Annonce

Marianne Vind: Du går galt i byen, hvis du tror, de borgerlige kæmper arbejdernes sag

De vil slagte Arne-pensionen, fjerne topskatten og gøre det dyrere at være medlem af en fagforening. De borgerlige er ikke og har aldrig været arbejdernes stemme.
Foto: Pressefoto: Socialdemokratiet
Medlem af Europa-Parlamentet Marianne Vind (S).
Der må ikke herske nogen tvivl. Hvis de borgerlige vinder valget i dag - ligegyldigt hvem af dem, det er - kan vi se frem til forringelser af arbejdslivet. For det er simpelthen ikke almindelige arbejderes interesser, de varetager.

Moderaterne, som skulle forestille at være et midterparti, har fremlagt en økonomisk plan, som ifølge Cepos er det mest ulighedsskabende forslag i over 20 år. Blandt andet fordi de vil fjerne topskatten.

De her partier vil altså gøre livet lidt lettere for dem med flest penge på lommen.

Idéen om skattelettelser til de rigeste er både de Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige helt med på.

De her partier vil altså gøre livet lidt lettere for dem med flest penge på lommen. Hvad bliver konsekvensen af det? Formentligt ringere velfærd for os alle sammen. Det gør ikke arbejdslivet bedre.

Svækkelse af fagforeningerne

Til gengæld vil Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Konservative også gerne fjerne en skattelettelse - Nemlig fradraget, hvis du er medlem af en fagforning. I dag kan du hvert år trække op til 6000 kr. fra i skat for dit fagforeningskontigent.

Det ligner mere og mere at de her partier gerne vil gøre som Thatcher i 80’ernes Storbritannien

Så hvis de her partier får magt, som de har agt, bliver det væsentligt dyrere at være medlem af en fagforening. Og dermed kan du formentligt se frem til et arbejdsmarked med en væsentligt ringere organisering.

Det ligner mere og mere at de her partier gerne vil gøre som Thatcher i 80’ernes Storbritannien: Svække fagforeningerne, give magten til arbejdsgiverne og gøre de rige rigere. Det gør absolut ikke arbejdslivet bedre for lønmodtagerne.

Arne-pensionen

Så er der også hele diskussionen om Arne-pensionen. Den ret, som den socialdemokratiske regering indførte til mennesker, som har knoklet på arbejdsmarkedet i over 40 år, er de borgerlige partier klar til at skylle ud med badevandet.

de vendte først på en tallerken, da en undersøgelse viste, at et flertal af danskerne bakker op om ordningen

De Konservative, Moderaterne og Liberal Alliance er klar til at skrotte den lige nu og her. Og så må vi ikke glemme, at Venstre hele tiden har været imod Arne-pensionen.

De kritiserede forslaget, de stemte imod nede i folketingssalen, og de vendte først på en tallerken, da en undersøgelse viste, at et flertal af danskerne bakker op om ordningen. En alderdom med tid og kræfter til at have en hobby og lege med børnebørnene kan snart høre fortiden til.

Skrotte beløbsgrænsen

Stort set hele den borgerlige blok vil også sænke den såkaldte beløbsgrænsen. Både Venstre, Konservative, Danmarksdemokraterne, Moderaterne, Nye Borgerlige og Liberal Alliance er klar til at gøre det nemmere og billigere at hyre udenlandsk arbejdskraft i Danmark.

Men det kommer til at skabe lønpres og øge risikoen for social dumping.

Men når vi ved, at beskæftigelsen kommer til at falde de kommende år, når mange unge står uden praktikplads, og seniorer står uden arbejde, kommer det ikke til at gøre noget godt det danske arbejdsmarked at hive mere udenlandsk arbejdskraft ind.

Men det kommer til at skabe lønpres og øge risikoen for social dumping. Det gør bestemt ikke arbejdslivet bedre.

Stem rødt!

Sidst men ikke mindst må vi ikke glemme Dansk Folkeparti, som er ledet af Morten Messerschmidt. Manden, som ville have EU til at taberdømme 3F i Vejlegårdssagen, som vil have Danmark meldt ud af EU med tusindvis af fyringer til følge.

Men lad dig ikke narre, for de pynter sig med lånte fjer.

Og som peger på Søren Pape og Jakob Ellemann og deres skattelettelser og velfærdsforringelser. Skulle han pludselig være arbejdernes stemme? Det tvivler jeg på.

De her partier kan godt lide at lade som om de kæmper arbejdernes sag. Men lad dig ikke narre, for de pynter sig med lånte fjer. Sæt dit kryds for et bedre arbejdsliv i dag - stem rødt!

