Annonce

Blåt pressemøde gik i ged

På et pressemøde ved Forsvarets Efterretningstjenestes hovedkvarter Kastellet med de to blå statsministerkandidater Søren Pape Poulsen (K) og Jakob Ellemann-Jensen (V) gik alt galt
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen (K) og Jakob Ellemann-Jensen (V) - med solen lige i øjnene
Alle sejl var sat til.

Kl 10.30 onsdag formiddag havde de seks blå partier kaldt til pressemøde ved det historiske bygningskompleks, Kastellet, som huser Forsvarets Efterretningstjeneste.

Pressemødet skulle handle om Findsen-sagen, og hvad de seks blå partier ønsker undersøgt af en undersøgelseskommission, som skal iværksættes “umiddelbart efter valget”.

Stemningen i den blå lejr var hektisk op til pressemødet. De to blå statsministerkandidater Søren Pape Poulsen (K) og Jakob Ellemann-Jensen (V) mødte frem på Kastellet i rigtig god tid. Luften emmede af blå forventninger: Nu skulle det endelige stød mod S-regeringen sættes ind.

Nu skulle det endelige stød mod S-regeringen sættes ind

Men pressemødet blev en fæl blå fuser.

Blændede blå partiledere

Pressebordet til de to statsministerkandidater var sat op således, at de to partiformænd fik den skarpe efterårssol lige i øjnene. Det betød, at Ellemann og Pape skiftedes til at lukke øjnene under store dele af pressemødet. Eller holde en hånd foran øjnene i et forsøg på at kunne se bare lidt af den journalist, der stillede spørgsmål. Men lige den attitude ser ikke særlig statsmandsagtig ud på TV.

Trods mod-solen-fadæsen skred pressemødet planmæssigt frem under de to partilederes fremlæggelse af rammen for undersøgelseskommissionen og såkaldte her-og-nu-spørgsmål til S-regeringen, som de to partiledere på vegne af de seks blå partier krævede besvaret “her og nu”.

Men helt galt gik det, da der blev åbnet for spørgsmål fra journalisterne. Stort set alle journalister stillede spørgsmål om en og samme ting:

Nemlig om Ahmed Samsam-sagen. En sag, som tog sin begyndelse dengang Søren Pape Poulsen var konservativ justitsminister under Lars Løkke Rasmussens regeringerne fra 2015 - 2019.

Samsam-hvad-for-noget?

Journalisterne spurgte til, hvorfor Ahmed Samsam-sagen ikke indgik i den ramme for kommissoriet for Findsen-undersøgelsen, som de de to blå partiledere lige havde fremlagt.

Ahmed Samsam er en angivelig dansk agent, som efter det foreliggende har spioneret blandt danske fremmedkrigere i Syrien, men som endte med at blive idømt flere års fængsel i Spanien. Og pludselig ville efterretningstjenesterne ikke længere kendes ved deres agent, som med fare for sit liv ellers angiveligt har leveret efterretningstjenesterne værdifuld viden.

Svarene fra de to blå partiledere var mildest talt famlende.

Under pressemødet ville hverken Pape eller Ellemann rigtig forholde sig til, om Samsam-sagen kan indgå i kommissionensundersøgelsen af Findsen-sagen:

"Lige nu holder vi pressemøde om Lars Findsens bog," lød det i flere variationer fra både Pape og Ellemann.

Den melding affødte næste byge af spørgsmål: Kan Ellemann have en person (Søren Pape Poulsen, red.) siddende i sin regering som minister, hvis denne er genstand for en kommissionsundersøgelse?

Straks efter pressemødet forsvandt Søren Pape Poulsen som dug for solen

Nu blev svarene om muligt endnu mere famlende. Og Pape Poulsen havde ikke energi eller overskud til at reagere på, at det lå i spørgsmålene, at han lige dér blev dømt udelukket som mulig statsminister af et samlet pressekorps.

Straks efter pressemødet forsvandt Søren Pape Poulsen som dug for solen. En times tid senere kom der en skriftlig meddelelse fra det konservative hovedkvarter, at De Konservative ikke har problemer med, at lade Ahmed Samsam-sagen indgå i kommissionsundersøgelsen.

Q: “Glade amatører”

Kommentatorer og iagttagere er nådesløse i deres vurdering af pressemødet.

Politisk kommentator hos Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup:

ligner den blå blok jo mere og mere de glade amatører

“Sammenlignet med den totalt tjekkede, strømlinede socialdemokratiske kampagne, så ligner den blå blok jo mere og mere de glade amatører.”

