Annonce

Mette F. rykker endnu mere frem i bussen

Statsminister-måling: Stadig flere vælgere foretrækker Mette Frederiksen som statsminister
Foto: Folketinget/Steen Brogaard, Folketinget/Steen Brogaard og Folketinget/Steen Brogaard
Søren Pape Poulsen (K), Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) - fotografik: Sarah Gruzow Bærentzen
Stadig flere vælgere foretrækker Mette Frederiksen (S) som statsminister.

Det viser den nyeste statsminister-måling fra Voxmeter foretaget for Ritzau.

Ifølge målingen foretrækker nu 57,8 procent af vælgerne Mette Frederiksen som statsminister. Det er en fremgang i forhold til målingen for fem dage siden, hvor Mette Frederiksen fik opbakning til endnu en periode i Statsministeriet fra 56,7 procent af vælgerne.

Dagen efter valget blev udskrevet torsdag den 6. oktober foretrak 51,7 procent af vælgerne Mette Frederiksen som statsminister.

Det betyder, at støtten til Mette Frederiksen undervejs i valgkampen er vokset med 6,1 procentpoint.

V-formand halter langt bagefter

Der er langt ned, meget langt ned, til vælgernes 2. mest foretrukne statsministerkandidat, Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.

Han får nu opbakning fra 24,3 procent af vælgerne. Det er faktisk en lille tilbagegang i forhold til fem dage tidligere, hvor V-formanden havde opbakning til sit statsministerkandidatur fra 24,7 procent af vælgerne.

På en absolut sidsteplads blandt de tre statsministerkandidater finder vi igen De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Han får nu opbakning fra 17,8 procent af vælgerne. Det er endnu et hak ned i forhold til for fem dage siden, hvor Pape kunne samle opbakning fra 18,6 procent af vælgerne.

Tilslutningen til Pape var dagen efter valgudskrivelsen 25,9 procent. Dermed er Pape Poulsens tilslutning fra vælgerne i løbet af valgkampen faldet med 8,1 procentpoint.

Af Papes tab på 8,1 procentpoint har den anden blå statsministerkandidat, Jakob Ellemann-Jensen, kun formået at opsamle 1,9 procentpoint.

Gabet vokser

Gabet mellem vælgernes foretrukne statsministerkandidat, Mette Frederiksen, og den anden mest foretrukne, Jakob Ellemann-Jensen, er nu vokset til astronomiske 33,5 procentpoint.

Eller sagt på en anden måde: Mette Frederiksen rykker i den grad frem i bussen som vælgernes absolut mest foretrukne statsministerkandidat.

Voxmeter har lavet en grafik, der viser udviklingen i vælgernes tilslutning til de tre statsministerkandidater, Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen, fra 4. september og frem til nu.

Grafikken udstiller især Pape Poulsens dramatiske fald fra tinderne med en oprindelig tilslutning på lige omkring 35 procent af vælgerne til nu omkring kun det halve.

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Stadig flere vælgere foretrækker Mette Frederiksen som statsminister"

Det kan jeg da godt forstå!

Med to blå narrehatte som statsministerkandidater skal det da gå galt.

Jakob Ellemann-Jensen er begyndt at bruge briller - sikkert i troen på at det hæver hans intelligens niveau - hvem tror han han kan narre?

Og Pape - så vi ikke også ham med briller for nylig? Hvad ved han om hvordan det er at være forældre med små børn, op om morgenen o.s.v. Han der kører med chauffør for ikke at blive beskattet af fri bil. I min optik er Pape den mest kvalmende politiker vi har set længe i dansk politik.