Marianne Vind er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. Hun er uddannet hospitalslaborant og tidligere næstformand i HK Privat (2011-2019).


Flere artikler om emnet

Kommentarer

.
BLÅ BLOKS EGO-LIBERALISME VIL NEDSLAGTE DANMARK

Blå blok har allerede ødelagt rigeligt af det danske samfund, desværre.
Blå blok (og den blå ulv Lars Løkke i lilla fåreklæder) vil nu NEDSLAGTE Danmark fuldstændigt!! i deres had til danskernes velfærdssamfundsmodel med nordisk/dansk kultur.
Det såkaldte "borgelige liberale" er sgu godt nok blevet yderst religiøse, hadefulde og aggressive. Ingen sympati for andre danskere, der ikke tilhører den rige elite og tilbeder liberalisme-ego-religionen. Corona-krisen fremviste blå bloks grimme ansigter og deres hadske liberalistiske egoisme. Og jeg skal lige love for, at blå blok blev aggressive imod danskerne, og blå blok er derved gået til angreb på deres egen land og danske kultur og danske værdier.
Blå blok med deres individ-ego-liberalisme ønsker amerikanske tilstande i Danmark med mere splittelse, ulighed og opdeling af samfundet. Den konservative liberale amerikanske "drøm", som Ellemann udbrød til de unge i Esbjerg til debatmøde. De riges magt/pengemagt/dominans skal herske, og danskerne skal udnyttes, udsultes og undertrykkes.

Trist at opleve og observere.

Og for at bruge blå bloks og liberalismens egen retorik og ordforråd, så ønsker blå-lilla blok at...

NEDSLAGTE danskerne, og danskernes velfærdssamfund.
NEDSLAGTE den danske velfærdssamfundsmodel.
NEDSLAGTE et af de bedste nordiske lande.
NEDSLAGTE danskernes sikkerhedsnet.
NEDSLAGTE danskernes tryghed.
NEDSLAGTE folkepensionen.
NEDSLAGTE danskernes arbejdsvilkår.
NEDSLAGTE danskernes lønvilkår.
NEDSLAGTE fagbevægelsen.
NEDSLAGTE de arbejdende danskeres rettigheder.
NEDSLAGTE danskernes pension.
NEDSLAGTE danskernes dagpenge.
NEDSLAGTE de unges SU.
NEDSLAGTE de unges muligheder.
NEDSLAGTE danskernes sygehuse.
NEDSLAGTE danskernes lige ret til at komme på sygehuset.
NEDSLAGTE folkeskoler.
NEDSLAGTE danskerne på kontanthjælp.
NEDSLAGTE de uheldige arbejdsløse.
NEDSLAGTE de offentlige ansatte.
NEDSLAGTE de syge, nedslidte, de lavtlønnede, mv.
NEDSLAGTE de almennyttige prisvenlige lejeboliger.
NEDSLAGTE danske værdier, frisind, tryghed og frihed til ALLE.
NEDSLAGTE empati og fællesskab – at "løfte i flok".
NEDSLAGTE den danske folkesjæl.
NEDSLAGTE nordisk stolthed.
NEDSLAGTE nordiske/danske værdier.
NEDSLAGTE folkestyret, fordi riges pengemagt og lobbyisme skal magtstyre/bestemme.
NEDSLAGTE demokratiet, fordi alt skal privatiseres og folket får derved mindre indflydelse.
NEDSLAGTE danskernes DR, fordi der kun må være blå liberale private medier.
NEDSLAGTE danskernes lykke-land i trygheden.
NEDSLAGTE folkets fællesforsikring (via skat).
NEDSLAGTE det lille hyggelige land.
NEDSLAGTE danskernes bestemmelser over eget land, pga EU magt-jerngreb.
NEDSLAGTE dét at hjælpe andre, og derved fortsætte blå individ-ego-liberalisme.
NEDSLAGTE de danskere, der ikke er "født i de riges borgerskab".
NEDSLAGTE det "uperfekte" fordi alle skal være så skide "perfekte".
NEDSLAGTE friheden til at være uperfekt og friheden til at fejle.
NEDSLAGTE flere unge og andre, der får stress, angst, press, utryghed, mv.

.....

