater mod før 7,2 procent ugen før.

Både De Radikale og SF går frem i den nyeste måling fra hhv. 4,2 procent til 4,8 procent og 7,9 procent til 8,7 procent. Det tal kan veksles til henholdsvis ni og 16 mandater.

De Radikale kan altså have haft held med at stoppe den vælgerflugt, som partiet har oplevet siden de tvang Mette Frederiksen til at udskrive valg.

Pape afbøder faldet

De Konservative har haft en hård start på valgkampen. Partiet oplevede en høj tilslutning, som fik de konservative støtter til at drømme sig tilbage til årene under Poul Schlüter, men en række personsager hos statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, har sendt partiet i frit fald siden valgkampens start.

For en måned siden stod De Konservative til 15,1 procent af stemmerne, i sidste uge lå de til 8,9 procent, og det er nøjagtig det samme, som partiet ender på i denne uges Voxmeter-måling. De Konservative står dermed til 16 mandater.

Gamle venner holder skansen

Både Venstre og Dansk Folkeparti går en anelse frem i dagens måling. Venstre går fra 14,3 procent til 14,4 procent og 26 mandater.

Deres gamle støtteparti, Dansk Folkeparti, går fra 2,4 procent til 2,6 procent, og står til 5 mandater.

Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spidsen går ligeledes frem fra 3,9 procent af stemmerne til 4,5 procent og står til at fordoble deres mandater fra fire ved valget i 2019 til nu 8.

Frie Grønne ser ikke ud til at have overbevist vælgerne med deres kompromisløse klimapolitik. De går nemlig tilbage fra 0,8 procent til 0,4 procent af stemmerne, og har således lang vej til spærregrænsen og Folketinget.

Liberal Alliance ud til at have trodset formand Alex Vanopslaghs boligsag, og går fra 5,0 procent af stemmerne til 6,1 procent. Partiet står dermed til 11 mandater.

Føring til rød blok samlet

Rød blok går samlet tilbage fra 50 procent til 48,5 og står til 84 mandater.

Blå blok går frem fra 43,9 procent til 45,3 procent, og står til 80 mandater.

Lars Løkkes Rasmussens Moderaterne indgår ikke, indtil videre, i den ene eller den anden blok.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 16. oktober 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.009 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 13. oktober 2022 til d. 15. oktober 2022.

Den statistiske usikkerhed er størst ved Socialdemokratiets måling med 2,7 procents usikkerhed og mindst ved Frie Grønnes på 0,4 procents usikkerhed.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Men, men, men….

Så kom Mette Frederiksens CO2 afgift på dansk landbrug…

Vent blot til valgdagen!

Så redder Inger Støjberg Danmark påny!

“ men der sættes endnu ikke tal på, hvad det vil betyde i kroner og øre for de danske landmænd.”

Her er det danskerne skal se at vågne op og stemme på Inger Støjberg!

I tolvte timer ville Mette Frederiksen sikre sig stemmer fra Enhedslisten og SF!

“I kroner og ører for de danske landmænd” betyder i kroner og ører for forbrugerne!

For socialdemokrater, Venstre-folk, ja, selv hele venstrefløjen!

Kort og godt for du og jeg!

Inflationen får endnu et skud opad! Fødevarepriserne stiger!

Allerede nu er smør steget 35% og oksekød 50%.

Alle danske fødevarer kommer til at stige! Inclusive kyllingekød og grøntsager!

Putins inflation suppleres med Mette Frederiksens CO2 inflation! Fødevarepriser i himmelflugt!

Og det hjælper ikke at stemme på Venstre! Som Jacob Ellemann siger: “vi opfandt den!”

Vil man sikre lave solide danske fødevarepriser skal du stemme på Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne! Danske fødevarer i historisk lys!

Får vi først CO2 afgifter på fødevarer kan fødeinflationen vare i årtier.

Erstatningen kom til at vare lige så længe som energiomstillingen!

Fødevare-momsen har altid haft den tunge ende nedad!

Det ved de i Enhedslisten!

Nu vil de selv samme lægge en CO2-fødevare-moms(afgift) oveni!

Endnu flere danskere flytter på campingpladser!

Landmænd kan fremover tilbyde billige opholdssteder for camping-byboere med små økologiske haver, hvor byboerne kan fremavle egne produkter.

I fællesskab kan man have mindre dyrehold opfodret på affald fra campisterne!

Det gode gamle landsbyfællesskab genopstår nu med økologi som hovedattraktion!

