Støtten til Mette F. som statsminister vokset markant gennem valgkampen

Hele 59,1 procent støtter nu op om S-formanden som statsminister i endnu en periode - giver i den grad baghjul til Ellemann og Pape
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Mette Frederiksen (S), statsminister, til valgmøde i Rødovre
Den sidste statsminister-måling før valget fra Voxmeter for Ritzau viser, at støtten til Mette Frederiksen (S) som statsminister for en ny periode har været støt stigende gennem hele valgkampen.

Nu støtter 59,1 procent op om Mette Frederiksen som statsminister. Det er næsten ti procent mere end da valgkampen startede 5. oktober. Her foretrak 49,4 procent af vælgerne Mette Frederiksen i Statsministeriet.

Der er et meget langt spring ned den 2. mest foretrukne statsministerkandidat, Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. Han finder støtte hos 31,1 procent af vælgerne.

Pape har tabt 17,7 procentpoint undervejs

På sidste - og 3. pladsen blandt de tre officielle statsministerkandidater - finder vi De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Kun 9,7 procent støtter nu op om ham som statsminister. Ved valgkampens begyndelse ønskede 27,4 procent ham som regeringschef.

I løbet af valgkampen er støttet til Papes statsministerkandidatur altså faldet med 17,7 procentpoint.

Af Papes tab på de 17,7 procentpoint har Jakob Ellemann alene formået at samle de 7,8 procentpoint op.

Voxmeter præsenterer statsministermålingen således på Twitter.

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette fortjener det, sæt X ved A🌹

Mette fortjener det, sæt X ved A🌹

Mette Frederiksen fortjener det, sæt X ved A 🌹🌹 🌹🌹 🌹🌹 🌹🌹

Mette fortjener det, sæt X ved A🌹

🌹🌹🌹🌹💯.%

🌹🌹🌹🌹💯.%

Desværre er det ikke nok! Hvis Løkke får afgørende mandater, så går han blåt.
Jeg mistænker det har været hans taktik hele vejen igennem. Måske har det været hele blå bloks taktik.

Jeg er ret sikker på, at det ikke er afstemt med resten af blå blok. De havde vist meget gerne været ham foruden.
Han er der for sin egen skyld, så han holder sin plads i magtens centrum, og ikke skal ud og tage et job, hvor han ellers kunne gøre meget mere gavn.

Thor@ Jeg håber selvfølgelig vi får et rødt flertal, for stoler sgu ikke på Løkke. Jeg vil blive overrasket hvis han og Mette F danner regering som mange kommentatorer forudsiger. Hvis det sker, må man leve med det, for det er jo danskerne der har bestemt at de vil have regering på midten. Ellers regner jeg med Ellemann bliver statsminister, selvom de fleste foretrækker Mette F. Vi er nødt til at leve med det og så kom igen om 4 år. For jeg ret sikker på danskerne bliver skuffet, når der skal spares meget mere end nu.

Tror du virkelig at Løkke Rasmussen kan få et rigtigt arbejde?

Jeg er overbevist om, at han kunne fungere fint som f.eks. P-vagt eller S-togskontrollør. Eller gadefejer, måske? Han kan sagtens lære at betjene en kost og en skovl.

"Han kan sagtens lære at betjene en kost og en skovl"

muligvis - men ikke begge samtidigt
.

Det er selvfølgelig positivt og alt det der.

Men hvis det ikke også kan aflæses i vælgeropbakningen til hende og partiet i morgen, kan det jo samtidig være lidt ligegyldigt. Så det kan det forhåbentlig ;-)

Mette Frederiksen har format, det har ingen af hendes opponenter.

Hvis hun ikke bliver statsminister på grund af finurlige parlamentariske regler og blokpolitik, er det vist på tide at regeringsdannelsen som proces får et eftersyn. For ellers står vi i den besynderlige og meget udemokratiske situation, at de folkevalgte vælger en anden statsminister end den, som det store flertal af befolkningen ønsker.