De blå riges magt skal være rigere, og resten af danskerne fattigere. Ulighed som i USA ønsker de blå. Working poor og husvogne til danskernes fremtid.
Blå blok og individ-ego-liberalismen ser mennesker, KUN som afkast/udbytte til de rigeste i Cepos-excel-arket, ikke en skid andet. Skattelettelser til de rigeste, og resten af danskerne af det arbejdende folk skal effektiviseres som robotter og være perfekte veldrejede møtrikker til maskineriet. De ubrugelige eller "uperfekte" skal udsultes og smides på fattiggården.
Sikke et menneskesyn, blå mennesker har. Trist trist trist.

......

Så jeg med min livserfaring som dansker har såmænd observeret den blå liberalisme under Fogh og Løkkes styring og blå bloks ødelæggelse af vores danske samfund og danske værdier, bid for bid for bid.

Så...
Det er FANDEME da blå blok og NETOP blå bloks indvid-ego-liberalisme, der om nogen har skabt en perfekthedskultur, hvor kun status, høj løn, skønhed, rigdom, strandvilla, dyrt tøj, aktier, overforbrug, mv. er det de unge skal opnå for ikke at blive en "taber" men "perfekte" med "perfekte liv" – og hvor ingen må få frihed til at lave fejl og ingen længere må have frihed til at være uperfekte – og derved skabt massiv mistrivsel, stress, pres, angst, ensomhed, utryghed mv hos både unge og andre danskere.
Det handler dog ikke altid kun om unge, men mange der er alene har ikke længere tryghed, hvis livet vælter omkuld og den økonomiske sårbarhed fylder mere og mere i bevidstheden. Fordi der er blevet kortere vej til at havne på "bunden af det liberalistiske samfund", og du kan hurtigere blive en af de udstødte og taberne. Havne i campingvognen, hvor det liberalistiske samfund lukker øjnene bag whisky-bæltet og bag liguster-hækken der blot tænker om der er friværdi og minimumsnormeringer nok.

Der er kommet flere og flere "udstødte-kasser" under individ-ego-liberalismen. Og flere og flere diagnoser i DiagnoseDanmark.

Det er sgu NETOP blå bloks grådighed og egoisme med liberalimens mangeårige ødelæggelser af vores danske samfund, danske kultur, og danske værdier, der har skabt ubalance, utryghed og usikkerhed for rigtig mange danskere.

Med blå bloks udsultning af det danske velfærdssamfund og sikkerhedsnet. Liberalismen blå blok der har kørt sygehuse, plejehjem og det offentlige på kanten i årevis for at udsulte det, bid for bid for bid, fordi strategien er privatisering (og fordi blå bloks kernevælgere ikke er de offentlige men er private virksomheder af rige), mv, skaber utrygt samfund og utryg befolkning, der bliver svigtet. Blå bloks ego-liberalisme svigter netop andre mennesker, fordi det kun handler om individets ego-behov, og ikke fællesskab og om at "løfte i flok".

Det lykkelige land med glæde og stolthed er blevet nedbrudt af blå blok, bid for bid. Liberalismen ønskede ikke at værne om vores danske/nordiske velfærdssamfund som de bevidst og strategisk igennem årene har udhulet og udsultet, bid for bid for bid.

Blå blok har en stor skyld for mistrivsel. Men det vil de aldrig selv kunne se, fordi de selv er priviligerede, og kun ser egne behov og næsetip.

Hvis blå blok med deres aggressive usympatiske ego-højrefløjs-neoliberalisme i deres løgn og bedrag i Trump-stil om "frihed, tillid, frie valg" (der gælder de rigeste) skulle gå hen og vinde valget, tja, så tror jeg sgu selv, at jeg får kronisk ondt i maven, og ikke blot ondt i maven af at observere ødelæggelserne af det danske samfund.

Vi har ikke kun en klima-krise, Putin-krise, energi-krise m.m., men en samfundskrise, og hvis det ikke bliver vendt om i turning-point tilbage til mere af de RØDE sociale værdier, men fortsætter den asociale egoisme fra blå fløj, tja så vil ødelæggelserne fortsætte. Og danskere vil få behov for endnu flere psykologer – der alligevel ikke kan fikse selve symptomet og individ-ego-liberalismens ødelæggelser.

.......

Hvad fanden er det for et lorte-land vi har fået. Skal folk smides på fattiggården til vand og brød?

Hvorfor stemmer folk på blåt, jeg forstår det sgu ikke. Kan de slet ikke se hvor koldhjertet blå blok er blevet? Suk.

Er skattelettelser og friværdier i boligen virkelig vigtigere end om unge trives og danskere vælter omkuld med stress og udbrændthed. I dette moderne digitale samfund på turbo-speed og ego-liberalistisk perfekthedskultur.