Det synes jeg også...det med kvalmende......
der bare rage til sig : andres lejlighed, spise på kommunens regning, fri bil incl benzin og chauffør...man kan blive ved at remse op
og al den grimme Hetz fra ham mod vores statsminister, med usande beskyldninger...man ønsker ham bare langt væk
Han mangler Viden og pli, kan da aldrig lede landetj

Det synes jeg også...det med kvalmende......
Ham der bare rager til sig : andres lejlighed, spise på kommunens regning, fri bil incl benzin og chauffør...man kan blive ved at remse op
og al den grimme Hetz fra ham mod vores statsminister, med usande beskyldninger...man ønsker ham bare langt væk
Han mangler Viden og pli, kan da aldrig lede landet

Man må jo tage sig til hovedet og så grine højt, et latterligt pressemøde hvor de begge tabte fatningen, da de fik kritiske og oplysende spørgsmål og de vil være statsministre, de når ikke Mette F til anklerne i sådan en situation. De tror de kan vinde valget med populisme og rygter og andet gøgl. LA har igen brudt loven, Pape har Samson sagen som han ikke vil kommentere, både VK har et ansvar for det ,der er sket, da de blev briefet og hele tiden har vidst
det de nu kræver svar på. De er så komiske at se og høre på. Interviewet kan genlæses på Berlingske .DK, men mon ikke det måske genudsendes. De er to narhatte. Uden Løkke ligger de på 71 mandater. i dag.

Det er god måling, men men men...nu er det sådan at den røde blok skal have 90 mandater, for at vælgernes mest foretrukne bliver genvalgt. Da vi som bekendt ikke har præsidentvalg i Danmark hjælper det her ikke en pind. I 2015 foretræk De fleste Thorning som statsminister, men vi endte med Løkke.
En god måling, men det hjælper ikke noget hvis vi står med et blåt flertal 1. november. Sorry jeg er lyseslukker!

Næh, Nej, måske en realistisk pragmatiker, men lyseslukker er du ikke.

Ms Flutterby fint din ide gav bonus hos DR, det blev en langt mere sober debat, selv om Ellemann opførte sig i starten som et dumt s... aggressiv og arrogant. Det taber han på, og ret skal være ret, Pape opførte sig rimeligt.
Jeg syntes faktisk Mette var et, Pape to og Ellemann tre, samlet set.
Og ja vi skal have 90 mandater, så SF og Ø og R og Å må i omdrejninger, Mette skulle gerne op på 29 /30 %
Der er to uger endnu. Jeg stemte i dag, der var en rigtig lang kø.

Jeg stemte den 17. på vores lokale bibliotek. Der var der ingen kø, faktisk var der ingen overhovedet, andet en mig, sagde hunden. Det tog alligevel pokkers lang tid, alt taget betragtning, men nu er det gjort og jeg er glad.

Ingen gevinst for at gætte hvem jeg stemte på ;)

Nøgternt set skal rød blok faktisk have 90 mandater uden RV (men gerne med færinger og grønlændere).

Der er heldigvis stadig små 2 uger til at hente det sidste.

Ja det føles godt, men men men, det vigtigste er, at blive ved med at tale politik med så mange som muligt, og minde dem om at det vigtigste er at sætte sit kryds ved A, hvis vi skal komme godt videre. Vi ved hvad vi har, det føles trygt, men vi ved ikke hvad vi får. Derfor stem på A.

