Løkke vil afskaffe folkepensionen: Skal i fremtiden være “opsparingsbaseret”

”Alle pensionister kan tage det helt roligt,” forsikrer Moderaternes formand
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Løkke Rasmussen (M), formand og stifter
Hvis det står til Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne, så skal folkepensionen afskaffes - til fordel for en privat opsparingsordning.

Moderaterne beskriver således i sit politiske program, at pensionssystemet i fremtiden bør være “rent opsparingsbaseret”.

'Pensionen ikke længere er en social ydelse, men din egen opsparing,' hedder det i partiprogrammet.

Det hedder også, at 'pensionssystemet skal baseres på egen opsparing, så demografiske risici undgås'.

”Hvis ikke vi begynder en diskussion i vores samfund om, hvordan det skal hænge sammen, når vi kommer 20, 30, 40, 50 år ud i fremtiden, får vi en kæmpe udfordring,” sagde Lars Løkke til Altinget sidst på eftermiddagen torsdag.

Snart efter spredte historien sig med lynets hast.

Løkke: Ikke nu og her

Torsdag aften giver Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, overfor flere medier udtryk, at han ikke forstår ikke den store virak nyheden skabte torsdag aften.

Vi synes ikke, at der skal ske noget med folkepensionen lige nu og her

“Vi synes ikke, at der skal ske noget med folkepensionen lige nu og her, så alle pensionister kan tage det helt roligt,” siger Lars Løkke, da DR Nyheder fanger ham efter et "Knæk cancer"-arrangement.

Løkke føjer til, at Moderaterne synes, at man skal begynde at tage en debat om, hvordan man i fremtiden får råd til at udbetale folkepension til flere og flere ældre “når mine ufødte børnebørn bliver gamle.”

"Hvis vi skulle lave Danmark forfra, så synes vi, at vi ville stå os bedre ved at have en opsparingsbaseret folkepension i stedet for et pay-as-you-go, hvor man er i lommen på de til enhver tid siddende politikere," udtalte Løkke torsdag aften til Ekstra Bladet.

vi ville stå os bedre ved at have en opsparingsbaseret folkepension

Torsdag aften stod politikere og partiledere fra både rød og blå stue nærmest i kø for at tage skarpest mulig afstand fra Lars Løkkes og Moderaternes fremtidsdrøm om at afskaffe folkepensionen, som vi kender den i dag.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hold da helt k.... Den lille svindler overgår sig selv. Midtsøgende ha ha ha. Moderaterne befinder sig ikke omkring De Radikale Venstre. De befinder sig til højre for Liberal Alliance.

Det er nu slået fast en gang for alle. Og som om det kan overraske nogen. Intet der kommer ud af munden på den mand er til at stole på.

Den lille svindler vil også have du selv skal betale for at få hjemmepleje eller komme på plejehjem. Er der nogen, som tror der kommer flere varme hænder ud af det? Der vil selvfølgelig ske det, at mange ganske enkelt ikke har råd til omsorg i alderdommen og må ligge i sin seng og smuldre væk. Det giver selvfølgelig varme hænder i overskud til dem der har penge til at betale.

Og det er så Moderaternes løsning på fremtidens personale udfordring inden for ældreplejen. Man vil simpelthen lukker ned for at alle har adgang til hjælp for fremtiden. Det er sådan vi kender den neo liberale politik. Har du penge kan du leve. Har du ingen må du dø.

Forhåbentlig følger der en pakke med aktiv dødshjælp fra de Moderater, så de ældre der for fremtiden ikke har råd til at leve i det mindste kan blive befriet for deres elendighed.

Det hedder også, at 'pensionssystemet skal baseres på egen opsparing, så demografiske risici undgås'Som om det var muligt med et privat pensionssystem. Det kræver nøjagtigt det samme antal mennesker til at yde service uanset hvordan man sparer op til sin pension.
En privat opsparing vil være meget dyr, for alle vil skulle spare op til at blive over 100 år, men de får ikke et længere liv af den grund, men de risikere at blive langt over 100 år.
Måske har Lars Løkke mest haft arvingerne i tanken, da han smed folkepensionen ud sammen med badevandet, for de vil blive glade eller trøstet, over at modtage arven.