Det bliver spændende at se, hvor demokratisk vort højt besungne repræsentative demokrati rent faktisk er.

Nu lever vi jo ikke i Rusland under Stalin, men i et demokratisk styret land. Det er nu engang sådan at de partier der får flest stemmer, enten alene eller sammen med andre, vælger den person de ønsker skal være statsminister.
Hvis der er flertal blandt vælgerne, i de målinger der er foretaget, er der jo kun en vej hvis de ønsker at Mette Frederiksen fortsat skal være statsminister, nemmelig at stemme på socialdemokratiet eller et af de partier som bakker op om hende som statsminister. At tro på at en stemme på moderaterne, og dermed på Lars Løkke Rasmussen, giver en regering hen over midten med Mette Frederiksen som statsminister er ren fatamorgana og har ingen gang på jorden. Stemmer man "blåt" får man en borgerlig regering, hvis de får flertal, alt andet er usandsynligt.

Du må da indrømme, Bent, at det er lidt langt ude, at reglerne er sådan indrettet, at folk risikerer ikke at få den statsminister, som de ønsker? Eller at et lille og udueligt parti som de Radikale igen og igen kan være tungen på vægtskålen, fordi vi tillader en form for blokpolitik, som ikke er i overensstemmelse med befolkningens ønsker?

Det minder jo netop om Rusland under Stalin, når en lille klike af indspiste levebrødspolitikere har det afgørende ord at skulle have sagt, uanset hvad befolkningen mener?

Husker du de berømte ord: "Sådan er det jo!", udtalt af en repræsentant for under 10% af befolkningen, som lykkedes med at torpedere det dagpengesystem, som et flertal af vælgerne ikke ønskede torpederet?

Margrethe Vestager - eller Lars Løkke - i rollen som Stalin, er det virkelig, hvad du ønsker?

Hvis vælgerne virkelig ønsker Mette Frederiksen som statsminister må de jo stemme på hende eller socialdemokratiet ved valget. Man kan da ikke stemmer borgerligt og samtidig ønske at få Mette Frederiksen som statsminister, skal hun så føre borgerlig politik eller hvad mener vælgerne egentlig? Det er da ikke udemokratisk at bede vælgerne om at stemme på det parti eller den person de ønsker som statsminister, hvad ellers?
Nu tror jeg nok at du som "gammelkommunist" ligger nærmere Stalin politisk end jeg nogensinde kommer til, jeg har aldrig været ynder eller tilhænger af den form for kommunisme der foregik i Rusland og de øvrige østlande, det var rent diktatur med Stasi i DDR som det værste. Det var vel også derfor at østlandene, efter Sovjetunionens kollaps, skyndte sig at blive medlem af EU og Nato for ikke igen at komme under Russisk dominans, ledet af personer som diktatoren Putin.

Når man går hen og stemmer sætter man vel kryds ved den person og det parti, hvis indflydelse man ønsker at fremme. Som noget nyt ved dette valg kan man imidlertid stemme på en lodseddel, nemlig Løkke. Er man på den røde side er det imidlertid nok en nitte. Løkke vil ikke se Mette F som statsminister, men gerne have S med i en regering hen over midten. Den kabale giver kun den mulighed, at Løkke bliver statsminister. Kender jeg Løkke ret er det netop planen, men den plan går aldrig an i S.
Derfor er en stemme på Løkke med meget stor sandsynlighed en stemme på blå blok.
Så stem på det du vil have og ikke en vraget statsministers forblommede personlige drømme.

Jeg håber at vi får en rød regering i morgen. Kan ikke bære tanken om et samarbejde med Lars Løkke Rasmussen eller Inger Støjberg. De fortjener ikke en eneste stemme.
Helle: Tak for dine mange gode og sobre indlæg.

Susanna Kaae jeg er ganske enig!

Øhh på nær din kommentar med Helle!