Da Findsen udgav sin bog væltede de to borgerlige statsministerkandidater nærmest over hinanden i deres frådende fremstilling at den uskyldsrene spionchef, der er blevet forfulgt af den magtarrogante Mette Frederiksen, der nok engang bekræftede sine skumle karaktértræk.
Men som tiden går, begynder der at vise sig et noget mere nuanceret billede.
Findsen blev under den borgerlige regering fyret af den daværende forsvarsminister Peter Christensen, fordi
man ikke fandt Findsens arbejdsindsats tilstrækkelig og værende mere optaget af, hvordan tjenesten tog sig ud end en effektiv faglig indsats. Måske skulle vi få belyst, hvad det gik ud på.
Den 27. juni 2022 offentliggjorde Tilsynet med efterretningstjenesterne en redegørelse om FE. I den redegørelse står der:
"På baggrund af tilsynets særlige undersøgelse af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), der blev fremsendt til forsvarsministeren den 21. august 2020, nedsatte justitsministeren den 21. december 2020 en kommission med henblik på en undersøgelse af visse forhold omfattet af tilsynets (TET) undersøgelse af FE. Tilsynet modtog FE-kommissionens beretning den 14. december 2021.
Tilsynet har på baggrund heraf besluttet midlertidigt at indstille alle igangværende kontroller, som vedrører FEs indhentning af rådata, og tilsynet vil ikke igangsætte nye kontroller, som vedrører tjenestens indhentning eller videregivelse af rådata, før der er sket en afklaring af tilsynets kompetenceområde. Tilsynet har den 13. januar 2022 orienteret FE herom.
Tilsynet har ved brev af 2. februar 2022 anmodet forsvarsministeren om at afklare tilsynets kompetenceområde. Tilsynet har i den forbindelse henledt forsvarsministerens opmærksomhed på de konsekvenser som FE-kommissionens beretning – efter tilsynets vurdering – kan få for den uafhængige kontrol af FE.
Når forsvarsministerens beslutning foreligger, vil tilsynet træffe beslutning om eventuelle behov for tilpasning af tilsynets igangværende og fremtidige kontrol af FE samt øvrige konsekvenser heraf."
Her står der, at TET ikke kan få adgang til at udføre sit arbejde, at de ikke foretager sig noget vedrørende afklaring af rådata, og at de udbeder sig at få klarlagt deres kompetencer i forhold til FE, med henblik på
at ændre de forhold, de arbejder under til, inden arbejdet genoptages.
Dette er jo en voldsom kritik af den åbenhed, som bl.a. Findsen er ansvarlig for, og forsvarsministeren har ikke svaret endnu, da man fornemmer, at dele at tilsynet træder tilbage, og imedens er gået i strejke. Det ser ud som om, at Findsen muligvis har travlt med at polere sit eftermæle, og det er da visk nok på sin plads i det lys af sætte spørgsmålstegn ved billedet af en forfulgt uskyldighed.
Viser der sig på denne måde flere aspekter ved Findsens virke, end beskrevet i hans parstindlæg, kan både Ellemann og Pape meget vel komme til at se noget forpjuskede ud i deres iver efter at tilsværte MF, medens de
finpolerer Findsens meritter. Pape sagde selv, at da man var ude med krav om rigsretssag, før minkkommissionens konklusioner var ude, var det ikke det fineste øjeblik fra hans side. Måske skulle han overveje hvor meningsmålingerne lander, hvis han gentager "succesen".

Meget fint indlæg. Hvis man nu lader stå til troende at alt er gået efter bogen som Tesfaye, Mette F og Bramsen siger, og det viser sig sandt, hvad jeg tror, så er der rigtig mange der får røde ører. Hvad skulle Bramsen have gjort- budt på kaffe ?? Hun gjorde det eneste rigtige, sendte dem hjem, men sagen blev undersøgt,men og om det så blev gjort korrekt, det er så en anden sag, her har der også været ???
Jeg husker ham gennem flere år, og nej han var mig for smart.

Godt skrevet Vivi..jeg et helt enig, det er vigtigt og formilde hvad der er bedst for Danmark 🚩..Den bedste statsminister, uden arrogance..er Mette F.og med dygtige ministere ..
Tryg gennem usikre tider giver tryghed i vores Land stem på A...🚩

Jeg er desværre pessimist og tror næppe at der bliver "rødt" flertal efter valget dertil er de borgerliges "overbud" med skattelettelser for fristende for mange vælgere, man er vel sig selv nærmest.
Hvis der alligevel blev "rødt" flertal sammen med de radikale (som er et borgerlig parti) vil jeg stærkt anbefale at Mette Frederiksen afstår fra at danne regering med deltagelse af de radikale, det parti skal holdes ud i strakt arm uden nogen form for indflydelse, den må de i så fald hente hos Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen.

Bent - helt enig

de radikale vil ikke Danmark noget godt
.

Agnes med de varme hænder redder statsministeren i valgkampens sidste uge!