Jamen manden har jo ret; det har jo fungeret i rigtig mange aar. Alle skatteydere her i landet, har sparet op til deres folkepension i hele deres erhvervaktive alder. Jeg er gammel nok til at kunne huske dengang man betalte skat, folkepensionsbidrag og sygekasse. At man i spareknivens hellige navn lagde folkepensionsbidraget ind under skatten, har da ikke gjort, at vi ikke betaler til folkepensionen. Det gør alle skatteydere da. Det samme med sygekasserne;de blev også lagt ind under skatten, så at sundhedsvæsnet er en gave til befolkningen, er jo ikke sandt. Alle skatteydere er jo med til at betale.

Prøv lykken med Løkke eller ulykken med slette Mettemink?
Stem på venstreekstremisterne eller de højreorienterede?
Yde efter evne og nyde efter behov? Hvem betaler når evne og behov ikke følges ad?

Lykken med Løkke, ja men det kan du da bare gøre, men tag så også følgen. Godt bliver det sjældent, alt hvad den mand rør ved ender i kaos og fiasko, spørg hans tidligere venner og venstre folk. Mette Frederiksen , det er hendes navn, viste mod og styrke under svær tid, hun fik os håndteret godt gennem krisen, alle tre af slagsen og fortjener stort genvalg.

Christian. Hvad lavede Lars Løkke på et hotel på vesterbro
Indskrev sig under navnet Jensen . Spiste og drak og kunne ikke efterfølgende ikke forklare det. Samtidig havde han sendt regningen videre til skatteborgerne. Blandt andet derfor er det at lille Lars kaldes den lille svindler. Mette den bedste statsminister vi har haft og selvfølgelig har efter 1 november. Ført os godt gennem corona og nu i forhold til krigen i Ukraine. Jeg kan godt høre du er ultra højreorienteret Christian.

Moderaterne er det første konstruerede og iscenesatte parti gennem marketingsorienterede reklamebureauer og spindoktorer. Alt er nøje iscenesat for at udstråle en afslappet jovial livsstil. Slipset er smidt og man stiller op i rundkreds med formand Løkke nonchalant siddende slipseløs på scenekanten. Intet er overladt til tilfældigheder, når Det Blå Svindlerhold fortsætter sine angreb på ødelæggelserne af velfærdsstaten Danmark, som Moderaterne nøje omskriver til velfærdssamfundet Danmark. Det ene er finansieret gennem solidaritet og fællesskab, det andet gennem egne lommer for dem der altså har noget. Og dem der har noget vil der blive færre af for fremtiden i Moderaternes drømmesamfund med et stadig rigere A hold, som lever på ryggen af et stadigt større B hold, som skaber værdierne som A holdet lever et liv i luksus for. USA og Tyskland er forbilledet.

De fleste kandidater, som stiller op for Moderaterne er statister uden politisk indhold. Som nogen af dem siger det "hvis jeg bliver tilbudt en ministerpost må I hellere vælge en anden". Det politiske indhold står udelukkende Den-Lille-Svindler og Jakob Engel-Schmidt for nøje afstemt med spindoktorer, som er specialister i manipulation af befolkningen. Sande folkeforfører i "moderne" dansk politik.

Her er de søde mennesker som stiller op for Moderaterne. Cute ikke https://moderaterne.dk/kandidater/

Det Blå Svindlerholds fremtidsvisioner fortsætter ufortrøden. Nu pakket ind i lilla indpakningspapir og jovialitet ført an af en manipulerende og folkeforførerende lille svindler.

Du kan ikke stole på de mennesker.

-

Tryghed i en usikker tid. SOCIALDEMOKRATIET

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Husk nu: DBS er KUN moderaterne https://piopio.dk/comment/30574#comment-30574
.

Så har Løkke indirekte afsløret sine hovedsponsorer: Pensionskasserne.

Annonce