Vil du blive boende i byen og leve dit liv som hidtil med køleskab og fødevarer - minus flyrejser - ja, så stem Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne.

Inger redder for anden gang på ti år danskerne fra økonomisk ruin og undergang!

I tolvte time afslørede Mette Frederiksen sit Anker Jørgensen had til dansk landbrug!

Og at hendes Kanslergade forlig 2 hen over midten i dansk politik er ren bluf og humbug!

Inflations-Mette har fået fat, som hun har agt!

Langdistance-flyvninger for socialdemokratiske arbejdere er helt okay, ellers ville Kastrup lufthavn og 70.000 Københavnere blive arbejdsløse!

Men danske Venstre-bønder skal ned med nakken! De kan tælles som ca, 2.000 vælgere!

Flovt at de socialdemokratiske økonomer overser inflationen for hele nationen.

Vi kan jo ikke gøre noget! Siger Mette Frederiksen!

Mette Frederiksen skaber selv inflationen!

En inflation der i forvejen ruller accelererer ved blot den mindste medvind!

Alle vil have del i kagen!

Nu har udsalgssteder fået endnu et argument!

Putin og CO2 afgifter!

Smør stiger 70% og oksekød 100%!

Valget er dit!

Inger eller kaos!

Sikke en gang forvrøvlet og rodet sludder. Og Inger Støjberg skal aldrig i Folketinget - det vil simpelthen være uanstændigt med den straffeattest, hun har fået.

Brug din tid på noget andet

Både smør og oksekød kan sagtens undværes.

Før var der Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale Venstre. Nu der der fortsat Venstre. Men oven i er kommet DanmarksDemokraterne, med en forhenværende Venstredame, Venstre næstformand, Venstre Minister som formand, som totalt har opslugt Dansk Folkeparti og Moderaterne, med en forhenværende Venstremand, Venstre formand, Venstre Statsminister som formand, som delvis har opslugt De Radikale Venstre. Med andre ord Venstre relationer har opslugt stort set hele Dansk Folkeparti og delvis De Radikale Venstre. Altså… Det virker meget meget mærkelig og er vist aldrig før set i politik nogen steder i verden.

Tilbage i slut 90’erne og start 00’erne udviklede Anders Fogh Rasmussen sammen med Venstres chef strateg Claus Hjort Frederiksen en langsigtet plan for afvikling af en stærk særdeles velfungerende og effektiv velfærdsstat Danmark til fordel for en privatiseret forsikringsstat Danmark som det bl.a. ses i Tyskland med en økonomisk elite som magten i det danske samfund resten så må indordne sig under. Demokrati eller ej. Den plan har Venstre og blå blok så anvendt lige siden og jævnligt justeret. Som brækjern mod velfærdsstaten blev Dansk Folkeparti og deres udlændinge politik anvendt. Indtil det ikke gik mere og vælgerne flygtede fra Dansk Folkeparti efter at have gennemskuet konsekvenser af Venstres udnyttelse af Dansk Folkeparti med ødelæggelse af velfærdsstaten Danmark. En ny opdateret strategi blev nødvendig for at kunne fortsætte nedbrydning af velfærdsstaten Danmark. Nu i nye klæder, men med præcis samme målsætning. Ud af denne strategiske suppe opstod DanmarksDemokraterne som en fortsættelse af Dansk Folkeparti og Moderaterne af delvis opsamle utilfreds Radikale Venstre vælgere. Et Radikale Venstre som hele tiden har stået i vejen for ødelæggelse af velfærdsstaten Danmark.

Lidt for konspirerende tænker du? Ved godt det ikke har været direkte planlangt. Men resultatet og konsekvenserne af DanmarksDemokraterne og Moderaterne indtræden i dansk politik er ikke til at tage fejl af. Det eneste man kan håbe er at det fejler.

Som Støjberg siger, så kender hun som en af mange hele sit partiprogram. For det er ikke så langt, jo!

Ja, jeg synes ikke, at valget er så svært.
Vil du have en velfærdsstat styret og financieret demokratisk
Eller vil du have et social- og sundhedsvæsen styret af konkurrerende forsikringsselskaber til fordel for de rigeste og utilgængeligt for de mest syge og de mest udsatte socialt.

