En regering over midten er dødens pølse

Socialdemokratiets idé om en regering hen over midten er en dårlig idé, mener SF-folketingskandidater.
Foto: Claus Perregaard, Steen Brogaard (Folketinget), Region Hovedstaden
Sigurd Agersnap, Lisbeth Bech-Nielsen, Peter Westermann
“For mig er midten et dødt punkt. At tage det som udgangspunkt for politisk tænkning er dødens pølse. Udviklingen presses altid frem fra venstre”, sagde Anker Jørgensen, som Mette Frederiksen har hyldet.
 
Det ser desværre ud til, at hun har glemt hans visdomsord her i 2022. For med et ønske om en regering hen over midten og siden tilnærmelser til højrefløjen med store sænkninger af skatten, så er Socialdemokratiet slået ind på en linje, som Anker Jørgensen kaldte dødens pølse.

Mangel på visioner

Vi er enige. Der kommer ikke politisk livskraft til visioner for et bedre samfund ud af et misk-mask på midten.

Hvad vil en regering hen over midten kunne blive enig om? Hvilken udvikling vil en midterregering? Der kommer ikke politisk livskraft til visioner for et bedre samfund ud af et misk-mask på midten.

Der kommer ikke politisk livskraft til visioner for et bedre samfund ud af et misk-mask på midten.

Kigger man på klimaet, er der en ting midten, kan blive enige om: Der må ikke ske for meget, og det må ikke gå for hurtigt.

Med andre ord er der ikke meget klimhandling i midten af dansk politik. Socialdemokratiet har foreslået en absurd lav flyafgift på 13 kroner. Venstre og Konservative mener, det er for dyrt.

Samtidig er Venstre notorisk modstander af strenge klimakrav til landbruget. Hvordan en midterregering med Venstre får stillet de nødvendige klimakrav til landbruget står hen i det uvisse. Vil man gøre noget for klimaet, er en regering over midten et dødt punkt.

Uenige om politik

Kigger man tilsvarende på det klassiske spørgsmål om skattesænkning overfor investeringer i velfærdssamfundet, så er det helt uklart, hvad en midter-regering skulle kunne blive enige om.

Konservative foreslår at afskaffe topskatten. Det er Venstre og Socialdemokratiet – heldigvis! -  imod.

Til gengæld går de begge ind for minimumsnormeringer, som Konservative er i mod. Og så er der spørgsmålet om bedre løn til sygeplejersker og offentligt ansatte, hvor Socialdemokratiet står alene med et ønske om lidt mere i lønposen.

Sænke skatten

Ret skal være ret, på midten af dansk politik er man nu enige om at sænke skatten. Det skyldes nok primært, at Socialdemokratiet har rykket sig og foreslået det her i valgkampen.

Til det må man bare sige, at man ikke vinder en tovtrækning ved at gå over til modstanderne.

Man ikke vinder en tovtrækning ved at gå over til modstanderne.

At sænke skatten i en tid, hvor velfærdssamfundet er presset af flere børn og unge, som mistrives, en underfinansieret psykiatri, ulige løn og en klimaindsats, som vi skal sætte langt mere strøm til, vil trække i retning af et mere skævt Danmark og en udhuling af vores velfærdssamfund.

Hold fanen højt

Socialdemokratiets skatteforslag er svært at forstå som andet end en taktisk invitation til de blå. Her vil midten ikke bare betyde politisk stilstand, men tilmed politisk tilbagegang.
 
Kære socialdemokrater: Hold nu jeres røde fane højt og husk, hvem der har været med jer – og ofte et skridt foran jer – når det har gjaldt om at skabe et mere solidarisk, retfærdigt og grønt Danmark.

Det har vi i SF. Husk nu Ankers ord: ”Udviklingen presses altid frem fra venstre.” Med lille v, må vi hellere præcisere.

Folketingskandidat for SF i København

Folketingskandidat for SF på Nordsjælland

Folketingskandidat for SF i Københavns Omegn


placeholder

Kommentarer

SFerne glemmer at der er dele af regeringens politik om bla. Rwanda som det kan lade sig gøre at gennemføre sammen V & K men ikke med nogen af støttepartierne, disse har endda sammensværget sig og vil vælte en regering der arbejder videre med den sag.
Det er endda en fuldkommen meningsløs demonstration, da der ikke vil komme en eneste asylsøger til den danske grænse og bede om asyl, når vedkommen ved at det kommer til at foregå i Rwanda.
Støttepartiernes eneste motiv må være at solidarisere sig med EU og altså samarbejde med en udenlandsk magt imod danske interesser, for vi har et retsligt forbehold som tillader at vi kan føre en anden politik, end den af EU dikterede.
Men det er klart kan Danmark løse dette for samtlige lande ødelæggende problem, så vil de øvrige EU-landes befolkninger kræve at EU ændre sin politik og den slags hader EU kommisionen og de Radikale mener endda at Danmark kan blive smidt ud af EU og at forbeholdene ikke er det papir værd de står på.

Ideelt set skal den nuværende regering med kun S fortsætte. Det kan dog kun ske, hvis S, SF, EL og Alternativet tilsammen kan mønstre de nødvendige mandater. Det kan stadig ske, men der skal så alligevel flyttes nogle stemmer her til sidst.

Gentagelse af forsøg som den daværende SV-regering ønsker jeg afgjort ikke!

Derimod Ja Tak til sænkning af skat på alle indkomsterstattende overførselsindkomster!

"Midten er forbeholdt hvide striber og døde fluer" var ét af Svend Aukens 'bon-mots'
Men det var så sandelig reserveret til udviklingen af politik. Dér er der ikke noget at hente - i modsætning til Løkkepartiets slogan om 'Udvikling fra midten'
Midten af vejen er forbeholdt de forlig som er en integreret del af dansk politik - dér laves de holdbare forlig.

Annonce