Hvis strejkekassens størrelse som hidtil skal afgøre, hvor langt faggruppen er parat til at gå, ja, så spar op!

Hvis den samlede fagforenings samfundsmæssige samvittighed er afgørende for lønnens størrelse, ja, så udvis tilstrækkelig egoisme!

Hvis fagforeningernes samordnede fællesskab skal afgøre det indbyrdes lønopgør, så ansæt verdens dyreste forhandlere og kommunikationsfolk!

Hvis den enkelte fagforeningsmedlem skal afgøre lønnen, så indlær et kollektivt egoistisk sindelag uden hensyn til alle andre faggrupper private som offentlige!

Hvis de offentlige arbejdsgivere skal have en chance for at tiltrække arbejdskraft i bestemte faggrupper, ja, så udmeld lønnens størrelse kontinuerligt og især under et folketingsvalg og følg det efterfølgende på tinge!

Mettes løn-principper kunne være at faggrupper med overrepræsentation af kvinder fremover altid skal være lønførende!

Mettes løn-principper kunne være at faggrupper som anses for livsnødvendig infrastruktur altid skal være lønførende!

Mettes løn-principper kunne være “at dem der fortjener bedre” skal aflønnes bedre! Spørgsmålet er blot? Hvem bestemmer hvem der bestemmer hvem der fortjener bedre!

Alt for længe har sygeplejerskerne syntes at de fortjener bedre! Og de tager nu tilsyneladende sagen i egen hånd og flygter fra “den livsnødvendige infrastruktur”!

De politiske partier har været snublende tæt på i samlet flok at give sygeplejerskerne ret! Ja, de fortjener bedre! (Nu hvor der er folketingsvalg)

De samlede fagforeninger synes det åbenbart endnu ikke! Så var sagen jo løst for længe siden!

Fagforeningernes fælles solidaritet kommer Mette Frederiksen til at røre ved! Og så kommer balladen!

Mette Frederiksens principper bliver en gang udvandet vrøvl, der ligner Dan Jørgensens CO2 afgifter på landbruget!

Med mindre de mener det alvorligt !

Og nedlægger landbruget i dens nuværende form!

Og nedlægger fagforeningerne i deres nuværende form!

Spørgsmålet er om Mette Frederiksen har modet efter mink-skandalen!

Eller skal der flere lig på bordet før beslutnings-evnen forbedres!

Desværre har damen ingen eksperter at henvise til!

Det er en ren politisk beslutning!

Og dem vil hun gerne dele hen over den politiske midte!

Om løn-principperne kan ramme den politiske vægtskåls balancepunkt bliver interessant!

“Noget” kan blive det afgørende i modsætning til “nogen”!

Ligestilling imellem kønnene kunne se kønt ud, men mændene i Socialdemokratiet har stadigvæk den stiltiende magt!

Om Slette-Mette vil slette mændenes dominans på arbejdsmarkedet er tvivlsomt.

Hendes store idol Anker Jørgensen var trods alt lagerarbejder!

Hendes anden store idol Arne fra “ Nu er det Arnes tur” er trods alt bryggeriarbejder!

Om Mette Frederiksen i det hele taget dybt i sit hjerte mener at offentligt ansatte fortjener bedre, er tvivlsomt!

Først langt inde i valgkampen diverterer statsministeren med “ dem, der arbejder på landets sygehuse, blev fremhævet af Mette Frederiksen. Det er nødvendigt at skaffe bedre løn- og arbejdsvilkår for dem, sagde hun. Ellers var statsministeren ikke villig til at pege på, hvem præcis der fortjener at få mere i løn.”

Om lagerarbejdere og bryggeriarbejdere tilhører kritisk infrastruktur eller anæstesi-sygeplejersker og jordemødre er mere oplagte, ja, det er en helt ny diskussion!

Anker og Arne kan ende i sygehuskøen næsten lige så sikker som Ane og Agnes!