Det vil da være rædsomt hvis Inger S parti får særlig megen magt. Hun og NB og DF. Jeg synes den blå blok er dysfunktionel, jeg synes kun om en derfra og det er Søren Pape, som på grund af privatliv og andet er røget i mediernes søgelys og blevet grillet og hetzet. Alligevel bevares humøret, og man skal huske han er gået pænt frem mandatmæssigt og han kan fortsat komme lidt igen især på Ellemanns bekostning, som opfører sig aggressivt og arrogant, grænsende til det ondskabsfulde i debatten i går søndag, jeg tabte alt for ham. Den smule der var. Han burde grilles som de to andre er blevet det. Skånes han grundet sit efternavn.
I går var Mette F bedst, men Pape klarede også skærene, Ellemann var ubehagelig grænsende til at være et dumt s...
Løkke spiller fredsdue og from, hvi man tror på det spil

@ Helle

Lagde du mærke til formatet søndag aften?

Det var netop det jeg havde håbet på, med mit forslag til DR. At skille de to 'knejt'er' ad. Uden Ellemann ved sin side, blev Pape nærmest sagtmodig. Ellemann troede til at begynde med, at han nu skulle initiere en ny omgang Mette-bashing, men allerede anden gang han fik muligheden for at tale, var han blevet langt mere afdæmpet.
Forskellene mellem de to tidligere brushaner blev også meget tydelig. Og eksperter og journalisterne har nu dømt Pape helt ude af kampen.

Humpty Dumpty sat on the wall,
Humpty Dumpty had a great fall,
All the king's horses and alle the king's men,
Couldn't put Humpty Dumpty together again.
(Lewis Carroll)

Debatten er blevet beskrevet som civiliseret (som kontrast til de foregående?), trods det fremstod Mette som den der havde ro og overblik, den stærke hånd der kan føre os gennem de kriser der venter. Kontrasten blev tydelig. Havde Ellemann ikke udstillet sig selv så meget i begyndelsen af debatten, ville jeg have sagt han klarede det nogenlunde godt.

Så meget kunne en ændring i formatet af debatten gøre.

Men det var interessant at se hvordan Pape reagerede når han ikke var på podiet. Han sad nærmest tvivlende med et lidt flakkende blik fra tid til andet, lignede en fisk ude af vandet. Vidste ikke rigtig hvad han skulle gøre af sig selv. Jeg ville gerne have hørt en psykolog analysere ham i situationen. Undskyld.

Jeg er helt enig i, at blå blok virker dysfunktionel. Hvis de ikke forsøgte så ihærdigt på at fremstå som en samler blok, så lagde vi nok ikke så meget mærke til det. Der er også det usikre i, at ingen melder klart ud, hvem de støtter som statsminister, de lurepasser.

Jacob Ellemann får aldrig sin fars format og du har ret Helle, han forsøgte mere end en gang at angribe under bæltestedet. Og du har også ret i, at han er utrolig ubehagelig, glat og slimet. Hvordan kan nogen nogensinde have tillid til den mand.

I Sverige kæmper partierne om at bevare hver en kvadratmeter som landbrugsjord!

I Norge aftales hvert år priserne på norske fødevarer for at være selvforsynende i en ny krigssituation!

I Sverige frygter de af historiske grunde russerne.

I Norge frygter de af historiske grunde hvad der sker på kontinentet!

Sult kender svenskere og nordmænd!

I det lille lavvandede Danmark har hårdtarbejdende bønder fået byboerne til at glemme alt om kriser og sult!

I årtier var byboerne parate til at dele overfloden af mad med fattige fra alverdens lande. Der dannedes store partier for at dele ud af velstanden!

Men en Inger Støjberg tog alene skralden og reddede Danmark i tide!

Nu er de samme naive velgørende partier parate til at lade dansk landbrug redde klimaet!

Alt imens de kosmopolitiske, globaliserede byboer har giftet sig ind i familier fra alverdens oversøiske lande.

Lande som de forkælede byboere besøger som det mest naturlige i hele verden!

CO2 udslippet fra flyene fra Kastrup de sidste 50 år har ene og alene skabt Danmarks historiske bidrag til klimakrisen!

Landbruget har intet med den sag at gøre!

Landbruget har sørget for mad og indtjening til velfærdssamfundet!

Flyvningerne dækker over ferie, selvrealisering, eventyrlyst, interesser, sport, ja, al luksus!

Send CO2 regningen på efterkrav til alle danskere der har fløjet de sidste 50 år!

Forureneren betaler!

Som de siger hos Enhedslisten, SF, de radikale og nu også Socialdemokratiet!