International analytiker, tidligere Washington-korrespondent for Berlingske, Kristian Mouritzen, bemærker på Twitter, at pressemødet udviklede sig katastrofalt:

“Man kan roligt sige, at de borgerliges pressemøde om Findsen udvikler sig katastrofalt for Pape med spørgsmål om hans egen rolle i Ahmed Samsam-sagen. Endnu et skud i foden for Pape.”

placeholder
 

 

Den hjemsendte og tiltalte FE-chef, Lars Findsen, har med sin bog “Spionchefen - erindringer fra celle 18”, der udkom torsdag i sidste uge, kraftigt antydet, at sagen mod ham er politisk begrundet.

En opfattelse som både statsminister Mette Frederiksen (S), justitsminister Mattias Tesfaye (S) og tidligere forsvarsminister, nuværende transportminister og minister for ligestilling, Trine Bramsen (S) pure afviser.

Ellemann: Ups, det var en fejl

De blå partier har reageret på bogen ved at kræve en kommissionsundersøgelse nedsat straks efter valget. S-regeringen er mandag gået med til at lade en kommission undersøge sagen. Forudsat at den ikke forstyrrer og griber ind i retssagen mod Findsen.

Både De Radikale og Socialdemokratiet reagerer på onsdagens blå pressemøde med undren. Hvorfor overhovedet holde et pressemøde om sagen, når der allerede er et meget bredt flertal - inklusive Socialdemokratiet - for en kommissionsundersøgelse?

Ved 18-tiden må Jakob Ellemann hoste op med en undskyldning for en fejl, han begik under pressemødet. Han sagde nemlig to gange, at S-regeringen havde udsendt den pressemeddelelse, der rettede kritik af Forsvarets Efterretningstjeneste. Det er forkert. Det er i stedet Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET), der udsendte pressemeddelelsen.

Det er en fejl, og det beklager jeg

"Det er en fejl, og det beklager jeg, at jeg sagde forkert," skriver han i et mailsvar til Ekstra Bladet.

Opdateret kl. 19

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Først tænkte man, hvad er meningen, holder de ikke valgkamp, hvad pokker bruger de tiden på, landet har masser af problemer der skal løses, hvad vil I gøre ved det?? og så står de to paphoveder der, ja undskyld mit sprog, og læser en tekst op, som sparker en åben dør ind, hvor fjollet kan man te sig som statsministerkandidat. Så fjollede åbenbart .... det afslørede de kritiske journalister bagefter, de stillede et par skarpe spørgsmål, ynkeligt svar lød, det drejer pressemødet sig ikke om. Tænk hvis Mette F havde svaret sådan hver gang EB stiller irrelevante spørgsmål til hende. Men de toblå fortsatte deres ynkelige svar. Ellemann vrissede og blev fornærmet,talte udenom, men journalisten holdt fast, ja eller nej.... det var virkelig en fuser og rent ud sagt det fortjente de knagme også, platugler at lave noget sådan, fordi de ligger på 71 mandateri dag.
De dur kort og godt ikke som kommende statsminister nogen af dem.

"De dur kort og godt ikke som kommende statsminister nogen af dem."

HELT RIGTIGT ingen af dem dur som statsminister

Og der gør lille Lars fra Græsted heller ikke
.

Endnu mere pinligt er det at folk foretrækker Lars Løkke ( selvom han ikke stiller op) som statsminister frem for de 2. Det er jo ikke særlig berusende læsning for de borgerlige. Mette F foretrækkes med 50+ i procent fortsat af de fleste. Små 2 uger tilbage. Krydser fingre for rød blok kommer hel skindet igennem til valgsejr 1. nov

Ja, ja, den der graver en grav for andre..........

De kunne såmænd bare have stille deres spørgsmål i folketingssalen i stedet for det cirkus med pressemødet. Men de var jo nok mere interesseret i opmærksomheden end svarene.

Selvmål😎

denne her sag startede allerede, da Claus Hjorth var minister, under den forrige BLÅ regering, så det er da meget underligt at de vil have denne sag op igen, tror de virkelig at den danske befolkning er så dumme.

Dumme er den danske befolkning ikke, men desværre er der ikke nogen der har dårligere hukommelse, end vælgere.

Dumme er den danske befolkning ikke, men desværre er der ikke nogen der har dårligere hukommelse, end vælgere.

Glemmer I så husker jeg punktum.

Ups det var en fejl... NÅ... jeg troede Ellemann var fejlfri, det skulle man tro, når han gang på gang angriber statsministeren for alt muligt. Og magtarrogance, han skulle tale om arrogance hold op, hvor han var arrogant i dag overfor journalisterne på pressemødet.

Han er altid arrogant at se på. Husker Folketingets åbningsdebat. Hver gang han sagde noget, han gerne ville have var positive, var hans kropssprog tydeligt negativt. Og han virkede meget arrogant over for alle i rød blok.

Vi, Det Blå Svindlerhold, gider ikke hører om Samsam. Det her går altså ud på at svine Mette Frederiksen maks. Har I da bare slet ikke fattet eller lært noget af vores strategi de seneste to år? Tro I måske de har handlet om Mink? Nej sgu da. Det drejer sig alt sammen om at svine Mette Frederiksens person. Det er "moderne" dansk blå politik.