Og deres gennemsnitlige tilbagetrækningsalder Den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder for kvinder var 64,5 år i 2018 og 66,3 år for mænd.

Den standardberegnede timefortjeneste var 15 pct. lavere for kvinder (241,5 kr.) end for mænd (276,9 kr.).

Om mændene generelt er bedre uddannede?

Når kvinder i gennemsnit får 12 procent mindre i løn end mænd, handler det ikke om, at kvinderne er dårligere udannet end mændene.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som har opdelt befolkningen efter den længste uddannelse, de har gennemført.

Tallene viser, at mere end 30 procent af de 60-64-årige kvinder, som i dag står på tærsklen til pension, har gennemført en mellemlang eller lang videregående uddannelse.

For mændene er det tilsvarende tal 21 procent.

I 1986 var det tilsvarende tal for kvinder blot syv procent. Det understreger, hvordan kvinderne uddannelsesmæssigt er strøget forbi mændene.

Alligevel er det paradoksalt nok mændene, der med en gennemsnitlig pensionsformue på 780.000 kroner står bedre rustet til pensionisttilværelsen end kvinderne, der i snit har sat 590.000 kroner til side til alderdommen.

Løn og pension hænger ofte sammen!

Arne står noget stærkere end Ane!

Spændende hvornår Agnes ryger på Socialdemokratiets valgplakater!

Måske i den sidste uge af valgkampen:

“Nu er det Agnes der håber!”

På en regering hen over midten i dansk politik!

Måske står Agnes stærkere hos de blå partier end Arne!

Selv Lars Lække taler om “noget”!

Om dette “noget” er mere i løn til Agnes bliver spændende?

Lars Lække vil formodentlig hellere huskes som ham der nedlagde regionerne!

Og statsliggjorde lønnen for kvinderne igennem private sygehuse!

Men et princip for løn har Lars Løkke:

Han mener, at der er noget strukturelt galt, når man ifølge ham får højere og højere løn, jo længere væk fra patienten, man kommer i sit arbejde.

Tænk hvis “de varme hænder” fik et lønløft!

Men på Christiansborg er selv statsministeren et godt eksempel på en højtlønnet der aldrig har været i nærheden af en almindelig lønslave!

De færreste folketingsmedlemmer kommer fra virkelighedens arbejdsmarked!

Og det er i virkeligheden “den danske models” største problem!

De højtlønnede værdsætter de højtlønnede!

Folketinget mangler “varme hænder”!

Også i regeringsudspil!

Løkke har efter 30 år og nedlæggelser på nedlæggelse af kommuner, amter og små sygehuse indset “at det er de varme hænder” der afgør standarden af de offentlige ydelser!

Hidtil har manden kun skabt højtlønnede der skal styre alle de store enheder, der tilsyneladende er ustyrlige eftersom (citat Lars Løkke):

“ der er noget strukturelt galt, når man får højere og højere løn, jo længere væk fra patienten, man kommer i sit arbejde. “

Hele Lars Løkkes virke som reformator og storbygmester falder med et brag til jorden!

“Hvad sagde vi!” Lyder det fra folkeskolelærere, pædagoger, sosuer, sygeplejersker, jordemødre, etc.”

Om statsminister Mette Frederiksen lader sig omvende er mere tvivlsomT!

Hun satte først lærerne på plads som beskæftigelsesminister!

Herefter satte hun sygeplejerskerne på plads som statsminister!

Dum-stædighed er det sidste Slette-Mette vil slette!

Måske Lars Løkke kan bringe hende på bedre tanker!

I et Dan Jærgensensk CO2 afgifts kaudervælsk politiker-sprog!

“ “Nu er det Agnes der håber!””

Hvem Agnes vil vælgeren spørge?

“Nu er det Agnes ( hende med de varme hænder) der håber!”

Tænk om varme hænder - et kærligt hjerte - kunne blive et princip for løn!

Søren Pape ville elske det!

Især hvis Agnes var privat ansat!

