De første 100 dage: Mette F. har lagt en plan

Statsministeren har fremlagt en plan med fem punkter for de første 100 dage, hvis hun får endnu en valgperiode.
Foto: S
Statsminister, Mette Frederiksen, (S) udskriver folketingsvalget 5. oktober 2022 foran Marienborg.
I et større interview med Jyllands-Posten torsdag fremlægger statsminister, Mette Frederiksen, (S) de fem vigtigste ting, som hun vil tage fat på i de første 100 dage som statsminister, hvis hun vel at mærke igen kommer til at stå i spidsen for en regering efter folketingsvalget 1. november.

”Det er fem nedslag på nogle af de alvorligste udfordringer i vores samfund. Man kan ikke løse dem på 100 dage, men arbejdet skal sættes i gang, og der skal træffes beslutninger,” siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

De fem fokuspunkter for de første 100 dage er:

1.     Inflationen

2.     Sundhedsområdet

3.     Nyt forsvarsforlig

4.     En helhedsplan for vores velfærdssamfund

5.     Klimaet

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Klima på sidste plads. Så er alt jo som det plejer. For klimaet har ligget på sidste pladsen lige siden industrialiseringen startede. Der har, og vil altid være, forhold som bliver prioriteret højere end naturen. Det billige selvfølgelig skidt.

Det ligger tilsyneladende indgroet i vores natur at vælge slik først. Præcis, som da vi var 3 år gamle. Uanset konsekvenser.

En anden ting. Var det måske muligt at få en lille uddybning af de 5 prioritets punkter? Man bliver ikke særlig meget klogere af det.

Rasmus Hansen. Enig i, at klimaet skal stå højt på dagsordenen. Det synes jeg nu også, at regeringen har gjort meget for i regeringsperioden - mange væsentlige tiltag er allerede aftalt, påbegyndt eller allerede gjort. Der er dog også nogle forudsætninger for, at vi kan tage yderligere skridt. Det er rækkefølgen vel udtryk for.
Jeg kan da sagtens finde yderligere 95 væsentlige punkter på en kommende regerings agenda og tilføjes disse, står klimaet på en femteplads ud af 100, hvilket da ikke er så dårligt.

Nu står der jo ret beset slet ikke noget om prioriteringen, der nævnes bot 5 punkter, der skal sættes særlig fokus på indenfor de første 100 dage af en ny S-regerings liv.

Socialdemokratiet har sat godt gang i den grønne omstilling i Danmark, Ingen tvivl om det. Særligt energiøer med tilknytning af kæmpe havmølleparker er rigtig godt. De kan producere så meget strøm på sigt at der vil være rigeligt af den og åbne for eksport af strøm til særligt Tyskland når de har opgraderet deres transportveje fra nord til syd Tyskland.

Mit skriv om ned prioritering af klimaet er mere en general betragtning, som har sat dagsorden i alt for mange år, hvor ikke mindst olie kapitalinteresser har fået alt for meget hensyn.

En stemme på Støjberg giver dig Pape med.

Tryghed i usikre tider. Socialdemokratiet.

Lidt sjovt er det, når man kan høre folk i de tyndt befolkede områder af Danmark vil stemme på DanmarksDemokraterne fordi deres små skoler lukker og bliver sparet væk. Så har man da heller ikke fulgt med. For det er netop Det Blå Svindlerhold med Inger Støjberg, som gennem årene har barberet økonomien væk under de tyndtbefolkede områder gennem den ene spare runde efter den anden igennem de seneste 20 år. At alt forsvinder under fødderne på udkants Danmark er ikke Socialdemokratiet og rød blpks værk. Det er ene og alene Det Blå Svindlerhold med Lars Løkke Rasmussen i førertrøjen, som har det fulde ansvar for det.

Lige som Det Blå Svindlerhold har ødelagt de danske sygehusværen, ældrepleje, daginstitutioner, SKAT og mere til gennem 20 års krav om besparelser på de offentlige budgetter for at give plads til skattelettelser for særligt de rigeste, som i forvejen har langt mere end nok.

Ja lige nu kan Løkke se alle de ting han har lavet i de 17 år han har været ved magten nu skal det hele laves om igen for det hele sander til alt inden for vores fælles vældfærd det kan vi takke Løkke godt hjulpet af Støjberg Tulle og Pia nu skal vores dygtige statsminister have skylden for det at de ikke skammer sig men de har vel ingen empati lige som dem der behandler de ældre og syge mennesker hvorfor stille journalisterne ikke lige så kritiske spørgsmål til Løkke som de gør til Mette hun er blevet overfuset lige siden hun blev statsminister men godt holdt ud Mette du er den rette statskvinde de andre er kun kludedukker.

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Jeppe Lindholm - er du tilbage fra din tur til Thailand og Wellington - med fly forstås? Fik du regnet på hvor meget CO2 du bidrog med?
Ikke fordi det interesserer dig - men tænk på vi andre
.