Dumme journalister. De fatter bare Samsam.

Skal de mennesker lede Danmark?

-

Tryghed i usikre tider. Socialdemokratiet.

Ingen andre kan.

Sandt Mette har vist mod. Men skal nok have nye rådgivere.

Det Blå Svindlerhold

Tak Jeppe Lindholm - fordi du tager dig tid til at belære os andre uvidende - håber ikke det er gået ud over din tur til Abu Dhabi (s.... være med CO2 udslippet)

Den blå taktiks valgkampsanstrengelser har kun et indhold. Intet andet. De forsøger at påvirke de få procent af vælgere som lader sig påvirke af forargelse. De forsøger nu at få de mennesker til at forstå at Mette Frederiksen nu igen ikke kan finde ud af det. Som med Mink sagen. Mette lyver, svindler og bedrager. Det er det eneste der står på de blå's valgkampsliste. Og kan de få følelsesladede vælgere lade sig påvirke nok til ikke at vælge rødt, ja så kan de blå fortsætte med at ødelægge velfærdsstaten Danmark.

Hvor er det primitivt. Hvor er det sølle. Men det virker. Det har magt til at flytte 1-2% af stemmerne. Hvor ufatteligt det kan lyde. De 1-2% er ikke ligefrem de skarpeste knive i skuffen.

Dupont og Dupont viste sig som et par amatører. De troede de var smarte. Det de var, var dumsmarte.

Hvis der skal være en undersøgelse af sagen omkring FE, så vil jeg gerne bede
Jan Kjærgaard om at skrive en artikel her i Pio - Pio om sagens start, hvor den
tidligere regering, forsøgte at stoppe tilsynets undersøgelsen af FE, det skete
netop på Kastellet den 28 februar 2019, hvor Claus Hjorth havde indkaldt Tilsynet
til et møde, som har været hemmeligholdt, indtil DR har fået aktindsigt i den
korrespondance der har været mellem Justitsministeriet, Forsvarsministeriet og
Statsministeriet. Statsministeren sendte sin departementschef Kettel-Thomsen til
mødet, Kettel-Thomsen er den højeste rangerede departementschef, så Lars Løkke
ville sætte magt bag forsøget på at stoppe denne undersøgelse af FE, som endte med
at Lars Findsen blev hjemsendt i august 2020. Landsretsdommer Michael Kistrup som
er formand for TET (tilsynet med efterretningstjenesterne) lod sig ikke skræmme,
tilsynet fortsatte sin undersøgelse, som endte med en sønderlemmende kritik af FE.
Jan Kjærgaard læs den bog som journalist Hans Davidsen-Nielsen fra Politiken har
skrevet om FE sagen hvor, han også beskriver mødet på Kastellet 28 februar 2019.
Justitsministeren var inviteret med til mødet, men hans departementschef mødte
ikke op, navnet på departementschefen er Barbara Bertelsen Justitsministeren var
SØREN PAPE POULSEN, statsminister kandidat for KONSERVATIVE. Som holdt møde der
hvor de 2 kandidater holdt et meget pinligt pressemøde onsdag den 19 oktober.

Tak til Arne Jensen.
Det udstiller jo blå bloks foragelse, og vikler Venstre og Konservative ind i eget spin i en grad, så man må undres. Og igen viser både Ellemannx-Jensen og Pape at de ikke er opgaven voksen

Jan Kjærgaard, i loven om TET står der , at ingen minister må forsøge,
at påvirke arbejdet i tilsynet med efterretningstjenesterne.

Jeg frygter en bred regering over midten, lige så meget som jeg frygter en blå regering.

Jeg er helt på linjemed dig Ms Flutterby
Jeg håber virkelig på flertal i rød blok. Håber at Å ikke kommer under spærregrænsen. Godt at de andre slog sig sammen
Håber at Mette Frederiksen har snuhed nok til ikke at lade sig snøre af Lars Løkke. Hun skal passe på med at gå alene 'i kælderen'med ham (det er uhyggelig)
Jeg har aldrig brudt mig om krimier og gyseren som genre, og jeg har samme fornemmelse lige nu om denne her valgkamp. Måske man bare skulle 'grave sig ned til den er overstået!

Nynne nej bliv stående og kæmp.

Jan Kjærgård er jo tidligere graverjournalist på EB, så mon ikke han kan finde, hvad der er facts på den sag op oplyse os herom. Både Arne Jensen og Hans Engell giver en sober og faktuel oplysning i deres indlæg. Tak

Sandt udsagn kom i gang.

Niels Jespersens indlæg i Pio - Pio er da vidst svar nok på,
at Jan Kjærgaard har læst hvad vi skriver.