Løkke er den trojanske hest, der skal prøve at holde Mette ude af Statsministerkontoret. Hvem kan dog se meningen med den at støtte den fejlslagne statsminister, der som væsentligste mål under den borgerlige regering havde, gennem en udsultningspolitik og en promovering af private alternativer, at undergrave tilliden til velfærdsstatens centrale bærende institutioner, til en grad, hvor de grundet personalemangel og helt urimelige arbejdsvilkår er forhindret i at varetage deres funktioner og fremstår i offentligheden som fejlslagne.
At tro at Løkke er patentmedicinen, der skal løse personalekrisen i sundhedsvæsenet, daginstitutionerne, skolerne, ældreforsorgen m.v., svarer temmelig nøje til at lade de gule fagforeninger, arbejdsgivernes trojanske hest, forestå arbejdstagernes interesser.

Poul Boie Pedersen, jeg er helt enig med dig og din kommentar.

16% er i aften klar til at skifte fra rød blok til blå blok og omvendt!

Sidst det var sådan var ved jordskredsvalget i 1973!

I morgen bliver Danmark et nyt land!

Et land med en ny retning!

Men måske går der ti år før forandringerne sker!

Det afhænger af top-politikernes gennemslagskraft!

Reformer at redde de inflationsramte, ifølge Mette Frederiksen

Og langtidsreformer for Arbejdsmarked og uddannelse!

Men CO2 afgifts inflationen skabt af Mette og venstrefløjen bliver måske det store jordskred II .

Vandringen fra land til by accelererer påny!

Danskerne får kun råd til at bo i byer med stordriftsfordele ved fjernvarme, store indkøbscentre og korte afstande til uddannelse og arbejde!

Naturen kan brede sig ud over tidligere småsamfund!

Enhedslisten sejrer ad naturen til!

Det bliver dyrt med mindre familen i storbyerne er parate til tre generationer under samme tag!

By-ollekoller bliver det nye hit! Ofte oprettet i Spanien!

Folketingsvalget i december 1973 er efterfølgende blevet kendt som jordskredsvalget, fordi det medførte store ændringer i antallet og sammensætningen af partier i Folketinget. Valget blev et nederlag for de fire gamle partier: Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Det Radikale Venstre. En række nye partier med Fremskridtspartiet i spidsen kom i Folketinget, mens DKP og Retsforbundet gjorde comeback.

1960'ernes højkonjunktur førte til udbygning af velfærdsstaten og øget velstand i Danmark – og en større middelklasse og ungdomsoprør mod de gældende normer. Velfærdsstaten kostede imidlertid mange penge og gav således også udbredt utilfredshed med den stigende skat, ligesom både borgerlige og venstreorienterede vælgere var utilfredse med, at Socialdemokratiet dominerede det politiske landskab. Det synlige bevis på dominansen var, at partiet havde regeringsmagten i årene 1953-68 og 1971-73.

I 1973 skiftede næsten 44 % af alle vælgere imidlertid parti, og det markerede det største vælgerskred i dansk historie. Således fik Det Konservative Folkeparti kun halvdelen af sine mandater fra det foregående valg, mens Socialdemokratiet med 25,6 % af stemmerne oplevede det ringeste valg siden 1. verdenskrig. Hvor antallet af partier i Folketinget før valget var fem, blev antallet nu fordoblet til ti. De store omvæltninger fik iagttagere til at døbe 1973-valget 'jordskredsvalget'.

De efterfølgende år blev præget af regeringer med spinkel parlamentarisk opbakning og en række små partier prøvede at komme i Folketinget. Ved de følgende – hyppige – valg opstillede 12-15 partier, der alle kappedes om vælgerne.

Fremskridtspartiet kom i Folketinget med 28 mandater og blev derved det næststørste parti. Fremskridtspartiets mærkesag var nedskæring af den offentlige sektor, der efter deres opfattelse havde vokset sig for stor op gennem 1950’erne og 1960’erne. Partiet ville minimere "papirnusseriet" og afvikle indkomstskatterne og i stedet fokusere på den enkeltes personlige frihed.