Det er godt og komme med gode hensigter og planer🚩 der rækker ud i fremtiden det er vigtigt for Danmark 🇩🇰. .det er Mette,F.,s gode mærkesager der gør en stemme på A værdifuldt...trygt gennem usikre tider...derfor skal Regeringen forsætte og skabe stabilt og den velfærd alle fortjener gid de borgerlige "begraver sig selv " med deres utålige arrogance..
Bedst for Danmark, Mette F.er Statsminister 🚩🙂

Noa Redington afslørede sent fredag aften, at han ikke kender forskel på "at løse" contra "at forbedre". Noa påstår at man kan løse ældreproblemet. Derfor synes han lige at Mette skal have en sviner. Ak Ak.

Jeg gider ikke politik mere. Jeg gider ikke høre mere, se mere, læse mere, skrive mere. For ligegyldigt om man gør det ene eller det andet, ligegyldigt hvor samvittighedsfuld og hensynsfuld man er, ligegyldigt hvor meget samfundssind man lægger for dagen, så skal der nok stå en eller anden med en hammer og slå dig oveni hovedet. Danmark er et så uretfærdigt og forskelsbehandlende land så det vender sig i mig.

Jeg har mistet al tillid til de danske politikere, de danske institutioner, det offentlige og sundhedsvæsenet.
Der er ingen retssikkerhed, ingen social sikkerhed, ingenting.

Helt ærligt, som jeg ser det, kan det være fulsstændigt ligegyldigt om vi får en rød, grøn eller blå regering, det vil aldrig komme til at gøre en forskel på mit liv. Det eneste jeg kan være sikker på er, at uanset partifarve, så er der aldrig nogen politiker der vil mene, at mennesker i min situation er noget værd, og derfor heller ikke værd at bruge resourcer på.

Jeg vil på mandag gå på biblioteket og ændre min brevstemme fra A til blank.

Havde jeg vidst i dag, hvad jeg ikke vidste for 6 uger siden, så havde jeg aldrig underskrevet kontrakten på en ny bolig, så havde jeg pakket min kuffert og sammen med min servicehund forladt Danmark. Nu fanger bordet.

Du har været med på en sober måde hele vejen. Det synes jeg du skal have tak for.

Er det Ms Flutterby der har skrevet ovenstående, det tror jeg ikke på.

Helle - jeg tror heller ikke at det er "Ms Flutterby"

Der er forskel på
"MS Flutterby" og
"Ms Flutterby"
Den er lille med den er der - skabt for at forvirre - små hjerner små fornøjelser

Teksten er for lang til at jeg tror det er Jan
.

Kære Helle og Kurt,

Jo, det er mig, MS er en tastefejl. Jeg undskylder mit udbrud, men jeg er så desillusioneret, jeg har fået en voldsom forudanelse om, at vi ender med en regering med LLR ved roret. Som HSP kan jeg næsten ikke være i mig selv af bare angst for, at det kommer til at ske. Men jeg kan mærke, at det er den vej det går. Så jeg er nødt til at skrive det ud af kroppen.

Jeg så et indslag i går, om at LLR har ud over en anden, ene ubekendte og uerfarne kandidater rundt om i Danmark. Det vil passe ham fint for så kan han som en anden kaptajn, sidde for bordenden og forklare de uerfarne (amatører), hvordan tingene skal køres og hele tiden holde sin egen erfaring op for øjnene af sine kandidater. Og hvem af dem vil turde sige ham imod. Han kan være sin egen lille Napoleon og regere i sit eget lille rige. Og ham vil 10% stemme på. Tanken er frygtelig.

Det er tanken om at Mette kunne ende i en regering med ham også, måske endog som støtte-minister. Forestil jer det.

Lars Løkke lukkede det meste af Danmark ned fordi venstrefløjen hellere ville rejse på charterrejser til lande hvor alting kostede ingenting!

Danskerne er gratister!

Hvem der har lært dem at udnytte andre kan man jo kun gætte om?

På udenlandsrejserne fortalte de om deres fantastiske lille land, og folk derude kunne jo kun tro dem, nær de havde råd til at rejse og se de fremmedes hjemlande.

Det satte gang i immigrationen og længe syntes venstrefløjen at det var fedt og sjovt og berigende!

Men så kom frygten!

Vi havde inviteret alt for mange gratister til gratisternes hjemland!

“Antallet betyder noget”, som statsministeren så smukt siger det!

Og nu har støttepartierne endelig godtaget statsministerens ord!

“ Antallet betyder noget”, og bannerføreren Mai Villadsen peger på antal køer og grise og landmænd!

“Antallet betyder noget!”

Mette F. har lagt en plan:

1. Antal kroner og ører betyder noget når alt er betalt

2. Antal sygeplejersker betyder noget!

3. Antal angrebsfly betyder noget!

4. Antal sosuer, pædagoger, lærere, offentligt ansatte betyder noget!

5. Antal køer, grise, landmænd betyder noget!

Alt skrives i mandtal! Arne, Keld, Benny, Alma, Kirstine, Bodil, etc.,

Egon Olsen har en plan!

Før anklagerne igen ryger ned over statsministeriet og BB!

Olsen-banden i Jylland! Men nu med smil på!

Egon Olsen har fem planer!

20 dage til hver plan!

“Egon Olsen holder nytårstalen”

Smilet i mørket og kulden!

Annonce