Svaret er fra politikere: Der skal ansættes flere psykologer og deles flere lykkepiller og diagnoser ud eller?
Psykologer er sgu ikke vidundermennesker, og de kan sgu heller ikke helbrede selve symptomet i samfundet.

Sidder de blå danskere bag deres familie-ligusterhæk i bolig-kvarteret og kun tænker på friværdi og boligfortjenester, og lukker øjnene hvad der sker i samfundet omkring dem?
Men tja, boligejere og børnefamilier mærker jo intet, fordi de er kernevælgere og lever en beskyttet tilværelse, og mærker ikke de store udsving (de er beskyttet af politikerne og rammes ikke af reformer og forringelser).
... lige indtil den dag, de selv får brug for velfærd og deres datter bliver syg eller psykisk udfordret, så brokker de blå forældre sig over at de ikke får rette hjælp, og glemmer at de SELV har sat blå ego-krydser i valgboksen, hvor individ-ego-liberalister kun tænker på sig selv og på de raske og penge-rigeste mennesker, men hvor resten af befolkningen må sejle deres egen sø. Dem amerikanske "drøm", som "jeg-er-liberal-Ellemann" og blå blok ønsker sig. Imens Nye Borgelige ønsker sig tilbage til 1800-tallet hvor borgerskabet havde slaver. Og Alex V. er pisse ligeglad med andre der ikke er "robuste" nok, osv osv, af de borgeliges drømme.

Der er allerede nu en masse danskere, der render rundt med jobs i det private, med lav løn, og hvor der hverken er overenskomster eller pensionsordninger (eller for den sags skyld de absurde ulighedsskabende sundhedsforssikringer).

......

Andre kommentarer:

DEN BLÅ ULV I LILLA FÅREKLÆDER, LARS LØKKE, VIL FORTSÆTTE
MED AT ÆDE AF DANSKERNES VELFÆRD, BID FOR BID FOR BID...
https://piopio.dk/nu-lars-vil-meget-gerne-man-glemmer-alt-om-foer-lars#c...
.....

SØREN PAPE ER VIST BLEVET TALERØR FOR CEPOS-SEKTEN,
OG DER MANIPULERES FORTSAT MED KONTANTHJÆLPSBELØBET
https://piopio.dk/nu-siger-pape-det-ligeud-dagpenge-og-kontanthjaelpsmod...
......

ET MERE SPLITTET LAND:
DET FINE "BEDRE" BORGERSKAB VIL IKKE HAVE MUSLIMER I "DERES" GYMNASIER
https://piopio.dk/gymnasielaerere-og-elever-med-opraab-der-er-brug-en-fo...
.....

DE BLÅ VIL SMADRE VELFÆRDSSAMFUNDET
https://piopio.dk/arbejdernes-internationale-kampdag-er-tilbage#comment-...
......

RIGMANDSGHETTOEN OG ISLAMGHETTOEN ØNSKER DERES EGNE SAMFUND
https://piopio.dk/konservativ-zigzag-kurs-giver-knas-i-den-blaa-familie#...
......

DE UDSTØDTE "UPERFEKTE" I SAMFUNDET – I "DIAGNOSE-DANMARK"
https://piopio.dk/ledige-sorteres-fra-paa-grund-af-alder-men-nu-strammer...
......

VENSTRES UNGDOM SPARKER PÅ PENSIONISTER
https://piopio.dk/venstres-ungdom-fastholder-folkepensionen-skal-afskaff...
......

NORDISKE SAMFUNDSMODELLER SKAL FORSVARES, OG ER TRUET AF GRÅDIGHEDEN
https://piopio.dk/debat-nordiske-nato-jaer-aabner-faelles-nordisk-forsva...
.......

NEJ TAK TIL NYE BORGELIGE, USA OG MACHO-KULTUR
https://piopio.dk/trumps-ambassadoer-forarger-saa-fattige-er-danskerne#c...
.......

Godt brølt. Ærgerligt man ikke kan dele det. Jeg er gammel, husker alt det møg de blå har påduttet vores samfund. Hvorfor stemmer arbejderne blåt? Er de virkelig uden empati? De unge tror de lever evigt, og at de ikke bliver ramt af “lynet”. God valgdag.

.
Tak Lilli :-)
Ja, blå blok, og den lilla luskede ulv Lars Løkke, har desværre påduttet vores samfund meget møg.

Du er hjertens velkommen til at kopier teksten, hvis du gerne vil dele det – selvom det nok ikke ændrer det store på denne valgdag, hvor man er dybt bekymrede for udslaget og Danmarks fremtid.