Fremskridtspartiets første partiprogram er fra oktober 1973.

5. Opførelse af en fast forbindelse over Store Bælt fremskyndes mest muligt. Der skal ikke opkræves broafgifter for benyttelsen. (…)

11. Når kontorsektorens folk overføres til produktivt erhverv, altså til fremstilling af ydelser, som der er naturligt menneskeligt behov for, vil Danmarks betalingsbalanceproblemer blive løst. De nuværende vanskeligheder skyldes, at vi med en given produktion skal føde på så mange hundrede tusinde kontormennesker, der dels hører til de bedst aflagte i samfundet, dels ikke bidrager til den samlede samfundskage med noget, der kan eksporteres eller give trivselsfremmende forbrug for andre. Dertil kommer, at Danmark som foregangsland med indkomstskattens ophævelse utvivlsomt vil tiltrække så mange udenlandske investeringer, at vi frit kan vælge, hvilke (ikke forurenende) arbejdspladser, vi vil have i landet.

“Papirnusseriet” hedder nu bureaukrati, kontrol, regneark, registrering, arbejdsoptimering…

“De mange hundrede tusinde kontorfolk” hedder nu akademikere, kommunikationsrådgivere, dataloger,…

Glistrups rolle spilles nu af en bred vifte af partiledere!

Tre helt nye partier med lidt nyt og mest gammelt!

Der er 14 partiledere at pege på! Altså “nogen”!

Men ikke meget konkret politik! Altså “noget”

Pokerspillet har aldrig været mere intenst!

Sociale medier styrer slagets gang!

Aldrig har den enkelte vælgers stemme betydet så meget for regeringssammensætningen!

Og det ved vælgerne!

Hvem peger på hvem?

Mette Frederiksen har blinket!

Socialdemokratiet - SF -radikale med støttepartier!

Det bliver dyrt at være dansker!

Det lykkes ikke at stoppe CO2 afgifter på landbruget!

Verden sulter!

Men det er vejen frem når vi i forvejen er alt for mange til et bæredygtigt samfund, Europa, verden!

En verden i skred!

Aksel "vrøvl" Jensen, er det ikke snart muligt for dig at begrænse din skrivekløe og spare vi andre "normale" mennesker for dit VRØVL, som ingen alligevel gider læse, jeg gør ikke.

🚩Håber ligesom flere Denne måling holder med fordel&fremgang til Mette & S...det er fortjent..🌹..Det er bedst for Danmark...trygt gennem usikre tiden. 🚩S regering med dygtige ministre.
Enig kan heller ikke forlig mig med tanken om LLR og andre liberale skal have flertal og
"Lede" Landet. Må flere sætte kryds ved A🚩GOD Valgdag...

Lad de bedste blive valgt i morgen og for hele Danmarks skyld.

Jeg håber naturligvis, at det bliver en venstrefløj regering der bliver dannet.
Det har jo vist sig, at Radikal Venstre ikke er troværdig og hvis det går dem som prognoserne forudsiger, så har de det rigtigt skidt i morgenaften efter kl. 20.
Ham der "Før Lykke & Ny Lykke", ham stoler jeg på ingen som helst måde på, i min verden (politisk) er han lige så meget at stole på som Jacob Ellemann Jensen, de er to alen ud af samme parti.
De mærkesager som Lykke har, dem har han taget med sig i sit nye legehus (Moderaterne), bla. at han vil have nedlagt Regionerne, hvorfor... netop hvorfor skal de nedlægges!!!!
Jeg tænker, hvis man nedlægger regionerne, så får man en meget snæver centralisering og vupit, pludselig er det så legende let, at få solgt "Supersygehusene" til privatister, herefter må borgerne (vi) så se at få gang i en sundhedsforsikring, for borgelig har aldrig været tilhænger af velfærd hvor alle betaler for alle og alle hjælper alle... Vi er immervæk kun 5,7 mill. indbygger, vi er ikke at samligne med usaërne hvor der er over 340 mill indbygger.
Hvis A ikke kan trække et rent rødt flertal i morgen, hvilket jeg ikke egentlig tror på, men kan da håbe, så skal flertallet hentes enten hos Løkke eller hos "metokvinden", begge er lige utroværdige, når man ser tilbage de seneste 3½ år.
Hvor skal det så findes... Tja - Venstre har vist sig ikke at due, SV er forsøgt før, det holdt 9 måneder, så er der PAPPE... nej, det er tiden absolut ikke til.

