Annonce

Glæde hos de gule over Konservatives udspil

Melding om at fjerne konfliktretten mod virksomheder med ”gul” overenskomst vækker glæde hos landsformanden i Det Faglige Hus.
Foto: Det Faglige Hus
Johnny Nim, stifter af og formand for Det Faglige Hus
De Konservatives beskæftigelsesordfører, Niels Flemming Hansen, har over for A4 Aktuelt udtalt, at det ikke bør være muligt for fagbevægelsen at gribe til konflikt mod virksomheder, som har tegnet en såkaldt ”gul” overenskomst mellem Arbejdsgiverforening KA og Det Faglige Hus.

”Når en overenskomst er anerkendt af Arbejdsretten, så er det jo helt vildt, at den røde del af fagbevægelsen ikke respekterer det, men griber til konfliktvåbnet. Det burde ikke være muligt,” udtalte Niels Flemming Hansen til A4 Aktuelt.

Glæde hos de gule 

Den udmelding vækker glæde hos den tværfaglige fagforening Det Faglige Hus:

”Det Faglige Hus er glad for Niels Flemming Hansens udspil. Vi forstår ikke, at eksempelvis 3F bruger alt deres krudt på at ”overtage” virksomheder, hvor der allerede er tegnet overenskomst med ordnede løn- og arbejdsvilkår,” siger Johnny Nim, landsformand for Det Faglige Hus, til Netavisen Pio.

Han mener, at forbundene under Fagbevægelsens Hovedorganisation først og fremmest burde koncentrere sig om de virksomheder, der ikke har en overenskomst. Fagbevægelsens Hovedorganisation er en paraplyorganisation, som dækker de klassiske fagforeninger. Det er, hvad nogle kalder for “røde" fagforeninger.  

”Vi overtog KA-overenskomsten  i 2017 fra Krifa, og i de fem år er KA’s medlemstal steget fra 900 til 1400 virksomheder. Så vi har rent faktisk været med til at udvide overenskomstdækningen i Danmark,” lyder det fra Johnny Nim.

Løndumping på speed

Ikke overraskende blev det konservative udspil mødt med hovedrysten fra Fagbevægelsens Hovedorganisation. Formand Lizette Risgaard skrev således på Twitter: 

”Nu vil De Konservative frede "gule overenskomster", så de slipper for at blive konfliktramt. Men så vil enhver - i ind- og udland – jo kunne ”opfinde en fagforening” og underbyde de rigtige overenskomster. K åbner for social dumping på speed.”

placeholder

Arbejdsgiverforeningen KA og Det Faglige Hus står uden for det traditionelle arbejdsmarkedssystem under Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Bare overskriften viser jo, at de gule forsikringsselskaber er kapitalistiske til bristepunktet, de har åbenbart intet problem med at aflyse dele af den danske model, der er den der har bragt så meget velstand for de fleste, til Danmark.

Det er formentlig denne sag, der har fået de konservative op af stolen for at forsvare retten til ringere løn- og arbejdsvilkår. En ærkekonservativ mærkesag, naturligvis.
Læs selv artiklen for at se, hvor galt det kan gå, når jobs udflyttes til en virksomhed med gul "overenskomst":

https://fagbladet3f.dk/artikel/presset-paa-tid-og-daarlig-loen-hos-renel...

Johnny Nim var jo engang en del af den etablerede socialdemokratiske fagbevægelse i Esbjerg, men hans personlige ambitioner var noget højere end medlemmerne af Soc. i Esbjerg, så da han foreslog sig selv som Borgmester kandidat og blev vraget slog det klik.

De gule fagforeninger er virkeligt et arrangement for tåberne. De kunne lige så godt kalde sig ved rette navn, "kapitalisternes surrogatforening til varetagelse af arbejdsgivernes interesse i overenskomstforhandlingerne".
Hvem er det dog der hopper på sådan en vildmand.
Endnu en gang viser Pape ståltænder, når det handler om at undergrave lønmodtagernes forhandlingsposition ved at undergrave lønmodtagernes strejkeret. Løbende nedsættelse af erstatning ved ledighed, kontanthjælpsloft, import af billig arbejdskraft fra Filippinerne, (alt sammen under overskriften udbudsreformer på arbejdsmarkedet) for at fremme social dumping, er nu ved at tegne mønsteret i hans omfordelingsvision.
Og for at garnere salaten, så ingen er i tvivl, vil han bekæmpe topskatten og arveafgiften.
Mon ikke han velfortjent når ned under 5% inden valgdagen.

Uden strejkeret er danske lønmodtagere færdig. De gule fagforeninger er en del af arbejdsgiverforeningerne og ikke lønmodtagernes fagforeninger.