Arne fik sin pension på bilag fra arbejdspladser de sidste 43-44 år! Godt for det!

Men send Arne en CO2 opkrævning for al den CO2 hans charterrejser de sidste 43-44 år har udsendt i atmosfæren!

Det er luksus! Det er klimaforandringsskabende! Det er det som vi kunne have udeladt!

Landmændene har blot sørget for at velfærdssamfundet har fået gode og billige fødevarer fremskabt i konkurrence med alverdens lande!

Ja, vi mangler varme hænder! Ja vi mangler sosuer!

Men snart står der intet i køleskabet på plejehjemmene!

Sparet bort!

Hvorfor ?

Fordi Mette Frederiksens nye inflationsskabende CO2 afgifter på landbruget sendte fødevarepriserne så meget i vejret, at de selv på Jacob og Papes friplejehjem må nøjes med havregrød morgen, middag og aften. Præcist som de fik på landet i 1930erne!

Inger Støjberg er præcist det klogere, så det Inger Støjberg siger og praktiserer, ja, det fatter og indser en Mette Frederiksen ca. ti år senere!

Ja, antallet betyder noget!

Ja, CO2 afgifter betyder noget!

Inger Støjberg er endnu engang ti år foran socialdemokraterne!

Du betaler prisen!

De gamle kommer til at betale prisen!

Valget er dit!

Fødevareproducenterne har allerede skruet priserne i vejret!

Hvorfor ?

Fordi de allerede læste skriften på væggen da Putins krig fik betegnelsen “Putins inflation” af statsminister Mette Frederiksen.

Her var chancen til at skaffe sig noget til at stå imod med når Mette Frederiksen sandsynligvis genvælges!

Fødevarepriserne er røget i vejret!

Bare tanken om Mette Frederiksens CO2 afgifter smadrer dansk økonomi!

Især for den almindelige dansker!

CO2 afgifterne kommer til at give fødevareproducenterne samme favorable situation som energiselskaber og Maersk!

Bare vent og se!

Den eneste der har tæft og mod til at stå imod er Inger Støjberg!

Lars Løkke forsøger nu at stjæle alle de radikale indvandrer-stemmer fra de radikale!

Og dansk landbrug giver Løkke fanden i!

De kunne ikke engang betale hans strømper uden at det blev opdaget!

Danmarksdemokraterne står på de gamle danskeres side!

Der skal være gode gamle danske fødevarer på offentlige plejehjem som friplejehjem!

Folketingsvalget 2022 afgør hvad danskerne skal spise i den nære fremtid!

Sult står for døren! Tidlig død! En alt igennem uværdig alderdom!

Men har pensionisten Arne haft mange charterture til syden, Thailand eller USA, ja, så kan man som de radikale gå en rolig død i møde!

Vi oplevede verden! Hvor skønt! Og vi er verdensførende på klimaet!

Og på alle sprog kan man berette på den næste destination!

“Og ved De hvad! Vi har netop nedlagt dansk landbrug for at redde verden! Er De ikke glad!”

Eller var det En genvalgt Statsminister mette frederikse der for åben mikrofon under EU-topmøde skulle imponere en Macron, en Van der Leyen, etc.

Inger Støjberg taber aldrig pusten!

Socialdemokrater taber ind imellem pusten!

Thi de kommer ikke alle af den jyske muld, der skaber til dagen og vejen, og passer på sine egne!

Herfra min verden går!

Jyden han er stærk og sej!

1. Jyden han æ stærk å sej,
modde båd' i nøj å næj;
goer ed op, å goer ed nier,
åller do fåtawt ham sier.

2. Føst næ dær æ nøe pofahr,
kommer jyden ud å dar;
men han goer ett ind igjen,
fa' de uhn han hå gjent hen.

3. Læ wos ålti blyw ve de!
Fåer sin båen ka kjennes ve!
Søen et sind da hær i Noer
håll sæ ve, te ålt fågoer.

CO2 afgifter er gift for dansk landbrug og fattig-danskerne!

Alle der i disse dage ønsker hjælp fra regeringen imod inflationen vil blive ledsaget af endnu flere!

Spiralen vil køre i årtier!

Det er nu du har chancen for at stemme på Inger Støjberg, der kan redde Danmark fra endnu en kæmpe fejltagelse!

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt siger til Berlingske, at DF vil gøre til et krav for at pege på en borgerlig statsminister, at der inden jul sendes et større milliardbeløb ud til danskerne. Ellers risikerer situationen at udvikle sig til en social krise, advarer DF-formanden.