Jeg tror det bliver Radikal Venstre eller Moderaterne, Socialdemokratiet, SF og Alternativet - forventer ikke Enhedslisten kommer med i en regering, så desperat er Socialdemokratiet ikke.
Altså det gamle flertal bliver bevaret og i stedet for at skulle forhandle hver gang, så tages støtterne til ansvar og sættes i regeringen...
Men lad vente og se, måske onsdag eller torsdag ved vi mere...
Men find jeres røde tøj frem og sæt kryds ved A eller F rigtig mange, sådan rigtig mange, så får vi 4 år med mere eller mindre ro.

Go valg

Kaos eller Socialdemokratiet!

Det var Mette Frederiksens slutbemærkning!

A: 25,1% SF 9,1%, Moderaterne 8,9%, radikale 4,3% og DF 2,8%, ialt 50,2%!

Mette Frederiksen har sin regering hen over midten!
Lars Løkke har regeringen hen over midten, som han ønskede!
SF siger tak for tilbuddet!
De radikale fik den brede regering som de ønskede sig!
Dansk folkeparti får deres folke-julepakke som de gik til valg på!

Alle er glade!

Kaos eller Mette Frederiksen som statsminister!

Måske reddes dansk landbrug på målstregen i 11. time af Lars og Morten!

Ellers er en stemme på 7,4% Danmarksdemokraterne-Inger Støjberg vejen ind i Danmarks fremtid!

Større end LA ( 7,2%), Enhedslisten (6,2%), konservative (5,8%), NB (4,4%), og radikale (4,3%).

Dansk landbrug betyder mere for danskerne end folketingspolitikerne tror!

Derfor skiftes så mange folketingsmedlemmer ud i dag!

“En fire-kløver regering med stilk!”

Danmarks nye klimaregering ind til 2026!

Mette Frederiksen blev alligevel den moderne moderate kvindelige Stauning!

Den politiske pokerspillets første kvindelige mester!

16% af vælgerne er fortsat parate til at krydse den rød/blå midterlinie!

TV2’s valgprogram fik vælgerne en tur op i helikopteren og fik et glimrende udsyn over det politiske landskab!

Lavbundsjorde, enge, grønne stubmarker, skovdrift, naturskov, national parker, søer, åer og strandenge og sandørkener og masser af strande!

Et broget landskab!

Men “fire-kløveren med stilk” blev fundet af vælgerne i fællesskab!

Alle drømmer om at bevare dansk landbrug:

Den grimme ælling blev til en svane:

I Danmark er jeg født der har jeg hjemme
der har jeg rod derfra min verden går
du danske sprog du er min moders stemme
så sødt velsignet du mit hjerte når
Du danske friske strand
hvor oldtids kæmpegrave
stå mellem æblegård og humlehave
Dig elsker jeg - Danmark mit fædreland
Hvor reder sommeren vel blomstersengen
mer rigt end her ned til den åbne strand
Hvor står fuldmånen over kløverengen
så dejligt som i bøgens fædreland
Du danske friske strand
hvor Dannebrogen vajer -
Gud gav os den - Gud giv den bedste sejer -
Dig elsker jeg - Danmark mit fædreland

Hvornår skal du mentalundersøges

Hvornår skal du mentalundersøges

Hvornår skal du mentalundersøges

Det løber mig koldt ned ad ryggen ved tanken om at Ellemann, Pape og LLR er i spil til statsministerposten
.

Annonce