Danmarks­demo­krat­erne aflyser debatter med DF’ere

Danmarksdemokraterne Søren Espersen og Dennis Flydtkjær trækker sig fra eller siger nej tak til debatter med fremtrædende DF’ere
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Søren Espersen (DF), medlem af Folketinget
I flere tilfælde har fremtrædende danmarksdemokrater enten aflyst eller takket nej til valgdebatter med fremtrædende DF’ere.

Senest oplevede DF-kandidaten, det tidligere folketingsmedlem Christian Langballe, at danmarksdemokraten Dennis Flydtkjær i sidste øjeblik trak sig fra en planlagt debat med Christian Langballe.

Noget lignende er sket i andre tilfælde.

P4 Syd inviterede eksempelvis for 14 dage siden DF-folketingskandidat Peter Kofod til debat med kandidat for Danmarksdemokraterne, Søren Espersen. Men undervejs takkede Søren Espersen pænt nej tak til at deltage.

Det ærgrer Peter Kofod. Han ville gerne have sat spot på forskellene mellem DF’s og Danmarksdemokraternes udlændingepolitik:

“Jeg ville f.eks. gerne have spurgt Søren, hvordan Danmarksdemokraterne vil få styr på situationen på udrejsecenter Kærshovedgård, når de ikke vil fængsle kriminelle udvisningsdømte, der er færdige med afsoning, men ikke kan sendes ud af Danmark pga. internationale konventioner, som Danmarksdemokraterne vil overholde?” skriver Peter Kofod 13. oktober på Facebook og fortsætter:

“Eller hvordan vi får sat en stopper for barnebrude, når Danmarksdemokraterne ikke er villige til at bryde med konventionerne, som Inger Støjberg jo har slået fast, at de ikke vil? Eller om de vil garantere at bevare grænsekontrollen, hvis (læs: når) EU Kommissionen vil kræve den fjernet?”

hvordan og hvorfor Søren har ændret fundamentalt holdning til Danmarks medlemskab af EU

Peter Kofod ville også gerne have spurgt, Søren Espersen om, “hvordan og hvorfor Søren har ændret fundamentalt holdning til Danmarks medlemskab af EU?”

placeholder

 

Espersen: "Det gider jeg simpelthen ikke"

Søren Espersen begrunder sit nej tak med, at Danmarksdemokraterne bruger deres kræfter på at diskutere med de røde under valgkampen:

"Vi vil kæmpe mod de røde. Vi skal ikke kæmpe mod de blå. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle sidde og gennemgå vores partiprogram. Det gider jeg simpelthen bruge tid på," forklarer Søren Espersen over for Netavisen Pio.

For få dage siden oplevede DF-kandidat, tidligere medlem af Folketinget for DF, Christian Langballe, at danmarksdemokraten, medlem af Folketinget, Dennis Flydtkjær, i sidste øjeblik aflyser en ellers aftalt TV2-debat:

“Jeg var blevet inviteret af TV2 Midtvest, hvor jeg skulle mødes med Dennis Flydtkjær fra Danmarksdemokraterne for at diskutere forskellene mellem DF og Danmarksdemokraterne,” skriver Langballe på Facebook.

DF-kandidat var på vej i TV-studiet

Langballe skriver i et opslag på Facebook om forløbet:

På vej ud i studiet bliver jeg ringet op og får at vide, at Dennis Flydtkjær ikke vil møde op

“Diskussionen skulle stå kl. 22:00 mandag aften. På vej ud i studiet bliver jeg ringet op og får at vide, at Dennis Flydtkjær ikke vil møde op.”

Langballe skriver videre, at han “af pålidelige kilder” har fået at vide, at Dennis Flydtkjær har fået forbud mod at mødes med ham af ledelsen i Danmarksdemokraterne.

I debattråden til Langballes opslag på Facebook bekræfter Dennis Flydtkjær, at han aflyste debatten med Christian Langballe. Han begrunder det med, at han hellere vil debattere med de røde partier:

"Jeg har da ikke noget imod at debattere med andre politikere. Jeg vil bare hellere debattere mod de røde partier. Vi skal stå sammen i blå blok og få Mette Frederiksen ud af statsministeriet!”

placeholder

 

Netavisen Pio har bedt Flydtkjær svare på, hvorfor han i første omgang - efter det oplyste - sagde ja tak til at debattere med Christian Langballe, når han helt generelt i den aktuelle valgkamp prioriterer at debattere med de røde:

"Jeg blev spurgt onsdag ugen før og sagde nej tak samme dag. Så jeg har ikke først sagt ja og derefter nej. Har derfor heller ikke meldt fra i sidste øjeblik," skriver Flydtkjær i en sms og fortsætter:

"Forklaringen er, som jeg skriver (På Facebook, red.), at jeg hellere vil slås med de røde."

Opdateret kl. 15.10 med kommentar fra Dennis Flydtkjær

Kamp om de nationalkonservative stemmer i Syd- og Sønderjylland

I Syd- og Sønderjylland kæmper Danmarksdemokraten Søren Espersen, DF’eren Peter Kofod og Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, om de nationalkonservative stemmer.

Ved valget i 2019 stillede DF’s daværende formand, Kristian Thulesen Dahl, op i området og fik over 23.000 personlige stemmer her.

Nu er Kristian Thulesen Dahl ude af politik, så nu der kamp blandt de nationalkonservative partier om at overtage Thulesens Dahls mange personlige stemmer.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Søren Espersen er et godt eksempel på en vendekåbe og levebrødspolitiker
.

Hvad er det for umodne personer, der tillader sig at nægte at stille op til debat med DF???
Indrømmet, de vil komme til kort over for Morten. Men det IKKE fair af dem.
KUJONER i højeste kaliber!

Annonce