“Jeg får ekstremt mange henvendelser fra folk, der er virkelig frustrerede, og som beder om penge. Det er bedsteforældre, der ikke ved, hvordan de skal få råd til julegaver. Det er børnefamilier, der ikke ved, om de får råd til at holde jul. Det er folk, der sidder og fryser hjemme i stuen,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

Når først Mette Frederiksens CO2 afgifter på landbruget føres ud i livet, ja, så sulter bedsteforældre, børnefamilier og fattige danskere!

Men hvad rager det Mette Frederiksen, der skal sidde og prale til EU middage om hvor klimaførende “vi” er i lille Danmark!

Magtfuldkommenheden er steget hende fuldstændig til hovedet!

“ vi kan jo ikke redde folk imod inflation!”

Godt Danmark havde Stauning i 1930erne!

Lad en fornuftig socialdemokrat udfordre “damen” på den næste partikongress!

Hvis der ellers er flere fattige socialdemokrater!

De flyver givetvis verden rundt!

Og ser ikke virkeligheden i gaden hvor de bor!

Københavner-jyder hele bundtet!

Som en Mette Frederiksen!

Mette Frederiksen smiler over hele fem-øren!

Men om føje år falder ti-øren!

Danmarksdemokraterne redder endnu engang Danmark!

Og tak for det!

Men det tager altid ti år før ti-øren falder for socialdemokrater!

De elsker luksus! Og deler gerne!

Andre må rydde op!

Som efter Arnes mangeårige charterrejser med forfærdende CO2 udslip!

Inger Støjberg eller kaos!

Aftenens Deadline viste at Dan Jørgensen og Mette Frederiksen spiller et risikabelt spil med forbrugere og landbrugere!

Hvilke eksperter skal man lytte til?

Danskernes sundhed frem for alt!

Var beskeden for et års tid eller to siden!

Sult og fattigdom er ofte sundhedens største fjende!

Det er hvad der venter de danske inflationsramte forbrugere!

Hvornår venter provenuet fra CO2 afgifterne tilbage til landbruget, som regeringen lover?

Ja, spørg blot minkavlerne!

Tilliden til regeringen er pist borte!

Derfor bliver CO2 afgifterne på landbruget a la Liz Truss’ skattelettelser i Storbritannien.

Det økonomiske system kollapser og forbrugertilliden forsvinder!

Ukontrollerede prisstigninger bliver konsekvensen!

Ingen tror på det Dan Jørgensen uld i mund CO2 afgiftssystem med penge tilbage til landmanden der opfører sig som Mette og BB ønsker det!

Statsstyret kapitalisme i et frit erhverv med et bureaukratisk kontrolsystem, som man netop ønsker fjernet inden for ældreomsorg og sundhedsvæsen og folkeskoler og jeg skal komme efter dig!

At høre Dan Jørgensens ufinancierede CO2 afgifter minder om Liz Truss og hendes ufinancierede skattelettelser!

Det økonomiske system kollapser!

Alle mister tilliden til alle!

Fødevarepriser ryger i vejret! Forsyningslinjerne bliver lige så usikre som det Maersk scorede kassen på lige efter coronaen!

Hvilke udenlandske firmaer der udnytter forsyningskrisen af danske fødevarer bliver interessant at følge!

Måske Maersk kan lave aftaler med udenlandske producenter og en gang mere score kassen på effektive og hurtige leverancer!

Dan Jørgensen har åbnet porten på vid gab!

Hjælpepakker-tvungne- kommer til at gå direkte i lommerne på fødevareleverandører!

Stem på Inger Støjberg og undgå Socialdemokratiets eksperimenter med dansk landbrug!

DR2’s Deadline afslørede en ny Minksag allerede før den føres ud i livet!

Inger Støjberg eller kaos!

Hvem har stjålet Aksel Jensens sukkermad.

Det er ofte når man reagerer spontant, at man er mest ærlig. Da Jakob Ellemann og Alex Varmomschlag svarede på EB`s spørgsmål, at ældre måtte sige nej til en sosuassistent med tørklæde, udtrykte de nok, hvad de mente.
Det mente deres spinhære nok var for farligt, hvorfor de straks for ud og undsagde deres første meldinger
(Måske var det Troels Lund, der rette Ellemann, som han jo har for vane)

Falsk syndebuk............

Annonce