Om Agnes igen bliver kastet under bussen efter Mette Frederiksens valgsejr, ja, det bliver sikkert op til Enhedslisten at afgøre!

Lars Løkke stiller formodentlig som krav at regionerne skal nedlægges!

Lars Løkkes kolde hænder tempererer endnu engang Agnes (hende med de varme hænders)!

Valgspin for at blive statsminister!

Men måske tager statsministeren ordene ud af munden på Løkke!

Og gør dem til den afgørende valgplakat!

“Nu er det Agnes (hende med de varme hænder) der håber på Mette!”

Tænk hvis sygeplejerskerne kom med i Mettes valgbus!

Dansk landbrugs varme hænder ville gå en sikker død i møde!

Keld Fuglsang og hans to ansatte joker om at holde hjulene i gang, mens de tager cyklerne ind for aftenen. Han er vant til pressen. Som socialdemokraten, der bor i Mette Frederiksens barndomshjem i Aalborg – den vel mest socialdemokratiske af alle landets større byer – har han været i avisen flere gange.

Men ved dette valg er det anderledes. For første gang i sit liv har han besluttet at sætte sit kryds hos et andet parti end Socialdemokratiet.

»Jeg stemmer 100 procent på Inger Støjberg“, siger Keld.

"Du plejede at smile meget mere".

Sådan sagde en nordjyde for noget tid siden til statsminister Mette Frederiksen. Det skrev hun mandag aften om i et opslag på Facebook - og hun erkendte, at der nok er noget om snakken.

Statsministeren skriver, at nordjyden fortalte hende, at personen hele sit liv har stemt på Socialdemokratiet - men denne gang overvejer et andet parti. Den samtale gjorde stort indtryk på Mette Frederiksen, som siden da har tumlet med tankerne om den og det budskab, hun fik.

”Engang var du glad, sagde tingene direkte. Der var ikke så meget politiker over dig, som der er nu”, lød det endvidere fra den nordjyde, Mette fra Aalborg havde en samtale med.

Kristiansen og Mogensen syntes i Tirsdagsanalysen at Mette Frederiksen er genial i sin valgkampskommunikation.

Se ovenstående!

Fremover vil Mette Frederiksen således med et stort smil nedlægge landbruget og smile ekstra meget når CO2 -afgifterne på landbruget sætter ekstra skub i inflationen og smile stort når folk flytter fra hus og hjem når gas-regningerne vælter budgettet!

Smil! Du er på Mette!

De velbetalte tidligere spindoktorer millionær Mogensen og millionær Kristiansen synes Mette Frederiksen er en genial kommunikator!

Og når minkavlerne påny efter valgkampen spørger om deres penge!

Ja, så er Mette Frederiksen et stort smil!

Og BB klukker af grin i baggrunden!

Selfie-smil over hele landet!

Den gode gamle Mette! Smilende Susie! Jomfrue Ane Gades bedste kunde!

Mette, der skulle være blevet i Ålborg!

Og støttet Ålborg Portland!

Ligesom Inger Støjberg støtter landbruget!

Statsministerkandidaten med det største smil er Søren Pape!

Skattelettelser giver automatisk smil på læben!

Tænk hvis statsministeren havde besøgt Katrine sygeplejerske eller Karin jordemor eller Kirsten sosuer for at spørge hvorfor de ikke stemmer på Socialdemokratiet mere!

Smilet forsvandt i Arne-pensionen! Der røg vores lønforhøjelse!

Men Mogensen og Kristiansen smiler over hele million-kronen!

Kommunikation i Danmarksklasse!

Og den går hjem!

Dansk politik er sociale medier! TV2 i børnehøjde!

Børnenes statsminister!

Efter 40 år på arbejdsmarkedet har jeg optjent en arbejdsmarkedspension på knap 8.000 kr. pr. måned før skat. Havde jeg brugt tiden i folketinget og været minister 8 år af tiden, ville jeg have fået 58.000 kr. pr, måned før skat.

Nej, at være erhvervsuddannet kan ikke betale sig.

Annonce